RappaR Opublikowano 21 godzin temu Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu 3 minuty temu, agresywnychomik napisał(a): Sam napisałeś że obecnie nie jesteśmy informowani o wyprowadzaniu $ w odpowiedzi na pytanie Jacka. Czyli tak - PiS wyprowadzał ~350 mld rocznie, PO nie wyprowadza. Nie zauważyłem inwestycji za 350 mld przez ostatni rok. Wniosek: a) PO jednak także wyprowadza i nie informuje o tym b) szukam Twojego wytłumaczenia dlatego. 6 minut temu, agresywnychomik napisał(a): Masz coś lepszego niż TVP? To aż zabawne jak bronisz tuskowej tuby informacyjnej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 21 godzin temu Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu (edytowane) 5 minut temu, RappaR napisał(a): Czyli tak - PiS wyprowadzał ~350 mld rocznie, PO nie wyprowadza. Nie zauważyłem inwestycji za 350 mld przez ostatni rok. Wniosek: a) PO jednak także wyprowadza i nie informuje o tym b) szukam Twojego wytłumaczenia dlatego. To aż zabawne jak bronisz tuskowej tuby informacyjnej Proszę wyjaśnij jak bronie Tuskowej tuby informacyjnej? Znowu kreujesz rzeczywistość? Masz cokolwiek na to że wyprowadzają pieniądze? Cokolwiek więcej niż Twój "eye test" xD. Dla mnie tak jak to napisałem jest to bardzo dziwne że nie słychać o żadnych aferach. Edytowane 21 godzin temu przez agresywnychomik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 21 godzin temu Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu 5 minut temu, agresywnychomik napisał(a): Proszę wyjaśnij jak bronie Tuskowej tuby informacyjnej? Znowu kreujesz rzeczywistość? Uważasz sytuację za normalną, nie mogącą być obiektem krytyki. 5 minut temu, agresywnychomik napisał(a): Masz cokolwiek na to że wyprowadzają pieniądze? Cokolwiek więcej niż Twój "eye test" xD. To powiedź mi co się dzieje z tymi pieniędźmi. 5 minut temu, agresywnychomik napisał(a): Dla mnie tak jak to napisałem jest to bardzo dziwne że nie słychać o żadnych aferach. Mnie to w ogóle nie dziwi. Jednak strona dysponuje monopolem medialnym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan A. Opublikowano 21 godzin temu Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu 1 godzinę temu, jack napisał(a): Nie jestem na bierząco ostatnio. Pamiętam, że za PIS był zalew informacji, że kasa jest wyprowadzana do różnych fundacji tworzonych przez polityków PIS, ich rodziny i znajomi. Kasa szła na wille, pałace, różne organizacje, które zajmowały się przerabianiem pieniedzy. Teraz też tak jest? Ja cię, grubo! Jak się weźmie za nich Pan Adam Bodnar to wszyscy oni "zgnijom we więziniach"! Jak Ojciec Salceson i Kaczafi! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 21 godzin temu Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu Teraz, RappaR napisał(a): Mnie to w ogóle nie dziwi. Jednak strona dysponuje monopolem medialnym. Dej nam jakieś dowody. Posłowie PiS chodzą po sejmie, są w komisjach, urzędnicy w ministerstwach są jeszcze tacy którzy pamiętają samego Jaruzela więc dej jakiegoś newsa od nich czy tam z tv Republika, tylko coś konkretnego a nie Smoleńsk. Ja chętnie czekam aby kogoś złapali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 21 godzin temu Udostępnij Opublikowano 21 godzin temu Teraz, RappaR napisał(a): Uważasz sytuację za normalną, nie mogącą być obiektem krytyki. To powiedź mi co się dzieje z tymi pieniędźmi. Mnie to w ogóle nie dziwi. Jednak strona dysponuje monopolem medialnym. Znowu mi piszesz co uważam a czego nie, zdajesz sobie sprawę z tego że tak się nie dyskutuje? Dla Twojej wiadomość nie uważam sytuacji za normalną tak samo jak nie uważałem TVP za normalną gdy była tubą Kaczyńskiego xD Ja pi****le xD przecież to Ty napisałeś że obecnie nie jesteśmy informowani o wałkach etc to chyba Ty powinieneś udowodnić że tak jest xD "Eye testu" nie jestem w stanie zaakceptować Jest internet, jest Republika, jakieś wPolityce czy nawet Kanał Zero, w obecnych czasach gdzie mniej i mniej osób korzysta z mainstreamu ? Przecież nagłaśnianie afer to łatwe pieniądze dla tych podmiotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu 1 godzinę temu, jack napisał(a): Nie jestem na bierząco ostatnio. Pamiętam, że za PIS był zalew informacji, że kasa jest wyprowadzana do różnych fundacji tworzonych przez polityków PIS, ich rodziny i znajomi. Kasa szła na wille, pałace, różne organizacje, które zajmowały się przerabianiem pieniedzy. Teraz też tak jest? Tak, za PiS z każdego tematu