Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Czy Adolf nie umiał zrobić zakupów?

Serio muszę Ci tłumaczyć, że nie wszystko trzeba robić osobiście. 

2 minuty temu, fluber napisał(a):

PKW właśnie zdecydowała o odrzuceniu sprawozdania finansowego komitetu 
KONFEDERACJA

Jako powód podano złożenie wniosku po terminie. W uzasadnieniu wskazano, że Konfederacja w żaden sposób nie udokumentowała awarii systemu epuap, więc złożenie wniosku po terminie było nieusprawiedliwione.

Czyli aktualnie subwencje na działalność partyjną będą dostawać wyłącznie partie tworzące rząd;) partie opozycyjne, decyzją PKW w której większość maja partie rządzące, nie będą otrzymywać subwencji:)

Rozumiem, że Twoim zdaniem Tusk wyłączył konfederacji epuap 🦦

Teraz, jack napisał(a):

Sądzę, że zrobienie zakupów wymaga mniejszej samodzielności niż zlecenie profesjonalnego zabójstwa, które nie pozostawia żadnych podejrzeń wobec działania osób trzecich, nie sądzisz?

2 minuty temu, jack napisał(a):

Rozumiem, że Twoim zdaniem Tusk wyłączył konfederacji epuap 🦦

Nic takiego nie napisałem:)

7 minut temu, fluber napisał(a):

Czyli aktualnie subwencje na działalność partyjną będą dostawać wyłącznie partie tworzące rząd;) partie opozycyjne, decyzją PKW w której większość maja partie rządzące, nie będą otrzymywać subwencji:)

Gwoli ścisłości to akurat z uchwał PKW ostatecznie wynika, że jedna z partii opozycyjnych powinna dostać subwencję, tylko Minister Finansów nie wykonuje uchwały na zasadzie "nie mamy pańskiego płaszcza".

7 minut temu, jack napisał(a):

Michael Corleone nie zajebał osobiście Franka Pentangeli. Najpierw sprowadził jego brata na salę przesłuchań komisji, a potem wysłał Toma Hagena żeby z nim zajarał cygaro i trochę pogadał 

5 minut temu, fluber napisał(a):

Sądzę, że zrobienie zakupów wymaga mniejszej samodzielności niż zlecenie profesjonalnego zabójstwa, które nie pozostawia żadnych podejrzeń wobec działania osób trzecich, nie sądzisz?

Zlecić łatwo, trudniej anulować

3 minuty temu, RappaR napisał(a):

I to się nazywa profesjonalna odpowiedź skeczem ze starej polskiej komedii nie mającym nic wspólnego z tematem

Zesraliście się tu z fluberem potokiem postów jak tylko pozwoliłem sobie pośmieszkować z Kaczyńskiego i opisać scenariusz tak samo prawdopodobny jak zamach smoleński. Bronisz wodza a nikt Cię o to nie prosi. Co byś dla niego zrobił, gdybyś mógł w zamian zaprosić go na święta?

KO to amatorzy bo mają hamulce. 

6 minut temu, jack napisał(a):

Zesraliście się tu z fluberem potokiem postów jak tylko pozwoliłem sobie pośmieszkować z Kaczyńskiego i opisać scenariusz tak samo prawdopodobny jak zamach smoleński. Bronisz wodza a nikt Cię o to nie prosi. Co byś dla niego zrobił, gdybyś mógł w zamian zaprosić go na święta?

KO to amatorzy bo mają hamulce. 

Ale ja nigdzie nie bronię Kaczyńskiego.

Ja po prostu pokazuję jak bardzo zamordystyczni i prymitywni są wyborcy KO, którzy popierają totalitaryzm i są przeciwni bezstronnej prokuraturze i nienawidzą liberałów

Benjamin Franklin quote: It is better to let 100 criminals go free than...

8 minut temu, RappaR napisał(a):

Powiem szczerze, chyba łatwiej kogoś zabić, niż znaleźć kogoś do zrobienia tego za Ciebie. 

to moze dla Ciebie, ale szczerze to Kaczynski akurat fizycznie to jest tak slaby i łajzowaty, ze nawet ta stara baba by sobie z nim poradzila 

nie mowie, ze on to zrobil czy zlecil, pewnie jej sie po prostu zmarlo, ale nie udawajmy tez, ze tacy ludzie jak Kaczynski nie mogliby hitmana zamowic (i latwiej byloby mu ja osobiscie zabic lol), a przeciez w tym wypadku wystarczy, zeby tylko zadzwonil do boksera i zabijake niejakiego Nawrockiego, jeden uppercut albo hak - room clear

8 minut temu, jack napisał(a):

Serio ? Ktokolwiek by chciał zaprosić tego flejtucha i brudasa na święta. Przecież ten obrzydliwiec śmierdzi i sypie z pustego łba łupieżem, ze już lepiej zaprosić Niemców co pierdzą przy stole

5 minut temu, RappaR napisał(a):

Ja po prostu pokazuję jak bardzo zamordystyczni i prymitywni są wyborcy KO, którzy popierają totalitaryzm i są przeciwni bezstronnej prokuraturze i nienawidzą liberałów

Masz kogoś konkretnego na myśli bo nie wiem za bardzo czemu akurat ich atakujesz?

4 godziny temu, fluber napisał(a):

@Kilypani Wrzosek oświadczyła,że nie ma nagrania przesłuchania, bo pełnomocnik (którego nie dopuściła do przesluchania )o to nie wnioskował.  Czy to jest normalna procedura? Myślałem że w tego typu sprawach zawsze jest chociaż dyktafon.

image.jpeg.cda23adf192c87ef9dd93a28ab96307c.jpeg

Serio widzicie, że tyłu ludziom się pogorszyło w ostatnim roku? Jak to ocenianie z Waszej perspektywy? Zaskoczył mnie ten sondaż 

Dostałem 20% podwyżki więc jebać biedę 

41 minut temu, RappaR napisał(a):

Wyborcy KO to mentalnie głęboka komuna z czasów Breżniewa. To dziw, że w ogóle nie wykształciły się w nich absolutnie żadne postawy obywatelskie

Za Breżniewa nie było już tak źle, dobrze że nie widzisz w nich stalinistów z czasów przed WW2 

Teraz, RappaR napisał(a):

Ogół wyborców KO, którzy nie przejmuję się jak w Polsce jest niszczona teraz demokracja

Jest tak samo niszczona jak ostatnie 8 lat rządów PiS 

Tylko tacy jak ty widzą różnicę 

7 minut temu, mayor napisał(a):

Serio ? Ktokolwiek by chciał zaprosić tego flejtucha i brudasa na święta. Przecież ten obrzydliwiec śmierdzi i sypie z pustego łba łupieżem, ze już lepiej zaprosić Niemców co pierdzą przy stole

Bielan go na święta brał a Brudziński na wakacje. Tak się zdobywa pozycję