Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Moja żona pracuje w farmacji jako przedstawiciel, dokładnie w diabetologii 

Ostatnio usłyszała że Polfa Tarchomin zamknięta dział diabetologii, najbardziej prężny podobno, przynoszący największe zyski i masa ludzi z branży szuka roboty 

Zaczęliśmy się zastanawiać dlaczego prezes mianowany w czerwcu podjął taką decyzję. 

Tam są podobno dwie różne insuliny, ludzka i jakaś syntetyczna. Polfa była liderem z udziałem ponad 70% w sprzedaży tej ludzkiej i nagle pstryk.

Wprawdzie wciąż ją produkują, ale podobno dużo mniejsze woluminy, na czym zyskuje moja żona bo jej sprzedaż skoczyła, ale ja nie o tym 

Niedawno sprzedali też cześć gruntów na Tarchominie.

Nie chcę być złym prorokiem, ale śmierdzi mi to prywatyzacją "nierentownej firmy"

3 minuty temu, josephnba napisał(a):

Ostatnio usłyszała że Polfa Tarchomin zamknięta dział diabetologii, najbardziej prężny podobno, przynoszący największe zyski i masa ludzi z branży szuka roboty 

Zaczęliśmy się zastanawiać dlaczego prezes mianowany w czerwcu podjął taką decyzję. 

Tam są podobno dwie różne insuliny, ludzka i jakaś syntetyczna. Polfa była liderem z udziałem ponad 70% w sprzedaży tej ludzkiej i nagle pstryk.

Wprawdzie wciąż ją produkują, ale podobno dużo mniejsze woluminy, na czym zyskuje moja żona bo jej sprzedaż skoczyła, ale ja nie o tym 

Nie chcę być złym prorokiem, ale śmierdzi mi to prywatyzacją "nierentownej firmy"

Ciekawi mnie jak powiążecie to z Kaczyńskim i Obajtkiem

5 godzin temu, josephnba napisał(a):

Raczej nie ma w tym nic zaskakującego. Platforma za poprzednich kadencji intensywnie próbowała sprywatyzować Polfę Tarchomin.

https://forsal.pl/artykuly/364801,polfa-tarchomin-ma-przejsc-w-prywatne-rece-w-polowie-przyszlego-roku.html

https://www.money.pl/archiwum/wiadomosci_agencyjne/pap/artykul/polpharma;podpisala;umowe;zakupu;ok;85;proc;akcji;polfy;warszawa,97,0,1070689.html

Przypominam też, że PiS próbował zablokować możliwość m.in. sprzedaży Polfy Tarchomin, ale praworządność, konstytucja, betonowanie stołków i takie tam i nic z tego nie wyszło. 

https://www.money.pl/gospodarka/pis-chce-powolac-rade-ktora-ma-zajmowac-sie-wladzami-waznych-panstwowych-spolek-6826531165858720a.html

https://x.com/K_Izdebski/status/1584589513204109312

Edytowane przez fluber

1 minutę temu, fluber napisał(a):

Raczej nie ma w tym nic zaskakującego. Platforma za poprzednich kadencji intensywnie próbowała sprywatyzować Polfę Tarchomin.

https://forsal.pl/artykuly/364801,polfa-tarchomin-ma-przejsc-w-prywatne-rece-w-polowie-przyszlego-roku.html

https://www.money.pl/archiwum/wiadomosci_agencyjne/pap/artykul/polpharma;podpisala;umowe;zakupu;ok;85;proc;akcji;polfy;warszawa,97,0,1070689.html

Przypominam też, że PiS próbował zablokować możliwość m.in. sprzedaży Polfy Tarchomin, ale praworządność, konstytucja, betonowanie stołków i takie tam i nic z tego nie wyszło. 

https://www.money.pl/gospodarka/pis-chce-powolac-rade-ktora-ma-zajmowac-sie-wladzami-waznych-panstwowych-spolek-6826531165858720a.html

https://x.com/K_Izdebski/status/1584589513204109312

Ale to nie przekręt.

Gdyby to był przekręt, byłoby o tym w TVN

Więc wszystko gra

13 minut temu, RappaR napisał(a):

Ale to nie przekręt.

Więc wszystko gra

Czy popierasz wyprzedaż majątku państwowego podmiotom zagranicznym, prowadzącą do utraty kontroli Polek i Polaków nad strategicznymi sektorami gospodarki?

Ja głosowałem na nie, @josephnba chyba bojkotowales?

7 godzin temu, RappaR napisał(a):

Ciekawi mnie jak powiążecie to z Kaczyńskim i Obajtkiem

Nijak skoro napisałem że prezes wszedł na stołek w czerwcu 

2 godziny temu, RappaR napisał(a):

Ale to nie przekręt.

Więc wszystko gra

Na razie przeczytałeś to w moim poście a robisz już z tego jakąś aferę i nieudolnie, czyli jak zawsze, starasz się mnie wciągnąć w te waszą szopkę 

Serio współczuję twoim pacjentom bo jesteś tępy prostak i kawał c***a 

@julekstep a ty k**** zamknij ryj bo wylazisz spod kamienia tylko w takich debilnych sytuacjach, a jedyne co masz do napisania to Rydzyk i sałatka 

Kurewsko żałosny się robisz na starość 

Edytowane przez josephnba

33 minuty temu, josephnba napisał(a):

Kurewsko żałosny się robisz na starość 

a wybory prezydenckie w tym roku!

co to będzie! 🙃

34 minuty temu, josephnba napisał(a):

@julekstep a ty k**** zamknij ryj bo wylazisz spod kamienia tylko w takich debilnych sytuacjach, a jedyne co masz do napisania to Rydzyk i sałatka 

ale w sumie szkoda że tak nie krzyczałeś jak antypisy tu się wychylali na każdą realną czy domniemaną aferkę PiSu

hmm, ciekawe czemu

2 godziny temu, josephnba napisał(a):

Na razie przeczytałeś to w moim poście a robisz już z tego jakąś aferę i nieudolnie, czyli jak zawsze, starasz się mnie wciągnąć w te waszą szopkę 

Serio współczuję twoim pacjentom bo jesteś tępy prostak i kawał c***a 

Już nie straszysz wpi****lem, tylko zostają wyzwiska przez neta?

Jesteś wtedy zdecydowanie mniej ciekawy. 

9 minut temu, RappaR napisał(a):

Już nie straszysz wpi****lem, tylko zostają wyzwiska przez neta?

Jesteś wtedy zdecydowanie mniej ciekawy. 

Napisałem już że dać ci w mordę mógłby nawet 11latek więc nie stanowisz żadnego wyzwania dla grubego łysego i niskiego 

Pisaut Mengele 

2 minuty temu, josephnba napisał(a):

Napisałem już że dać ci w mordę mógłby nawet 11latek więc nie stanowisz żadnego wyzwania dla grubego łysego i niskiego 

Pisaut Mengele 

Ooo.

Kontynuuj. Komu jeszcze byś dałbyś w mordę?

Rozwijaj listę swoim wyimaginowanych oponentów!

24 minuty temu, RappaR napisał(a):

Ooo.

Kontynuuj. Komu jeszcze byś dałbyś w mordę?

Rozwijaj listę swoim wyimaginowanych oponentów!

Tobie 

Koniec  

Tak by ta lista wyglądała gdybym ja stworzył. 

A że mnie wyręczyć może byle dzieciak to jaki sens jest wpisywać kogoś tak bezwartościowego na jakąkolwiek listę?

Szkoda papieru  

2 minuty temu, josephnba napisał(a):

Tobie 

Koniec  

Tak by ta lista wyglądała gdybym ja stworzył. 

A że mnie wyręczyć może byle dzieciak to jaki sens jest wpisywać kogoś tak bezwartościowego na jakąkolwiek listę?

Szkoda papieru  

Ale ją właśnie stworzyłeś mój Ty internetowy rozpierdalaczu! 

2 godziny temu, julekstep napisał(a):

a wybory prezydenckie w tym roku!

co to będzie! 🙃

ale w sumie szkoda że tak nie krzyczałeś jak antypisy tu się wychylali na każdą realną czy domniemaną aferkę PiSu

hmm, ciekawe czemu

Cały czas punktuję po, mam wrażenie że częściej niż ty piszesz cokolwiek poza sałatka i Rydzyku 

Nie zapominaj że jest jeszcze sieprzaj dziadu i skrobnij też słówko o prześladowanym macierewiczu, przecież tak to lubisz 

4 minuty temu, RappaR napisał(a):

Ale ją właśnie stworzyłeś mój Ty internetowy rozpierdalaczu! 

Nie, ty po prostu jesteś zbyt zaślepiony (bo nie głupi, nie głupi nie jesteś) żeby zrozumieć że mam 44 lata i ostatnie co chce to dać komuś w mordę, tym bardziej komuś kogo widziałem raz w życiu i w mordę spokojnie mogłem wtedy dać 

Jak widać potrafię się powstrzymać. 

Ty też może kiedyś odstawisz alkohol 

Pomodlę się za to. Piszę bez sarkazmu, naprawdę życzę ci żebyś z tego wyszedł 

3 godziny temu, josephnba napisał(a):

jesteś tępy prostak i kawał c***a 

23 minuty temu, josephnba napisał(a):

(bo nie głupi, nie głupi nie jesteś)

Ty też może kiedyś odstawisz alkohol 

To chyba nie ja tutaj mam problem z alkoholem 🙃

tym bardziej komuś kogo widziałem raz w życiu i w mordę spokojnie mogłem wtedy dać 

Razem z całą klasą!