DRK Opublikowano 31 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2024 3 godziny temu, Krzemo napisał(a): Sondaże zeszły, nastroje ludu zbadane. Jaśniej bym tego nie ujął. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 17 godzin temu, Krzemo napisał(a): Sondaże zeszły, nastroje ludu zbadane. Gniew ludu musiał być duży, skoro właśnie czytam że Przemysław Babiarz został w czwartek przywrócony do relacjonowania igrzysk olimpijskich w TVP. Decyzję podjął dyrektor Telewizji Polskiej w likwidacji Tomasz Sygut na wniosek dyrektora TVP Sport Jakuba Kwiatkowskiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Miękkie faje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 I kolejne lata męczarni z jego komentarzem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Pan Czyż parę dni temu grzecznie odczytał komunikat o zawieszeniu za ,, skandaliczne słowa". Teraz życzę mu, aby na niego padło odczytanie wersji przeciwnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 (edytowane) Jak to jest, że niby politycy uprawiają jakieś szachy 5D i przewidują wszystko pięć kroków naprzód, ale jednocześnie nie ogarniają czym jest ,,efekt Streisand''? Edytowane 1 Sierpnia 2024 przez Życie_to_mem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 18 minut temu, Życie_to_mem napisał(a): Jak to jest, że niby politycy uprawiają jakieś szachy 5D i przewidują wszystko pięć kroków naprzód Nie uprawiają żadnych szachów 5D i niczego nie przewidują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 39 minut temu, fluber napisał(a): Nie uprawiają żadnych szachów 5D i niczego nie przewidują Ja to wiem, ale co chwila czytam teorie, że w polityce nic nie dzieje się spontanicznie i jak wychodzi np. jakaś afera obyczajowa z udziałem polityka to musi mieć to drugie dno (np. jest to temat zastępczy w celu ukrycia jakiejś antypolskiej ustawy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 6 minut temu, Życie_to_mem napisał(a): Ja to wiem, ale co chwila czytam teorie, że w polityce nic nie dzieje się spontanicznie i jak wychodzi np. jakaś afera obyczajowa z udziałem polityka to musi mieć to drugie dno (np. jest to temat zastępczy w celu ukrycia jakiejś antypolskiej ustawy). Przykrywanie swoich afer, aferami konkurencji jest faktem, ale to nie są szachy 5D tylko dość prymitywna taktyka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2024 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 14% szpitali nie otrzymało w ogóle zapłaty za nadwykonania za I kwartał 2024, a 77% szpitali nie otrzymało części tej zapłaty za nadwykonania. Głównie chodzi o świadczenia onkologiczne. @Reikai dalej nie ma afer żadnych Tylko pieniądze miast na onkologię, idą na pensje drag queens i Kurdej-Szatan w TVP, wszystko w najlepszym porządku, bo wszak nie ma przewałów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 6 minut temu, RappaR napisał(a): Tylko pieniądze miast na onkologię, idą na pensje drag queens i Kurdej-Szatan w TVP XDDDD Ojej, mocne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 15 minut temu, RappaR napisał(a): 14% szpitali nie otrzymało w ogóle zapłaty za nadwykonania za I kwartał 2024, a 77% szpitali nie otrzymało części tej zapłaty za nadwykonania. Głównie chodzi o świadczenia onkologiczne. @Reikai dalej nie ma afer żadnych Tylko pieniądze miast na onkologię, idą na pensje drag queens i Kurdej-Szatan w TVP, wszystko w najlepszym porządku, bo wszak nie ma przewałów Te 2 miliardy na TVP za PiSu miało się zmienić na 3 miliardy za platformy obywatelskiej, ale ostatecznie Duda zawetował budżet i ta kasa tam nie trafiłam jak dotąd platforma dorzuca kasę do mediów publicznych z rezerwy budżetowej - jak dotąd 220 i 600 milionów złotych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 16 minut temu, RappaR napisał(a): 14% szpitali nie otrzymało w ogóle zapłaty za nadwykonania za I kwartał 2024, a 77% szpitali nie otrzymało części tej zapłaty za nadwykonania. Za poprzedniej władzy to było - parę lekarzy i pielęgniarek dokończyło budowy domu lub wymieniło samochód za dodatki covidowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 21 minut temu, Reikai napisał(a): XDDDD Ojej, mocne. wstydź się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 4 minuty temu, Życie_to_mem napisał(a): Za poprzedniej władzy to było - parę lekarzy i pielęgniarek dokończyło budowy domu lub wymieniło samochód za dodatki covidowe. Trudno wymagać żeby z dnia na dzień naprawić wszystko co PiS zepsuł przez 8 lat .Póki co wyjebali babe, która urządziła trzyletnie wczasy na OIOMie mężowi Witek , kiedy inni pacjenci z braku miejsca umierali, przy okazji zadłużyła szpital w Legnicy po uszy https://www.radiowroclaw.pl/articles/view/143008/Anna-Plotnicka-Mieloch-nie-jest-juz-dyrektorka-Wojewodzkiego-Szpitala-Specjalistycznego-w-Legnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 20 minut temu, Życie_to_mem napisał(a): Za poprzedniej władzy to było - parę lekarzy i pielęgniarek dokończyło budowy domu lub wymieniło samochód za dodatki covidowe. A tak zniosła vat na hybrydy Jak dla mnie chyba lepszy priorytet pielęgniarki, niż kosmetyczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 3 minuty temu, RappaR napisał(a): A tak zniosła vat na hybrydy Jak dla mnie chyba lepszy priorytet pielęgniarki, niż kosmetyczki? kosmetyczki i fryzjerki ważniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Nie wiem co kosmetyczki i fryzjerki mają do pielęgniarek, albo lekarzy ? O ile wiem to nie ma watu na usługi medyczne , chyba że to co zanosimy w kopertach jest traktowane jako podatek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Życie_to_mem Opublikowano 2 Sierpnia 2024 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2024 21 minut temu, RappaR napisał(a): Jak dla mnie chyba lepszy priorytet pielęgniarki, niż kosmetyczki? Mówiłem o konkretnym zjawisku. W przypadku pielęgniarek to chyba konieczne są jakieś działania systemowe skoro średnia wieku oscyluje wokół 50 lat. Co nie zmienia faktu, że w przypadku tych dodatków covidowych dochodziło do sporych nadużyć i latały tam jakieś dziwne kwoty nawet za kilkugodzinne dyżury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi