Koelner Opublikowano 24 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2024 18 minut temu, josephnba napisał(a): Rafał naprawdę niewiele musi zrobić żeby taka debatę przejąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Me Myself and I Opublikowano 24 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2024 57 minut temu, Koelner napisał(a): człowiek sukcesu? Jakiś generał jakim rodzajem sukcesu dzisiaj może imponować komuś generał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 24 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2024 (edytowane) Godzinę temu, Koelner napisał(a): a gościem z IPN który jak Mnich benedyktyński grzebał w dokumentach Karol Nawrocki na czwartym roku studiów pracował jako ochroniarz w Hotelu Grand w Sopocie W młodości zdobył m.in. pierwsze miejsce w Strefowym Turnieju pięściarskim o Puchar Polski dla juniorów w wadze 91 kg. Edytowane 24 Listopada 2024 przez fluber Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 24 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2024 14 minut temu, Me Myself and I napisał(a): jakim rodzajem sukcesu dzisiaj może imponować komuś generał? Dyplomem MBA z Collegium Tumanum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 24 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2024 1 godzinę temu, josephnba napisał(a): Wyborcy pod to jedność Ale w drugiej turze poza konfą, wszyscy będą wspierać trzaska Dla wyborców konfy, facet który wziął za żonę kobietę z dzieciakiem, może być nie do przełknięcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 24 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2024 (edytowane) 5 godzin temu, Krzemo napisał(a): Rachunek, czy prognozę? Zmień sprzedawcę energii, na rynku są oferty poniżej ceny zamrożonej, ludzie nie kumają, że sprzedawcę energii można zmienić tak samo jak dostawcę Internetu, kablówki, czy sieci komórkowej. A i zmrożona jest tylko cena energii, a to jakieś 50% rachunku za prąd, pozostałe składniki nie są mrożone (w uproszczeniu transport energii i różne parapodatkowe opłaty). A to nie jest tak, że do tej oferty alternatywnego dostawcy muszę jeszcze doliczyć "przesyłowe" dla właściciela linii? Kiedyś chciałem zmienić na Tauron, ale po doliczeniu opłaty "przesyłowej" dla Enei w sumie wyszło drożej jak w Enei. W Niemczech też tak jest. Edytowane 24 Listopada 2024 przez Pablo81 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzemo Opublikowano 24 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2024 2 minuty temu, Pablo81 napisał(a): A to nie jest tak, że do tej oferty alternatywnego dostawcy muszę jeszcze doliczyć "przesyłowe" dla właściciela linii? Kiedyś chciałem zmienić na Tauron, ale po doliczeniu opłaty "przesyłowej" dla Ciebie Enei w sumie wyszło drożej jak w Enei. W Niemczech też tak jest. Opłaty dystrybucyjne/przesyłowe (w uproszczeniu dla właściciela sieci energetycznej) są takie same "dla wszystkich" sprzedawców, czyli niezależnie którego sprzedawcę wybierasz tu się nic nie zmienia. Różnicę masz na cenie energii, która stanowi +/- 50% rachunku na prąd, tu masz opcję wyboru i zmiany sprzedawcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 24 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2024 59 minut temu, josephnba napisał(a): Stary Nawrocki jest miałki i nie ma absolutnie charyzmy, Mentzena zaorał nawet Petru Rafał naprawdę niewiele musi zrobić żeby taka debatę przejąć nie bardzo rozumiem ten związek przyczynowo skutkowy (z faktu że Sławuś jest dnem dna ma wyniknąć to że Rafcio zaora w debacie kogoś innego?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 24 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2024 Ja się zastanawiam, skąd takie lekceważenie Rafa? Będąc w prime Duda i PiS o mało nie przegrali z Rafciem, który w połowie kampanii zastąpił Kidawę i odmówił na dodatek udziału w debacie. Teraz mając swoją świtę dziennikarską i nonamea naprzeciw ma naprawdę sporą szansę. A Jarek wybierając tego a nie innego kandydata pokazał na czym będzie się opierać kampania. I jak zawsze rozbije się o światopogląd, który jest tak naprawdę najmniej odczuwalny przez przeciętnego Kowalskiego po wyborach (jedynie może aborcja). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 25 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 5 godzin temu, fluber napisał(a): Dla wyborców konfy, facet który wziął za żonę kobietę z dzieciakiem, może być nie do przełknięcia A co ona trędowata? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 25 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 Na FB na potęgę wyświetlają mi się profile polityków/działaczy/trolli że zdjęciem nowego kandydata jako boksera. U nas też norma wyrobiona z nawiązaniem do sportowej przeszłości wybrańca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 25 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 7 godzin temu, josephnba napisał(a): A co ona trędowata? Wśród wyborców Konfederacji, wychowywanie cudzego dziecka świadczy źle o mężczyźnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 25 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 16 minut temu, Pablo81 napisał(a): Na FB na potęgę wyświetlają mi się profile polityków/działaczy/trolli że zdjęciem nowego kandydata jako boksera. U nas też norma wyrobiona z nawiązaniem do sportowej przeszłości wybrańca Jeszcze Cię przekonają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 25 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 7 minut temu, Koelner napisał(a): Jeszcze Cię przekonają Jaro mówi, że to kandydat bezpartyjny, który zakończy wojnę plemienną. Znając Jarka, to na pewno tak jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 25 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 A Ja nie mam kandydata na którego bym zagłosował. Na pewno nie zagłosuje na kandydata PiSu , Rafał też mi nie odpowiada bo wtedy rządzący będą mieli monopol władzy więc chyba zostaje Sławuś https://vm.tiktok.com/ZNe3SWRee/ https://x.com/EwaZajaczkowska/status/1860779775733747841 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 25 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 29 minut temu, Pablo81 napisał(a): Jaro mówi, że to kandydat bezpartyjny, który zakończy wojnę plemienną. Znając Jarka, to na pewno tak jest najgorsze jest w tym ,że wczoraj się dowiedziałem czegoś o Nawrockim -> jest z Gdańsk mało tego miałem szansę głosować na jego syna z listy PiS ale jakoś nieszczęśliwie mnie się nie udało 11 minut temu, LAF napisał(a): A Ja nie mam kandydata na którego bym zagłosował. Na pewno nie zagłosuje na kandydata PiSu , Rafał też mi nie odpowiada bo wtedy rządzący będą mieli monopol władzy więc chyba zostaje Sławuś polecam Ci moją metodę. w 1 rundzie głosuje na najlepszą dupę ( oczywiście jeśli taka będzie ) lub trolla ( coś jak Kukiz czy ten od "menelowego" ) a w 2 rundzie w ramach popierania demokracji oraz swoich przekonań jeśli będzie to Trzaskowski vs Nawrocki to nie idę głosować ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 25 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 27 minut temu, Koelner napisał(a): polecam Ci moją metodę. w 1 rundzie głosuje na najlepszą dupę Metoda wygląda dobrze, ale w prezydenckich miałbym dylemat, czy lepszą dupą jest bokser czy dupiarz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 25 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 Porażka Komorowskiego rozwiązana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 25 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 26 minut temu, Grzechu napisał(a): Metoda wygląda dobrze, ale w prezydenckich miałbym dylemat, czy lepszą dupą jest bokser czy dupiarz z braku laku można się zasugerować żonami \ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 25 Listopada 2024 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2024 6 minut temu, Koelner napisał(a): z braku laku można się zasugerować żonami \ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi