Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, julekstep napisał(a):

Czy ja napisalem cokolwiek o torturach?

Nie ale to było moim punktem wyjścia do dyskusji, później nasz majestro fajnie rozmył.

W jedynej rzeczy w której kibicuje obecnej władzy to właśnie żeby osoby pokroju Olszewskiego zostały sprawiedliwie osądzone.

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

Nie no przeciez to wiadome ze kwota i udowodnienie winy to kwestie drugorzedne

Najwazniejsze ze PiS i ksiadz - pelne mayorowe bingo ❤️

Świetne jest, że w większości twoje argumenty odnoszą się nie do treści dyskusji, a do osoby piszącego ❤️

Najważniejsze, że jest PiS - pełne julkowe bingo ❤️ Nasz symetrysta ❤️ nie to co ci fanatyczni antypisowcy 😕

Teraz, fluber napisał(a):

Zatem powinieneś być równie oburzony jak ja niesprawiedliwym traktowaniem Olszewskiego

Przecież jego prawnik robi dokladnie to co Ty, rozmywa, odwraca uwagę od prawdziwego problemu. Nagłaśnia to co może jego klientowi przynieść korzyści podczas ewentualnego procesu w oczach opinii publicznej.

W sumie podoba mi się jak płynnie przeszedłeś od tortur do niesprawiedliwego traktowania xD.

Złodzieje okradający państwo nie ważne czy z PiS czy z Po powinni zostać wyłączeni z życia publicznego na zawsze.

15 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Przecież jego prawnik robi dokladnie to co Ty, rozmywa, odwraca uwagę od prawdziwego problemu. Nagłaśnia to co może jego klientowi przynieść korzyści podczas ewentualnego procesu w oczach opinii publicznej.

W sumie podoba mi się jak płynnie przeszedłeś od tortur do niesprawiedliwego traktowania xD.

Złodzieje okradający państwo nie ważne czy z PiS czy z Po powinni zostać wyłączeni z życia publicznego na zawsze.

A to jedno wyklucza drugie?

Jeśli Olszewski jest winny, to czemu się nie stosuje do procedur?

Czy może uważasz, że same procedury są złe? UK z tego co wiem ma podobne. Dlaczego nie wyjechałeś w takim razie do kraju, który ma inne? Jest ich sporo, na przykład Pakistan, Korea Północna. Nawet bogate kraje mają inne, na przykład Arabia Saudyjska. 

Tak pro forma gdyby w podobny sposób został potraktowany w USA jakiś czarny, to byśmy mieli kolejne BLM i powtórkę z Floyda.

16 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Ale cos w tym dziwnego ze prawnik tak postepuje? :)

6 minut temu, julekstep napisał(a):

Nic nie poradze ze sami jestescie trescia tego co piszecie 😘

E tam, zwykły brak umiejętności prowadzenia dyskusji :)

4 minuty temu, julekstep napisał(a):

Czyli normalka, a nie tortury :)

W sumie jak był hype na BLM, to wtedy takie tanie zagrywki miały swój szczyt popularności. Byle przestępca odwracał kota ogonem i to policja była zła. Tak zbudowano męczeński mit Floyda, który w gruncie rzeczy był śmieciem.

Edytowane przez Pablo81

7 minut temu, julekstep napisał(a):

Nie. Taka jego praca.

8 minut temu, RappaR napisał(a):

A to jedno wyklucza drugie?

Jeśli Olszewski jest winny, to czemu się nie stosuje do procedur?

Czy może uważasz, że same procedury są złe? UK z tego co wiem ma podobne. Dlaczego nie wyjechałeś w takim razie do kraju, który ma inne? Jest ich sporo, na przykład Pakistan, Korea Północna. Nawet bogate kraje mają inne, na przykład Arabia Saudyjska. 

Tak pro forma gdyby w podobny sposób został potraktowany w USA jakiś czarny, to byśmy mieli kolejne BLM i powtórkę z Floyda.

Ostatnio coś mocno w stosunku do mnie poruszasz to gdzie mieszkam dlaczego?

Po raz kolejny napiszę - Olszewski nie był torturowany xD  wszystko inne to rozmywanie a o jego winie zadecyduje sąd.

Patrząc z boku chłop bardziej wygląda na przekrętasa niż na duszpasterza taki Rydzyk mild.

Jak idzie nauka francuskiego? Możesz wyjechać do CAR, Mozambiku czy co tam jeszcze jest xD

Teraz, agresywnychomik napisał(a):

Ostatnio coś mocno w stosunku do mnie poruszasz to gdzie mieszkam dlaczego?

Mam robić listę rzeczy, które w stosunku do mnie poruszasz czy co?

Teraz, agresywnychomik napisał(a):

Po raz kolejny napiszę - Olszewski nie był torturowany

Wyobraź sobie, że wobec partnerki stosuję metody, jakie zastosowano wobec Olszewski. Jaki byłby Twój komentarz? Stwierdziłbyś, że znęcam się nad kobietą?

1 minutę temu, agresywnychomik napisał(a):

Jak idzie nauka francuskiego?

Powoli do przodu

1 minutę temu, agresywnychomik napisał(a):

Możesz wyjechać do CAR, Mozambiku czy co tam jeszcze jest xD

Jak już chcesz mi dosrać, to weź wcześniej jakąś książkę do ręki od czasu do czasu. W Mozambiku mówią po portugalsku, to była kolonia Portugalii. W okolicy na  Madagaskarze i w sumie w kraju, nad którym trochę marzę, by wyemigrować, naReunion, mówią po francusku. 

50 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Adwokaci bronią przestępców, szok 

51 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Przecież odnoszę się do tego co napisałeś Ty. Sam użyłeś sformułowania, że zależy Ci żeby został SPRAWIEDLIWIE...

dlatego odpisałem że powinno Cię oburzać, że jest niesprawiedliwie.

Tortury są niesprawiedliwe, niehumanitarne traktowanie też 

Teraz, fluber napisał(a):

Adwokaci bronią przestępców, szok 

A kogo bronią trole internetowe? 

12 minut temu, RappaR napisał(a):

Mam robić listę rzeczy, które w stosunku do mnie poruszasz czy co?

Wyobraź sobie, że wobec partnerki stosuję metody, jakie zastosowano wobec Olszewski. Jaki byłby Twój komentarz? Stwierdziłbyś, że znęcam się nad kobietą?

Powoli do przodu

Jak już chcesz mi dosrać, to weź wcześniej jakąś książkę do ręki od czasu do czasu. W Mozambiku mówią po portugalsku, to była kolonia Portugalii. W okolicy na  Madagaskarze i w sumie w kraju, nad którym trochę marzę, by wyemigrować, naReunion, mówią po francusku. 

Jeżeli chcesz to proszę bardzo, a teraz odpowiedz na moje pytanie.

Pozwolisz że na temat kobiet nie będę z Tobą dyskutował.

Widzisz nie chcę ci dosrać, to nie sportowe kopać leżącego.

Powodzenia w wcielaniu marzeń w życie, naprawdę. 

Przez właśnie pisowskie trolle i tych pojebow którzy robili z niego męczennika i drugiego Popiełuszkę sąd warunkowo uchylił areszt za wyjebaną kaucje, dodatkowo musza dwa razy stawiać się w tygodniu na psiarnie, zajebali im paszportu i muszą siedzieć na dupie w PL. Wstyd mnie ze mieszkam w kraju gdzie pod naciskiem motłochu wypuszcza się przestępców gdzie zwykli obywatele musieliby siedzieć w areszcie w takim wypadku. Zrobili nam ochlokrację. 

2 minuty temu, Koelner napisał(a):

Przez właśnie pisowskie trolle i tych pojebow którzy robili z niego męczennika i drugiego Popiełuszkę sąd warunkowo uchylił areszt za wyjebaną kaucje, dodatkowo musza dwa razy stawiać się w tygodniu na psiarnie, zajebali im paszportu i muszą siedzieć na dupie w PL. Wstyd mnie ze mieszkam w kraju gdzie pod naciskiem motłochu wypuszcza się przestępców gdzie zwykli obywatele musieliby siedzieć w areszcie w takim wypadku. Zrobili nam ochlokrację. 

