Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, mayor napisał(a):

Z tym kontem na E-NBA ,to pisowski troll ma taki sam problem, jak z ciążą. Nie potrafi ani wywołać, ani nie może usunąć 

Krawyetz, przecież Ty sam kilka lat temu "abortowałeś" tu konto, co myślałeś, że wszyscy zapomnieli? 😁

43 minuty temu, Pan A. napisał(a):

Krawyetz, przecież Ty sam kilka lat temu "abortowałeś" tu konto, co myślałeś, że wszyscy zapomnieli? 😁

Nie wydaje mi się. Fakt miałem kilka razy bany od @ely3 i to nawet dosyć długie, bo ta pisowska menda donosiła na mnie do moderacji , ale nie płakałem , ani nie użalałem się, to możliwe że Ci się zdawało 

3 godziny temu, josephnba napisał(a):

3% to nie jakaś zatrważająca kwota 

Im in

Czyli czynsz wynosiłby czynsz plus 3% / 12 miesięcznie 

ważne że politycy by mieli dodatkowy przychód na wydawanie 

a ten kogo nie stać na mieszkanie zapewne chętnie dopłaci aby politycy mogli przepalić więcej kasy. 
Plus taki że rozdzielność majątkowa by była w cenie 

4 godziny temu, josephnba napisał(a):

3% to nie jakaś zatrważająca kwota 

Im in

No spoko, od mieszkania wartego 1mln to około +-2500 PLN więcej za wynajem na miesiac jak przenosimy koszty na wynajmujących.

Jak ludzie zejdą do jednego samolotu na gospodarstwo domowe to ogarną bez problemu.

Optymalizacja i większa odpowiedzialność polityków. A potem dopiero większy docisk fiskalny gdy państwo i jego finanse mogą okażą się skuteczne. Nie masz takiego poczucia że rządzący są bezkarni, urzędnicy bez odpowiedzialności conajmniej niechlujni a każdy fuck up maskowany jest po prostu kolejnym drenażem kieszeni podatnika? Ja na takie bandyckie metody się nie godzę. Najpierw niech mnie ktoś przekona że władza wie co robi a potem namawia do jeszcze większej partycypacji w kosztach. To źle że pytam w kosztach czego? Tych pośredników co handlują bronią. Świetnie że chcesz zamknąć oczy i tylko dowalić podatkami. 

Aby być bardziej opisowym skorzystam a jakże z przykładu życiowego. Obecnie stoję nad ważną decyzją czy nie docisnąć siebie i nie rozpocząć dodatkowego projektu który kosztem wolnego czasu, może i zdrowia oraz komfortu ogólnego mógłby zapewnić dodatkowy przychód. Dlaczego tak łatwo wam przejść do porządku dziennego z sytuacji ze swoim kosztem ( i rodziny zapewne) zwiększyłbym możliwości finansowe co zamiast łączyć z profitem chętnie byście uwalali taką postawę extra opodatkowaniem. W moim konkretnym przypadku tylko i wyłącznie za to że chciałoby mi się jeszcze bardziej? Nie jestem ani żadnym oszustem ani wyzyskiwaczem tylko mając nowy pokład energii myślę o tym aby mocniej jeszcze docisnąć. I tak wypracowane nadwyżki ulokować np w nieruchomości.  Po raz pierwszy w życiu na wynajem aby stać się biernym inwestorem tak na prawdę. 

Nie wiem dlaczego miłośnicy przede wszystkim pisu tak ochoczo podkreślają to że tych „dorobkiewiczów” trzeba koniecznie ukarać. Potężnym podatkiem jakim jest oddanie wartości mojej własności państwu w 33 lata.  

@RappaR twoi idole we wspaniały sposób pokazali jak inwestować w wojsko bez szwindli. Prawie mnie uspokoili że pieniądze zostaną wydane w prawidłowy sposób. Do ostatniego grosza. 

Nie wkładaj mi proszę w usta tekstów których nie rzucam bo jakbym miał teraz przez kolejne 3 lata na forum czytać co jakiś czas od Ciebie że chce likwidacji armii to za taka dyskusję z durniem po prostu zmuszonym jestem podziękować. Nie dotarło wcześniej do Ciebie jakiekolwiek tłumaczenie sytuacji pracy z Ojcem ( zamiast dla Ojca) jestem w stanie jeszcze zrozumieć. Po prostu mogłeś nie mieć sposobności mieć takich relacji z najbliższymi. I myślę że jeżeli ktoś z nas za darmo otrzymał wsparcie od Rodzica to może się okazać że ty możesz tu być bliżej tej definicji. Ale tu się czepiać nie będę bo sprawy rodzinne to mocno prywatna kwestia i nie każdy musi tak otwarcie o tym pisać na forum. Jednak taka nadinterpretacja kwestii armii jest już większa odklejka. Chciałbym przede wszystkim większej przejrzystości finansów i przewidywalności podatków.  A także twoich celów. Bo raz piszesz że podatkami chcesz ratować mieszkalnictwo a drugi raz armię.  Może nie starczyć. I zapewne nie masz mieszkania na wynajem ergo lubisz krzyczeć aby zabrać komuś innemu. 

ja to armię chciałbym utrzymać z prac komisji ds działań okolocovidowym łącznie z rozliczeniem tych potężnie za wysokich świadczeń premii i uposażeń personelu medycznego. A co tam zwracaj te dodatki. Mogę tak krzyczeć bo przecież nie moje by zabrali. Rozumiesz groteskowość takiego rozwiązania?  

Godzinę temu, RappaR napisał(a):

Przekonałeś mnie.
Zlikwidujmy podatki i armię, politycy nie będą mieli pieniedzy na wydawanie

Brak armii - postulat Ignazza

Nawet nie zadałeś sobie trudu przeczytać że ta opłata w moim scenariuszu jest. Tylko płaci ja zapewne najemca. 

Ciężko się pisze w twoją stronę bo dyskusja tego bym nie nazwał. 

10 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

No spoko, od mieszkania wartego 1mln to około +-2500 PLN więcej za wynajem na miesiac jak przenosimy koszty na wynajmujących.

Jak ludzie zejdą do jednego samolotu na gospodarstwo domowe to ogarną bez problemu.

Na szczęście sporo mieszkań na wynajem jest mniejszych i tańszych. Więc najemca dostanie gorsze mieszkanie za wyższy czynsz, państwo przepali podatki szarżując hasłem wzmacniamy armię. PiS już te teksty rzucał w imię Wielkiej Polski jakiś czas temu. Obiecując armię potężniejszą niż Turcja. Tak tylko przypomnę. 

Jako doskonały historyk Rapp powinieneś to pamiętać. I się nie dać nabrać ponownie. 

Na naiwnego mi nie wyglądasz. 

Ja to bym opodatkował wyjazdy zagraniczne i zakup wycieczek, biletów lotniczych, hoteli. Przecież trzeba promować polskie morze które tak uwielbiasz. A za pieniądze armia.  

Może lotniskowiec? Kto wie. 

Leżałbyś sobie w Ustce z drinkiem i widział lotniskowiec. To lepsze niż te wojaże po Ameryce Południowej. 

16 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Dużo mieszkań nie ma najemców to raz.

Dwa - dużo najemców to tymczasowi. Skorzystają z hostelów zamiast airbnb, sąsiedzi będą wdzięczni.

Trzy - obniżymy inne podatki. Na przykład wyższa kwota wolna od podatku, ulga od ZUSu dla najbiedniejszych, darmowa komunikacja miejska, darmowe żłobki.

9 minut temu, ignazz napisał(a):

Optymalizacja i większa odpowiedzialność polityków. A potem dopiero większy docisk fiskalny gdy państwo i jego finanse mogą okażą się skuteczne. Nie masz takiego poczucia że rządzący są bezkarni, urzędnicy bez odpowiedzialności conajmniej niechlujni a każdy fuck up maskowany jest po prostu kolejnym drenażem kieszeni podatnika? Ja na takie bandyckie metody się nie godzę. Najpierw niech mnie ktoś przekona że władza wie co robi a potem namawia do jeszcze większej partycypacji w kosztach. To źle że pytam w kosztach czego? Tych pośredników co handlują bronią. Świetnie że chcesz zamknąć oczy i tylko dowalić podatkami. 

Aby być bardziej opisowym skorzystam a jakże z przykładu życiowego. Obecnie stoję nad ważną decyzją czy nie docisnąć siebie i nie rozpocząć dodatkowego projektu który kosztem wolnego czasu, może i zdrowia oraz komfortu ogólnego mógłby zapewnić dodatkowy przychód. Dlaczego tak łatwo wam przejść do porządku dziennego z sytuacji ze swoim kosztem ( i rodziny zapewne) zwiększyłbym możliwości finansowe co zamiast łączyć z profitem chętnie byście uwalali taką postawę extra opodatkowaniem. W moim konkretnym przypadku tylko i wyłącznie za to że chciałoby mi się jeszcze bardziej? Nie jestem ani żadnym oszustem ani wyzyskiwaczem tylko mając nowy pokład energii myślę o tym aby mocniej jeszcze docisnąć. I tak wypracowane nadwyżki ulokować np w nieruchomości.  Po raz pierwszy w życiu na wynajem aby stać się biernym inwestorem tak na prawdę. 

Nie wiem dlaczego miłośnicy przede wszystkim pisu tak ochoczo podkreślają to że tych „dorobkiewiczów” trzeba koniecznie ukarać. Potężnym podatkiem jakim jest oddanie wartości mojej własności państwu w 33 lata.  

@RappaR twoi idole we wspaniały sposób pokazali jak inwestować w wojsko bez szwindli. Prawie mnie uspokoili że pieniądze zostaną wydane w prawidłowy sposób. Do ostatniego grosza. 

Nie wkładaj mi proszę w usta tekstów których nie rzucam bo jakbym miał teraz przez kolejne 3 lata na forum czytać co jakiś czas od Ciebie że chce likwidacji armii to za taka dyskusję z durniem po prostu zmuszonym jestem podziękować. Nie dotarło wcześniej do Ciebie jakiekolwiek tłumaczenie sytuacji pracy z Ojcem ( zamiast dla Ojca) jestem w stanie jeszcze zrozumieć. Po prostu mogłeś nie mieć sposobności mieć takich relacji z najbliższymi. I myślę że jeżeli ktoś z nas za darmo otrzymał wsparcie od Rodzica to może się okazać że ty możesz tu być bliżej tej definicji. Ale tu się czepiać nie będę bo sprawy rodzinne to mocno prywatna kwestia i nie każdy musi tak otwarcie o tym pisać na forum. Jednak taka nadinterpretacja kwestii armii jest już większa odklejka. Chciałbym przede wszystkim większej przejrzystości finansów i przewidywalności podatków.  A także twoich celów. Bo raz piszesz że podatkami chcesz ratować mieszkalnictwo a drugi raz armię.  Może nie starczyć. I zapewne nie masz mieszkania na wynajem ergo lubisz krzyczeć aby zabrać komuś innemu. 

ja to armię chciałbym utrzymać z prac komisji ds działań okolocovidowym łącznie z rozliczeniem tych potężnie za wysokich świadczeń premii i uposażeń personelu medycznego. A co tam zwracaj te dodatki. Mogę tak krzyczeć bo przecież nie moje by zabrali. Rozumiesz groteskowość takiego rozwiązania?  

Nawet nie zadałeś sobie trudu przeczytać że ta opłata w moim scenariuszu jest. Tylko płaci ja zapewne najemca. 

Ciężko się pisze w twoją stronę bo dyskusja tego bym nie nazwał. 

Na szczęście sporo mieszkań na wynajem jest mniejszych i tańszych. Więc najemca dostanie gorsze mieszkanie za wyższy czynsz, państwo przepali podatki szarżując hasłem wzmacniamy armię. PiS już te teksty rzucał w imię Wielkiej Polski jakiś czas temu. Obiecując armię potężniejszą niż Turcja. Tak tylko przypomnę. 

Jako doskonały historyk Rapp powinieneś to pamiętać. I się nie dać nabrać ponownie. 

Na naiwnego mi nie wyglądasz. 

Ależ to właśnie napisałem o obniżce podatków.

Wojsko i tak trzeba finansować - zmienimy źródło, a tak na przykład osoby zarabiające 3000 miesięcznie będą miały darmowy ZUS

Tu parę pomysłów jest wartych rozpatrzenia bo zawsze byłem zwolennikiem zamiast biernych zasiłków zwiększaniem kwot dla aktywnych poprzez zwolnienia podatkowe. Może by to wykosiło szarą strefę szybciutko. I oboje byśmy byli zadowoleni. Wyższe wpływy i brak świndli u tych nieuczciwych. 

Win win. I taki wpis rozumiem a nie tekst do mnie co wolę gdy tego nie napisałem ;) 

I to jest proste. Bo na podatniku aby wykazać zasadność zwolnienia czy świadczenia darmowego ciąży obowiązek udokumentowania przychodu legalnego. A to najlepsze narzędzie do naliczenia podatku. 

Obawiam się tylko że obecni politycy nie garną się aby system był przejrzysty niestety. 

A Mentzen poszedł w utopie za daleko. 

Może oszukać tym @LAF a i młodszych userow bo hasło krzykliwe tylko nie ma szans na ich realizację.  

Jestem mocno liberalny ale mi się brak podatku dochodowego nie śni nawet. 

Ogólnie to uważam że proste niskie podatki likwidują szarą strefę a powiększenie liczby podatników przez wykoszenie szarej strefy sprawi że niższy podatek da większy przychód do państwa.  

A prostota ma taką zaletę że masz tańszy aparat państwowy bo potrzeba mniejszej ilości poborców kontrolerów i księgowych w US 

Win win win. Niestety nie dla urzędnika. 

A interesy tych ostatnich reprezentują politycy. 

Sławuś głupio to rozgrywa 

17 minut temu, RappaR napisał(a):

Dużo mieszkań nie ma najemców to raz.

Dwa - dużo najemców to tymczasowi. Skorzystają z hostelów zamiast airbnb, sąsiedzi będą wdzięczni.

I tu bym akurat chciał zmian bo „martwe” mieszkania i zamiana mieszkania w „hotel” moznaby mocniej kontrolować. Bym dalej nie szarżował z penalizacja okrutna ale wprowadzić można jakiś bezpiecznik. Z resztą drugi temat zaczyna być już samoistnie rozwiązywany na poziomie ograniczeń prawa rzeczowego przy akcie notarialnym. Plany miejscowe też mają to lepiej regulować choć tu mimo wszystko bym nie ingerował we własność zbyt mocno. Niestety na razie politycy mają tak marne dokonania że nie ufam im zbytnio i wolę trzymać się bliżej nieograniczonego prawa własności niż dać wolną rękę urzędnikom. Wystarczy że w US jesteś nikim. 

Z tym darmowym zusem też ciężko bo to rodzi patologię że każdy by wykazywał 3000 reszta pod stołem. 

Natomiast bym się zastanowił po co nam dziś Urzędy Pracy i chyba to nawet Slawek podnosil. Tu akurat trafił w punkt. 

Jest multum przestrzeni na optymalizację. Niekoniecznie zwiększając fiskalizm. 

I stąd moje wcześniejsze protesty pomysłów tylko bezdusznego dokręcania śruby. 

43 minuty temu, ignazz napisał(a):

Nie wiem dlaczego miłośnicy przede wszystkim pisu tak ochoczo podkreślają to że tych „dorobkiewiczów” trzeba koniecznie ukarać.

PiS już te teksty rzucał w imię Wielkiej Polski jakiś czas temu. Obiecując armię potężniejszą niż Turcja. Tak tylko przypomnę. 

niesamowite że te teksty są w poście ztriggerowanym potencjalnym nowym podatkiem od KO

sekta

4 minuty temu, julekstep napisał(a):

niesamowite że te teksty są w poście ztriggerowanym potencjalnym nowym podatkiem od KO

sekta

Kolega potrafił napisać bardzo dobry post merytoryczny. Niestety nie doczekało się to forum podobnego wpisu od Ciebie. Niby smieszkujesz, niby masz jakieś poglądy, niby krytykujesz a jakoś nie potrafię sobie przywołać jakiś Twoich pełniejszych merytorycznych wypowiedzi. Powiem szczerze że kiedyś dałem się złapać że tak lubisz żartobliwie. Ale im więcej takich nic nieznaczących wtrąceń tym nudniejszy się robisz. No i lubisz tak się wcinać w dyskusje. Czasem zupełnie niepotrzebnie. 
Gdzie ten luźny błyskotliwy Julek? Tylko ten kebab pozostał? Świetność przeminęła jak smak w Elegance. 

Z kolegą wypracowaliśmy w dyskusji drobny chociaż consensus a tu nagle przychodzi ktoś który by chętnie popatrzył na mordobicie. Tak z boku. 

Raz ciekawe. Dwa śmieszne czasem. Ale tak cały czas? 

I tak wyszło nieźle bo obawiałem się że wetniesz swoje trzy nieznaczące grosze zanim Rapp zdarzy odpowiedzieć. Lubisz tak wcinać się tylko na forum czy też w życiu? 

Bo często psujesz jakość dyskusji i twoje wtrącenie że dyskusja nie ma jakości też nic by nie znaczyła. 

Serio tak lubisz? 

13 godzin temu, Koelner napisał(a):

jeśli te konto wszędzie było wszystko wie i nie radzi sobie z takim tematem to ewidentnie forum e-nba jest mocniejsze niż najlepszy narkotyk i trwalsze niż pomnik ze spiżu 

13 godzin temu, mayor napisał(a):

Takich jak on to się powinno deportować nie na Białoruś, tylko od razu do federacji rosyjskiej .Worek na łeb , do bagażnika, wywieźć na Mierzeje Wiślaną, tam jest ruska granica w Piaskach. Kopa w dupe i niech wypierdala do swojego bożka Putina

12 godzin temu, agresywnychomik napisał(a):

Może komuś pomoże xD 

Jak usunąć konto na e-nba.pl?

ChatGPT said:

Aby usunąć konto na e-nba.pl, najlepiej skontaktować się bezpośrednio z obsługą klienta serwisu. Zwykle tego typu procedura wymaga przesłania prośby o usunięcie konta na adres e-mail podany na stronie internetowej lub w ustawieniach konta użytkownika.

Oto kroki, które możesz podjąć:

1. Zaloguj się na swoje konto na e-nba.pl.

2. Przejdź do sekcji kontaktowej lub do ustawień konta, gdzie mogą znajdować się informacje na temat usuwania konta.

3. Skontaktuj się z obsługą klienta: Możesz wysłać wiadomość e-mail na adres kontaktowy serwisu z prośbą o usunięcie konta. Napisz w treści wiadomości, że chcesz usunąć swoje konto, podając odpowiednie dane, takie jak adres e-mail powiązany z kontem.

Po pierwsze to nie macie lepszego sposobu na spędzenie soboty niż przeżywanie 15 miesiąc tej sytuacji? Nie zastanawialiście się nad jakimś hobby np?

Po drugie, przecież ja te wszystkie wymieniony podpunkty wykonałem, a pan supermoderator stwierdził, że "nie da mi tej satysfakcji" i olał wszystkie zgłoszenia i napisał to na forum publicznie.

Po trzecie, scenariusze które mam teraz do dyspozycji to rezygnacja z platformy, która posiada moje dane i własność intelektualną i c*** wie co z tym zrobi, albo pójście do sądu w sprawie złamania przepisów rodo,.co skończyłoby się takimi karami finansowymi, że forum by się zamknęło. I o ile zdarza mi się robić jakieś eksperymenty na forum, to jeszcze mnie nie pojebało, żeby pozywać kogokolwiek. Mądrzejszy ustępuje, ja przeszedłem nad tym do porządku dziennego, wy też możecie.

Nie jestem też Owsiakiem, żeby wysyłać policję do jebnietego dziadka. 

@ignazz inwestowanie w nieruchomości mając tyle innych opcji, które nie są produktami pierwszej potrzeby jest ekstremalnie egoistyczne i niszczące przyszłość kraju. 

Absolutnie nie rozumiem w dalszym ciągu nakazu państwa abym inwestował w inne opcje. Wystarczy że państwo tworzy monopole i nie możesz gdy nie jesteś wybrańcem zarabiać na energetyce uzbrojeniu paliwie itd.  Przy braku stabilności pieniądza często spowodowanym przez samych rządzących naczelną zasadą jest bezpieczeństwo w inwestowaniu w nieruchomość. To nie złośliwość czy chęć zniszczenia innych mna kieruje i odwróceniem się w stronę stabilnych rynków a takim są nieruchomości. Ba. Giełda też jest wrażliwa na głupoty rządzących. Dlaczego chcesz mnie zmuszać do bycia i w tym aspekcie  podporządkowania ręcznemu sterowaniu? Nie za daleko idą te ograniczenia? 

Czytam wasze wpisy i serio ciężko mi zrozumieć gdy nasz aparat państwowy nie może pochwalić się nie tylko sukcesem ale i neutralną uczciwością skąd poklask dla zamordyzmu? 

Jasne. Fajnie szafować słowami. Nieuczciwy. Innego nie stać. Towar pierwszej potrzeby.  Gdy tak na prawdę zjawisko wykupu inwestycyjnego tyczy się przede wszystkim najbardziej atrakcyjnych rynkowo nieruchomości. W dobrych miastach i w dobrych lokalizacjach. Dużych miastach. Nazwałem te mieszkania które czekają sobie i często są to premium poziom luksusem. No niestety. Jeżeli kogoś nie stać w tak dobrej lokalizacji musi zacząć od czegoś gorszego. 

Tu nie ma zero jedynkowej sytuacji. W wielu miastach widziałem dostępne dosyć atrakcyjne cenowo mieszkania. Takie które ciężko byłoby wynająć ( nie wspominam już krótkoterminowo bo musi wtedy być walor turystyczny czyli blisko centrum) i którymi kapitał aż tak się nie interesuje. I właśnie rynek to reguluje cenami. 

2 minuty temu, ignazz napisał(a):

Absolutnie nie rozumiem w dalszym ciągu nakazu państwa abym inwestował w inne opcje. Wystarczy że państwo tworzy monopole i nie możesz gdy nie jesteś wybrańcem zarabiać na energetyce uzbrojeniu paliwie itd.  Przy braku stabilności pieniądza często spowodowanym przez samych rządzących naczelną zasadą jest bezpieczeństwo w inwestowaniu w nieruchomość. To nie złośliwość czy chęć zniszczenia innych mna kieruje i odwróceniem się w stronę stabilnych rynków a takim są nieruchomości. 

Gdy inwestorzy kupują nieruchomości nie po to, by w nich mieszkać, ale jako lokatę kapitału, powstaje sztuczny popyt spekulacyjny. Efektem jest wzrost cen nieruchomości, wzrost czynszów na rynku najmu,niedobór dostępnych mieszkań dla osób kupujących „na własne potrzeby”. I to nie jest mój wymysł tylko raporty oecd i wyniki badań.

Wysokie ceny mieszkań powodują, że młodzi ludzie opóźniają decyzję o wyprowadzeniu się z domu rodzinnego, trudniej im uzyskać zdolność kredytową a w konsekwencji odkładają decyzję o posiadaniu dzieci, bo nie mają stabilnych warunków mieszkaniowych. I na to też są badania.

Niska dzietność prowadzi do starzenia się społeczeństwa – rośnie udział osób starszych względem pracujących, spadku siły roboczej, a więc mniejszego wzrostu gospodarczego, większego obciążenia systemów emerytalnych i zdrowotnych, więc będzie brakować kasy na inwestycje i rozwój. I na to wskazuje i bank światowy i międzynarodowy fundusz walutowy.

Są rzeczy, na których spekulacja jest ekstremalnie niekorzystna i nieetyczna - podstawowe pożywienie, woda, dach nad głową. Nie widzę z Twojej strony innej logiki niż kalizm. 

I nie znam nikogo w moim otoczeniu kto by kupił mieszkanie które stoi puste dodam. Więc nie jestem adwokatem diabła. 

Teraz, fluber napisał(a):

Logiczne, że podatek od luksusu powinien być wyższy niż podatek od pracy, nie sądzisz?

Ciężko mi przyjąć że płacąc i tak wyższe podatki i składki zdrowotne ( nie używając służby zdrowia publicznej za którą płacę) mam być extra opomiarowany. Nie w państwie w którym widzę tyle uchybień że celowość tego podatku szczerze wątpię 

33 minuty temu, ignazz napisał(a):

Kolega potrafił napisać bardzo dobry post merytoryczny. Niestety nie doczekało się to forum podobnego wpisu od Ciebie. Niby smieszkujesz, niby masz jakieś poglądy, niby krytykujesz a jakoś nie potrafię sobie przywołać jakiś Twoich pełniejszych merytorycznych wypowiedzi. Powiem szczerze że kiedyś dałem się złapać że tak lubisz żartobliwie. Ale im więcej takich nic nieznaczących wtrąceń tym nudniejszy się robisz. No i lubisz tak się wcinać w dyskusje. Czasem zupełnie niepotrzebnie. 
Gdzie ten luźny błyskotliwy Julek? Tylko ten kebab pozostał? Świetność przeminęła jak smak w Elegance. 

Z kolegą wypracowaliśmy w dyskusji drobny chociaż consensus a tu nagle przychodzi ktoś który by chętnie popatrzył na mordobicie. Tak z boku. 

Raz ciekawe. Dwa śmieszne czasem. Ale tak cały czas? 

I tak wyszło nieźle bo obawiałem się że wetniesz swoje trzy nieznaczące grosze zanim Rapp zdarzy odpowiedzieć. Lubisz tak wcinać się tylko na forum czy też w życiu? 

Bo często psujesz jakość dyskusji i twoje wtrącenie że dyskusja nie ma jakości też nic by nie znaczyła. 

Serio tak lubisz? 

w sensie że masz problem z osobami 'wcinającymi się' pisząc na otwartym forum?