Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, ignazz napisał(a):

I na samym dnie obecnie widzę te 100 obietnic Tuska. Nawet nie jest najgorszy wynik tylko ze przeszło to bez większego echa. Wynik poniżej przyzwoitości. Ile tam było. 3? 4? 

Światopoglądowo i wizerunkowo tylko. Po prostu inne facjaty. Prezencja. Odwoływania do elementów bardziej rzeczywistych niż dla Wielkiej Polski. Ale bełkot niewiele lepszy. 

No i jednak budowanie kapitału politycznego na środkach z unii ma realny wymiar. Na katastrofie smoleńskiej już mniej. 

Jeżeli twierdzisz, że wolisz Po od PiS bo za Po dostaniemy więcej kasy z unii to w sumie niewiele się różnimy w sympatiach politycznych;)

Teraz, fluber napisał(a):

Jeżeli twierdzisz, że wolisz Po od PiS bo za Po dostaniemy więcej kasy z unii to w sumie niewiele się różnimy w sympatiach politycznych;)

Tu zgoda. Plus lepiej dla uszu jednak nie słyszeć tego ze wszystko robią dla Polski. Moim zdaniem to profil wyborcy decyduje o światopoglądach danej partii i wole ten odłam młodzieńczy niż staruchow. 

Teraz, julekstep napisał(a):

W sensie smiejac sie z PO jestem permanentnie zadowolony z PiSu?

Elaborate pls

Tak trochę to odbieraliśmy ale latami pracowałeś nad tym aby tak czytać twoje polityczne eseje. 

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Staram się Was zrozumieć bo ja na gębę Kaczora Macia czy Ziobro patrzyć nie mogłem. I tu buc Rafa lub Donek wizualnie lepiej moim zdaniem wypadają lecz rozumiem ze bucowatosc może wkurzać. Mam tak z Sikorem 

Czyli kolejny raz dochodzimy do konkretu jesli chodzi o wyzszosc PO nad PiS w Twoich oczach.

Nie wypada w tym momencie zrobic nic innego tylko pozdrowic Cie haslem Bonzur! 🙃

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Tak trochę to odbieraliśmy ale latami pracowałeś nad tym aby tak czytać twoje polityczne eseje. 

Eseje? :)

4 minuty temu, ignazz napisał(a):

Tu zgoda. Plus lepiej dla uszu jednak nie słyszeć tego ze wszystko robią dla Polski. Moim zdaniem to profil wyborcy decyduje o światopoglądach danej partii i wole ten odłam młodzieńczy niż staruchow. 

Błagam. Pieniądze z UE to jest argument. 

Natomiast jak twierdzisz, że wolisz po bo kojarzy ci się z młodzieżą i ma lepszą prezencję to XD

Ironizowałem. Bo raczej wklejasz mema czy jakiś link bez głębszego komentarza ;) 

Teraz, fluber napisał(a):

Błagam. Pieniądze z UE to jest argument. 

Natomiast jak twierdzisz, że wolisz po bo kojarzy ci się z młodzieżą i ma lepszą prezencję to XD

Ale tak jest bo partia sztucznie dopasowuje się do wyborcy i grupy docelowej. Dlatego jedni trąbią o uni in Vitro a drudzy o religii i Bogu. 

Wole słuchać tych pierwszych bajeczek. 

Obie mało istotne w kontekście realnych poczynań polityków. 

Teraz, julekstep napisał(a):

czyli fanatyzm?

Nie forma mnie zaskakuje tylko częstotliwość i pojawianie się w punkt. Forma w twoim dobrym starym prześmiewczym często stylu. Nic do niej nie mam. I jakoś nie oceniam Was jako jakiś beton a gdyby nawet okazało się ze takie słowa padły to w kontekście „zapasów” słownych i prowo z uśmieszkiem niz realna i bezsensowna próba obrażenia Was. To ze długo staliście niezłomnie na straży cnoty pisu w dobie tych wszystkich dosyć oczywistych afer było zabawne bardziej niz groźne. 

7 minut temu, ignazz napisał(a):

Ale tak jest bo partia sztucznie dopasowuje się do wyborcy i grupy docelowej. Dlatego jedni trąbią o uni in Vitro a drudzy o religii i Bogu. 

Wole słuchać tych pierwszych bajeczek. 

Obie mało istotne w kontekście realnych poczynań polityków. 

Skoro jest to mało istotne to dlaczego decyduje o Twoim wyborze?

15 minut temu, julekstep napisał(a):

W sensie smiejac sie z PO jestem permanentnie zadowolony z PiSu?

Elaborate pls

O wyższości szkoła wjeżdża ;) Eufemizm! Śmiać się a nie krytykować :)

Napisałem dość prosto. Permanentne niezadowolenie z PO i zadowolenie z PiS. Równolegle, a nie, że jedno wynika z drugiego.

Teraz, Pablo81 napisał(a):

O wyższości szkoła wjeżdża ;) Eufemizm! Śmiać się a nie krytykować :)

Napisałem dość prosto. Permanentne niezadowolenie z PO i zadowolenie z PiS. Równolegle, a nie, że jedno wynika z drugiego.

Julek cisnie beke z po i jej wyborców na okrągło, ale peanów na temat PiS z jego strony to ja za bardzo nie widziałem 

6 minut temu, fluber napisał(a):

Skoro jest to mało istotne to dlaczego decyduje o Twoim wyborze?

Realnie poprzez sztuczne dorabianie ideologii ma mniejsze znaczenie. Ale jednak jakieś ma. To taki sam tie breaker jak ta sałatka babsztyla. Nic nie poradzę ze nie wsłuc***ę się w słowa polityka mając go za klamce i sprzedawczyka ale wole widzieć gadające głowy o wyglądzie nielubianegow miarę eleganckiego  Sikorskiego niż nielubianego niechlujnego Macierewicza. To nie powinno oczywiście decydować ale poprzez fakt ze inne elementy w naszym piekiełku to raczej bełkot i ściema decyduje tu wygląd aparycja i kultura osobista. Wielu w PiS-ie nawet nie trudzilo się na minimum pozorów. Stad czuje takie czysto ludzkie obrzydzenie. Gdyby pogląd polityczny miał realny wpływ na życie to byłoby śmieszne zwracać uwagę na chociażby ubiór i czystość gaci. Niestety realnie to mi pozostało bo nie mam wątpliwości ze obie bandy są po tych sąmych pieniądzach. Jedni po prostu lepiej udają. A drudzy sobie nawet tym nie zawracali głowy. I trudniej mi zdzierżyć tych drugich. 

Tym bardziej ze najgrubsze wyhodowane karaluchy zrobił PiS. I to mi się złe kojarzy. Ina te gęby nie chce patrzeć bardziej. 

Irozumiem jak ktoś tak ma z Tuskiem 

Ja nie mam. 

I to jest jedyna wprost pochwała Donalda. Ze nie zygam jak go widzę. 

Na tego z USA natomiast patrzeć nie mogę. 

3 minuty temu, ignazz napisał(a):

Realnie poprzez sztuczne dorabianie ideologii ma mniejsze znaczenie. Ale jednak jakieś ma. To taki sam tie breaker jak ta sałatka babsztyla. Nic nie poradzę ze nie wsłuc***ę się w słowa polityka mając go za klamce i sprzedawczyka ale wole widzieć gadające głowy o wyglądzie nielubianegow miarę eleganckiego  Sikorskiego niż nielubianego niechlujnego Macierewicza. To nie powinno oczywiście decydować ale poprzez fakt ze inne elementy w naszym piekiełku to raczej bełkot i ściema decyduje tu wygląd aparycja i kultura osobista. Wielu w PiS-ie nawet nie trudzilo się na minimum pozorów. Stad czuje takie czysto ludzkie obrzydzenie. Gdyby pogląd polityczny miał realny wpływ na życie to byłoby śmieszne zwracać uwagę na chociażby ubiór i czystość gaci. Niestety realnie to mi pozostało bo nie mam wątpliwości ze obie bandy są po tych sąmych pieniądzach. Jedni po prostu lepiej udają. A drudzy sobie nawet tym nie zawracali głowy. I trudniej mi zdzierżyć tych drugich. 

Czyli całe te dwugodzinne spory, radość z tego że ktoś na kogoś głosował / nie głosował itp tylko dlatego że Rafał ładnie mówi bonżur?

jak to szło z tym intelektem? :) 

3 minuty temu, julekstep napisał(a):

Czyli od przejecia wladzy przez PO ciagle (i niezmiennie!) wyrazam zadowolenie z PiSu?

Czy krytyka PO jest rownoznaczna z tym zadowoleniem?

Skoro będąc niezadowolonym z PO wyrażasz niezadowolenie, a nigdy nie wyrażałeś niezadowolenia z PiS, to znaczy, że byłeś z PiS zadowolony :)

No chyba, że jesteś politycznym kibolem i wyrażasz niezadowolenie tylko w przypadku błędów jednej ze stron :)

1 minutę temu, Pablo81 napisał(a):

nigdy nie wyrażałeś niezadowolenia z PiS, to znaczy, że byłeś z PiS zadowolony :)

nigdy? i dlatego m.in przed ostatnimi parlamentarnymi pisałem że już na nich nie zagłosuję po drugiej kadencji? 

🙃

Edytowane przez julekstep