Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Idę na zjazd klasowy. Życzę miłego wieczoru i trafionych wklejeni linków. Ja to nie oglądam tv więc nawet nie wiedziałem o tej tragedii lotniczej. Babcia mi powiedziała. Prawie szlochając. 

Teraz, RappaR napisał(a):

Nie to co sałatka Pawłowicz! 

To uderzyło tylko moje poczucie estetyki. Jeżeli ogarniasz słowo pisane to znajdziesz opis mojego tie breakera. Nigdzie nie pisałem o tym w kontekście narodu tylko moim. 

I widzę różnicę w żarciu jak świnia publicznie w miejscu do tego niewłaściwymi a unikaniu żarcia z kimś kogo się nie lubi. 

Moja prywatna opinia. Każdy ma inną wrażliwość. Więc już sobie za każdym razem tej sałatki nie dopisuj. 

Nie rozmawiam przecież z  Tobą dopisując za każdym razem jakiś szczegół z afery przewalenia kasy publicznej. 

29 minut temu, ignazz napisał(a):

To są takie soft zarzuty. Moim zdaniem niezależnie od naszych opinii krąży w internecie jedna lub druga narracja gdzie każdy sobie dopowiada co chce. Dla życia Polaka takiego przeciętnego jest to bełkot moim zdaniem nieistotny. Na tle wcześniejszych skandali to jest mocno lajtowe. I nie rozumiem gdy od iluś tam miesięcy wklejasz różne czasem niesprawdzone a czasem niesprawdzalne i nieocenne linki. Nikt tu Tuskowi nie klaskał. A jeżeli historia jest w 100% prawdziwa to jakby to zrobił parę lat temu przykrótki heros to lud by klaskał że wymanewrował drugą stronę ( jakiś unik z przyjazdem Tuska jako komisarza czy coś w tym stylu). Ostatecznie nie jestem fanem unii więc może i dobrze że z moich podatków nie zjedzą kotleta u Gessler 

A w tym przypadku byśmy klaskali, że taki sprytny, że bierze kasę i nie pracuje:)

https://x.com/RadekKar/status/1874802355075448939

4 godziny temu, memento1984 napisał(a):

bedzie bida u niemca a u nas bedzie prosperity, gdzies tak/cos tam miedzy 10 a 50 lat!

Stanowski bardzo sympatycznie opisal finansowy rok dzialania swojego kanalu, brawo.

EBIDTA 5.7mln ($1.4mln).

ogolnie Borek mial racje, ze z wyswietlen to "bida" (~20% przychodow). 

~100ludzi, pewnie ponad polowa na b2b? koszty ~2mln/miesiac. 

kanal sportowy mial prawie identyczny przychod/zysk-EBIDTA i chyba 5 wspolnikow. brawo

jakoś inaczej wygląda 

8 godzin temu, agresywnychomik napisał(a):

Jak miło życzenia się skończyły można wrócić do staropolskiego jeb***.

Ja nie znam tej drugiej drużyny o której piszesz, Wisła jest tylko jedna.

No niestety WRWE to obecnie największa patologia kibolska. Nie bez powodu są bojkotowani na trybunach.

11 godzin temu, fluber napisał(a):

A w tym przypadku byśmy klaskali, że taki sprytny, że bierze kasę i nie pracuje:)

https://x.com/RadekKar/status/1874802355075448939

Nie żebym popierał branie kasy i olewanie pracy, ale wystarczy że wpiszesz w google sejm pusta sala i dostaniesz dziesiątki jak nie setki zdjęć, gdzie w czasie odczytów na sali siedzi dosłownie garstka ludzi 

Tak nas właśnie traktują ci, na których łożymy grube pieniądze z budżetu 

Problem nie dotyczy Tuska czy Kaczyńskiego czy sałatki Pawłowicz, problem jest dużo większy i publicyści powinni właśnie tak o tym mowic

5 minut temu, josephnba napisał(a):

Nie żebym popierał branie kasy i olewanie pracy, ale wystarczy że wpiszesz w google sejm pusta sala i dostaniesz dziesiątki jak nie setki zdjęć, gdzie w czasie odczytów na sali siedzi dosłownie garstka ludzi 

Tak nas właśnie traktują ci, na których łożymy grube pieniądze z budżetu 

Ja nie oczekuję od każdego posła, żeby siedział na 1 czytaniu ustaw, które i tak potem są procedowanie w komisjach. Najważniejszym obowiązkiem posła jest uczestnictwo w głosowaniach. 

7 minut temu, josephnba napisał(a):

Problem nie dotyczy Tuska czy Kaczyńskiego czy sałatki Pawłowicz, problem jest dużo większy i publicyści powinni właśnie tak o tym mowic

A kogo dotyczy jak nie Tuska? Tusk ma najwięcej nieusprawiedliwionych nieobecności ze wszystkich posłów jacy są w sejmie i nikt nie jest nawet blisko. I ze wszystkich premierów ever (ostatnio kiedy był premierem miał nieporównywalnie wyższa frekwencję)

4 godziny temu, memento1984 napisał(a):

Ale co inaczej wyglada?

Przeszczep włosów, farbowanko, niewykluczone, że coś jeszcze sobie zrobił, no powodzi się:)

Godzinę temu, fluber napisał(a):

kogo dotyczy jak nie Tuska? Tusk ma najwięcej nieusprawiedliwionych nieobecności ze wszystkich posłów jacy są w sejmie i nikt nie jest nawet blisko. I ze wszystkich premierów ever (ostatnio kiedy był premierem miał nieporównywalnie wyższa frekwencję)

Okaż mu krztynę zrozumienia i chrześcijańskiego miłosierdzia. Powinieneś pamiętać jak ten nieszczęśnik utyskiwał w SSDT o tym jakie to nachodzą go upiorne myśli , że znów przyjdzie mu zasiadać na Wiejskiej.

5 godzin temu, memento1984 napisał(a):

Ale co inaczej wyglada?

stanoski polecam 

patrząc że S&F “straszyło” już od dawna wojną i dużo ich przewidywań się sprawdza to warto wziąć to pod uwagę. dla mnie osobiście nasza klasa polityczna już od dawna jest spalona więc trudno nie zgodzić się z Budziszem. 

1 minutę temu, DRK napisał(a):

Okaż mu krztynę zrozumienia i chrześcijańskiego miłosierdzia. Powinieneś pamiętać jak ten nieszczęśnik utyskiwał w SSDT o tym jakie to nachodzą go upiorne myśli , że znów przyjdzie mu zasiadać na Wiejskiej.

a co takiego nasz sejm może że obecność jest istotna? przecież to fasada która skupia uwagę obywateli jak ktoś zajebie gaśnica, zje sałatkę lub z mównicy popierdoli o aborcji lub czy pedały mogą mieć dzieci 

Godzinę temu, Koelner napisał(a):

co takiego nasz sejm może że obecność jest istotna?

Z naszym sejmem jest troszku jak z Jerozolimą.

Każdy go pożąda (niektórzy pomimo swych leków), by później służył jako fasada (bardzo trafne określenie).

Ale o istotność obecności na posiedzeniach plenarnych musisz się przemóc i zapytać Flubera, który podniósł to zagadnienie. 

Z mojej strony PDT ma pełne usprawiedliwienie swej nieobecności. Ba, byłbym za, aby pozostawał z dala od wszelakich procesów decyzyjnych w kraju nad Wisłą.

38 minut temu, fluber napisał(a):

jak na lansujaca się osobę to trochę słaba kariera, nie uważasz

Właśnie lansem próbuje są reaktywować. Mnie nie przekonała

39 minut temu, fluber napisał(a):

A prawdą jest że cichaczem przeszło to, że Polska torturowała ludzi na Mazurach

Jak cichaczem, skoro wszyscy o tym wiedzą?