Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

6 minut temu, josephnba napisał(a):

Owszem broniłem bo sama idea walki z otyłością i ogólnie pojętym zdrowiem dzieci jest bardzo ważna. 

Dziś jestem przeciwko bo wpletli w to całą tę ideologię i próbują niezgodnie z zapisami konstytucji edukować moje dziecko niezgodnie z przyjętymi przez mnie normami 

Nie chcesz by Twoje dziecko nauczyło się tolerancji wobec innych i możliwie, że odkryło swoją niebinarną naturę?

25 minut temu, fluber napisał(a):

Nie zauważyłeś, że platforma nie uznaje istnienia trybunału konstytucyjnego?

Ale konstytucję tak

23 minuty temu, RappaR napisał(a):

Nie chcesz by Twoje dziecko nauczyło się tolerancji wobec innych i możliwie, że odkryło swoją niebinarną naturę?

Sam go uczy tolerancji, nie potrzebuję że y ktoś mi w tym pomagał 

I teraz opozycja ma narzędzie w ręku. Ich sprawa jak to wykorzystają. Czy będą na pierwszej linii wystawiać krzykaczy z braunem, czarnkiem i Kowalskim na czele czy pójdą w merytoryczną dyskusję i argumenty 

Niestety odpowiedź znamy wszyscy, a tym tematem mogliby ugrać dużo i zmobilizować ludzi spoza swojego obozu 

7 minut temu, fluber napisał(a):

Nie zauważyłeś, że to koalicja obywatelska wprowadza ten przedmiot do szkół niezgodnie z Konstytucją?

A merytorycznie to co nie gra z tym przedmiotem? Pytam z ciekawości bo mnie to już nie dotyczy 

3 minuty temu, jack napisał(a):

A merytorycznie to co nie gra z tym przedmiotem? Pytam z ciekawości bo mnie to już nie dotyczy 

Merytorycznie to ja się nie wypowiadam, ale tematy dotyczą masturbacji, transseksualizmu, LGBT, aborcji itp. stanowią niewielka część programu, ale ja np. nie miałbym problemu, gdyby nie fakt, że to ma być obowiązkowe.

41 minut temu, josephnba napisał(a):

Sam go uczy tolerancji, nie potrzebuję że y ktoś mi w tym pomagał 

A może jednak? Popatrz, jeszcze przypadkiem by wyrósł na kogoś nienawidzącego kobiet, a tak nauczą go nienawiści do patriarchatu i świadomości feminizmu.

Tak zwana safe net.

42 minuty temu, josephnba napisał(a):

I teraz opozycja ma narzędzie w ręku. Ich sprawa jak to wykorzystają. Czy będą na pierwszej linii wystawiać krzykaczy z braunem, czarnkiem i Kowalskim na czele czy pójdą w merytoryczną dyskusję i argumenty 

W tej dyskusji jakiekolwiek argumenty opozycji, niezależnie od merytoryczności, zostaną skontrowane Rydzykiem, zabobonem, ciemnotą i ruchaniem ministrantów :)

43 minuty temu, josephnba napisał(a):

Niestety odpowiedź znamy wszyscy, a tym tematem mogliby ugrać dużo i zmobilizować ludzi spoza swojego obozu 

Pewnie społeczność LGBT+ 

19 minut temu, jack napisał(a):

A merytorycznie co jest nie tak z inwestycjami i programami Rydzyka?

1 godzinę temu, RappaR napisał(a):

A może jednak? Popatrz, jeszcze przypadkiem by wyrósł na kogoś nienawidzącego kobiet, a tak nauczą go nienawiści do patriarchatu i świadomości feminizmu.

Tak zwana safe net.

W tej dyskusji jakiekolwiek argumenty opozycji, niezależnie od merytoryczności, zostaną skontrowane Rydzykiem, zabobonem, ciemnotą i ruchaniem ministrantów :)

Pewnie społeczność LGBT+ 

A merytorycznie co jest nie tak z inwestycjami i programami Rydzyka?

Sam uważam się za, feministę. Świadomość równości nie jest niczym złym. Próbowałem są te skrajne odklejone babochłopy nienawidzące facetów bo zawsze na imprezach nie ruchaly 

Gdyby politycy zatrudnili uznanych ekspertów, lekarzy i im podobnych, a ograniczyli się tylko do rozgłaszania ich też, zamkneliby w szafach tych skrajnych idiotów to podobnie jak czarne marsze mogliby jakoś dotrzeć do społeczeństwa 

Zauważ że właśnie przy okazji marszy poparcie społeczne było ogromne do czasu aż czołowa lesbijka i jej podobne kretynki z różnych ugrupowań nie stały się "twarzami" 

Wyjmij Kowalskiego,,Czarna, Jakiego, Brauna, ucisz Kościół i Rydzyka, wstaw Bosaka i masz przepis na coś, co może ruszyć ludzi bo gwarantuję że masa rodziców nie chce żeby ktoś uczył ich dzieci jak walić do zdjęć Versow

2 godziny temu, jack napisał(a):

Fajnie że ruszają temat aktywności, diety 

Gorzej że nie ma tam słowa o rodzinie, miłości. Nie ma słów tata mama, jest za to gej lesbijka trans cis i jeszcze inne przedrostki 

Są związki partnerskie, nie ma słowa o małżeństwie, poza kontekstem że się rozpadają 

To jest przerażające 

22 minuty temu, josephnba napisał(a):

Fajnie że ruszają temat aktywności, diety 

Gorzej że nie ma tam słowa o rodzinie, miłości. Nie ma słów tata mama, jest za to gej lesbijka trans cis i jeszcze inne przedrostki 

Są związki partnerskie, nie ma słowa o małżeństwie, poza kontekstem że się rozpadają 

To jest przerażające 

A to chyba ma być nauka o zdrowiu i edukacja seksualna.

Jest gdzieś dostępny program tego przedmiotu? Tematy? Podręcznik?

Mama, tata, miłość, patriotyzm, nauka jazdy samochodem to chyba na innych przedmiotach?

Edytowane przez jack

35 minut temu, jack napisał(a):

A to chyba ma być nauka o zdrowiu i edukacja seksualna.

Jest gdzieś dostępny program tego przedmiotu? Tematy? Podręcznik?

Mama, tata, miłość, patriotyzm, nauka jazdy samochodem to chyba na innych przedmiotach?

Edukacja seksualna to pisanie że małżeństwa się rozpadają i gloryfikacja związków partnerskich? 

Nie mam nic do związków partnerskich, uważam że ludziom by to dużo ułatwiło (info u lekarza, spadki itp), ale jeśli program zakłada zaniżanie znaczenia małżeństwa, skupia się na różnych formach sexu i płci, pomijając znacznie uczucia w relacjach intymnych to coś mi tu nie gra. Nie tak chcę wychowywać dzieci, a konstytucja daje mi prawo do tego l

Inna sprawa to po cholerę kolejny, w dodatku obowiązkowy przedmiot? 

Mało dzieciaki mają zajęć?

Tym bardziej OBOWIĄZKOWY 

Edytowane przez josephnba

Godzinę temu, josephnba napisał(a):

Sam uważam się za, feministę. Świadomość równości nie jest niczym złym. Próbowałem są te skrajne odklejone babochłopy nienawidzące facetów bo zawsze na imprezach nie ruchaly 

Jakbyś był feministą to byś był za tym przedmiotem i nie używałbyś uwłaczających określeń wobec bohaterek mających odwagę walczyć z patriarchatem.

Wyjmij Kowalskiego,,Czarna, Jakiego, Brauna, ucisz Kościół i Rydzyka, wstaw Bosaka i masz przepis na coś, co może ruszyć ludzi bo gwarantuję że masa rodziców nie chce żeby ktoś uczył ich dzieci jak walić do zdjęć Versow

De facto to Kościół i Rydzyk przez 99% nie mówi nic głupiego i kontrowersyjnego. O ile w ogóle mówi cokolwiek. Przecież absolutnie nikt nie słucha księży. Ba - mogą nie mówić nic i tak nic to nie zmienia, bo przecież w propagandzie nie liczą się fakty. A Bosak jako lider XD.

Ale to chyba dobrze, że będą przekonywać osoby nieświadome swojej nieheteronormatywności o tym, by ją manifestowały?

13 minut temu, josephnba napisał(a):

Nie mam nic do związków partnerskich, uważam że ludziom by to dużo ułatwiło (info u lekarza, spadki itp), ale jeśli program zakłada zaniżanie znaczenia małżeństwa, skupia się na różnych formach sexu i płci, pomijając znacznie uczucia w relacjach intymnych to coś mi tu nie gra. Nie tak chcę wychowywać dzieci, a konstytucja daje mi prawo do tego

Nie chcieć tego i głosować na koalicję to mniej więcej jak nie chcieć spowodować wypadku, a wejść za kółko z 3 promilami. 

