ignazz Opublikowano Sobota o 19:45 Udostępnij Opublikowano Sobota o 19:45 To ograniczenie praw wyborczych od 35 roku życia mnie martwi. O ile dla faceta może i logiczne to dla kobiety Prezydent niepotrzebne utrudnienie. Ile dla kraju dobrego mogłaby zrobić 20 tka potrafiąca szpagat. Może i paliwo by było po 4,69. Taki Donald zza oceanu mógłby się skusić i dyplomacja poszłaby do przodu. Wręcz niesprawiedliwy zapis bo niektóre panie tracą prime jak kg w Minny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano Sobota o 19:51 Udostępnij Opublikowano Sobota o 19:51 1 godzinę temu, julekstep napisał(a): Rok 2025 największy zarzut antyPisy vs Pisy to "nie wierzę że głosowałeś na Antypis" a to dopiero luty! Generalnie to serio problem z sałatką Pawłowicz. Kasa na TVP zamiast na onkologię dziecięcą nie jest problemem. Obsada stanowisk po kolejce partyjnej nie jest problemem. Nawet zakaz handlu w niedzielę przestał być problemem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Sobota o 19:51 Udostępnij Opublikowano Sobota o 19:51 1 godzinę temu, fluber napisał(a): To nieprawda, że nikt mi nie wierzy. Fanatyczne czopki Tuska mają mnie za pisowca, bo w życiu nie mieli do czynienia z fanatycznymi pisowcami. Ja jestem typowym wyborcą środka i osoby z forum, które fanatykami nie są doskonale to widzą. I pisząc fanatyczne czopki Tuska nie mam na myśli oczywiście poziomu silnych razem, natomiast to.co mnie różni od Was to ja nie mam problemu z tym, że głosowałem kiedyś na platformę przez ładnych parę lat gdy była blisko moich poglądów, ani z głosowaniem na członka ich koalicji. I stawiam to w kontrze do ludzi, którzy nigdy by nie zagłosowali na PiS choćby nie wiem co Sygnalizowałem ogromny Żal do pisu o to ze otworzyli puszkę pandory z tymi mechanizmami dojenia cyca. KO jak zobaczyło jak to bezkarnie hula to skusili się na samograj krzycząc w głowie sobie BIS. Jedni warci drugich ale z żalem muszę stwierdzić ze to PiS rozbudował system a ko weszło na gotowe. PiS dla mnie nie był absolutnie zjadliwy poprzez ohydna hipokryzje uderzając w ton ze robią to dla polski. Idąc w tony Polska potęga strasznie mnie drażnili. Teraz mamy użycie tych samych mechanizmów w wielu miejscach ale mam naiwny jakichś nadzieje ze się wyszumią i trochę mniej nakradną. Nie liczę tu na uczciwość polityków tylko na ewentualnie ciut wyższy poziom przyzwoitości. PiS robił to WYBITNIE bezczelnie. Teraz, RappaR napisał(a): Generalnie to serio problem z sałatką Pawłowicz. Kasa na TVP zamiast na onkologię dziecięcą nie jest problemem. Obsada stanowisk po kolejce partyjnej nie jest problemem. Nawet zakaz handlu w niedzielę przestał być problemem. Już minęło z pół roku od mojego wpisu a Ty dalej nie zrozumiałeś przekazu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano Sobota o 19:58 Udostępnij Opublikowano Sobota o 19:58 5 minut temu, ignazz napisał(a): Sygnalizowałem ogromny Żal do pisu o to ze otworzyli puszkę pandory z tymi mechanizmami dojenia cyca. KO jak zobaczyło jak to bezkarnie hula to skusili się na samograj krzycząc w głowie sobie BIS. Jedni warci drugich ale z żalem muszę stwierdzić ze to PiS rozbudował system a ko weszło na gotowe. PiS dla mnie nie był absolutnie zjadliwy poprzez ohydna hipokryzje uderzając w ton ze robią to dla polski. Idąc w tony Polska potęga strasznie mnie drażnili. Teraz mamy użycie tych samych mechanizmów w wielu miejscach ale mam naiwny jakichś nadzieje ze się wyszumią i trochę mniej nakradną. Nie liczę tu na uczciwość polityków tylko na ewentualnie ciut wyższy poziom przyzwoitości. PiS robił to WYBITNIE bezczelnie. Dałbym sobie rękę uciąć, że najbardziej kiedy PiS rządził drażnił Cię rozbudowany socjal i rozdawnictwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano Sobota o 19:58 Udostępnij Opublikowano Sobota o 19:58 6 minut temu, ignazz napisał(a): Jedni warci drugich