Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

23 minuty temu, fluber napisał(a):

https://x.com/Rania_641/status/1873477077837795806

Uwaga, chwalę platformę. Bardzo dobra decyzja 

Na ile to wiarygodne? 

Bo to trochę przeczy 

https://motofakty.pl/nowy-taryfikator-mandatow-od-1-stycznia-2025-roku-policja-wyjasnia/ar/c4-19015924

7 minut temu, josephnba napisał(a):

https://www.tvp.info/84067831/jakie-mandaty-od-2025-r-nowy-taryfikator-mandatow-jakie-kary-za-wykroczenia-i-przestepstwa-drogowe-od-2025-r

Czytałem o tym bodaj przedwczoraj na stronie TVP, ale usunęli, więc chyba faktycznie tego nie przegłosowali, cofam pochwały, zaczekam aż projekt bedzie przeglosowany:)

Przebrnąłem.

Jakie Big3 ja się pytam? To zawsze była Fantastyczna4. Najpierw z deltusiem (napiszę z małej jak "rosja" to może się odpali) a potem, po ujawnieniu foliarskoantyszczepionkowej duszy i odrzuceniu, ze Starymfanem. Niestety Ważniak po porażce PiSu i oderwaniu od koryta zniknął. Ten A by pasował jako nowy członek ale jemu tydzień zajmuje napisanie jednego posta. Ale przynajmniej wiadomo, że to nie kolejne konto flubera. 

17 minut temu, Me Myself and I napisał(a):

już pod tym x-em jest sprostowanie, co za czasy że wystarczy że jakiś random wrzuca jakiś randomowy obrazek i pół Polski wierzy 

No raczej ten random jak ostatni kretyn uwierzył w to co przeczytał na stronie tvp info:/

2 minuty temu, RappaR napisał(a):

W sumie jak już gadamy o bIg3

Może Julek ruszysz dupę na zlot 28.02?

A mnie to nie zaprosisz?

19 minut temu, jack napisał(a):

Przebrnąłem.

Jakie Big3 ja się pytam? To zawsze była Fantastyczna4. Najpierw z deltusiem (napiszę z małej jak "rosja" to może się odpali) a potem, po ujawnieniu foliarskoantyszczepionkowej duszy i odrzuceniu, ze Starymfanem. Niestety Ważniak po porażce PiSu i oderwaniu od koryta zniknął. Ten A by pasował jako nowy członek ale jemu tydzień zajmuje napisanie jednego posta. Ale przynajmniej wiadomo, że to nie kolejne konto flubera. 

pls

akurat jeśli chodzi o Ważniaka to byłem w topce jego wrogów

a Deltuś nienawidzi wszystkich!

jeśli już ktoś miałby być z nami kiedykolwiek w bandzie to polskignom (ciekawe że on tak zniknął nagle btw)

13 minut temu, RappaR napisał(a):

W sumie jak już gadamy o bIg3

Może Julek ruszysz dupę na zlot 28.02?

ja na zloty tylko w obrębie 10 km od miejsca zamieszkania :P 

Edytowane przez julekstep

4 godziny temu, fluber napisał(a):

https://www.tvp.info/84067831/jakie-mandaty-od-2025-r-nowy-taryfikator-mandatow-jakie-kary-za-wykroczenia-i-przestepstwa-drogowe-od-2025-r

Czytałem o tym bodaj przedwczoraj na stronie TVP, ale usunęli, więc chyba faktycznie tego nie przegłosowali, cofam pochwały, zaczekam aż projekt bedzie przeglosowany:)

Wątpię żeby ktokolwiek przegłosował 1500 za 11-30kmh

6 godzin temu, RappaR napisał(a):

A nie dbasz o swoją anonimowość?

Chyba nikt się z niczyich danych na forum jeszcze nie wysprzęglił

2 godziny temu, josephnba napisał(a):

Wątpię żeby ktokolwiek przegłosował 1500 za 11-30kmh

Dlaczego? Przeciez to dobry pomysł. Poza tym to ich projekt.

Pójdziemy razem naprzód i będzie to odczuwalne w każdym polskim domu, mieście i gminie. Polska stanie się przykładem sukcesu cywilizacyjnego, o którym świat będzie mówił z uznaniem.  Budujemy przyszłość, która jest inspiracją dla całej Europy.

I tego wszystkim gościom tego wątku życzę w nadchodzącym roku:)

15 minut temu, fluber napisał(a):

Pójdziemy razem naprzód i będzie to odczuwalne w każdym polskim domu, mieście i gminie. Polska stanie się przykładem sukcesu cywilizacyjnego, o którym świat będzie mówił z uznaniem.  Budujemy przyszłość, która jest inspiracją dla całej Europy.

I tego wszystkim gościom tego wątku życzę w nadchodzącym roku:)

Przecież to już trwa od 35 lat

2 minuty temu, fluber napisał(a):

To jest ciekawe, że politycy pierdolą kocopoły a z grubsza realizują tą samą politykę gospodarczą. Dostrzegają to nasi sąsiedzi zza żelaznej kurtyny. W Polsce kłótnie śmiertelne na tematy zastępcze ale gospodarka idzie stałe do przodu bez różnicy, która opcja jest u władzy. Żeby tak jeszcze ten atom w końcu ruszył to dopiero wystrzelimy. 

8 minut temu, jack napisał(a):

To jest ciekawe, że politycy pierdolą kocopoły a z grubsza realizują tą samą politykę gospodarczą. Dostrzegają to nasi sąsiedzi zza żelaznej kurtyny. W Polsce kłótnie śmiertelne na tematy zastępcze ale gospodarka idzie stałe do przodu bez różnicy, która opcja jest u władzy. Żeby tak jeszcze ten atom w końcu ruszył to dopiero wystrzelimy. 

Jeżeli w tej kadencji nie zostanie rozwiązany problem drogiego prądu czy to przez atom czy cokolwiek innego to zwiniemy się jak harmonijka.