Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

54 minuty temu, ignazz napisał(a):

Zobacz jakie mizerne notowania i wizerunek jeszcze gorszych kłamców i złodziei wśród większości musi mieć morawiecki maciarewicz obajtek i Kaczyński ze życie zmusza porządnych ludzi do głosowania na takiego skoorwiela aby tylko pozbyć się większej zarazy. 

co znaczy jeszcze gorszych kłamców?

PiS realizuje (w  taki lub inny sposób) swoje deklaracje przedwyborcze, Tusk ma w tej materii skuteczność na poziomie ostatnich '100 konkretów'. W sensie politycznym to nikt z PiSu nie jest nawet blisko bycia blisko Donalda jeśli chodzi o kłamstwa.

Bardzo zły wybór ten Tusk ale lepszy niż wasi idole. 

Co nie zmienia faktu ze jest fatalny dla nas wszystkich 

I nikomu do śmiechu mimo ze powtarzacie ten frazes ciagle. 

Uśmiech był tylko raz. Jak się wasi szmaciaze pakowali i to zdziwieni ze dostali w papę. 

Ja się z tym wyborem mogę tylko fatalnie czuć ale nie było innej opcji aby tamte świnie od koryta odciąć. 

no comment....

albo dobra: 'xD'

Taki kukiz wyleczył chyba z naiwności rozsądnych ludzi chyba skutecznie?

w jakim sensie? Kukiz to chyba najbardziej lojalny (wobec siebie i swoich poglądów) mainstreamowy polityk ostatnich lat. Polityczni kibole nie zrozumiejo (patrz tę ściankę tekstu skomentowaną 'xD')

Może doradzisz jako bardziej obyty z polityka co można było zrobić? 
Niektórym Rodzice przekazują pieniądze. Niektórym dobre wychowanie. Przepraszam ze nie mam akceptacji dla tak prymitywnego zachowania publicznie i to w Sejmie. Jak mam do wyboru niestety tylko dwóch złodziei to muszę znaleźć jakiś tie breaker. 

822356-F8-8-C48-412-F-8-E10-0676-B5-EFA8

W sensie dla Ciebie tie breakerem jest to że z grona jedzących w sejmie polityków viralem spin doktorzy PO uczynili Pawłowicz?

I w tym samym akapicie piszesz coś o prymitywnych zachowaniach? Grubo.

Edytowane przez julekstep

Godzinę temu, ignazz napisał(a):

Zobacz jakie mizerne notowania i wizerunek jeszcze gorszych kłamców i złodziei wśród większości musi mieć morawiecki maciarewicz obajtek i Kaczyński ze życie zmusza porządnych ludzi do głosowania na takiego skoorwiela aby tylko pozbyć się większej zarazy. 

Bardzo zły wybór ten Tusk ale lepszy niż wasi idole. 

Co nie zmienia faktu ze jest fatalny dla nas wszystkich 

I nikomu do śmiechu mimo ze powtarzacie ten frazes ciagle. 

Uśmiech był tylko raz. Jak się wasi szmaciaze pakowali i to zdziwieni ze dostali w papę. 

Ja się z tym wyborem mogę tylko fatalnie czuć ale nie było innej opcji aby tamte świnie od koryta odciąć. 

I niestety nie widzę opcji aby było lepiej. Taki kukiz wyleczył chyba z naiwności rozsądnych ludzi chyba skutecznie?

Teatrzyk to jest. 

Może doradzisz jako bardziej obyty z polityka co można było zrobić? 
Niektórym Rodzice przekazują pieniądze. Niektórym dobre wychowanie. Przepraszam ze nie mam akceptacji dla tak prymitywnego zachowania publicznie i to w Sejmie. Jak mam do wyboru niestety tylko dwóch złodziei to muszę znaleźć jakiś tie breaker. 

822356-F8-8-C48-412-F-8-E10-0676-B5-EFA8

I tiebreakerem jest jedzenie sałatki :)

Jakby piwo wypiła, głosowałbyś na drugą stronę 

58 minut temu, ignazz napisał(a):

Morawiecki moim zdaniem jest dużo bardziej inteligentny niż Tusek. To Donald sciągał od prymusa. A po maturze nawet zatrudnił. 

I to jest charakterystyczne w sumie. Ze ten głupszy wylądował wyżej a mądrzejszy robił za najemnika i za grosze. Ale pomyślał chwile i zmienił stół. I wypłatę. 

Finansowo nie zdziwię się jak się za 10 lat dowiemy ile zgarnął puli. 

Jako bankier mysle ze bardzo dobrze wyliczył gaże i Donald znowu jest tym głupszym i biedniejszym 

W znaczeniu głupszy wylądował wyżej? 

Kiedy Tusk mył klatki schodowe, Morawiecki wykładał we Frankurfcie. Kiedy Tusk robił za śmieszne pieniądze jako poseł, Morawiecki zarabiał miliony w zarządach banku. 

8 minut temu, RappaR napisał(a):

I tiebreakerem jest jedzenie sałatki :)

Jakby piwo wypiła, głosowałbyś na drugą stronę 

Tiebreakerem jest moje poczucie estetyki którego widocznie nie wyłapałeś. I brak poczucia wstydu czy jakiejkolwiek refleksji u polityka bo późniejsza szopka była równie obleśna. Po zjedzeniu sałatki. Przepraszam ze gdzieś w tle istotnych dla mnie rzeczy jest kilka dodatkowych aspektów jak kultura osobista, prezencja, jakość wysławiania się, nawet ubiór bo poseł ma być tez wizytówka nas wyborców  i nie robi na mnie wrażenia to wsiowe zachowanie z przekrzykiwaniem się. Widocznie macie inna wrażliwość estetyczna. Nie istorne jest co jadła tylko jak żarła i jak to skomentowała. Estetycznie moim zdaniem to było dno. Przebić może to tylko zzyganie się lub sranie. 

4 minuty temu, RappaR napisał(a):

W znaczeniu głupszy wylądował wyżej? 

Kiedy Tusk mył klatki schodowe, Morawiecki wykładał we Frankurfcie. Kiedy Tusk robił za śmieszne pieniądze jako poseł, Morawiecki zarabiał miliony w zarządach banku. 

Chodzi o moment gdy Tusk zatrudnił Mo. Jako doradcę b

1 minutę temu, ignazz napisał(a):

Tiebreakerem jest moje poczucie estetyki którego widocznie nie wyłapałeś. I brak poczucia wstydu czy jakiejkolwiek refleksji u polityka bo późniejsza szopka była równie obleśna. Po zjedzeniu sałatki. Przepraszam ze gdzieś w tle istotnych dla mnie rzeczy jest kilka dodatkowych aspektów jak kultura osobista, prezencja, jakość wysławiania się, nawet ubiór bo poseł ma być tez wizytówka nas wyborców  i nie robi na mnie wrażenia to wsiowe zachowanie z przekrzykiwaniem się. Widocznie macie inna wrażliwość estetyczna. Nie istorne jest co jadła tylko jak żarła i jak to skomentowała. Estetycznie moim zdaniem to było dno. Przebić może to tylko zzyganie się lub sranie. 

Nie dziwi mnie popularność pudelka w Polsce

Ja tam nie śledzę co tam u braci Mrożek.

29 minut temu, ignazz napisał(a):

Nie istorne jest co jadła tylko jak żarła

Wszak oczywistym jest że jedzą tylko światli przedstawiciele KO

pisowcy żrą

czasem jak sobie myślę że mam łatwą robotę to przypominam sobie dla jakiego targetu robi Michał Kamiński i zaczynam narzekać że mi ciężko!

Możesz ironizować do woli ale samego faktu co odwaliła pani posłanka Pawłowicz w tamtej chwili raczej nie zmienisz. Tak samo jak mojego negatywnego odbioru tego przykrego wydarzenia z epilogiem włącznie. Nie widzisz tam nic niestosownego? Ok. Masz inną wrażliwość. 

7 minut temu, ignazz napisał(a):

Możesz ironizować do woli ale samego faktu co odwaliła pani posłanka Pawłowicz w tamtej chwili raczej nie zmienisz. Tak samo jak mojego negatywnego odbioru tego przykrego wydarzenia z epilogiem włącznie. Nie widzisz tam nic niestosownego? Ok. Masz inną wrażliwość. 

'odwaliła' dokładnie to samo co zdarzało się 'odwalić' innym

jednak z tego jak jadła (bo postępowcy jedzą) Lubnauer jest jedna fota, która pojawiła się tylko w SE

z tego jak żarła (bo ciemnogród żre) Pawłowicz są ujęcia z każdej strony a temat jest młócony od lat

grunt że targetowi wystarcza to za tie-breaker xD

Godzinę temu, Koelner napisał(a):

Każdy?

Tylko co którzy migają się od płacenia oczywiście 

1 godzinę temu, julekstep napisał(a):

'odwaliła' dokładnie to samo co zdarzało się 'odwalić' innym

jednak z tego jak jadła (bo postępowcy jedzą) Lubnauer jest jedna fota, która pojawiła się tylko w SE

z tego jak żarła (bo ciemnogród żre) Pawłowicz są ujęcia z każdej strony a temat jest młócony od lat

grunt że targetowi wystarcza to za tie-breaker xD

Weź się z nią umów bo agresja z jaką jej bronisz jest historyczna 

42 minuty temu, Koelner napisał(a):

A jeśli “była” zamiast alimenty przeznaczać na dziecko wypierdala na głupoty?

Wiem, że żyję w trochę innej rzeczywistości finansowej, ale jakoś nie wyobrażam sobie lecieć grubo za 500 zł miesięcznie. 

Godzinę temu, Koelner napisał(a):

A jeśli “była” zamiast alimenty przeznaczać na dziecko wypierdala na głupoty?

Alimenty sa na dziecko i niezależnie od wymówek ten kto się miga jest c***em. A laska typową kurwą, bo i takie alimenciary przecież są 

Tak czy inaczej choćby w formie ubrań czy jedzenia te pieniądze do dziecka trafiają. A jeśli już jakaś typiara ma wydawać na głupoty, wolę żeby wydawała ojca dziecka niż moje 

1 godzinę temu, julekstep napisał(a):

historyczne to jest wałkowanie sałatki przez 10 lat

Obiektywnie mówiąc żarła jak świnia 

I obiektywnie mówiąc sam mi chyba że 3 razy "sałatka" rzuciłeś w komentarzu tak z dupy 

Masz serio jakiś kompleks tej baby

18 minut temu, RappaR napisał(a):

No i jest obiektywnie gruba, wiadomo że takie osoby są obiektywnie bezwartościowe. 

Przede wszystkim babka jako zawodowy polityk zarabia poprzez między innymi posiadanie starannego wizerunku. Psim obowiązkiem wyglądać schludnie i wykazać minimum zainteresowania tym aby o wygląd i zachowanie ( chociaż na wizji) zadbać. Ja nie ładuje się jej w życie prywatne gdzie może łazić w żółtych gaciach ale życzyłbym sobie aby jako osoba publiczna w sferze publicznej nie wyglądała jak fleja i nie zachowywała się jak świnia. Tym bardziej że jest to osoba z wyższego szczebla politycznego a uwaga dotyczy wyglądu w Sejmie. W dzisiejszych czasach mając mocno ograniczone możliwości finansowe można się świetnie i schludnie ubrać. A tu na wizerunek otrzymuje stosowne wynagrodzenie.  Uczepiłem się kręgu osób który nie grzeszył nawet minimum starannością o wygląd. I w sumie tych niechlujnych gości było sporo wzajemnie się dopingujących. Jako podatnik mam prawo wymagać minimum. Zachowanie było niestosowne i wystarczyło za nie przeprosić. Niestety brak klasy objawił się i po zajściu. Przy poklasku i głupich uśmiechach innych. Wstyd i siara. Za nasze. 

oczywiście jeżeli ktoś jest mizernym politykiem i ma fatalny pomysł lub program to i jedwabne gacie Gucci nie pomogą. Ale tu przekroczone zostało minimum przyzwoitości. Warte krytyki abyśmy takich obrazków nigdy już nie widzieli. Obojętnie z której partii. 

Sama akcja powinna mocno zaszkodzić każdemu takiemu głupkowi który nie rozumie na czym polega dobre wychowanie minimum kultury. Co ważne sam zainteresowany powinien wiedzieć że szkodzi swojemu wizerunkowi. Trzeba być niesamowicie głupim aby tego nie dostrzegać, cieszyć się jeszcze i dostać poklask. 

Szkoda że mamy już tak zaniżone standardy że wymagam jako minimum schludnego wyglądu i starannego ubioru. Chociaż czystego. I wyprasowanego. 

Kiedyś to był punkt wejścia. A teraz nawet nie minimum. Smutne.