Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

18 godzin temu, Życie_to_mem napisał(a):

Te gównomedia nigdy nie wykryły żadnej afery poza tym, że ktoś miał wujka w SB. :) 

Afera hazardowa - Rzepa

Afera reprywatyzacyjna - Wyborcza

Afera łowców skór - Wyborcza

Afera Orlenu - Wyborcza

Afera Collegium Humanum - Newsweek i Polityka

Afera z zatrzymaniem żołnierzy na granicy - Onet

Afera paliwowa w wojsku - Onet

Afera pegazusa - TVN

Afera solna (rządy PO) - TVN

Sprawa Igora Stachowiaka - TVN (to dziennikarz tej stacji jako pierwszy dotarł do kluczowego nagrania)

Afera premiowa w Katarze - Wirtualna Polska

Afera z Ewą Wrzosek - Wirtualna Polska

Ktoś kojarzy chociaż jedną porządną aferę wykrytą przez media należące do Sakiewicza czy Karnowskich? :) 

Nie wiem, nie znam się bo nie jestem dziennikarzem śledczym ale zawsze miałem wrażenie że zawsze ktoś gdzieś tych właśnie śledczych musi nakierować w takich aferach na pierwszy klocek domina a później już jadą.

Czyżby nie było obecnie absolutnie nic lub nikt nie chce nic sypnąć? Czy to się zmieni po wyborach prezydenckich? Pożyjemy zobaczymy.

33 minuty temu, agresywnychomik napisał(a):

Nie wiem, nie znam się bo nie jestem dziennikarzem śledczym ale zawsze miałem wrażenie że zawsze ktoś gdzieś tych właśnie śledczych musi nakierować w takich aferach na pierwszy klocek domina a później już jadą.

Czyżby nie było obecnie absolutnie nic lub nikt nie chce nic sypnąć? Czy to się zmieni po wyborach prezydenckich? Pożyjemy zobaczymy.

Ja ogólnie jestem zdania, że prezes NIK oraz szef CBA powinni być zawsze z opozycji.

Inna sprawa, że teraz mamy koalicję trzech partii (a w zasadzie to siedmiu) więc zorganizowanie jakiegoś większego wałku jest utrudnione. 

9 godzin temu, Życie_to_mem napisał(a):

Ja ogólnie jestem zdania, że prezes NIK oraz szef CBA powinni być zawsze z opozycji.

No to właśnie tak teraz jest. Przecież Maryjan Banaś to typowy PiSior jak Skuriera wycięty, na Ciemnogrodzkiej aż piali z zachwytu jak objął prezesurę w NIK, jak tam go nazywali ? Kryształowy Marian. Nawet ma takich samych kumpli jak Nawrocki- alfonsów i sutenerów Maniek zrobił burdel w swojej kamienicy, a Karol miał burdel w Muzeum 2 Wojny Światowej 

2 godziny temu, mayor napisał(a):

No to właśnie tak teraz jest. Przecież Maryjan Banaś to typowy PiSior jak Skuriera wycięty, na Ciemnogrodzkiej aż piali z zachwytu jak objął prezesurę w NIK, jak tam go nazywali ? Kryształowy Marian. Nawet ma takich samych kumpli jak Nawrocki- alfonsów i sutenerów Maniek zrobił burdel w swojej kamienicy, a Karol miał burdel w Muzeum 2 Wojny Światowej 

Co poruchali to ich

25 minut temu, Koelner napisał(a):

Co poruchali to ich

Banaś może tak, chyba bardziej młody skorzystał z ruchania. Ale Nawrocki to nie za bardzo. Przecież jak mu się chciało dupy to nie musiał tego robić dwie minuty od domu , w miejscu pracy , gdzie każdy go zna, ściany mają oczy i uszy, a plotki do starej docierają z szybkością błyskawicy. Typowy głupek, debil i osiłek .Jest takie powiedzenie - ”Tam gdzie się je i pracuje, to się c***em nie wojuje ”

3 godziny temu, mayor napisał(a):

Ale ja to był wpisał taką zasadę do konstytucji albo chociaż ustawy. Ewentualnie ustanowił taki zwyczaj parlamentarny. Tylko wówczas te dwa organy będą naprawdę niezależne od rządu. 

Z prokuraturą mam natomiast trochę mieszane uczucia. Z jednej strony to rząd powinien odpowiadać za bezpieczeństwo wewnętrzne w tym ściganie przestępstw więc tworzenie z prokuratury jakiejś odrębnej i niezależnej instytucji trochę mija się z celem. Poza tym oddzielenie prokuratury od rządu powoduje taki dziwny dualizm - policja, która podlega pod MSWiA i premiera musi wykonywać wytyczne rządu, natomiast prokurator, który prowadzi/nadzoruje śledztwo i wydaje polecenia policjantom musi wykonywać wytyczne Prokuratora Krajowego, który nie jest członkiem rządu. Taki stan rzeczy powoduje nadmierne komplikowanie funkcjonowania państwa. 

Ale z drugiej strony zawsze może trafić się taki koleżka jak Zbigniew Ziobro, który daje sporo argumentów za tym, że prokuratura powinna być instytucją niezależną od rządu a Minister Sprawiedliwości nie powinien być jednocześnie Prokuratorem Krajowym. :) 

1 godzinę temu, fluber napisał(a):

Mylisz fakty - to nie bedzie przyjmowanie randomowych, niezweryfikowanych inzynierow z granicy z Bialorusia, tylko w pelni z’vettowanych i niechcianych w Niemczech. 

11 minut temu, memento1984 napisał(a):

Mylisz fakty - to nie bedzie przyjmowanie randomowych, niezweryfikowanych inzynierow z granicy z Bialorusia, tylko w pelni z’vettowanych i niechcianych w Niemczech. 

Jak wybierzemy Trzaskowskiego to on to zatrzyma, spokojnie 

trollowi też styki się jebią, musicie wybaczyć 

14 minut temu, agresywnychomik napisał(a):

Ciekawe kiedy pierwszy lokator tam zawita.

idealne miejsce dla Palestyńczyków których naród wybrany nie dojechał 

Edytowane przez Koelner