robiono sensację. Natomiast mam na mysli to, że są wydawane olbrzymie pieniądze, a nie do końca wiadomo na co. Mamy wzrost wydatków o prawie 30 procent przy inflacji rzędu 5 procent. W 1 kadencji pis wydawał kasę efektywnie, w 2 pojawiły się duże wydatki, wyższe niż dochody a ubóstwo zaczęło rosnąć. Po idzie tym scenariuszem z 2 kadencji pis a nie z 1 kadencji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu 57 minut temu, agresywnychomik napisał(a): Znowu mi piszesz co uważam a czego nie, zdajesz sobie sprawę z tego że tak się nie dyskutuje? Dla Twojej wiadomość nie uważam sytuacji za normalną tak samo jak nie uważałem TVP za normalną gdy była tubą Kaczyńskiego xD Ja pi****le xD przecież to Ty napisałeś że obecnie nie jesteśmy informowani o wałkach etc to chyba Ty powinieneś udowodnić że tak jest xD "Eye testu" nie jestem w stanie zaakceptować Jest internet, jest Republika, jakieś wPolityce czy nawet Kanał Zero, w obecnych czasach gdzie mniej i mniej osób korzysta z mainstreamu ? Przecież nagłaśnianie afer to łatwe pieniądze dla tych podmiotów. Godzinę temu, Koelner napisał(a): Dej nam jakieś dowody. Posłowie PiS chodzą po sejmie, są w komisjach, urzędnicy w ministerstwach są jeszcze tacy którzy pamiętają samego Jaruzela więc dej jakiegoś newsa od nich czy tam z tv Republika, tylko coś konkretnego a nie Smoleńsk. Ja chętnie czekam aby kogoś złapali. Ale o co wam chodzi? W tym temacie, że kuzynka Morawieckiego dostała stanowisko były maglowane z 3 strony, a jak wsadzono kogoś z PO, to Koelner pierwszy w obronie. Te same zachowania PiSu i PO uznajecie zależnie od strony za normę albo za kradzież. Jak nie, to pokażcie gdzie są te miliardy ukradzione przez PiS. Albo gdzie i jak je ukradli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu 10 minut temu, RappaR napisał(a): Ale o co wam chodzi? W tym temacie, że kuzynka Morawieckiego dostała stanowisko były maglowane z 3 strony, a jak wsadzono kogoś z PO, to Koelner pierwszy w obronie. Te same zachowania PiSu i PO uznajecie zależnie od strony za normę albo za kradzież. Jak nie, to pokażcie gdzie są te miliardy ukradzione przez PiS. Albo gdzie i jak je ukradli. Mi osobiście o to że rzucasz tezą bez jakichkolwiek podstaw, nie masz na nią żadnych dowodów ale będziesz brnąć, po drodze próbując (nieudolnie) zmienić dyskusje, odwracasz kota ogonem aż w końcu w imię zasady że najlepszą obroną jest atak wymagasz od swoich adwersarzy aby to oni udowadniali że nie są wielbłądami - zwyczajnie udowadniam (to o czym wiadomo powszechnie na forum) że partnerem do dyskusji jesteś mocno średnim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 20 godzin temu Udostępnij Opublikowano 20 godzin temu 2 minuty temu, agresywnychomik napisał(a): Mi osobiście o to że rzucasz tezą bez jakichkolwiek podstaw, nie masz na nią żadnych dowodów ale będziesz brnąć, po drodze próbując (nieudolnie) zmienić dyskusje, odwracasz kota ogonem aż w końcu w imię zasady że najlepszą obroną jest atak wymagasz od swoich adwersarzy aby to oni udowadniali że nie są wielbłądami - zwyczajnie udowadniam (to o czym wiadomo powszechnie na forum) że partnerem do dyskusji jesteś mocno średnim. Czyli generalnie nie odpowiedziałeś na żadne moje pytanie, nie dałeś żadnego argumentu i mnie obraziłeś. Oki, czuj się content. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu 20 minut temu, RappaR napisał(a): Jak nie, to pokażcie gdzie są te miliardy ukradzione przez PiS. Albo gdzie i jak je ukradli. Piszesz o ułaskawieniu czy Węgrzech? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu (edytowane) 8 minut temu, RappaR napisał(a): Czyli generalnie nie odpowiedziałeś na żadne moje pytanie, nie dałeś żadnego argumentu i mnie obraziłeś. Oki, czuj się content. Czyli generalnie nie odpowiedziałeś na główne pytanie w dyskusji. W dodatku robisz z siebie ofiarę, gdzie Ty się uczyłeś takiej manipulacji/socjotechniki? Na kursie dla trolli chyba bo na AM chyba tego nie wykładają Wszystkie inne są poboczne lub wykreowane przez Ciebie pytania i wątki nie mają związku z głównym tematem gdzie zarzuciłeś - złodziejstwo PO podczas obecnej kadencji. Sam jestem ciekawy więc zapytałem o konkrety, których nie możesz przytoczyć. Dla mnie koniec na dziś (NFL gra za niedługo ) Edytowane 19 godzin temu przez agresywnychomik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu 14 minut temu, agresywnychomik napisał(a): Czyli generalnie nie odpowiedziałeś na główne pytanie w dyskusji. W dodatku robisz z siebie ofiarę, gdzie Ty się uczyłeś takiej manipulacji/socjotechniki? Na kursie dla trolli chyba bo na AM chyba tego nie wykładają Wszystkie inne są poboczne lub wykreowane przez Ciebie pytania i wątki nie mają związku z głównym tematem gdzie zarzuciłeś - złodziejstwo PO podczas obecnej kadencji. Sam jestem ciekawy więc zapytałem o konkrety, których nie możesz przytoczyć. Dla mnie koniec na dziś (NFL gra za niedługo ) Podałem - 3 mld na niepotrzebną spółkę w celu dania wysokich pensji znajomym. Podałem Ci konkret, nie odniosłeś się do niego. 17 minut temu, Koelner napisał(a): Piszesz o ułaskawieniu czy Węgrzech? O jakich ułaskawieniach piszesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu @agresywnychomik można odwrócić zabawę. Po 8 latach rządu PiS i ponad roku rozliczania, głosowano odebranie jarkowi immunitetu za popchniecie menela. Jakie były 3 największe afery PiS? Fundusz sprawiedliwości z którego finansowano wozy strażackie? 2 miliardy na TVP zamiast dziecięca onkologię? Wybory kopertowe których nie zrobili? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu 1 godzinę temu, fluber napisał(a): Tak, za PiS z każdego tematu robiono sensację. Natomiast mam na mysli to, że są wydawane olbrzymie pieniądze, a nie do końca wiadomo na co. Mamy wzrost wydatków o prawie 30 procent przy inflacji rzędu 5 procent. W 1 kadencji pis wydawał kasę efektywnie, w 2 pojawiły się duże wydatki, wyższe niż dochody a ubóstwo zaczęło rosnąć. Po idzie tym scenariuszem z 2 kadencji pis a nie z 1 kadencji. Jest zasadnicza różnica pomiędzy kradzieżą i wyprowadzaniem pieniędzy dla swoich od wydawania na nie do końca wiadomo co. PO kradła przez 2 kadencję ale kto kradł i kto zyskiwał tego nie wiemy. Wiemy natomiast kto kradł i kto zyskiwał za rzadów PIS. Teraz znowu to PO kradnie ale znowu nie wiadomo kto. Ja bym chciał wiedzieć. A to forum to moje podstawowe źródło wiedzy politycznej ostatnio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 19 godzin temu Udostępnij Opublikowano 19 godzin temu 3 minuty temu, jack napisał(a): Jest zasadnicza różnica pomiędzy kradzieżą i wyprowadzaniem pieniędzy dla swoich od wydawania na nie do końca wiadomo co. PO kradła przez 2 kadencję ale kto kradł i kto zyskiwał tego nie wiemy. Wiemy natomiast kto kradł i kto zyskiwał za rzadów PIS. Teraz znowu to PO kradnie ale znowu nie wiadomo kto. Ja bym chciał wiedzieć. A to forum to moje podstawowe źródło wiedzy politycznej ostatnio. W zasadzie kto kradł i zyskiwał za rządów PiSu? Chętnie się dowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 3 minuty temu, RappaR napisał(a): W zasadzie kto kradł i zyskiwał za rządów PiSu? Chętnie się dowiem. np. Paweł S. Red is Bed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 6 minut temu, jack napisał(a): Jest zasadnicza różnica pomiędzy kradzieżą i wyprowadzaniem pieniędzy dla swoich od wydawania na nie do końca wiadomo co. PO kradła przez 2 kadencję ale kto kradł i kto zyskiwał tego nie wiemy. Wiemy natomiast kto kradł i kto zyskiwał za rzadów PIS. Teraz znowu to PO kradnie ale znowu nie wiadomo kto. Ja bym chciał wiedzieć. A to forum to moje podstawowe źródło wiedzy politycznej ostatnio. Czy wsadzenie swojej 19-letniej asystentki na stanowisko na które nie ma kwalifikacji i uzyskała najgorszy wynik w konkursie i przydzielenie jej wysokiej pensji to kradzież publicznych pieniędzy? Pewnie nie. Czy przydzielenie przez ministra nauki uczelni która kończył, najwięcej kasy w obligacjach i rozpatrzenie pozytywnie największej liczby odwołań od ewaluacji że wszystkich uczelni, gdy uczelnia ta w rankingach jest w piątej dziesiątce w Polsce to kradzież? Pewnie nie. Czy zlecenie rosyjskiej spółce szkoleń dla państwowych spółek po to żeby potem kupić ja za 3 złote na słupa i obejść sankcje to kradzież? Pewnie nie..czy branie kasy na 2 mieszkania poselskie kiedy mieszka się w jednym to kradzież? Pewnie nie. Ja bym bardziej zarzucał nieefektywne wydawanie kasy niż dosłownie kradzież. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 15 minut temu, Koelner napisał(a): np. Paweł S. Red is Bed Został wydany na nim wyrok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 5 minut temu, RappaR napisał(a): Został wydany na nim wyrok? Pytałeś kto kradł i zyskiwał. Wiemy że zyskiwał a czekamy czy kradł. Tak jak brat Ziobry, żona Piesiewicza. Lista długa i szeroka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi