Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Czy Ty myślisz, że preferencja PO względem Lewicy występuje tylko wtedy, kiedy zaznaczy się komplet odpowiedzi "nie wiem"?

To pytanie nie ma nic do rzeczy w dyskusji, że odpowiedź "nie wiem" faworyzuje PO względem lewicy.

2 minuty temu, fluber napisał(a):

Deregulacja praw pracowniczych przez Rafała Brzoskę to było cos na co każdy wyborca Lewicy jak @jack czekał z utęsknieniem

Może wypracuj najpierw stanowisko czy ja "czekam z utęsknieniem" czy mi się to podoba. Trochę się zgubiłem co wg Ciebie powinienem czuć po wczorajszym wystąpieniu. 

Teraz, fluber napisał(a):

Ja do Brzoski nic nie mam, ale c'mon,  mamy największy rząd w historii.

I jak widać potrzebuje on takiego Brzoski by coś zmienić. Serio uważam że to jeden z biznesmenów który mógłby pomóc w rozwiązaniu wielu problemów gospodarczych 

A po drugie to wolę Tuska przyznającego że potrzebuje pomocy niż PiS który uważa że na wszystkim się zna. Mimo mojej niechęci do rudego bajeranta

6 minut temu, jack napisał(a):

Może wypracuj najpierw stanowisko czy ja "czekam z utęsknieniem" czy mi się to podoba. Trochę się zgubiłem co wg Ciebie powinienem czuć po wczorajszym wystąpieniu. 

To był sarkazm. Nie wiem co czujesz, po wczoraj poza potrzebą nazywania mnie trollem, bo pozwoliłem sobie zaśmiać się z sytuacji między Tuskiem a Brzoską.

10 minut temu, blackmagic napisał(a):

Przynajmniej fachowca znalazł 

Zawsze mnie wkurwiało w polskiej polityce, że plebs się oburzał jeśli władza bujała się z Kulczykami, Krauze czy Solorzami.

Merkel jak latała samolotami to z prezesami/działaczami wszystkich największych szwabskich firm, Obama zabierał ze sobą ludków z Doliny Krzemowej a u nas od razu oburzenie.

Politycy powinni pomagać a nie przeszkadzać biznesowi.

Jedyny problem jest taki, że Tusk ma niskie zaufanie i ja mu nie wierzę jeśli chodzi o cuda no ale może jeśli da dobre narzędzia temu Brzósce to będzie z plusem dla wszystkich.

Musk/Trump wygrali wybory z hasłami żeby zmniejszyć państwo, regulację, obciążenia i może ten wiatr zmian do nas doleci. 

1 minutę temu, fluber napisał(a):

To był sarkazm. Nie wiem co czujesz, po wczoraj poza potrzebą nazywania mnie trollem, bo pozwoliłem sobie zaśmiać się z sytuacji między Tuskiem a Brzoską.

Wczoraj jak klasyczny troll rozsiewałeś fake newsy jakoby Brzoska śmiał się z Tuska a tymczasem wyraził chęć do współpracy. 

Twierdziłeś, że mi się "to podoba". W sumie do tej pory nie wiem co. A dziś już piszesz o deregulacji praw pracowniczych sugerując, że mi sie to nie podoba. 

Więc nie dość, że puszczasz w eter fake newsy to jeszcze jakąś dezinformacje niedopowiedzeń prowadzisz, sugerując co kto myśli. 

2 minuty temu, Koelner napisał(a):

Zawsze mnie wkurwiało w polskiej polityce, że plebs się oburzał jeśli władza bujała się z Kulczykami, Krauze czy Solorzami.

Merkel jak latała samolotami to z prezesami/działaczami wszystkich największych szwabskich firm, Obama zabierał ze sobą ludków z Doliny Krzemowej a u nas od razu oburzenie.

Politycy powinni pomagać a nie przeszkadzać biznesowi.

Jedyny problem jest taki, że Tusk ma niskie zaufanie i ja mu nie wierzę jeśli chodzi o cuda no ale może jeśli da dobre narzędzia temu Brzósce to będzie z plusem dla wszystkich.

Musk/Trump wygrali wybory z hasłami żeby zmniejszyć państwo, regulację, obciążenia i może ten wiatr zmian do nas doleci. 

Dokładnie - mamy za duży zakres w którym państwo ingeruje w gospodarkę zamiast zajmować się elementami którymi powinno się zajmować 

1 minutę temu, jack napisał(a):

Wczoraj jak klasyczny troll rozsiewałeś fake newsy jakoby Brzoska śmiał się z Tuska a tymczasem wyraził chęć do współpracy. 

Wrzuciłem link do filmiku z wydarzenia, nie komentowałem go, a Ty nazwałeś mnie trollem, takie są fakty.

3 minuty temu, jack napisał(a):

Twierdziłeś, że mi się "to podoba". W sumie do tej pory nie wiem co. A dziś już piszesz o deregulacji praw pracowniczych sugerując, że mi sie to nie podoba. 

Więc nie dość, że puszczasz w eter fake newsy to jeszcze jakąś dezinformacje niedopowiedzeń prowadzisz, sugerując co kto myśli. 

"Dezinformacja niedopowiedzeń", bo się z Ciebie podśmiec***ę? XD

15 minut temu, blackmagic napisał(a):

I jak widać potrzebuje on takiego Brzoski by coś zmienić.

Za mało się jeszcze naoglądałeś taktyki "car dobry, tylko bojarzy źli"?

16 minut temu, blackmagic napisał(a):

A po drugie to wolę Tuska przyznającego że potrzebuje pomocy niż PiS który uważa że na wszystkim się zna. Mimo mojej niechęci do rudego bajeranta

Gdyby Tusk potrzebował pomocy, to nie robiłby z tego show na wielkiej konferencji rok przełomu. Mnóstwo specjalistów opracowuje rekomendacje i dyrektywy dla władz, mimo że nie są członkami tej władzy. Sam opracowuję rekomendacje dla różnych Urzędów, w celu wdrażania nowego skutecznego prawa. 

Natomiast widzę, że ten zabieg PR-owy działa.

Podobnie jak ogłoszenie najniższego poziomu inwestycji od 1995 zaowocowało wzrostami na giełdach.

7 minut temu, fluber napisał(a):

Wrzuciłem link do filmiku z wydarzenia, nie komentowałem go, a Ty nazwałeś mnie trollem, takie są fakty.

"Dezinformacja niedopowiedzeń", bo się z Ciebie podśmiec***ę? XD

Za mało się jeszcze naoglądałeś taktyki "car dobry, tylko bojarzy źli"?

Gdyby Tusk potrzebował pomocy, to nie robiłby z tego show na wielkiej konferencji rok przełomu. Mnóstwo specjalistów opracowuje rekomendacje i dyrektywy dla władz, mimo że nie są członkami tej władzy. Sam opracowuję rekomendacje dla różnych Urzędów, w celu wdrażania nowego skutecznego prawa. 

Natomiast widzę, że ten zabieg PR-owy działa.

Podobnie jak ogłoszenie najniższego poziomu inwestycji od 1995 zaowocowało wzrostami na giełdach.

1.Rząd Tuska = rząd PiS

2. rząd tuska korzystający z pomocy biznesu > rzad PiS

3. rząd Tuska niekorzystający z pomocy biznesu - patrz punkt 1 

4 minuty temu, fluber napisał(a):

Wrzuciłeś link do posta na X o treści: "Rafał Brzoska cisnący bekę na dzisiejszej konferencji Tuska to najlepsze podsumowanie tego, co się tam działo. XDDDD"

6 minut temu, fluber napisał(a):

Dezinformacja niedopowiedzeń", bo się z Ciebie podśmiec***ę? XD

To się zdecyduj czy się podśmiec***esz bo mi się "TO" podoba czy nie. Tymczasem lata mi to wczorajsze wystąpienie bo jest ono bez znaczenia, nic nie zmienia i nic nowego nie wnosi. 

Teraz, jack napisał(a):

Wrzuciłeś link do posta na X o treści: "Rafał Brzoska cisnący bekę na dzisiejszej konferencji Tuska to najlepsze podsumowanie tego, co się tam działo. XDDDD"

Nie podpisuje się pod tym. Chciałem uzupełnić wpis @P_M materiałem video, a w tym wpisie się on znajdował 

1 minutę temu, blackmagic napisał(a):

1.Rząd Tuska = rząd PiS

Spokojnie, zaraz pójdzie odpowiedni przekaz i będą jebać Tuska, że knuje z biznesem jak okraść uczciwych Polaków 

1 minutę temu, blackmagic napisał(a):

1.Rząd Tuska = rząd PiS

Ale to nie są prawdziwe równania i nierówności.

I rząd PO i rząd PiS korzystał i korzysta z pomocy biznesu 

Po prostu jedynie Tusk na konferencji postanowił odpalić do biznesu, żeby to zrobili.

5 minut temu, jack napisał(a):

Spokojnie, zaraz pójdzie odpowiedni przekaz i będą jebać Tuska, że knuje z biznesem jak okraść uczciwych Polaków 

image.jpeg.630d2f6d6783a95a6e897ef016573431.jpeg

Ten przekaz to akurat idzie z Lewicy:)

Ciekawi mnie czemu deregulacje są takie dobre w gospodarce, a nie są w NBA.

Na przykład mecz bez sędziów, zawodnicy sami dla siebie najlepiej rozstrzygną calle.

Mecz bez trenerów, zawodnicy sami ułożą sobie taktykę i dogadają się co do minut

Umowy bez CBA, każdy klub niezależnie będzie podpisywać z zawodnikami dowolne umowy

Precz z regulacjami :) 

6 minut temu, fluber napisał(a):

Chodzi Ci o to, że 500+ jest bardziej lewicowe gospodarczo niż 800+? Skąd wniosek, że PIS reprezentuje lewicę gospodarczą, a nie PO?

Dobrze wiesz, że 800+ to nie pomysł PO tylko polityczny mus spowodowany PISowskim 500+.