Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

2 godziny temu, fluber napisał(a):

Miło, że wpadłeś o 5 rano do wątku o polityce napisać, że nie interesuje Cię polityka:)

Czy ma mnie interesować każda głupota którą robią politycy? 

Jaki ma to wpływ na gospodarkę, szkolnictwo lub służbę zdrowia? Jaki ma to wpływ na cokolwiek?

Mam tylko nadzieję, że nie wzięli trębacza z wojska, bo to poniżej poziomu parasola 

Edytowane przez josephnba

9 minut temu, josephnba napisał(a):

Czy ma mnie interesować każda głupota którą robią politycy? 

Jaki ma to wpływ na gospodarkę, szkolnictwo lub służbę zdrowia? Jaki ma to wpływ na cokolwiek?

Mam tylko nadzieję, że nie wzięli trębacza z wojska, bo to poniżej poziomu parasola 

Nie chodzi mi o samą głupotę. Politycy PiS lokalnie też składają kwiaty na jakichś rondach smoleńskich w miesięcznicę. Po prostu widzę że robi się z Trzaskowskiego Komorowskiego i tak na chłodno zastanawiam.sie czy słusznie i faktycznie to co zrobił wczoraj było aż tak żenujące.

Zwłaszcza, że sondaże bardzo się zmieniły bardzo szybko

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/koalicja-rzadowa-ma-problem-o-wiekszosci-decydowalaby-konfederacja-sondaz/wv7x5sq

https://www.rp.pl/polityka/art41677651-kolejny-sondaz-wskazuje-na-spadek-poparcia-dla-rafala-trzaskowskiego

5 minut temu, fluber napisał(a):

Nie chodzi mi o samą głupotę. Politycy PiS lokalnie też składają kwiaty na jakichś rondach smoleńskich w miesięcznicę. Po prostu widzę że robi się z Trzaskowskiego Komorowskiego i tak na chłodno zastanawiam.sie czy słusznie i faktycznie to co zrobił wczoraj było aż tak żenujące.

Zwłaszcza, że sondaże bardzo się zmieniły bardzo szybko

https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/koalicja-rzadowa-ma-problem-o-wiekszosci-decydowalaby-konfederacja-sondaz/wv7x5sq

https://www.rp.pl/polityka/art41677651-kolejny-sondaz-wskazuje-na-spadek-poparcia-dla-rafala-trzaskowskiego

Ja się cieszę że trzasek idzie drogą shoguna 

W tym kontekście to jest faktycznie ważne politycznie wydarzenie 

Ale przynajmniej się dowiedziałem że mamy w Warszawie ulicę Adamowicza 

Ogólnie Trzaskowski to jest niestety kandydat na poziomie Kidawy. Ładnie się go słucha po francusku (bo nie znam jezyka) ale niestety po polsku i angielsku wychodzi kompletne nieprzygotowanie, brak wiedzy, umiejętności zachowania się w sytuacji gdy ktoś go zaskoczy pytaniem. No ale skoro polityków na poziomie sejmu mamy jakich mamy to skąd lepszy prezydent miałby się wziąć 

13 minut temu, julekstep napisał(a):

KUDEMĄ ŻELIPAPĄ

Daj mi butelkę bimbru albo śliwowicy i ci odpierdolę taki francuski że zidane się zawstydzi 

I jeszcze go z łaciną wymieszam

3 godziny temu, blackmagic napisał(a):

Ogólnie Trzaskowski to jest niestety kandydat na poziomie Kidawy. Ładnie się go słucha po francusku (bo nie znam jezyka) ale niestety po polsku i angielsku wychodzi kompletne nieprzygotowanie, brak wiedzy, umiejętności zachowania się w sytuacji gdy ktoś go zaskoczy pytaniem. No ale skoro polityków na poziomie sejmu mamy jakich mamy to skąd lepszy prezydent miałby się wziąć 

Dlatego jeśli miałbym być wyborcą KO z jakimś wpływem na wynik, postawiłbym na Sikorskiego przed Rafciem 

No ale Donald nie chciał przecież kogoś, kto w przyszłości mógłby mu jakkolwiek zagrozić 

Edytowane przez josephnba

3 minuty temu, josephnba napisał(a):

No ale Donald nie chciał przecież kogoś, kto w przyszłości mógłby mu jakkolwiek zagrozić 

Działacze PO zdecydowali że wolą Komorowskiego oraz Trzaskowskiego zamiast Sikorskiego. To najlepsza ocena tej niekompetentnej i skompromitowanej formacji. 

1 minutę temu, Koelner napisał(a):

Działacze PO zdecydowali że wolą Komorowskiego oraz Trzaskowskiego zamiast Sikorskiego. To najlepsza ocena tej niekompetentnej i skompromitowanej formacji. 

Serio wierzysz że tam działacze o czymś decydowali? 

Co najwyżej ci z wąskiego grona Tuska 

30 minut temu, josephnba napisał(a):

Serio wierzysz że tam działacze o czymś decydowali? 

Co najwyżej ci z wąskiego grona Tuska 

Sądzisz, że Platforma sfałszowała wyniki prawyborów? Bo nawet ja tak nie uważam

Edytowane przez fluber

https://x.com/KoneserUnii/status/1879489037326758230

Oni sobie sami sabotują tę kampanię. Chowanie tego co się zrobi jak Trzaskowski wygra i tego, że prezydent podpisze każda ustawę koalicji ma sens tylko wtedy, jak się głośno nie mówi, że się na to czeka.

6 minut temu, josephnba napisał(a):

Potrafię w to uwierzyć 

A wierzysz w dobre intencje cenzury internetu? Nie rozumiem tego.

2 godziny temu, fluber napisał(a):

https://x.com/KoneserUnii/status/1879489037326758230

Oni sobie sami sabotują tę kampanię. Chowanie tego co się zrobi jak Trzaskowski wygra i tego, że prezydent podpisze każda ustawę koalicji ma sens tylko wtedy, jak się głośno nie mówi, że się na to czeka.

A wierzysz w dobre intencje cenzury internetu? Nie rozumiem tego.

Nie wierzę, napisałem że finalnie nie jestem fanem tej ustawy, ale pewne regulacje są potrzebne 

Miałem napisać wcześniej dlaczego jestem w stanie uwierzyć że Tusk zdecydował o wyborze kandydata 

Trzasek to bożyszcze wszystkich grubych feministek i eko terrorystów 

Ładny, gładki chłopczyk 

KO wg mnie postawili na niego żeby już w pierwszej turze zabrać jak najwięcej lewackiego elektoratu i skorzystać na wojence lewicy 

Moim zdaniem paradoksalnie to dobry czas dla Razem żeby urosnąć i tutaj wiele zależy od Zandberga oczywiście.

Lewica jest na dnie ale widać pewne symptomy które mogą doprowadzić do wzrostu a co najważniejsze nie tej Lewicy którą znamy od 89r. - która tak na prawdę z lewicą, socjaldemokracją, tradycjami dawnego PPS'u nie mają nic wspólnego (sam ,,dzisiejszy'' PPS to niestety kabaret) taki Czarzasty to popłuczyny po PRL i co on ma do zaproponowania przeciętnemu obywatelowi, robotnikowi? No i nie zapominajmy że część Lewicy bez mrugnięcia okiem sprzedała się KO.

Dwie Lewe Ręce robi dobrą robotę oddolnie a raczej nie sympatyzują z w.w. kawiorową lewicą.

Idę o zakład że Zandberg na spokojnie przeskoczy Biejat w wyborach, ta kobieta to katastrofa.

Edytowane przez Sewer