Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

57 minut temu, fluber napisał(a):

https://x.com/obserwujesobie/status/1888277024260673571

Czy od czasu wygranej platformy macie 30 procent niższe rachunki za prąd i tylko mnie coś omija?

Na razie to społeczeństwo się boryka z efektami zamrażania cen przez PiS przed wyborami 

Tak więc nie, nie mamy niższych rachunków 

Tyle że mnie na takie zwyżki stać, gorzej z tymi którym wmówiono że zamrażanie cen jest ok 

Oni teraz krzycza ze obecny rząd jest zły (jest zły z innych powodów) 

15 minut temu, josephnba napisał(a):

A jest? 

Przypomnij sobie jaki zamieszki i strajki wywoływały sztucznie regulowane ceny w przeszłości 

Moim zdaniem ceny niektórych dóbr powinny być chronione przed nagłymi podwyżkami lub wzrostami. Mam tu na myśli ceny dóbr podstawowych.zaliczam do nich prąd - na prąd powinno być stać każdego - rencistę, emeryta, osobę na zasiłku.

28 minut temu, fluber napisał(a):

Moim zdaniem ceny niektórych dóbr powinny być chronione przed nagłymi podwyżkami lub wzrostami. Mam tu na myśli ceny dóbr podstawowych.zaliczam do nich prąd - na prąd powinno być stać każdego - rencistę, emeryta, osobę na zasiłku.

Tylko prąd? Jedzenie nie jest potrzebne do życia, leki, woda i odprowadzenie ścieków czy wywóz śmieci też nie?

49 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Tylko prąd? Jedzenie nie jest potrzebne do życia, leki, woda i odprowadzenie ścieków czy wywóz śmieci też nie?

jak z tego posta

Godzinę temu, fluber napisał(a):

doszedłeś do 'tylko prąd'?

🤔

50 minut temu, Koelner napisał(a):

masło 

Tak, jeszcze masło. Jestem za tym, żeby ceny niektórych dóbr podstawowych, jak masło były zabezpieczone przed nagłymi podwyżkami.

1 minutę temu, julekstep napisał(a):

Ktokolwiek kto pisal z Twojego konta

Ja wyszczególniłem prąd z puli dóbr podstawowych? :) To chyba nie.

Godzinę temu, Pablo81 napisał(a):

Jedzenie nie jest potrzebne do życia?

Serio próbujesz przekonać @julekstep, że zadałeś to pytanie na serio z powodu niewiedzy?:)

1 godzinę temu, Pablo81 napisał(a):

Jedzenie nie jest potrzebne do życia, leki, woda i odprowadzenie ścieków czy wywóz śmieci też nie?

Btw. Powiedziałbym, że nie wszystkie pozycje na tej liście to ten sam tier:)

5 minut temu, fluber napisał(a):

Ale dlaczego chcesz, żeby @julekstep uważał Cię za kretyna? Po co Ci to?

Wyjdź z psem na spacer czy coś. 

Znowu zaczynasz ad auditorem, co tylko świadczy o tobie. Nienajlepiej niestety. Ta nieudolna próba obrazy z super sprytnym zabiegiem jakim jest znak zapytania na koncu też jest raczej mierna 😕

14 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Wyjdź z psem na spacer czy coś. 

Znowu zaczynasz ad auditorem, co tylko świadczy o tobie. Nienajlepiej niestety. Ta nieudolna próba obrazy z super sprytnym zabiegiem jakim jest znak zapytania na koncu też jest raczej mierna 😕

Ale to nie jest żadną próba obrazy. To, że jesteś poniżej przeciętnej inteligencji na forum nie oznacza, że jest to obraźliwe. Tak po prostu jest. Dlatego czasem zadajesz pozbawione sensu pytania. Tylko nie wiem po co to robisz, dlatego zapytałem. Tylko, że Ty nawet nie masz świadomości, że zadajesz głupie pytania. Więc chyba lepiej będzie jak ja Ci to napiszę. Twoje pytanie było głupie. Próby przekonywania Julka, że pytasz serio też były głupie. Nie wiem po co to sobie robisz. Prawdopodobnie tego po prostu nie rozumiesz. I nie próbuje Cię teraz obrazić. Próbuje Ci pomóc.