Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, lorak napisał(a):

czytałeś w ogóle ten artykuł? ; ] z jednej strony mówisz, że "leki działają", a z drugiej krytykujesz psychoterapię, powołując się na badania, które pokazują, iż aktywność fizyczna ma porównywalny (w określonej grupie, ale kto by się przejmował takimi detalami) wpływ zarówno z psychoterapią, jak i farmakoterapią.

Ale psujesz zabawę:)

12 godzin temu, fluber napisał(a):

“Previous research trials suggest that physical activity may have similar effects to psychotherapy and pharmacotherapy for patients with depression, anxiety or psychological distress”

“Results showed that physical activity is effective for reducing mild-to-moderate symptoms of depression, anxiety and psychological distress (median effect size range=−0.42 to –0.60), compared with usual care across all populations.”

to jest ten dowód?

Oprócz wyników matur i olimpiad o pozycji szkoły będzie decydować „otwartość” na LGBT

Jak poinformował portal edukacyjny Perspektywy, będący autorem corocznego rankingu szkół, od 2026 r. o kolejności liceów i techników będzie decydować nowa kategoria: Otwartość. Każda szkoła średnia będzie oceniana m.in. pod kątem „sukcesów w kształtowaniu postaw przyjaznych, otwartych i tolerancyjnych w oparciu o inicjatywę Szkoły Przyjazne LGBT”

37 minut temu, RappaR napisał(a):

Oprócz wyników matur i olimpiad o pozycji szkoły będzie decydować „otwartość” na LGBT

Jak poinformował portal edukacyjny Perspektywy, będący autorem corocznego rankingu szkół, od 2026 r. o kolejności liceów i techników będzie decydować nowa kategoria: Otwartość. Każda szkoła średnia będzie oceniana m.in. pod kątem „sukcesów w kształtowaniu postaw przyjaznych, otwartych i tolerancyjnych w oparciu o inicjatywę Szkoły Przyjazne LGBT”

Najwyraźniej takie są oczekiwania 

Godzinę temu, jack napisał(a):

Najwyraźniej takie są oczekiwania 

Albo programowanie.

Godzinę temu, todo napisał(a):

A co, jeśli to Twoje dziecko pójdzie w tym kierunku? Przewidzisz? Wolisz, żeby było prześladowane?

A co jeśli będzie wierzące? Czemu nie ma programów tolerancji pod tym kątem?

A może by tak oddzielić Kościół od państwa (tak, pasożytuje na nim) oraz LGTBQ+ABCD... i inne ideologie, religie i inne takie.

Zamiast z tych spraw robić główne tematy debaty publicznej, medialnej i sejmowej nie lepiej aby rządzący wzięli się za gospodarkę, ekonomię, służbę zdrowia, szkolnictwo, ale z głową, z ekspertami a nie z ideologia. 

Tak się rozmarzyłem. 

Teraz, Szabla napisał(a):

A może by tak oddzielić Kościół od państwa (tak, pasożytuje na nim) oraz LGTBQ+ABCD... i inne ideologie, religie i inne takie.

Zamiast z tych spraw robić główne tematy debaty publicznej, medialnej i sejmowej nie lepiej aby rządzący wzięli się za gospodarkę, ekonomię, służbę zdrowia, szkolnictwo, ale z głową, z ekspertami a nie z ideologia. 

Tak się rozmarzyłem. 

Chcesz zabrać scenę tym pajacom z sejmu?

29 minut temu, josephnba napisał(a):

Co mi grozi jeśli od września nie poślę syna na ten obowiązkowy przedmiot?

Za niewykonanie obowiązku szkolnego lub nauki rodzicom/opiekunom grozi kara finansowa - grzywna w celu przymuszenia nakładana przez organ administracji publicznej - w wysokości nawet 10 tysięcy złotych. W skrajnych sytuacjach sąd może ograniczyć lub nawet pozbawić opiekunów władzy rodzicielskiej

51 minut temu, RappaR napisał(a):

A Ty go nie dawno przypadkiem nie broniłeś?

Owszem broniłem bo sama idea walki z otyłością i ogólnie pojętym zdrowiem dzieci jest bardzo ważna. 

Dziś jestem przeciwko bo wpletli w to całą tę ideologię i próbują niezgodnie z zapisami konstytucji edukować moje dziecko niezgodnie z przyjętymi przez mnie normami 

26 minut temu, fluber napisał(a):

Za niewykonanie obowiązku szkolnego lub nauki rodzicom/opiekunom grozi kara finansowa - grzywna w celu przymuszenia nakładana przez organ administracji publicznej - w wysokości nawet 10 tysięcy złotych. W skrajnych sytuacjach sąd może ograniczyć lub nawet pozbawić opiekunów władzy rodzicielskiej

To wiem a co jeśli obowiązek szkolny w tym przypadku kłóci się z zapisem w Konstytucji?