ale z żalem muszę stwierdzić ze to PiS rozbudował system a ko weszło na gotowe. Stacja 24 ignazz po raz siódmy z żalem przyznaje że jak PiS i PO robią to samo to PiS jest gorszy. ale pamiętajcie -> robi to Z ŻALEM xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Sobota o 20:01 Udostępnij Opublikowano Sobota o 20:01 Teraz, fluber napisał(a): Dałbym sobie rękę uciąć, że najbardziej kiedy PiS rządził drażnił Cię rozbudowany socjal i rozdawnictwo. Tu akurat rozbudowanie tego programu groziło destabilizacją finansów. Możliwe że teraz za to zapłacimy srogo. KO wprowadzi swoje może też błędne instrumenty i będzie jak zawsze. Jedni pokrzyczą wina PiS drudzy że wina KO. Rozmyje się odpowiedzialność. I chłopaki będą bezkarni. Jedni i drudzy. I będą sobie balować za nasze zmieniając tylko koszulkę lidera. 2 minuty temu, julekstep napisał(a): Stacja 24 ignazz po raz siódmy z żalem przyznaje że jak PiS i PO robią to samo to PiS jest gorszy. ale pamiętajcie -> robi to Z ŻALEM xD Dokładnie tak jest. To samo ale inaczej aby być precyzyjnym. Nic nie poradzę że wolę być oszukany na 100 zeta przez jakąś fajną dupeczke w barze niż przez bezdomnego w ciemnej ulicy. W obu przypadkach jestem stówkę w plecy. Clue w polityce jest takie że przy takim układzie NIC nie można z tym zrobić i tej 100 uratować. I tak jestem w plecy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano Sobota o 20:05 Udostępnij Opublikowano Sobota o 20:05 2 minuty temu, ignazz napisał(a): Nic nie poradzę że wolę być oszukany na 100 zeta przez jakąś fajną dupeczke w barze niż przez bezdomnego w ciemnej ulicy. W obu przypadkach jestem stówkę w plecy. Brak w Tobie empatii. Fajna "dupeczka"(chociaż trochę boli fakt, że tak bardzo nienawidzisz kobiet, by je w takimi określeniami poniżać) sobie poradzi tak czy siak bez tej stówy, a dla takiego bezdomnego te 100 złotych to może być lub nie być. Wolisz by bogaty był jeszcze bogatszy, niż pomóc komuś, kto tego faktycznie potrzebuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Sobota o 20:05 Udostępnij Opublikowano Sobota o 20:05 I niestety Pawłowicz z nadwagą tłustymi włosami niechlujnie ubrana żrąca jak świnia nic a nic nie przypomina mi tej oszustki z baru. Jeszcze kłamie w żywe oczy. Teraz, RappaR napisał(a): Brak w Tobie empatii. Fajna "dupeczka"(chociaż trochę boli fakt, że tak bardzo nienawidzisz kobiet, by je w takimi określeniami poniżać) sobie poradzi tak czy siak bez tej stówy, a dla takiego bezdomnego te 100 złotych to może być lub nie być. Wolisz by bogaty był jeszcze bogatszy, niż pomóc komuś, kto tego faktycznie potrzebuje Kradzież to nie jest forma pomocy. Dałem mocno skrócony tok myślenia ale od dziś zapewne będziesz pisał że to ja okradam bezdomnych. A jak krytykuje świniaka to nienawidzę kobiet. Przecież obaj wiemy kto z nas dwóch ma problem i z empatią i z kobietami. Nie jesteś Fluberem aby tak zagmatwać dyskusję aby fajnie to wyglądało z boku. Ujebana Marynarka i buty z Kalkuty Kaczi to taki tylko skrót i odniesienie do bezdomnego. Nigdzie nie atakuje statusu społecznego tylko brak staranności w wyglądzie za co płacę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano Sobota o 20:09 Udostępnij Opublikowano Sobota o 20:09 3 minuty temu, ignazz napisał(a): Przecież obaj wiemy kto z nas dwóch ma problem i z empatią i z kobietami I dlatego dziwi mnie, że nie chcesz zmienić swojego postępowania, skoro masz tego świadomość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano Sobota o 20:11 Udostępnij Opublikowano Sobota o 20:11 Przecież jak byś zobaczył prawnika w zaszczanych spodniach chyba masz prawo go nie zatrudnić z obawami że może nie być skuteczny tam gdzie go potrzebujesz. Nie oceniajmy po wyglądzie. Niby jest takie powiedzenie. Ale polityk zarabia mimo wszystko tym wyglądem i zachowaniem oraz co i jak mówi. 2 minuty temu, RappaR napisał(a): I dlatego dziwi mnie, że nie chcesz zmienić swojego postępowania, skoro masz tego świadomość. Tu też nie trafiłeś z diagnozą? Boziu. Ja kończę dyskusję bo ostatnią rzeczą teraz w sobotę to chęć myślenia o Pawłowicz i jej tłustych włosach. Zawodowy polityk. Phi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano Sobota o 20:19 Udostępnij Opublikowano Sobota o 20:19 17 minut temu, ignazz napisał(a): Nic nie poradzę że wolę być oszukany na 100 zeta przez jakąś fajną dupeczke w barze niż przez bezdomnego w ciemnej ulicy. W obu przypadkach jestem stówkę w plecy. Clue w polityce jest takie że przy takim układzie NIC nie można z tym zrobić i tej 100 uratować. Pierwszy błąd jaki tu popełniasz to poddawanie się efektowi aureoli. Drugi błąd jaki popełniasz to myślenie, że w obu przypadkach ukradli Ci tyle samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano Sobota o 20:30 Udostępnij Opublikowano Sobota o 20:30 (edytowane) 19 minut temu, ignazz napisał(a): Nie oceniajmy po wyglądzie. Niby jest takie powiedzenie. Ale polityk zarabia mimo wszystko tym wyglądem i zachowaniem oraz co i jak mówi. zawsze tak czułem że wkętka PO na 'wykształcenie i postęp' jest 10x większą i skuteczniejszą ściemą niż ta PiSowa na 'patriotyzm' BONŻUR Edytowane Sobota o 20:30 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano Niedziela o 06:49 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 06:49 12 godzin temu, julekstep napisał(a): Rok 2025 największy zarzut antyPisy vs Pisy to "nie wierzę że głosowałeś na Antypis" a to dopiero luty! To żaden zrzut, ot stwierdzenie faktu i potwierdzenie tego co pisałem wcześniej W słowa flubera mało kto wierzy, o ile ktokolwiek I fajnie że się merytorycznie włączyłeś 12 godzin temu, fluber napisał(a): To nieprawda, że nikt mi nie wierzy. Fanatyczne czopki Tuska mają mnie za pisowca, bo w życiu nie mieli do czynienia z fanatycznymi pisowcami. Ja jestem typowym wyborcą środka i osoby z forum, które fanatykami nie są doskonale to widzą. I pisząc fanatyczne czopki Tuska nie mam na myśli oczywiście poziomu silnych razem, natomiast to.co mnie różni od Was to ja nie mam problemu z tym, że głosowałem kiedyś na platformę przez ładnych parę lat gdy była blisko moich poglądów, ani z głosowaniem na członka ich koalicji. I stawiam to w kontrze do ludzi, którzy nigdy by nie zagłosowali na PiS choćby nie wiem co Ja nie głosuje na PiS z powodów światopoglądowych a na PO już nie głosuje bo okazało się tak blisko tego socjalnego gówna że też przestali mnie reprezentować, no i do tego skompromitowali się już na każdym możliwym polu Środka nie ma chłopcze, już od dawna Sam chciałbym żeby coś tam było, niestety przy duopolu nic nie zostaje Już nawet ta znienawidzona konfederacja wydaje mi się bardziej normalna niż partie, które teoretycznie są mi bliższe programowo Z tym że ja wiem iż konfa tylko się przypudrowala i te wszystkie nacjozjeby się uaktywnia jak tylko oni jakimś cudem wygrają wybory Biorę nawet pod uwagę przywrócenie brauna do łask w takiej sytuacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano Niedziela o 09:30 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 09:30 Ważne są pozory. Politycy codziennie są odpicowani jak na wesele ale wystarczy sobie wyobrazić jakby ten pajac Myrcha był ubrany w kolorowy t shirt to gotowe wypowiedzi do stand upu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano Niedziela o 10:50 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 10:50 14 godzin temu, julekstep napisał(a): zawsze tak czułem że wkętka PO na 'wykształcenie i postęp' jest 10x większą i skuteczniejszą ściemą niż ta PiSowa na 'patriotyzm' BONŻUR Tylko że to już jest wishful thinking. Historyczne wydarzenia za naszą zachodnią granicą a premier nawet nie jest zaproszony i w tym czasie wrzuca fotki jak siedzi w dresie i obiera kartofle. https://www.facebook.com/100044111393079/posts/pfbid02L2eFvcixKtJDZWQT78XA1uAniSfrqKMZzqowxtb1ENuPmtvxb2TAhxW2sHFAwvR7l/?app=fbl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano Niedziela o 11:34 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 11:34 43 minuty temu, fluber napisał(a): Tylko że to już jest wishful thinking. 'już'? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano Niedziela o 12:20 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 12:20 Godzinę temu, fluber napisał(a): Tylko że to już jest wishful thinking. Historyczne wydarzenia za naszą zachodnią granicą a premier nawet nie jest zaproszony i w tym czasie wrzuca fotki jak siedzi w dresie i obiera kartofle. https://www.facebook.com/100044111393079/posts/pfbid02L2eFvcixKtJDZWQT78XA1uAniSfrqKMZzqowxtb1ENuPmtvxb2TAhxW2sHFAwvR7l/?app=fbl Może to i lepiej że go tam nie było Przynajmniej kasy na podróż nie wydał a byłaby to jedyna istotną rzecz w tej sytuacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano Niedziela o 12:42 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 12:42 20 minut temu, josephnba napisał(a): Może to i lepiej że go tam nie było Przynajmniej kasy na podróż nie wydał a byłaby to jedyna istotną rzecz w tej sytuacji Ten temat podróży i kasy na nie to jest żart. Na moje wyjazdy służbowe pójdzie w tym roku pewnie ze 100 koła a ja nie jestem prezesem IPN ani żadnej innej państwowej instytucji Godzinę temu, julekstep napisał(a): 'już'? https://x.com/KoneserKopanin/status/1891046025206325677 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano Niedziela o 13:45 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 13:45 Godzinę temu, fluber napisał(a): Ten temat podróży i kasy na nie to jest żart. Na moje wyjazdy służbowe pójdzie w tym roku pewnie ze 100 koła a ja nie jestem prezesem IPN ani żadnej innej państwowej instytucji Z ciekawosci jakie sa na to apropriacje (wyjazdy) w europejskich grantach? Czy np uczelnia cos oferuje czy tylko granty (limity no ile dni wxroku?). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano Niedziela o 14:01 Udostępnij Opublikowano Niedziela o 14:01 9 minut temu, memento1984 napisał(a): Z ciekawosci jakie sa na to apropriacje (wyjazdy) w europejskich grantach? Czy np uczelnia cos oferuje czy tylko granty (limity no ile dni wxroku?). Temat rzeka, bo w Horyzoncie masz inne zasady, w projektach Erasmusowych inne, w samym Erasmusie inne, w projektach z KPO jest jeszcze inaczej. A druga kwestia jest taka, że nikt Ci z góry nie powie, jakie masz limity na co i w większości są to zasady niepisane, czyli np. w cooperation in higher education z erasmusa nie ma nigdzie limitu kasy na wyjazdy, ale pracownicy agencji wprost mówią, że recenzenci odrzucą wniosek, jeżeli będziecie organizować spotkania zarządzających projektem częściej niż raz na pół roku. W Horyzoncie jest o wiele elastyczniej pod pewnymi względami i sztywniej pod innymi i tutaj nawet długie wyjazdy (np. jak jadę jako profesor wizytujący) wchodzą w grę, a z drugiej strony np. z góry jest założone, że jedziesz na 30 dni i zrobienie z tego 31 albo 29 jest praktycznie niemożliwe. Środkami własnymi uczelnia może dysponować dowolnie, ale tu już wiele zależy od Twojej pozycji, znajomości itd. Ale długie wyjazdy to są zarezerwowane dla Rektorów, Prorektorów, Dziekanów, Dyrektorów różnych instytucji, ale te instytucje mają swoje budżety, więc też mogą tym dowolnie dysponować. No i jeszcze są granty krajowe, z NCBR, czy NCN. Także podsumowując - dłuższe wyjazdy to granty, krótsze to środki własne uczelni. Wszystko rozbija się o to jak w grancie uzasadnisz dlaczego takie środki na wyjazdy i na jaką wartość dodaną się przełożą i na jakiego recenzenta trafisz. A jeśli chodzi o limity, to już zależy jakie masz relacje z bezpośrednim przełożonym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi