Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Paczkomaty to jest parę tysięcy złotych miesięcznie w większych miastach. Nic dziwnego że komuś może przeszkadzać jak ma działkę obok. ;) 

Podobnie z wiatrakami jest. Kiedyś myślałem że opór społeczny jest w stosunku do hałasu szumu czy innych kwestii zacienienia ale powód niechęci jest dużo prostszy.  Kowalski Sasiad ma nie zarabiać. Bo ja nie zarabiam. I nie dam służebności na kabel ;) 

Akurat w Twoim przypadku liczyłem na jakieś konstruktywne uwagi co do takich rozwiązań:

https://natemat.pl/587129,plac-czterech-paczkomatow-absurd-na-woli-w-warszawie-zdjecia

Oceniałem, że poczucie estetyki i piękna powinieneś jednak mieć 

Wytnij te paczkomaty.  Warszawa ładniejsza? Nie sądzę.  Mi w brzydocie tamtego miejsca nie zmienia się nic. Ta działka gdyby miała uregulowany status powinna być zabudowana bliźniaczymi kamienicami. Skoro nie jest jest tam kłopot. 
Jasne że mogliby to lepiej zrobić ale jak nałożysz geoportal to zapewne wyniki podpowiedzą że jest tam parę parcel innych właścicieli. Lub nieustalony status. 

Dajesz skrajny przykład.  

I nie twierdzę że paczkomaty to arcydzieło architektoniczne tylko element dzisiejszej codzienności. 

Mam większe zmartwienia niż to 

Wjeżdżając do Warszawy poczucie estetyki wyłączam z automatu bo bym się chyba udusił. 

Powtórzę. Nie bronię paczkomatów jeżeli chodzi o urodę ale nie jest to powód aby wyciągać z tego jakieś wnioski że firmy się tym zajmujące to jakaś patola co przekłada się na krytykę Tuska w aspekcie InPost. 

I myślę że ten koncept to i tak wrzutka kolejna aby lud kupił że oni coś robią. 

Jeżeli miałbym wskazać najbardziej leniwych polityków to Tusk jest tu bardzo wysoko. 

Więc daleko mi jak i innym do uwielbienia Donalda jak w dyskusjach zawsze przedstawiacie ten aspekt.  

A jeżeli tak nie cierpicie Tuska to przecież niegłupie jest aby cokolwiek zrobił za niego ktoś inny. Im gorzej go oceniacie tym wyższe prawdopodobieństwo że ktoś zrobi lepiej.  

Godzinę temu, ignazz napisał(a):

Wytnij te paczkomaty.  Warszawa ładniejsza? Nie sądzę.  

I nie twierdzę że paczkomaty to arcydzieło architektoniczne tylko element dzisiejszej codzienności. 

Mam większe zmartwienia niż to 

Wjeżdżając do Warszawy poczucie estetyki wyłączam z automatu bo bym się chyba udusił. 

Warszawa bez paczkomatów byłaby o wiele ładniejsza.

I dziwi mnie to, że uważasz Warszawę za aż tak brzydką, że musisz wyłączać poczucie estetyki? Dlaczego?

Godzinę temu, fluber napisał(a):

Akurat w Twoim przypadku liczyłem na jakieś konstruktywne uwagi co do takich rozwiązań:

https://natemat.pl/587129,plac-czterech-paczkomatow-absurd-na-woli-w-warszawie-zdjecia

Oceniałem, że poczucie estetyki i piękna powinieneś jednak mieć 

Pusty plac w miejscu po kamienicy, z kępą krzaków pośrodku, obok krzoczory i kartoflisko a wszystko okraszone walającymi się śmieciami. Ale to paczkomaty są problemem estetycznym xD

Brzoska pogadał trochę z Tuskiem czytaj -> człowiek Tuska to jazda z inpostem i z nim przez pisowskiego trolla. najprostszy schemat z możliwych 

1 minutę temu, jack napisał(a):

Pusty plac w miejscu po kamienicy, z kępą krzaków pośrodku, obok krzoczory i kartoflisko a wszystko okraszone walającymi się śmieciami. Ale to paczkomaty są problemem estetycznym xD

Brzoska kolega Tuska 

7 minut temu, RappaR napisał(a):

Ja nawet spożywkę zamawiam do paczkomatów, to ja je popieram, ale dziwi mnie, że ten plac w Wawie aż wymagał artykułu. W promieniu 200 metrów od mieszkania mam ich z 20?

Ja też popieram paczkomaty, ale faktem jest że szpecą Polskę 

3 minuty temu, jack napisał(a):

Zrujnował piękny polski krajobraz. Wyzyskał ludzi i zatruł spalinami. 

Ty serio głosowałeś na lewicę?;) wierzyć mi się nie chce:)

Bo to historycznie było brzydkie miasto. Prowadziłem mnóstwo rozmów i wiele osób twierdziło że przed wojną warszawa była piękna tylko wojna wszystko zburzyła. Tymczasem to zawsze było coś szkaradnego. 
Historycznie w okolicy było 7 wioseczek które zaczęły się rozwijać w latyfundia o coraz większym obszarze. I ten samoistny brzydki rozwój doprowadził że nagle to się spotkało bez ładu i składu. Wyszła z tego atrapa porządku planistycznego gdzie miasto musiało się wstrzelić w sytuację i połykać kolejne niepasujące w sumie elementy. Wielokulturowość jest ciekawa ale w aspekcie architektonicznym jednak bardzo mieszała. To nigdy nie było urocze miasto czy to poprzez jednostajny zrównoważony rozwój jak Kraków Wrocław Lublin czy Toruń ani wręcz zaplanowany projekt jak Paryż czy Szczecin. Wojna owszem pokiereszowała miasto ale w miejsce brzydoty wstawiono jeszcze większe szkarady bo te bloki PRL 11-15 piętrowe wszędzie upchane lub 4 piętrowe bloki na Kole Muranowie z odsłoniętymi klatkami to buble a jest ich setki jak nie tysiące.  Ogólnie tzw Kongresowa miała swoje wady w aspekcie braku szacunku do własności poprzez sposcizne  zaboru rosyjskiego i to widać było przez lata w szacunku do chociażby budynków użyteczności publicznej.  I ta bylejakość ku mojemu zdziwieniu trwa. Te kramy, staroświeckie sklepy w podziemnych przejściach, targowiska i szarość. Tu nie ma poza BC świeżości. A już konceptu ogólnego zupełnie.  
Był okres międzywojenny gdzie plany rozbudowy mogły się podobać bo planowano koncept skoordynować no ale tu wojna to przerwała. Potem było latanie dziur tylko. Nic ładnego. 

Teraz, ignazz napisał(a):

Może to moje subiektywne odczucia ale serio jak spojrzysz takim wolnym okiem na te zakątki to jest tam kiczu więcej niż w innych miastach. A co chwilę słyszę cmokania Warszawiaków jak tu pięknie i wyjątkowo.  

Bo w Warszawie jest wyjątkowo, a warszawiacy to wyjątkowi ludzie. 

8 minut temu, Koelner napisał(a):

Brzoska pogadał trochę z Tuskiem czytaj -> człowiek Tuska to jazda z inpostem i z nim przez pisowskiego trolla. najprostszy schemat z możliwych 

Brzoska kolega Tuska 

6 minut temu, jack napisał(a):

Zrujnował piękny polski krajobraz. Wyzyskał ludzi i zatruł spalinami. 

Jeszcze zobacz na flotę samochodów Brzoski , wszystko zagraniczne marki  , same elektryki ma, tak jakby nie mógli jeździć Izerami , albo na normalnym paliwie-gazie z Orlenu, Nie 👎 wróć Orlen to zdrajcy , do spółki z Owsiakiem okradają naród na kawie , a Jurek ma z tego wille na każdej wyspie w ciepłych krajach,.A jeszcze podobno furgonetki Inpostu pomagały Tuskowi ukryć te 100 trupów ofiar powodzi 

5 minut temu, jack napisał(a):

A co to ma no rzeczy?  

Akurat Ty jako praktykujący katolik powinieneś rozumieć wrażliwość na ludzkie cierpienie i miłość bliźniego. 

Faktycznie muszę przemyśleć to jakim jestem katolikiem, nie dostrzegając tego jak bardzo Rafał brzoska jest wrażliwy na ludzkie cierpienie i jaka miłością darzy bliźnich 

2 minuty temu, fluber napisał(a):

Faktycznie muszę przemyśleć to jakim jestem katolikiem, nie dostrzegając tego jak bardzo Rafał brzoska jest wrażliwy na ludzkie cierpienie i jaka miłością darzy bliźnich 

Jego produkt jest pomocny ludziom. 

I faktycznie powinieneś przemyśleć kilka spraw skoro Cię to śmieszy. 

49 minut temu, Koelner napisał(a):

Brzoska kolega Tuska 

Najpierw próbował przez środowisko, potem przez krajobraz. 

Czekam jeszcze na codziennego fejka, który uruchomi gwardzistę-komisarza.

41 minut temu, ignazz napisał(a):

Może to moje subiektywne odczucia ale serio jak spojrzysz takim wolnym okiem na te zakątki to jest tam kiczu więcej niż w innych miastach. A co chwilę słyszę cmokania Warszawiaków jak tu pięknie i wyjątkowo.  

40 minut temu, RappaR napisał(a):

Bo w Warszawie jest wyjątkowo, a warszawiacy to wyjątkowi ludzie. 

ból dupki ponad podziałami

❤️