P_M Opublikowano Poniedziałek o 14:09 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 14:09 2 minuty temu, fluber napisał(a): Dla pośredników ma to duży sens akurat:) Tego nie neguję, pisałem z perspektywy rządu/państwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano Poniedziałek o 15:02 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 15:02 51 minut temu, P_M napisał(a): Tego nie neguję, pisałem z perspektywy rządu/państwa. dla rządu też ma to sens -> przecież ci pośrednicy to ich PRowcy a że państwo traci? a bo to pierwszy raz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano Poniedziałek o 15:09 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 15:09 5 minut temu, julekstep napisał(a): dla rządu też ma to sens -> przecież ci pośrednicy to ich PRowcy a że państwo traci? a bo to pierwszy raz? Szkoda, że to działa w jedną stronę. Wyobraźmy sobie, że jest 2018, a Orlen decyduje, że złotówka z każdej kawy idzie na fundację Rydzyka, a potem ja tu wpadam i piszę, że to zajebiście i wolę na Rydzyka niż na niszowe sporty;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano Poniedziałek o 15:19 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 15:19 9 minut temu, fluber napisał(a): Szkoda, że to działa w jedną stronę. Wyobraźmy sobie, że jest 2018, a Orlen decyduje, że złotówka z każdej kawy idzie na fundację Rydzyka, a potem ja tu wpadam i piszę, że to zajebiście i wolę na Rydzyka niż na niszowe sporty;) oddajmy głos ekspertom @mayor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano Poniedziałek o 15:23 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 15:23 Mnie trudno sobie wyobrazić ,żeby ten jebany złodziej Rydzyk schylił się po złotówkę jak brał bez problemu miliony od Orlenu, Enei i KGHM. Ale mogę nie mieć racji ,bo przysłowie mówi że "Po kopiejkę to nawet car się schyli , a po rubla uklęknie " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano Poniedziałek o 15:30 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 15:30 5 minut temu, mayor napisał(a): Mnie trudno sobie wyobrazić ,żeby ten jebany złodziej Rydzyk schylił się po złotówkę jak brał bez problemu miliony od Orlenu, Enei i KGHM. Ale mogę nie mieć racji ,bo przysłowie mówi że "Po kopiejkę to nawet car się schyli , a po rubla uklęknie " Orlen sprzedaje średnio 2 kubki kawy co sekundę, a koszty prowadzenia Fundacji to 8%. Matematykę pozostawiam Wam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano Poniedziałek o 15:30 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 15:30 Btw. Aż sprawdziłem skalę. https://www.portalspozywczy.pl/handel/wiadomosci/pkn-orlen-rocznie-sprzedaje-w-polsce-ok-14-5-miliona-litrow-kawy-fairtrade,176142.html 93 zł na minutę. Niice:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano Poniedziałek o 15:34 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 15:34 3 minuty temu, P_M napisał(a): Btw. Aż sprawdziłem skalę. https://www.portalspozywczy.pl/handel/wiadomosci/pkn-orlen-rocznie-sprzedaje-w-polsce-ok-14-5-miliona-litrow-kawy-fairtrade,176142.html 93 zł na minutę. Niice:) To z 2019. Teraz jest nie 14,5 tylko około 18 milionów litrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano Poniedziałek o 16:06 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 16:06 1 godzinę temu, P_M napisał(a): Tylko, że to bez sensu, bo WOŚP ładuje w polską służbę zdrowia, więc ładowanie w WOŚP przez Państwo (poprzez spółkę skarbu Państwa) to pokazywanie przez Państwo, że Państwo nie funkcjonuje. Jedynie wśród osób, które może nie do końca przemyślą tę sprawę, to może się wydawać dobrym działaniem, ze względu właśnie na PR. No w kwestii ochrony zdrowia nasze państwo szoruje dno już od lat Ja wciąż np czekam aż lekarz do mnie zadzwoni z pytaniem czy potrzebuję się z nim spotkać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano Poniedziałek o 17:44 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 17:44 2 godziny temu, fluber napisał(a): Szkoda, że to działa w jedną stronę. Wyobraźmy sobie, że jest 2018, a Orlen decyduje, że złotówka z każdej kawy idzie na fundację Rydzyka, a potem ja tu wpadam i piszę, że to zajebiście i wolę na Rydzyka niż na niszowe sporty;) WOŚP przekazuje kasę na ochronę zdrowia. Rydzyk przekazuje na ...., możesz przypomnieć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano Poniedziałek o 17:48 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 17:48 4 minuty