josephnba Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 55 minut temu, fluber napisał(a): Sądy już się tym zajmują. Przypomnij sobie chociażby case janoszek i stanowskiego.tylko że teraz z automatu usuną to co napisałeś i może za kilka lat się odwołasz od tego, że napisałeś iż Owsiak wydał więcej kasy na billboardy platformy niż platforma dostała dotacji budżetowej na cały rok na kampanię ale wtedy to już będzie bez znaczenia Szczerze to wolę żeby sądy rozstrzygały w ważnych sprawach, a nie zajmowały się tym co ktoś o kimś napisał Sądownictwo leży, czas oczekiwania na rozprawę się wydłuża, cześć sędziów jest uznana za wydmuszki. Ostatnie czego nam potrzeba to kolejne miałkie sprawy, które jeszcze pogłębią ten kryzys Tak jak byłem przeciwko ACTA tak nie jestem zwolennikiem tego rozwiązania Choć pewne regulacje są potrzebne. Za mała mam wiedzę i za mało mnie to w sumie obchodzi żebym potrafił wskazać jakieś optymalne rozwiązanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 8 godzin temu Udostępnij Opublikowano 8 godzin temu 16 minut temu, josephnba napisał(a): Szczerze to wolę żeby sądy rozstrzygały w ważnych sprawach, a nie zajmowały się tym co ktoś o kimś napisał Sądownictwo leży, czas oczekiwania na rozprawę się wydłuża, cześć sędziów jest uznana za wydmuszki. Ostatnie czego nam potrzeba to kolejne miałkie sprawy, które jeszcze pogłębią ten kryzys Akurat w tej propozycji sądy będą się zajmowały tym dlaczego urzednik usunął to co ktoś napisał, spraw będzie więcej niż teraz 2 godziny temu, ignazz napisał(a): Jak Polacy za 3 złote kupują spółkę z milionowymi przychodami to trzeba się cieszyć. W latach 20 XX w przemysł francuski kupował za grosze nasz a w 1989 zaczęli u nas robić to Amerykanie. Teraz Polska. Takie hasło. Idzie może nowe. Z artykułu wynika, że kasa z tej spółki nadal prawdopodobnie idzie do Rosji i jest ona bezpośrednio wykorzystywana do finansowania wojny w Ukrainie. Mamy się cieszyć z tego, że z jednej kieszeni płacimy Rosji żeby atakowała Ukrainę, a z drugiej Ukrainie żeby broniła się przed Rosją? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu Tak jest świat skonstruowany. Ukraina dalej kupuje np ropę i gaz od Rosji. Tankuje płaci i walczy. To jest popieprzone. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 5 minut temu, ignazz napisał(a): Tak jest świat skonstruowany. Ukraina dalej kupuje np ropę i gaz od Rosji. Tankuje płaci i walczy. To jest popieprzone. Jak? Że dofinansowuje się obie strony konfliktu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 24 minuty temu, fluber napisał(a): Z artykułu wynika, że kasa z tej spółki nadal prawdopodobnie idzie do Rosji i jest ona bezpośrednio wykorzystywana do finansowania wojny w Ukrainie. Mamy się cieszyć z tego, że z jednej kieszeni płacimy Rosji żeby atakowała Ukrainę, a z drugiej Ukrainie żeby broniła się przed Rosją? Divida et impera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 7 godzin temu Udostępnij Opublikowano 7 godzin temu 14 minut temu, RappaR napisał(a): Divida et impera Już nie mogę się doczekać kiedy Trzaskowskiemu zostanie oddany hołd pruski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 6 godzin temu Udostępnij Opublikowano 6 godzin temu @josephnba rozmawiałem z Donaldem Tuskiem i zapewnił mnie że całość Twoich podatków idzie na stypendium dla Jasia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 5 godzin temu Udostępnij Opublikowano 5 godzin temu 2 godziny temu, fluber napisał(a): Akurat w tej propozycji sądy będą się zajmowały tym dlaczego urzednik usunął to co ktoś napisał, spraw będzie więcej niż teraz Z artykułu wynika, że kasa z tej spółki nadal prawdopodobnie idzie do Rosji i jest ona bezpośrednio wykorzystywana do finansowania wojny w Ukrainie. Mamy się cieszyć z tego, że z jednej kieszeni płacimy Rosji żeby atakowała Ukrainę, a z drugiej Ukrainie żeby broniła się przed Rosją? Dzięki temu zawsze wygramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 1 godzinę temu, julekstep napisał(a): @josephnba rozmawiałem z Donaldem Tuskiem i zapewnił mnie że całość Twoich podatków idzie na stypendium dla Jasia! https://x.com/kultura_gov_pl/status/1878809087384699370 Kapela w top 5 procent wnioskujących o stypendium:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 4 godziny temu Udostępnij Opublikowano 4 godziny temu 52 minuty temu, fluber napisał(a): https://x.com/kultura_gov_pl/status/1878809087384699370 Kapela w top 5 procent wnioskujących o stypendium:) nie ma chyba w tym kraju większego no-brainera do zaorania niż ministerstwo kultury lol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 3 godziny temu Udostępnij Opublikowano 3 godziny temu Ogólnie jak się lubi taki klimat westernowy z przymróżeniem oka to nie wiem czy jest lepszy serial w tym stylu. Kreacje głównych bohaterów, scenografia, dialogi to najwyższy poziom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu 1 godzinę temu, blackmagic napisał(a): Ogólnie jak się lubi taki klimat westernowy z przymróżeniem oka to nie wiem czy jest lepszy serial w tym stylu. Kreacje głównych bohaterów, scenografia, dialogi to najwyższy poziom Próbowałem znaleźć DT w stroju kowboja ale wychodzą tylko obrazki nacechowane 2 wojną... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
memento1984 Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu (edytowane) czy PiS czy PO jeden wuj, nikt nie potrafi wykorzystywac funduszy europejskich tj geniusze z Litwy, Lotwy czy Estonii. hehe-Grecy sa bardziej wydajni bedac powszechnie znanymi przekretasami unii europejskiej. dno - jestesmy na poziomie pepikow, zal.eu: *jakbysmy potrafili dostac pieniadze i je przepierdolic na-byle-jajco, tj wielcy Litwini, Lotysze czy Estonczycy to by wzrost PKB byl wyzszy o okolo ~1.4%. EU budget: Contribution and receipt per person (2023) https://www.euronews.com/business/2024/12/09/eu-budget-who-pays-the-most-into-the-eu-and-who-gains-the-most#:~:text=When looking at net contributions per person%2C,Germany (€235)%2C Denmark (€210)%2C and Sweden (€156). Edytowane 1 godzinę temu przez memento1984 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 18 minut temu, agresywnychomik napisał(a): Próbowałem znaleźć DT w stroju kowboja ale wychodzą tylko obrazki nacechowane 2 wojną... Bo powinieneś szukać Jasia Kapeli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu https://x.com/MaciekBNB/status/1878793189404090429 Jakie cyrki w tym sejmie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 2 godziny temu, blackmagic napisał(a): Ogólnie jak się lubi taki klimat westernowy z przymróżeniem oka to nie wiem czy jest lepszy serial w tym stylu. Kreacje głównych bohaterów, scenografia, dialogi to najwyższy poziom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu Ogólnie to nie wiem jak mi się udało odpowiedzieć w innym temacie niż ten z którego cytowałem ale cieszę się że sprawiłem ubaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 1 godzinę temu Udostępnij Opublikowano 1 godzinę temu 5 godzin temu, julekstep napisał(a): @josephnba rozmawiałem z Donaldem Tuskiem i zapewnił mnie że całość Twoich podatków idzie na stypendium dla Jasia! I dobrze, lubię wspierać osoby z ułomnościami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 37 minut temu Udostępnij Opublikowano 37 minut temu Swoją drogą czemu rozbicie mafii, która robiła oszustwa ,,na wnuczka'' i ,,na policjanta'' przeszło praktycznie bez echa? Od czasów Pruszkowa nie mieliśmy tak sprawnej i rozbudowanej organizacji przestępczej. To był jednak mocniejszy news niż sprawa jakiegoś tam Romanowskiego a mimo to ani rząd ani policja nie wykorzystali tej sprawy PRowo. Czyżby fakt, że głównymi bossami okazali się cyganie miał jakieś znaczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 23 minuty temu Udostępnij Opublikowano 23 minuty temu Do mnie nie dzwonili Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi