Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

5 minut temu, fluber napisał(a):

Żeby porównać analogiczne okresy dla pis i po. Porównanie 1 roku nie ma sensu, jak sam zauważyłeś. Co będzie w przyszłości tego nie wiem.

To raczej proste. Jak jesteś partia która uważa że rozdawnictwo jest źle, to je cofasz. Jak uważasz, że dobre to kontynuujesz albo rozszerzasz.

No bez kitu Sherlocku. A myślisz, że czemu głosowałem na Trzecią Drogę?

Rządy w2023 nie mają wpływu na dziurę w 2025. Brawo. Poniżej poziomu Watsona :)

A porównałem tak, bo ci było wygodnie do manipulacji.

3 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Rządy w2023 nie mają wpływu na dziurę w 2025. Brawo. Poniżej poziomu Watsona :)

A porównałem tak, bo ci było wygodnie do manipulacji.

@RappaR czy Ty np. zrozumiałeś, że nie chodzi mi o to, żeby krytykować wielkość deficytu i Pablo ma za niskie IQ żeby czytać ze zrozumieniem, czy jednak ja piszę w sposób kompletnie niezrozumiały i nie wiadomo o co mi chodzi i powinienem popracować nad pisaniem, żeby było wiadomo o co mi chodzi.

12 minut temu, fluber napisał(a):

@RappaR czy Ty np. zrozumiałeś, że nie chodzi mi o to, żeby krytykować wielkość deficytu i Pablo ma za niskie IQ żeby czytać ze zrozumieniem, czy jednak ja piszę w sposób kompletnie niezrozumiały i nie wiadomo o co mi chodzi i powinienem popracować nad pisaniem, żeby było wiadomo o co mi chodzi.

O poziom dyskusji wzrasta. Szukaj dalej pomocy trollu :)

Masz za niskie IQ, żeby porównać ostatni rok rządów do ostatniego, co daje jakąkolwiek ocenę władzy? No chyba masz. Na Familiadę starcza, ale dalej już niekoniecznie :)

8 minut temu, Pablo81 napisał(a):

O poziom dyskusji wzrasta. Szukaj dalej pomocy trollu :)

Masz za niskie IQ, żeby porównać ostatni rok rządów do ostatniego, co daje jakąkolwiek ocenę władzy? No chyba masz. 

Już kilka razy w naszej dyskusji napisałem, że nie porównuję władzy na podstawie wysokości deficytu (porównuję czy odczuwalny jest olbrzymi wzrost wydatków z budżetu do obywateli w porównaniu z początkami rządów PIS), ale Ty nadal tego nie rozumiesz. Próbuję teraz ustalić, czy nie rozumiesz tego, bo jesteś głupi, czy nie rozumiesz tego, bo ja piszę w sposób niezrozumiały.

5 minut temu, fluber napisał(a):

Już kilka razy w naszej dyskusji napisałem, że nie porównuję władzy na podstawie wysokości deficytu (porównuję czy odczuwalny jest olbrzymi wzrost wydatków z budżetu do obywateli w porównaniu z początkami rządów PIS), ale Ty nadal tego nie rozumiesz. Próbuję teraz ustalić, czy nie rozumiesz tego, bo jesteś głupi, czy nie rozumiesz tego, bo ja piszę w sposób niezrozumiały.

Myślę, że piszesz w sposób niezrozumiały. Nie wykluczam, że może to wynikać z twojego umiłowania erystyki i ciągotek do manipulacji. A może masz niskie IQ po prostu.

1 godzinę temu, Pablo81 napisał(a):

Jak tam francuski?

O Himalaje dyskusji. "Bo ty jesteś gupi" :)

"Wartość IQ od 81 do 90

Ludzie z tymi wartościami IQ między 81 i 90 potrafią ukończyć szkołę podstawową i znajdą dobrą pracę w zawodach i czynnościach manualnych. Chodzi o lekko poniżej przeciętną inteligencję. W populacji jest 10 % takich osób."