temu, jack napisał(a): WOŚP przekazuje kasę na ochronę zdrowia. Rydzyk przekazuje na ...., możesz przypomnieć? Rozwój edukacji;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano Poniedziałek o 18:23 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 18:23 Chyba niedorozwój jebanej ciemnoty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano Poniedziałek o 19:19 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 19:19 55 minut temu, mayor napisał(a): Chyba niedorozwój jebanej ciemnoty zawsze mnie jara jak mayor pisze coś o edukacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano Poniedziałek o 19:32 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 19:32 1 godzinę temu, fluber napisał(a): Rozwój edukacji;) Że byłeś beneficjentem? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano Poniedziałek o 19:34 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 19:34 1 minutę temu, agresywnychomik napisał(a): Że byłeś beneficjentem? xD Nie, nie byłem i uważam, że fundacja Rydzyka nie powinna dostawać żadnych złotówek od kawy z Orlenu, tak samo jak żadna inna fundacja kościelna, czy prywatna. Bo generalnie powinniśmy myśleć o tym w kontekście tego, jak zje***y jest pomysł dawania kasy prywatnej fundacji wg tego mechanizmu, a nie zastanawiać się, którą fundację lubimy, a którą nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano Poniedziałek o 19:41 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 19:41 21 minut temu, julekstep napisał(a): zawsze mnie jara jak mayor pisze coś o edukacji Mnie bardziej bawi jak gada o "wychowywaniu" dzieci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano Poniedziałek o 21:08 Udostępnij Opublikowano Poniedziałek o 21:08 2 godziny temu, mayor napisał(a): Chyba niedorozwój jebanej ciemnoty lustra w domu nie masz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano wczoraj o 00:44 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 00:44 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano wczoraj o 01:11 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 01:11 10 godzin temu, fluber napisał(a): Szkoda, że to działa w jedną stronę. Wyobraźmy sobie, że jest 2018, a Orlen decyduje, że złotówka z każdej kawy idzie na fundację Rydzyka, a potem ja tu wpadam i piszę, że to zajebiście i wolę na Rydzyka niż na niszowe sporty;) A komu Rydzyk kiedykolwiek pomógł? Jakoś sprzętu w szpitalach z jego ryjem nie widuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano wczoraj o 06:47 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 06:47 Ale nie o to chodzi Joe. Fluber ma absolutną rację że posiłkowanie finansami publicznymi prywatnej inicjatywy ratowania finansów publicznych będzie mniej skuteczne finansowo. O „prowizje” czyli to co skonsumuje akcja Owsiaka która absolutnie pootwieram prywatnie ze swoich środków netto netto. Moje różnice z brutto niestety zamiast do budżetu czytaj do szpitali idą: poprzez zarząd Orlenu, producenta kawy i jego marży, rachunku za prąd w trakcie orkiestry, zarządu fundacji i „rachunku” jaki Owsiak wystawi w rozmyty i rozwodniony sposób trafi tam gdzie ma czyli do szpitali w mniejszej kwocie. Ergo dołożę mniej płacąc tyle samo lub co gorsza płacąc więcej podatków bo koszt państwa nam rośnie. Aby to zrozumieć trzeba na bok sentymenty, emocje i widok cierpiącego dziecka w mediach. A tu korzystając z okazji chce wskazać że ta świetna inicjatywa ma koszmarny problem i są nim producenci medyczni. inkubatory najnowocześniejsze na świecie czy pompy insulinowe kupione przez Fundancje serwis i proste wężyki mają tak drogie że są niezużywane. W hurtowych ilościach. tu skuteczniejsze byłoby jednak dołączenie się do akcji producentów ale nigdy to nie nastąpi. nie mam wątpliwości od czasu gdy w centrum Warszawy będąc w sklepie z atestami rehabilitacyjnymi ze 20 lat temu zobaczyłem stojak do rehabilitacji czyli kawałek grubego druta podtrzymującego gumkę do treningu ręki za 1800 PLN gdzie na oko to gadżet był wtedy wraz ze stojakiem 80 zeta? Lub maty do ćwiczeń niemowląt z porażeniem za setki złotych a to była cerato pielucha w Chinach by to zrobili za 1 PLN. Świat dawno rypie wszystkich. I to jest smutne. Wracajac do akcji Orlen społecznie byłoby to szkodliwe gdyby takiego szyldu nie było wspierającego WIZERUNEK WŁADZY więc poza finansami wszystko się ZGADZA. i to kolega ma na myśli a nie hejt Owsiaka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi