Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, fluber napisał(a):

Zależy kogo zapytasz, zgłoszony przez platformę RPO twierdzi że to było tylko niehumanitarne traktowanie 

Przeprowadzone czynności nie dały podstaw do uznania, że ks. Michał O. był poddany torturom w rozumieniu przyjętym w konstytucji i na gruncie prawa międzynarodowego; wykazały natomiast, że doszło do niehumanitarnego traktowania oraz innych naruszeń praw i wolności – poinformowano w komunikacie RPO.

Olszewski uważa że był torturowany. Natomiast RPO nie mial dostepu do nagrań (zostały skasowane )i opinie wydał wyłącznie na podstawie dokumentacji 

Ksiądz to osoba święta i trzeba mu wierzyć na słowo 🙃

Czyli wyzywasz mnie w sposób obelżywy ( twoje słowa 2 wpisy wyżej) bo kwestię Olszewskiego (której nie znałem i jak widzę w sumie trudno rozstrzygnąć) kwalifikujesz u mnie jako ignorowanie przypisując do tego wydarzenia moje słowa dotyczące ogólnej kwestii czyli grania na pograniczu faulu. Ja nie słyszałem nic o tej kwestii stąd zapytałem.  Czyli łączysz słowa z jednej ( innej) wypowiedzi do innej pasującej Tobie sprawy w której poprzez niewiedzę nie mam ani zdania ani tym bardziej nie wypowiadałem się o niej? I teraz już gdy rozstrzygnąłeś te kwestie będziesz na forum co trzecie zdanie pisał że w Polsce obecnie torturują.  Dobra metoda.  Nowe. Nie znałem. 

Teraz, ignazz napisał(a):

Czyli wyzywasz mnie w sposób obelżywy ( twoje słowa 2 wpisy wyżej) bo kwestię Olszewskiego (której nie znałem i jak widzę w sumie trudno rozstrzygnąć) kwalifikujesz u mnie jako ignorowanie przypisując do tego wydarzenia moje słowa dotyczące ogólnej kwestii czyli grania na pograniczu faulu. Ja nie słyszałem nic o tej kwestii stąd zapytałem.  Czyli łączysz słowa z jednej ( innej) wypowiedzi do innej pasującej Tobie sprawy w której poprzez niewiedzę nie mam ani zdania ani tym bardziej nie wypowiadałem się o niej? I teraz już gdy rozstrzygnąłeś te kwestie będziesz na forum co trzecie zdanie pisał że w Polsce obecnie torturują.  Dobra metoda.  Nowe. Nie znałem. 

W ogóle nie było tematu Olszewskiego, kiedy oburzony Ci odpisywałem.

2 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Tym bardziej nie jest mi do śmiechu.

Generalnie sprawa jest dosyć oczywista. Ci którzy uważali, że za PiS był zamach stanu powinni uważać, że teraz mamy do czynienia z zamachem stanu.

1 minutę temu, fluber napisał(a):

W ogóle nie było tematu Olszewskiego, kiedy oburzony Ci odpisywałem.

Generalnie sprawa jest dosyć oczywista. Ci którzy uważali, że za PiS był zamach stanu powinni uważać, że teraz mamy do czynienia z zamachem stanu.

Czyli też jesteś zatroskany razem ze mną?

Teraz, Pablo81 napisał(a):

Myślę, że niestety sprawa jest poważniejsza niż ci się wydaje.

Sprawa będzie poważniejsza jak Trzaskowski zostanie prezydentem, trybunału nie będzie, KRS nie będzie, sn nie będzie, sędziowie będą losowani jak teraz, prokuratorzy będą tresowanie przez Giertycha 

https://x.com/GiertychRoman/status/1887866283028328715

Trzaskowski nie ma z kim przegrać, od 1 czerwca nie będzie trójpodziału władzy w Polsce, Tusk przegłosuje wszystko co unia zechce to się skończy wjazdem PiSu ze zboostowana konfederacją do sejmu i już się po tym nie pozbieramy 

Teraz, Pablo81 napisał(a):

Ja już po dantejskich scenach w gmachu TV republika wiedziałem, że będzie drugie Guantanamo.

Byłoby to śmieszne gdyby nie to że w Polsce mieliśmy już drugie Guantanamo 

8 minut temu, fluber napisał(a):

Sprawa będzie poważniejsza jak Trzaskowski zostanie prezydentem, trybunału nie będzie, KRS nie będzie, sn nie będzie, sędziowie będą losowani jak teraz, prokuratorzy będą tresowanie przez Giertycha 

https://x.com/GiertychRoman/status/1887866283028328715

Trzaskowski nie ma z kim przegrać, od 1 czerwca nie będzie trójpodziału władzy w Polsce, Tusk przegłosuje wszystko co unia zechce to się skończy wjazdem PiSu ze zboostowana konfederacją do sejmu i już się po tym nie pozbieramy 

Byłoby to śmieszne gdyby nie to że w Polsce mieliśmy już drugie Guantanamo 

Jak nie ma z kim? Liczę, że wygra nieżelaznych kandydat spoza popisu czyli pan Nawrocki.

Obecna koalicja zrobiła ten myk z Trzecią drogą i się udało.