Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Dokładnie. 

34 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a):

Nie jestem jakiś grammar nazi, ale to jest bardziej wkurwiający błąd niż ,,wziąść'' i ,,włanczać''. Ostatnio nawet w artykułach dziennikarskich zdarza mi się to widzieć.  

Anglikowi nigdy by nie przyszło do głowy żeby frazę ,,these people'' napisać w środku zdania wielką literą. Czemu więc Polacy robią to nagminnie? :) 

Tak ciężko ogarnąć, że słowo ,,ci'' ma dwa znaczenia i tylko w jednym wypadku (zwrot do konkretnej osoby) można je napisać wielką literą a w tym drugim wygląda po prostu debilnie? To mniej więcej tak jakby jebnąć w środku zdania ,,Ten człowiek'' albo ,,Tamci koszykarze''.

Dojebka gruba. Tego bym nie atakował językowo 

A już mieszać Angoli do tego bez sensu 

Mnie denerwuje to półtorej do rzeczowników męskich 

I tez pewnie ktoś może skontrować ze nie mam racji 

Poprawka na autokorekty gdzie C może być poprawiane z c

Samo mi przed sekunda chciało poprawić 

44 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a):

Anglikowi nigdy by nie przyszło do głowy żeby frazę ,,these people'' napisać w środku zdania wielką literą.

Ale za to mają tak zajebiste ego, że "ja" piszą zawsze wielką literą ;) ;)

Edytowane przez P_M

8 godzin temu, jack napisał(a):

Pozwól, że odpowiem cytatem z zamieszczonego przez Ciebie artykułu:

"Od 2015 r. pozycja Polski systematycznie się pogarsza"

pisowski troll po prostu zapominał od 2015 r regularnie wklejać raportu. wybacz mu 

6 godzin temu, Koelner napisał(a):

pisowski troll po prostu zapominał od 2015 r regularnie wklejać raportu. wybacz mu 

XD

Średni wynik procentowy Indeksu Percepcji Korupcji (CPI) w latach 2008-2015 wynosił 55,75, a w latach 2015-2023 wynosił 58,22. W 2024 indeks wynosi 53 (im mniejszy wskaźnik tym większa korupcja).

25 minut temu, fluber napisał(a):

XD

Średni wynik procentowy Indeksu Percepcji Korupcji (CPI) w latach 2008-2015 wynosił 55,75, a w latach 2015-2023 wynosił 58,22. W 2024 indeks wynosi 53 (im mniejszy wskaźnik tym większa korupcja).

XD

35 minut temu, fluber napisał(a):

XD

Przypomnę tylko, że nawet tu ja forum panowało usprawiedliwianie jakiego dojenia państwa przez rządzących i ich pociotków skoro gospodarka rośnie a ludziom żyje się lepiej. Teraz zbieramy tego efekty. Teraz możesz się uśmiechnąć.  

3 godziny temu, jack napisał(a):

Przypomnę tylko, że nawet tu ja forum panowało usprawiedliwianie jakiego dojenia państwa przez rządzących i ich pociotków skoro gospodarka rośnie a ludziom żyje się lepiej. Teraz zbieramy tego efekty. Teraz możesz się uśmiechnąć.  

Tylko, że gospodarka wygląda tak:

https://forsal.pl/gospodarka/pkb/artykuly/9717103,sa-nowe-dane-o-pkb-w-europie-jak-na-tle-innych-panstw-wypadla-polska.html

Już nie mówię o drugiej najwyższej inflacji w UE, bo nie chce mi się Was kompromitować Waszymi wpisami z przeszłości.

6 minut temu, josephnba napisał(a):

Dobra wiadomo że PiS "kradł ale też dawał ludziom" a PO tylko kradnie 

Po co drążyć, przecież różnica między jednymi i drugimi jest "ogromna"

Na ten moment to po kradnie bardziej i daje ludziom bardziej 

8 minut temu, fluber napisał(a):

Tylko, że gospodarka wygląda tak:

https://forsal.pl/gospodarka/pkb/artykuly/9717103,sa-nowe-dane-o-pkb-w-europie-jak-na-tle-innych-panstw-wypadla-polska.html

Już nie mówię o drugiej najwyższej inflacji w UE, bo nie chce mi się Was kompromitować Waszymi wpisami z przeszłości.

Na ten moment to po kradnie bardziej i daje ludziom bardziej 

Jak PO kradnie? 

17 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Jak PO kradnie? 

Owsiak ma wille z basenami w wielu ciepłych krajach , na zakupach respiratorów i innego sprzętu niezdatnego do użytku wyprowadza setki milionów, całą pomoc dla powodzian PO rozkradła i jeszcze Tusk ukrył ciała stu ofiar powodzi żeby nie płacić odszkodowań i zasiłków pogrzebowych rodzinom. Te dane o stu ukrywanych trupach powodzian są sprawdzone przez kolesia z forum , który był na pierwszej linii frontu walki z powodzią.

10 minut temu, mayor napisał(a):

Owsiak ma wille z basenami w wielu ciepłych krajach , na zakupach respiratorów i innego sprzętu niezdatnego do użytku wyprowadza setki milionów, całą pomoc dla powodzian PO rozkradła i jeszcze Tusk ukrył ciała stu ofiar powodzi żeby nie płacić odszkodowań i zasiłków pogrzebowych rodzinom. Te dane o stu ukrywanych trupach powodzian są sprawdzone przez kolesia z forum , który był na pierwszej linii frontu walki z powodzią.

Ja się zapytałem jak, nie musiałeś udowadniać że bardziej od PISu 🙃

4 godziny temu, jack napisał(a):

Na szczęście teraz dojenia Państwa przez rządzących i ich pociotków nie ma, wszędzie sami fachowcy a jak jesteś z rodziny to pracujesz pro bono. No i "złodziej Salceson" siedzi. Może ludziom nie żyje się jakoś szczególnie lepiej mimo obniżenia cen prądu o 30% i paliwa do 5.19 (przy wzroście dziury budżetowej o raptem 5 mld jak wyliczył psychoP!), ale przynajmniej @ignazznie musi się już gapic na Pawłowicz "żrącą sałatkę". Uśmiechamy się wszyscy.

39 minut temu, Pan A. napisał(a):

Na szczęście teraz dojenia Państwa przez rządzących i ich pociotków nie ma, wszędzie sami fachowcy a jak jesteś z rodziny to pracujesz pro bono. No i "złodziej Salceson" siedzi. Może ludziom nie żyje się jakoś szczególnie lepiej mimo obniżenia cen prądu o 30% i paliwa do 5.19 (przy wzroście dziury budżetowej o raptem 5 mld jak wyliczył psychoP!), ale przynajmniej @ignazznie musi się już gapic na Pawłowicz "żrącą sałatkę". Uśmiechamy się wszyscy.

Czyli jest dokładnie tak jak było a ty z tego robisz argument przeciwko KO? 

Dobre

1 godzinę temu, agresywnychomik napisał(a):

Jak PO kradnie? 

Tak jak PiS, tylko bardziej 

Poprzez zatrudnianie kogo się da po ministerstwach

https://wiadomosci.wp.pl/ponad-setka-nominacji-tusk-pobil-rekord-morawieckiego-6989843028773824a

Poprzez podnoszenie zarobków radach nadzorczych ssp

Poprzez wzrost wydatków w administracji publicznej

50 minut temu, josephnba napisał(a):

Czyli jest dokładnie tak jak było a ty z tego robisz argument przeciwko KO? 

Dobre

Generalnie jest podobnie tylko bardziej pod każdym względem.

Bardziej rozdmuchane wydatki 

Więcej socjalu 

Większe ignorowanie prawa 

Itd

Dobre jest to, że osoby, które przez kilka ostatnich lat wyły jak szalone, jak bardzo im to przeszkadza i jak bardzo jest źle, teraz siedzą cicho jak myszy pod miotłą i wyzywaja mnie co najwyżej od pisowskich trollów, bo śmiem krytykować koalicję, na którą sam głosowałem w wyborach.

17 minut temu, josephnba napisał(a):

Kłopot w tym że nikt ci nie wierzy że głosowałeś na kolację 

To nieprawda, że nikt mi nie wierzy. Fanatyczne czopki Tuska mają mnie za pisowca, bo w życiu nie mieli do czynienia z fanatycznymi pisowcami. Ja jestem typowym wyborcą środka i osoby z forum, które fanatykami nie są doskonale to widzą.

I pisząc fanatyczne czopki Tuska nie mam na myśli oczywiście poziomu silnych razem, natomiast to.co mnie różni od Was to ja nie mam problemu z tym, że głosowałem kiedyś na platformę przez ładnych parę lat gdy była blisko moich poglądów, ani z głosowaniem na członka ich koalicji. I stawiam to w kontrze do ludzi, którzy nigdy by nie zagłosowali na PiS choćby nie wiem co