Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

4 minuty temu, jack napisał(a):

Wyciągasz artykuł sprzed 9 lat? A może Pan Rafał posypał głowę popiołem? 

https://x.com/Gosc_RadiaZET/status/1889571570307277053

Według Lewicy Pan Rafał zbudował firmę na wyzysku pracowników i łamaniu praw pracowniczych a teraz ma odpowiadać za deregulację prawa, aby poprawić sytuację przedsiębiorców. Tyle w temacie ode mnie 

Edytowane przez fluber

Teraz, fluber napisał(a):

Według Lewicy Pan Rafał zbudował firmę na wyzysku pracowników i łamaniu praw pracowniczych a teraz ma odpowiadać za deregulację prawa, aby poprawić sytuację przedsiębiorców. Tyle w temacie ode mnie 

Na szczęście Lewica jest w rządzie więc zadba o interesy pracowników. 

37 minut temu, julekstep napisał(a):

ból dupki ponad podziałami

❤️ 

Ból? Ten argument zawsze mnie zaskakiwał w dyskusji o tym pięknie Warszawy. Zarzucono mi że mam kompleks małomiasteczkowy, nie znam się i że zostałem przez warszawę zweryfikowany stąd takie zdanie o niej negatywne jako zemsta czy tłumaczenie porażki ( której nie było nigdy z mojej perspektywy). Że nie potrafiłem dostrzec piękna i nie nadaje się aby mieszkać tu ;) 

I to można podciągnąć pod ten twój ból Pupki o którym piszesz.  

Abym nie zapomniał - na koniec szedł jeszcze koronny argument że zapewne nie przemeldowalem się więc nie płacąc podatków nie mam prawa się wypowiadać. 
A jakimś moim zdziwieniem było dowiedzenie się że tych najbardziej gorących obrońców Warszawy ani ich rodzin 15 lat temu nie znajdziesz w spisie mieszkańców.  Cóż. Trudno ;) 

co mnie niezmiernie dziwiło nikt z rozmówców nie chciał przyjąć do wiadomości że lekko można znaleźć bardziej przyjazne i miłe miejsce do mieszkania. 

sam fakt że stolica nie dorobiła się świetnych miejsc relaksu w okolicy, potężnego chociażby kompleksy aquaparków, rozrywki itp ( mszczonow ;)))) brak jest ciekawych jezior w pobliżu aby zrobić wypad weekendowy inny niż NAD ZALEW ZEGRZYŃSKI gdzie stało się  w piątek i niedzielę w gigantycznych korkach i reset resetu następował po 4 godzinach w spalinach;) po prostu do brzydoty w środku dochodzi bardzo nudne Mazowsze wokół jako kraina geograficzna  bez jezior wzgórz przepraw i jedyną Puszczą Kampinowska  

nudy panie  

Ta pewność warszawiakow że to ja się mylę zawsze mnie zaskakiwała. 

W takim Gdańsku ludzie się szanują wychodzą z korporacji o 16:00i o 17 jeżdżą rowerem nad Zatoką.  

Na terenach zielonych a nie Marszałkowska.  

Teraz, ignazz napisał(a):

Nie uważacie że podział polityczny w naszym kraju i nazewnictwo typu lewica centrum prawica nie ma znaczenia? 

To taki trick abyśmy czuli że są alternatywy. 

Czyli jakby nie było nazewnictwa typu lewica centrum i prawica, to nie czułbyś różnicy między głosowaniem na KO, a na PiS?

Jakie ma znaczenie program gdy nie jest realizowany? Ekipa Tuska najlepszym przykładem. 

Teraz, RappaR napisał(a):

Czyli jakby nie było nazewnictwa typu lewica centrum i prawica, to nie czułbyś różnicy między głosowaniem na KO, a na PiS?

Bym czuł różnicę której w zasadzie nie ma ;) 

W grę wchodzą elementy nieistotne. Subiektywne jak te sałatki. 

Politycznie nieistotne.