Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, fluber napisał(a):

Ponieważ ślub jest Sakramentem, który należy przyjąć świadomie. Z tego samego powodu, nauki poprzedzają prawie każdy inny Sakrament (poza Namaszczeniem Chorych, a w przypadku Chrztu dotyczy to rodziców).

Natomiast nie ma obowiązku brania ślubu kościelnego. Za brak nauk przedmałżeńskich, nie grozi Ci grzywna, ani odebranie praw rodzicielskich. Nie za bardzo zatem rozumiem porównanie.

Obowiązku chodzenia do szkoły też nie ma. Dziecko może realizować program w domu, zdając jedynie egzaminy w szkole.

Ale gratuluję podwójnych standardów. Pani, która prowadzi nauki przedmałżeńskie na pewno uświadomi mnie przed sakramentem, a nauczyciel na pewno nie uświadomi ucznia. Obowiązek w KK spoko, w szkole już nie.

Sakrament musi być świadomy, rozpoczęcie współżycia już nie. Ok.

2 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Obowiązku chodzenia do szkoły też nie ma. Dziecko może realizować program w domu, zdając jedynie egzaminy w szkole.

O ile dostanie na to zgodę, której wcale dostać nie musi. A egzamin z edukacji zdrowotnej też będzie musiało zdać.

2 minuty temu, Pablo81 napisał(a):

Ale gratuluję podwójnych standardów. Pani, która prowadzi nauki przedmałżeńskie na pewno uświadomi mnie przed sakramentem, a nauczyciel na pewno nie uświadomi ucznia. Obowiązek w KK spoko, w szkole już nie.

Nie mam pojęcia, czy uświadomi, czy nie uświadomi. Natomiast nauki są tylko dla tych, którzy w tej konkretnej nauce chcą przyjąć Sakrament. Dla chętnych. Tylko dla tych, którzy chcą przyjąć Sakrament zgodnie z zasadami Kościoła Katolickiego.

Edukacja zdrowotna będzie dla każdego.

Godzinę temu, fluber napisał(a):

O ile dostanie na to zgodę, której wcale dostać nie musi. 

Całkiem niedawno słuchałem w Radio audycji, że nauczanie w domu jest całkowicie dobrowolne. Nie wiem o czym piszesz.

Uważam, że to hipokryzja, kiedy uważa się, że współżycie nie musi być świadome a sakrament musi. W gruncie rzeczy są to nauczania pokrewne, tylko obowiązkowe muszą być, kiedy tobie pasuje.

Ale wiadomo, że edukacja profilaktyczną nie działa, więc obie strony tracą czas.

49 minut temu, DLT_Braddock napisał(a):

Lata 80-90 , 30% ludności Polski stanowiła młodzież do 17 roku życia 

W 2014 już tylko 18%

Jest 2x mniejszy udział nastolatków w społeczeństwie i 4x mniej ciąży nastolatek. Sam widzisz.

To będzie kolejny element wojny polsko polskiej w imię czyjejś ideologii 

Co to da dzieciakom? Przestaną wytykać palcami "innych"? Cześć może tak, ale to co się dzieje w internecie niestety napawa mnie obawą że to będzie promil

Zaczną świadomie chodzić do łóżka? Nie miałem edukacji seksualnej i zanim poszedłem do łóżka z moją dziewczyną, długo się przygotowywaliśmy, ona zaczęła miesiąc wcześniej uzywac tabletek, ja kupiłem gumki w aptece nie w kiosku  

Nie były mi potrzebę wytyczne jak zrobić sobie dobrze, opanowałem to momentalnie ucząc się wlanego ciała 

Nie musiałem słuchać że osoby homoseksualne są takie same jak ja bo sam to wiedziałem wcześniej 

A żyłem w pojebanych biednych czasach, kiedy rodzice tyrali ponad siły bo wszytko było drogie i często popołudnia spędzałem sam w domu. 

Niech to będzie dobrowolne i będzie spokój 

Edytowane przez josephnba

27 minut temu, Pablo81 napisał(a):

Całkiem niedawno słuchałem w Radio audycji, że nauczanie w domu jest całkowicie dobrowolne. Nie wiem o czym piszesz.

Uważam, że to hipokryzja, kiedy uważa się, że współżycie nie musi być świadome a sakrament musi. W gruncie rzeczy są to nauczania pokrewne, tylko obowiązkowe muszą być, kiedy tobie pasuje.

Wszystko powinno być świadome, ale nie wszystko powinno być w szkole. Np. nauki przedmałżeńskie.

4 godziny temu, josephnba napisał(a):

To będzie kolejny element wojny polsko polskiej w imię czyjejś ideologii 

Co to da dzieciakom? Przestaną wytykać palcami "innych"? Cześć może tak, ale to co się dzieje w internecie niestety napawa mnie obawą że to będzie promil

Zaczną świadomie chodzić do łóżka? Nie miałem edukacji seksualnej i zanim poszedłem do łóżka z moją dziewczyną, długo się przygotowywaliśmy, ona zaczęła miesiąc wcześniej uzywac tabletek, ja kupiłem gumki w aptece nie w kiosku  

Nie były mi potrzebę wytyczne jak zrobić sobie dobrze, opanowałem to momentalnie ucząc się wlanego ciała 

Nie musiałem słuchać że osoby homoseksualne są takie same jak ja bo sam to wiedziałem wcześniej 

A żyłem w pojebanych biednych czasach, kiedy rodzice tyrali ponad siły bo wszytko było drogie i często popołudnia spędzałem sam w domu. 

Niech to będzie dobrowolne i będzie spokój 

Na pocieszenie powiem, że to dopiero początek, wersja alpha. Jak pójdzie Twoja córka do szkoły, to już będzie dużo nowocześniej i bardziej progresywnie, na razie to będą się dopiero rozkręcać 

W dniu 7.12.2024 o 09:47, DLT_Braddock napisał(a):

Właśnie przez takie politpop deklaracje jest przyzwolenie na coraz większy cyrk.

W Szkocji chodzi sobie nastolatek do jednej ze szkół, który podaje się za wilka. W czasie lekcji wchodzi sobie na stół i wyje. Nauczyciele i uczniowie zmuszani są do tolerowania takich zachowań. Dawniej dostałby po mordzie i trafił do psychiatryka.

Dziś takie decyzje się..........szanuje 

Ręce opadają 

Wciąż ten wilczek stanowi mniejsze zagrożenie dla porządku publicznego niż ty 

1 godzinę temu, josephnba napisał(a):

Wciąż ten wilczek stanowi mniejsze zagrożenie dla porządku publicznego niż ty 

Wszyscy wiemy, co byś zrobił z kolegami, gdyby jakiś uczeń na lekcji w losowych momentach wskakiwał na stół i wył.

4 godziny temu, fluber napisał(a):

Wszyscy wiemy, co byś zrobił z kolegami, gdyby jakiś uczeń na lekcji w losowych momentach wskakiwał na stół i wył.

Jeden w podstawówce jadł papier 

2 godziny temu, RappaR napisał(a):

Hasło życiowe w grupie siła, solo pizda 

Stanął ci?

1 godzinę temu, RappaR napisał(a):

Oczywiście, mi stanął. Przy mojej dziewczynie.

Ci nie stanął przy Twojej żonie.

Co akurat rozumiem i jest w pełni naturalne 

Fajnie że ci stanął 

A w to że masz dziewczynę nikt i tak nie uwierzy