Areszt tymczasowy nie jest w celu odbywania kary. To jest dość podstawowa wiedza.

29 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

A kogo bronią trole internetowe? 

Ja piszę, żeby nie nazywać osoby bez wyroku przestępca. Jest to podejrzany.

Piszę, że przesłuchiwanie w kajdankach zespolonych przez 15 godzin bez przerwy bez jedzenia to tortury.

Piszę, że niehumanitarne traktowanie aresztowanych jest niedopuszczalne.

Dla uśmiechniętej sekty standardy cywilizowanego świata to jest bycie trollem internetowym.

13 minut temu, fluber napisał(a):

Areszt tymczasowy nie jest w celu odbywania kary. To jest dość podstawowa wiedza.

Ja piszę, żeby nie nazywać osoby bez wyroku przestępca. Jest to podejrzany.

Piszę, że przesłuchiwanie w kajdankach zespolonych przez 15 godzin bez przerwy bez jedzenia to tortury.

Piszę, że niehumanitarne traktowanie aresztowanych jest niedopuszczalne.

Dla uśmiechniętej sekty standardy cywilizowanego świata to jest bycie trollem internetowym.

- napisałem że dla mnie wygląda na przekrętasa i liczę że zostanie sprawiedliwie osadzony - co w tym jest nie tak?

- No więc to nie były tortury mam chyba już jasność po tylu stronach xD 

- co do niehumanitarnego traktowania, czy mógłbyś uściślić jak KS Olszewski był niehumanitarnie traktowany?

Edytowane przez agresywnychomik

8 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

- napisałem że dla mnie wygląda na przekrętasa i liczę że zostanie sprawiedliwie osadzony - co w tym jest nie tak?

- No więc to nie były tortury mam chyba już jasność po tylu stronach xD 

- co do niehumanitarnego traktowania, czy mógłbyś uściślić jak KS Olszewski był niehumanitarnie traktowany?

https://demagog.org.pl/wypowiedzi/rpo-potwierdza-niewlasciwe-traktowanie-ksiedza-michala-olszewskiego/

4 minuty temu, fluber napisał(a):

Thx.

Część z punktów zgłaszana przez ks Olszewskiego została przez RPO odrzucona, część jest nie weryfikowalna, a część się załapała pod niehumanitarne traktowanie. 

Podobnie jak w wypadku KS Olszewskiego liczę że prowadzący przesłuchanie dostaną odpowiedni wpis do akt.

Zgodnie z komunikatem RPO potwierdził, że ksiądz Michał Olszewski był przesłuchiwany przez funkcjonariuszy ABW przez 15 godzin. Przez cały ten czas nie mógł odpocząć, nie otrzymał posiłku i nie zdjęto mu kajdanek. Właśnie takie „natężenie opresyjnych warunków” rzecznik klasyfikuje jako niehumanitarne traktowanie.

Ksiądz Michał Olszewski, jak czytamy w komunikacie, nie mógł w sposób nieskrępowany korzystać w celi z toalety, ponieważ kącik sanitarny nie był w żaden sposób osłonięty przed wchodzącymi osobami. Ponadto, wbrew zaleceniom, nie kontrolowano stanu zdrowia księdza raz w miesiącu. Poza tym musiał on długo czekać na wyżywienie dietetyczne i nie miał w celi czajnika.

Rzecznik nie potwierdził podczas kontroli utrudnień w kontakcie z obrońcą. Nie dopatrzył się nieprawidłowości w objęciu księdza w areszcie szczególną ochroną. Nie potwierdzono również nieuzasadnionego monitoringu celi czy zakłócania wypoczynku nocnego.

RPO dodaje, że część zarzutów, jak np. wystawianie na widok publiczny podczas konwojowania czy odmowa spełnienia prośby o skorzystanie z toalety, okazały się niemożliwe do weryfikacji. Rzecznik nadal bada sprawę potencjalnego naruszenia tajemnicy obrończej przez podjęcie próby przesłuchania obrońcy księdza.