Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Jak już jesteśmy przy inteligencji, to jaki wniosek wyciągnąłby inteligentny człowiek z tego, że ani @julekstep ani @RappaR ani ja nie głosowaliśmy w ostatnich wyborach na PIS?

Głosowaliście albo i nie - ciężko zweryfikować, w przeciwieństwie do przekazu na forum :)

Jak już jesteśmy przy inteligencji, to jaki wniosek wyciągnąłby inteligentny człowiek z tego, że ani @julekstep ani @RappaR ani ja nie głosowaliśmy w ostatnich wyborach na PIS?

Patrząc na wpisy dotyczące pisu to albo rozdwojenie jaźni albo nietrzeźwość. Podczas wyborów lub wpisów na forum. Takie rzeczy się zdarzają. Jezeli na nich nie głosowaliście to dlaczego wasza twórczość w politycznym zawsze zmierza w stronę pisu i krytyki pinokja? Nie można napisać coś więcej o tych których realnie wspieracie?

Teraz, julekstep napisał(a):

sęk w tym że przekazu - patrząc po wyciąganych wnioskach - również nie rozumiecie 🙃

Ja was na prawdę nie rozumiem. Jesteśmy zgodni. 

Teraz, ignazz napisał(a):

Patrząc na wpisy dotyczące pisu to albo rozdwojenie jaźni albo nietrzeźwość. Podczas wyborów lub wpisów na forum. Takie rzeczy się zdarzają. Jezeli na nich nie głosowaliście to dlaczego wasza twórczość w politycznym zawsze zmierza w stronę pisu i krytyki pinokja? Nie można napisać coś więcej o tych których realnie wspieracie?

Ależ ja pisałem tu wiele razy, że uważam PiS za lepsza opcje dla Polski (ale oczywiście nie jestem ślepy na ich wady i patologie, wiele razy ich krytykowałem gdy rządzili), ale Tusk z ekipą byli w tych wyborach lepsza opcja dla mnie. 30 procent podwyżki plus odblokowanie projektów z kpo (w których jestem zatrudniony) zadecydowały.

Natomiast to pokazuje, że nie jesteśmy żadnymi nawiedzonymi fanatykami. 

Btw. ja sobie nie przypominam, żebym kiedykolwiek pisał rozprawki o tym jak tak można brzydko pisać tu o PiSie;)

8 minut temu, ignazz napisał(a):

Ja was na prawdę nie rozumiem. Jesteśmy zgodni. 

No jesli ma sie postrzeganie swiata takie ze:

- ciagle jebanie pisu = polityczny centryzm, mega dojrzale podejscie

- ciagle jebanie po = pisoski beton, antyintelektualizm, ciemnogrod

To faktycznie mozemy sie nie zrozumiec!

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

- ciagle jebanie pisu = polityczny centryzm, mega dojrzale podejscie

- ciagle jebanie po = pisoski beton, antyintelektualizm, ciemnogrod

- ciagle jebanie po = polityczny centryzm, mega dojrzale podejscie

- jakiekolwiek jebanie pis = peowski beton, antyintelektualizm, ciemnogrod

2 minuty temu, julekstep napisał(a):

'Jakiekolwiek' 🙃

Wielokrotnie czytałem niezadowolenie Jacka, Ignaza czy Jospeha z działań PO. Po drugiej stronie tylko fluber (w ramach fikołków) pozornie krytykuje czasami PiS. Ty i doc rzadko/ w ogóle nie krytykujecie hegemona i ferajny. A taki przygłupA nawet dzielnie bronił Romanowskiego.

Poczytajcie nowe stawki za darowizny i spadki. Przejdzie ochota do pustych i jałowych dyskusji o polityce.  Rozumiem ze cześć osób może to nie interesować gdy nie maja w planach gromadzić kapitału aby komuś przekazać lub nie czeka ich otrzymanie go od osób trzecich ale w kontekście „rozdajemy” pieniądze biednym i potrzebującym to dosyć ciekawy fikołek prawny. Z mojej strony wypada Wam pogratulować ze nie głosowaliście na PiS. Wychodzi na to ze to forum jest swietne. Nikt na PiS nie głosował. 

Teraz, ignazz napisał(a):

Z mojej strony wypada Wam pogratulować ze nie głosowaliście na PiS. Wychodzi na to ze to forum jest swietne. Nikt na PiS nie głosował. 

To opinia symetrysty, czy fanatyka jednej strony?;)

3 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

. Po drugiej stronie tylko fluber (w ramach fikołków) pozornie krytykuje czasami PiS.

Ja w ramach fikołków pozornie chwalę PiS. Kiedy ich krytykuję to wtedy jest na serio 

6 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Wielokrotnie czytałem niezadowolenie Jacka, Ignaza czy Jospeha z działań PO. Po drugiej stronie tylko fluber (w ramach fikołków) pozornie krytykuje czasami PiS. Ty i doc rzadko/ w ogóle nie krytykujecie hegemona i ferajny. A taki przygłupA nawet dzielnie bronił Romanowskiego.

Nie no wiadomo

Niezadowolenie z PO jacka, ignazza czy josepha jest szczere i z glebi serca

Za to niezadowolenie flubera jest pozorowane

Nie musiales dodawac, to oczywista oczywistosc!

Gdyby nikt na forum na po nie głosował to też byś chwalił, że forum jest świetne?:)

Wiesz ze chodziło o odstawienie od koryta moim zdaniem tych najgorszych. Ale to moja perspektywa, moje sumienie i moja decyzja. Która może być mylna. 

W tym teatrzyku dla każdego coś miłego nie działa. 

Sam szrot. 

I na samym dnie obecnie widzę te 100 obietnic Tuska. Nawet nie jest najgorszy wynik tylko ze przeszło to bez większego echa. Wynik poniżej przyzwoitości. Ile tam było. 3? 4? 

Teraz, fluber napisał(a):

Czyli masz jakieś argumenty w które szczerze wierzysz, za tym,że aktualni są lepsi?

Światopoglądowo i wizerunkowo tylko. Po prostu inne facjaty. Prezencja. Odwoływania do elementów bardziej rzeczywistych niż dla Wielkiej Polski. Ale bełkot niewiele lepszy. 

No i jednak budowanie kapitału politycznego na środkach z unii ma realny wymiar. Na katastrofie smoleńskiej już mniej. 

5 minut temu, julekstep napisał(a):

Nie no wiadomo

Niezadowolenie z PO jacka, ignazza czy josepha jest szczere i z glebi serca

Za to niezadowolenie flubera jest pozorowane

Nie musiales dodawac, to oczywista oczywistosc!

Oczywistością jest twoje i doca permenatne zadowolenie z PiSu i niezadowolenie z PO :) Tu nie ma akurat pola na interpretację.