Głowa do góry Psycho, nie jest źle! Tylko niepotrzebnie bierzesz się za "wyższą matematykę" jak w tej dyskusji z flabikotem, te dodawania i odejmowania, po co Ci to było?🤔

4 godziny temu, Koelner napisał(a):

nie obrażaj go. to zwykły pisowski troll, w dodatku Fundusz Sprawiedliwości już jechał z tematem od 2017 roku więc jak czytasz jego trolling to tylko szkodzisz. w dodatku Duda musiał ułaskawiać mafiosów a Romanowski spierdalać na Węgry. PiS komu cokolwiek udowodnił przez 8 lat?

Salceson PDW

7 minut temu, Pan A. napisał(a):

"Wartość IQ od 81 do 90

Ludzie z tymi wartościami IQ między 81 i 90 potrafią ukończyć szkołę podstawową i znajdą dobrą pracę w zawodach i czynnościach manualnych. Chodzi o lekko poniżej przeciętną inteligencję. W populacji jest 10 % takich osób."

Głowa do góry Psycho, nie jest źle! Tylko niepotrzebnie bierzesz się za "wyższą matematykę" jak w tej dyskusji z flabikotem, te dodawania i odejmowania, po co Ci to było?🤔

Forrest Grump miał z 80 więc można.

25 minut temu, Pan A. napisał(a):

"Wartość IQ od 81 do 90

O tępeA coś wkleił :)

Wyższa matematyka powiadasz. Dla tępaków na pewno :)

W 2017 (2rok rządów PiS )mieliśmy 25 miliardów deficytu budżetowego.

W 2025 (2 rok rządów po) mamy prognozowane 289 miliardów

Jak odliczymy realne wydatki na wojsko zostaje 200 miliardów 

Co do wydatków na wojsko, to pytanie do ignazza dotyczyło przecież porównania. Doskonale wiem, że po wyda 124 miliardy na wojsko. Doskonale wiem tez, że PiS w 2017 wydał 34 miliardy na wojsko. Jak porównuje deficyt PiS z 2 roku rządów do deficytu po z 2 roku rządów to uczciwe odliczyć od tego deficytu RÓŻNICĘ wydatków na wojsko. Stąd 90 miliardów. Mam nadzieję, że tym razem już się nie pogubiłeś

I co ci tępaku z tego wychodzi?

289 - 90 = 199

199 - 25 = 200??

Troll się jebnał w swoich wywodach i jeszcze jazdy po mnie? Ty debilu poważny jesteś?

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

O tępeA coś wkleił :)

Wyższa matematyka powiadasz. Dla tępaków na pewno :)

W 2017 (2rok rządów PiS )mieliśmy 25 miliardów deficytu budżetowego.

W 2025 (2 rok rządów po) mamy prognozowane 289 miliardów

Jak odliczymy realne wydatki na wojsko zostaje 200 miliardów 

Co do wydatków na wojsko, to pytanie do ignazza dotyczyło przecież porównania. Doskonale wiem, że po wyda 124 miliardy na wojsko. Doskonale wiem tez, że PiS w 2017 wydał 34 miliardy na wojsko. Jak porównuje deficyt PiS z 2 roku rządów do deficytu po z 2 roku rządów to uczciwe odliczyć od tego deficytu RÓŻNICĘ wydatków na wojsko. Stąd 90 miliardów. Mam nadzieję, że tym razem już się nie pogubiłeś

I co ci tępaku z tego wychodzi?

289 - 90 = 199

199 - 25 = 200??

O ja pi****le 

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

No to rozpisz te 200

:) czekam.

Ale na co? Gdyby po wydawało tyle co PiS na wojsko to deficyt wyniósłby około 200 miliardów. Sam to rozpisales odejmując 90 od 289 to co mam jeszcze rozpisać?

Czym jest w ogóle 199-25 w tych Twoich rachunkach? Czy Ty w ogóle rozumiesz co liczysz?