14 minut temu, josephnba napisał(a):

Inna sprawa to po cholerę kolejny, w dodatku obowiązkowy przedmiot? 

Mało dzieciaki mają zajęć?

Tym bardziej OBOWIĄZKOWY 

Oczywiście, że musi być obowiązkowy. By dzieci, które nie będą zadowalająco odpowiadały na pytania z godnie z kluczem i programem nie mogły uzyskać promocji do następnej klasy.

Ale może dzięki temu znikną faszyści nazywający feministki babochłopami, to naprawdę konieczny krok ku budowie otwartej, inkluzyjnej i tolerancyjnej Polski. 

21 minut temu, josephnba napisał(a):

Edukacja seksualna to pisanie że małżeństwa się rozpadają i gloryfikacja związków partnerskich? 

Myślę, że przesadzasz. Od informacji o tym, że związki partnerskie to nic złego i ludzie tak żyją do gloryfikacji daleka droga. A dzieci powinny sobie do głowy brać jak najmniej rozwód rodziców. 

Dobrze by było gdyby dzieciak LGBT dowiedział się w szkole, że nie jest chory 

2 minuty temu, jack napisał(a):

Myślę, że przesadzasz. Od informacji o tym, że związki partnerskie to nic złego i ludzie tak żyją do gloryfikacji daleka droga. A dzieci powinny sobie do głowy brać jak najmniej rozwód rodziców. 

I o szkodliwości patriarchatu, o tym jak przestarzała jest heteronormatywność i o tym, że posiadania dziecka niczym się nie różni od posiadania psiecka.

Autorzy programu jak najbardziej tego pragną :)

13 minut temu, jack napisał(a):

Dzieciak LGBT powinien przede wszystkim dowiedzieć się tego od rodziców 

3 minuty temu, josephnba napisał(a):

Dzieciak LGBT powinien przede wszystkim dowiedzieć się tego od rodziców 

A co jeśli oni nie chcą go uświadomić?

Mam nadzieję, że Antoś dostanie odpowiednio nowoczesnego nauczyciela od tego przedmiotu. 

32 minuty temu, jack napisał(a):

To niech się tego dowie od szkolnego psychologa, albo od wychowawcy.

Nie uczymy dzieciaków jak ugotować obiad, czy zadbać o finanse, a musimy ich uczyć o mniejszościach seksualnych na dodatkowych obowiązkowych zajęciach?

W klasach IV-VI uczniowie mają uczyć się o procesie zapłodnienia, etapach ciąży, a także o stereotypach związanych z płciami i o ich negatywnym wpływie na funkcjonowanie człowieka. Dzieci będą również omawiały zagadnienia anatomii cielesnej i nauczą się, w jaki sposób asertywnie o nią dbać

W 7 klasie: Na tym etapie edukacji zdrowotnej, według propozycji MEN, uczniowie poznają także różne metody antykoncepcji.

Tematy fakultatywne (zależne czy nauczyciel zechce o nich mówić) to: przyjemność seksualna, libido, formy aktywności seksualnej, a także zaburzenia i dysfunkcje w tej sferze. Chodzi o to, aby uczniowie potrafili omówić te zagadnienia. Kolejnymi dodatkowymi tematami są: czynniki wpływające na życie seksualne (np. niepełnosprawność), kwestie prawne i społeczne związane z przynależnością do grupy osób LGB+, stereotypy płciowe i ich konsekwencje

5 minut temu, Pablo81 napisał(a):

https://www.gov.pl/web/zdrowie/edukacja-zdrowotna

Czy ta dyskusja dotyczy tego przedmiotu?

Tak, nawet nie wiedziałem, że seksuolog był przewodniczącym grupy ustalającej podstawę programową. Teraz nie dziwi czemu pojawiają się tam fragmenty, które wrzuciłem wyżej 

25 minut temu, RappaR napisał(a):

A co jeśli oni nie chcą go uświadomić?

Mam nadzieję, że Antoś dostanie odpowiednio nowoczesnego nauczyciela od tego przedmiotu. 

Wciąż nie mam zamiaru puścić syna na to gówno 

Sam zdecyduje czy woli dziewczyny czy chłopców