Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 21.03.2025 o 11:08, blackmagic napisał(a):

Nawet w lidlu szukają ludzi cały czas więc nie wiem gdzie jest nadmiar pracowników. 

Plus znam 0 sytuacji ze pracodawca zmusza Cię do b2b a znam wiele że ktoś chce na b2b ale może tylko uop

Rozwiń  

Dziś licznik z Tauronu wymienił mi pracownik na b2b.

W dniu 21.03.2025 o 20:39, fluber napisał(a):

Dziś licznik z Tauronu wymienił mi pracownik na b2b.

Rozwiń  

No ale sam chciał czy mu Tauron kazał? Bo jak kiedyś mi światłowód podłączali z netii to chłop też miał jdg i robił takie podłączenia dla wszystkich operatorów i mówił że jak ma za punkt płacone to jest w stanie 3 x tyle co na umowie zarobić plus robi kiedy mu się podoba. 

W dniu 21.03.2025 o 20:45, blackmagic napisał(a):

No ale sam chciał czy mu Tauron kazał? Bo jak kiedyś mi światłowód podłączali z netii to chłop też miał jdg i robił takie podłączenia dla wszystkich operatorów i mówił że jak ma za punkt płacone to jest w stanie 3 x tyle co na umowie zarobić plus robi kiedy mu się podoba. 

Rozwiń  

Tauron kazał. Maja tylko 3 ludzi na umowach do wymiany liczników, kilku na b2b i sporo Ukraińców na zleceniach.

Tylko że to nie Wrocław tylko peryferia dolnośląskiego

W dniu 21.03.2025 o 20:57, fluber napisał(a):

Tauron kazał. Maja tylko 3 ludzi na umowach do wymiany liczników, kilku na b2b i sporo Ukraińców na zleceniach.

Tylko że to nie Wrocław tylko peryferia dolnośląskiego

Rozwiń  

No to masakra i powinni z taką patologią walczyć. Szczególnie że przecież najwięcej akcji Taurona ma skarb państwa.

W dniu 21.03.2025 o 21:23, blackmagic napisał(a):

No to masakra i powinni z taką patologią walczyć. Szczególnie że przecież najwięcej akcji Taurona ma skarb państwa.

Rozwiń  

Tu masz rację. Trzeba walczyć z tą patologią, imigranci z Ukrainy mogą zniszczyć tkankę polskiego społeczeństwa. Głównie przez pijaństwo i alkoholizm. Polacy jako naród już są mocno dotknięci przez tą plagę, a jak dołożymy kilka milionów Ukraińców to nasz kraj utonie w oceanie wódki. Wielki pomarańczowy ojciec, przyszły laureat pokojowego Nobla, głosił kiedyś słuszną ideę, żeby sprowadzać imigrantów z krajów skandynawskich , szczególnie z Norwegii https://www.reuters.com/article/world/thanks-but-no-thanks-norwegians-reject-trumps-immigration-offer-idUSKBN1F11QK/  Polska też powinna iść tą drogą 

W dniu 22.03.2025 o 07:28, Koelner napisał(a):

Musi być wóda u młodzieży żeby imprezowali, ruchali i był wyż demograficzny.

Rozwiń  

To kiedyś działało perfekcyjnie -" głowa pijana-dupa sprzedana". W czasach mojego prime , dużo małżeństw było  w następstwie wpadek-niechcianych ciąż , co faktycznie nakręcało wyż demograficzny. Tylko teraz dziewuchy są za bardzo wyedukowane przez te wszystkie internety i nawet jak dają dupy na lewo i prawo ☞ to wiedzą jak się zabezpieczyć.Druga sprawa to nadmiar stulejarzy wśród płci męskiej, takich którzy bez tindera nie potrafią poderwać dziewuchy, a na tinderach są przeważnie takie co szukają księcia, albo ciacha z którym można się poruchać na pierwszej i ostatniej randce 

W dniu 22.03.2025 o 06:13, mayor napisał(a):

Tu masz rację. Trzeba walczyć z tą patologią, imigranci z Ukrainy mogą zniszczyć tkankę polskiego społeczeństwa. Głównie przez pijaństwo i alkoholizm. Polacy jako naród już są mocno dotknięci przez tą plagę, a jak dołożymy kilka milionów Ukraińców to nasz kraj utonie w oceanie wódki. Wielki pomarańczowy ojciec, przyszły laureat pokojowego Nobla, głosił kiedyś słuszną ideę, żeby sprowadzać imigrantów z krajów skandynawskich , szczególnie z Norwegii https://www.reuters.com/article/world/thanks-but-no-thanks-norwegians-reject-trumps-immigration-offer-idUSKBN1F11QK/  Polska też powinna iść tą drogą 

Rozwiń  

Wut?

pisalem o patologii w sensie że firma której właścicielem największym jest skarb państwa stosuje praktyki z którymi próbuje państwo walczyć w prywatnych podmiotach.

akurat w kwestii Ukraińców to mało który jest na UOP - oni wolą jdg bo nie wiążą przyszłości z Polską to po co inwestować w ZUS 

Zatrudniam ostatnio (z przymusu) młodych i to jest k**** pomyłka 

Siedzą jak słupy, najlepiej z telefonem w ręku i zero zaangażowania, zero inwencji jak nie pokażesz ręką to patrzą w przestrzeń jakby ich zamroziło 

Na 10ciu max 2óch nadaje się do pracy, i to przeważnie ci, którzy wcześnie pozakładali rodziny 

Natomiast 19-22 latki to horror 

Ostatnio robiłem szkolenie dla nowych pracowników. Było 21 osób z czego większość młodzi. Zaraz po szkole. 

Szkolenie dość ważne bo z obsługi centrali p.poż 

Połowa nieobecna duchem, ziewająca co chwilę lub "ukradkiem" zerkając a na telefony (myślą że tego nie widać) 

Wkurwiłem się, zrobiłem trudniejszy test niż zakładałem i ups...

W dniu 22.03.2025 o 12:37, josephnba napisał(a):

Zatrudniam ostatnio (z przymusu) młodych i to jest k**** pomyłka 

Siedzą jak słupy, najlepiej z telefonem w ręku i zero zaangażowania, zero inwencji jak nie pokażesz ręką to patrzą w przestrzeń jakby ich zamroziło 

Na 10ciu max 2óch nadaje się do pracy, i to przeważnie ci, którzy wcześnie pozakładali rodziny 

Natomiast 19-22 latki to horror 

Ostatnio robiłem szkolenie dla nowych pracowników. Było 21 osób z czego większość młodzi. Zaraz po szkole. 

Szkolenie dość ważne bo z obsługi centrali p.poż 

Połowa nieobecna duchem, ziewająca co chwilę lub "ukradkiem" zerkając a na telefony (myślą że tego nie widać) 

Wkurwiłem się, zrobiłem trudniejszy test niż zakładałem i ups...

Rozwiń  

Znajomy ma stadninę, cukiernię i to samo. Młodzi mają ostentacyjnie wyjebane.

U żony na odział, jak przychodzą praktykanci to identyko. Siedzą, telefon, a jak coś robią to w żółwim tempie. Podczas 3letniej nauki mają płacone od 1400 do 1600 euro +trzynastka. Po zdanym egzaminie 3700 brutto podstawy, umowa bezterminowa (szpital nie ma wyboru), trzynastka. Ale dzieci nie mają, bo lepiej oglądać netflixa czy siedzieć w sm. Pewnie gdyby zrobić badania, to też by wyszło, że jakieś aspekty od nich niezależne decydują o nie posiadaniu dzieci. Uwazam, że w Pl jest podobnie. Po prostu młodzi mają inne cele i priorytety.

Edytowane przez Pablo81

W dniu 22.03.2025 o 14:18, Pablo81 napisał(a):

Znajomy ma stadninę, cukiernię i to samo. Młodzi mają ostentacyjnie wyjebane.

U żony na odział, jak przychodzą praktykanci to identyko. Siedzą, telefon, a jak coś robią to w żółwim tempie.

Rozwiń  

Czy Wy w swoich pierwszych pracach biegaliscie z entuzjazmem i wypiekami na twarzy? Przecież sami tacy byliśmy jak byliśmy młodzi. Zapomniał wół jak cielęciem był.

Edytowane przez fluber

W dniu 22.03.2025 o 14:28, fluber napisał(a):

Czy Wy w swoich pierwszych pracach biegaliscie z entuzjazmem i wypiekami na twarzy? Przecież sami tacy byliśmy jak byliśmy młodzi. Zapomniał wół jak cielęciem był.

Rozwiń  

Ja się uczyłem stanowiska, starałem się,jednym słowem zapierdalałem w pierwszej poważnej pracy.