Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

6 godzin temu, RappaR napisał(a):

TVP i TVN kłamią więc jakby o tym powiedzieli to byłoby kłamstwo 

Proste 

Teraz, memento1984 napisał(a):

Ciekawe czy 10k PLN na trociny poszlo a kibel nadal niefersztejen?

Ja bym się nie zdziwił jakby to były najdroższe trociny na tej szerokości geograficznej xD. A Toaleta eeee kto by się tam przejmował czy Miś działa, pewnie na wiosnę przetną wstęgę albo coś w ten deseń.

4 godziny temu, agresywnychomik napisał(a):

Ja bym się nie zdziwił jakby to były najdroższe trociny na tej szerokości geograficznej xD. A Toaleta eeee kto by się tam przejmował czy Miś działa, pewnie na wiosnę przetną wstęgę albo coś w ten deseń.

Grunt ze Trzaskowski zastal Warszawe blotnista a zostawil w trocinach!

Bonzur!

Nie dopuszczasz takiego scenariusza ze ten uśmiech to z niego? Powtarzasz kolejny raz schemat wpisu o uśmiechu. Zrozum. Jezeli tak fatalnie to wyglada ktoś mimo wszystko widzi ze kiedyś było jeszcze gorzej to mimo ze opiszesz kwestie uśmiechu nie zmażesz fatalnego wrażenia po poprzednikach. Jest słabo. Było słabiej. 

Proste. 

2 minuty temu, ignazz napisał(a):

Nie dopuszczasz takiego scenariusza ze ten uśmiech to z niego? Powtarzasz kolejny raz schemat wpisu o uśmiechu. Zrozum. Jezeli tak fatalnie to wyglada ktoś mimo wszystko widzi ze kiedyś było jeszcze gorzej to mimo ze opiszesz kwestie uśmiechu nie zmażesz fatalnego wrażenia po poprzednikach. Jest słabo. Było słabiej. 

Proste. 

Czyli skoro jest lepiej, to możesz się uśmiechać :)

Aż dziwne, że czujesz się sprowokowany czymś aż tak pozytywnym. 

Tu nie wiem czy czuję się sprowokowany czy zaskoczony że nie dostrzegasz że jest lepiej. Niewiele lepiej. Ale lepiej. 

Jeden przepalał miliardy drugi miliony. Poprawa a całe parę zer. 

To jednak dalej przepalanie czyli kradzież. 

Teraz te afery sa śmieszniejsze bo dotyczą bardziej detali. Równie karygodne ale inny rząd wielkości b

Z braku laku trzeba to eksponować vs co było kiedyś 

Ja widzę różnicę 

Masz prawo twierdzić że PiS nie kradł. Ale tu nigdzie nie czytałem aby ktoś twierdził że teraz się nie kradnie. 

Co jest śmieszniejsze? Twierdzenie że teraz mniej kradnie ekipa Tuska czy że PiS nie kradł? 

Teraz, julekstep napisał(a):

w sensie że Rafał wypada lepiej jako czynnik rozwojowy Warszawy względem poprzedników?

lol

🙃

Nie lubię Warszawy. Więc się o Warszawie nie wypowiadam. Byłbym stronniczy. 

12 minut temu, ignazz napisał(a):

Tu nie wiem czy czuję się sprowokowany czy zaskoczony że nie dostrzegasz że jest lepiej. Niewiele lepiej. Ale lepiej. 

Jeden przepalał miliardy drugi miliony. Poprawa a całe parę zer. 

To jednak dalej przepalanie czyli kradzież. 

Teraz te afery sa śmieszniejsze bo dotyczą bardziej detali. Równie karygodne ale inny rząd wielkości b

Z braku laku trzeba to eksponować vs co było kiedyś 

Ja widzę różnicę 

Masz prawo twierdzić że PiS nie kradł. Ale tu nigdzie nie czytałem aby ktoś twierdził że teraz się nie kradnie. 

No ja nie widzę po jednej stronie miliardów, a po drugiej stronie milionów. Właśnie widzę przepalanie miliardy przez PO na spółkę będącą w likwidacji. 

18 minut temu, ignazz napisał(a):

I to jest fatalne. 

W 2017 (2rok rządów PiS )mieliśmy 25 miliardów deficytu budżetowego.

W 2025 (2 rok rządów po) mamy prognozowane 289 miliardów

Jak odliczymy realne wydatki na wojsko zostaje 200 miliardów 

Do tego 90 miliardów z kpo.

Dochody budżetu państwa w 2017 to było 350 miliardów czyli teraz wydajemy dodatkowo prawie tyle co wtedy na wszystko

Szczerze widzisz to tak, że wydając teraz dwa razy tyle mamy więcej niż dwa razy więcej niż w 2017? Masz poczucie że wtedy przepalano miliardy a teraz nie?

Bez złośliwości, jestem ciekawy jak to uzasadnisz i gdzie widzisz te poprawę jakości wynikająca z dwukrotnie wyższych środków i do tego efektywniej wydawanych 

Edytowane przez fluber