Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

10 minut temu, mayor napisał(a):

IPhone ma dużą przewagę nad innymi telefonami, przede wszystkim komunikator i facetime. Jak ktoś podróżuje po Świecie poza UE to nie jest jebany przez absurdalne koszty roamingu ,tylko może rozmawiać i pisać TXTmessage za darmo.

Nie mam iPhone, więc trochę nie czaję jak to działa. Korzystając z iPhone nie trzeba mieć abonamentu w sieci komórkowej? Korzystając z komunikatorów internetowych do rozmów czy pisania sa jakieś koszty roamingu w innych telefonach?

1 godzinę temu, mayor napisał(a):

IPhone ma dużą przewagę nad innymi telefonami, przede wszystkim komunikator i facetime. Jak ktoś podróżuje po Świecie poza UE to nie jest jebany przez absurdalne koszty roamingu ,tylko może rozmawiać i pisać TXTmessage za darmo.Oprócz tego przynajmniej w US wszystkie nowe aplikacje pojawiały się pierwsze i dużo wcześniej niż dla innych telefonów np. zasięg w metrze, śledzenie autobusów . Poza tym jest trwały i bezawaryjny nie widziałem Iph z pękniętą szybką co u innych jest normą. Kiedyś mi upadł w metrze na torowisko, zawołałem przez intercom kolesia z MTA z takim chwytakiem na tyczce, żeby wyciągnął to przynajmniej kartę odzyskam i byłem zaskoczony bo tel działał i nawet nie było ryski na szybie 

U nas biedaków facetime nazywa się Whatsapp ;)

W Tunezji nawet taksiarze używają tej apki do kontaktów z klientami 

Szybki w IP pękają jak w innych telefonach. 

Dobry case plus szkło hybrydowe u mnie zdaje egzamin ;)

15 minut temu, josephnba napisał(a):

U nas biedaków facetime nazywa się Whatsapp ;)

W Tunezji nawet taksiarze używają tej apki do kontaktów z klientami 

Szybki w IP pękają jak w innych telefonach. 

Dobry case plus szkło hybrydowe u mnie zdaje egzamin ;)

Nie to żebym kogoś próbował  agitować i przekonać do kupienia IPhone, wręcz odwrotnie w obecnym czasie  rozumiem i popieram bojkot konsumencki i sam staram się nie kupować produktów z ojczyzny krzesła elektrycznego. Ale w sumie jest to telefon made in PRC, małe rączki w obozach i więzieniach produkują, a kolosalne profity trafiają do pazernych imperialistów z US&A. Whatsapp raczej nie zadziała w krajach gdzie rządzą opresyjne reżimy i Internet jest cenzurowany, na przykład PRC, czy nawet mniej opresyjne jak w Namie- League Pass jest zablokowany. Cały czas nie rozumiem dlaczego w PL IPhone jest tak absurdalnie drogi i uważany za luksus- atrybut zamożności. W US można dostać w miarę świeże modele za $1,99 przy podpisywaniu nowego abonamentu, przedłużeniu umowy z operatorem, w PL takich ofert na IPhone nie widziałem.

25 minut temu, josephnba napisał(a):

Mamy za pasem wybory najważniejszej osoby w państwie, a gadamy o ajfonach 

To mowi samo za siebie 

Mam obawy odnośnie tego czy to my będziemy wybierać, czy tym razem za nas wybiorą ? Biorąc pod uwagę jak apartheidowy wielbiciel Putina próbował wybrać Niemcom neonazistów. Ma potężne narzędzie do takich operacji i zasoby na finansowe wsparcie tego kto mu będzie pasował 

47 minut temu, P_M napisał(a):

Ok, czyli nie wiadomo, bo to wyjaśnienie na dole nic nie wyjaśnia. Tzn obliczenia w oparciu o sondaże z wykorzystaniem współczynników Onetu 

8 godzin temu, ignazz napisał(a):

Dobrze podejrzewasz że to ściema. Tylko nie wiemy w którą stronę. 

No mnie też się wydaje że to ściema. Nie wiem jakim cudem alfons i damski bokser może mieć 25% poparcia wśród wyborców o zdecydowanie konserwatywnych poglądach ? Nie wiem czy ktoś zauważył, muza jaka leci na otwarcie wieców Trzaska to intro z kawałka Rush- Xanadu .Ciekawe czy ma zgodę na wykorzystanie, czy zajumał Kanadyjczykom? 

16 minut temu, Koelner napisał(a):

dokładnie, zawsze pisałem że PiS to taki PZPR z krzyżem w zębach, ich metody w zarządzaniu to typowy PRL 

Pochlebiasz PiSowi porównując ich do PZPR, Tak naprawdę to jest zacofany gomółkopodobny PZPR, bo już ten w dekadzie Gierka był o wiele bardziej liberalny i otwarty na świat niż PiS. Tak samo jak ten flejtuch-brudas Jarosław Polskę zbaw to kolejne wcielenie towarzysza Wiesława .Gomułka też był skromny- chodził w jednym swetrze i miał jeden garnitur, papierosy Sporty przecinał na pół i palił do końca w szklanej fifce,. Jedyna różnica to że Władysław -Wiesław się mył i nie sypał łupieżem z zakutego łba jak Jarek