P_M Opublikowano 10 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2023 Mamy ciekawy sondaż od Ipsos gdzie lewica i 3d balansują na granicy progu wyborczego https://www.onet.pl/informacje/onetwiadomosci/wybory-2023-nowy-sondaz-ipsos-walka-o-kazdy-glos-na-finiszu-kampanii/egmyrv4,79cfc278 Zastanawiam się czy wysoka frekwencja może pomóc L i 3D czy zaszkodzić. Paradoksalnie PiS mógłby zagrać na wzmocnienie Platformy i osłabienie Lewicy i Trzeciej Drogi na finiszu kampanii, żeby wyciąć ich z Sejmu. Mogą szykować się dziwne zagrywki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 8 godzin temu, josephnba napisał(a): Pisałem dziś z kumplem z wojska i oto co mówi o tych generałach Co jak co, ale Kukula ma doswiadczenie zarowno w boju jak i w dowodzeniu. Dowodził m.in. jednostką wojskową komandosów w Lublincu Poczytaj trochę o obu Panach, nie zebym byl jakis polityczny czy cos, ale wg mnie to doswiadczeni ludzie. Kukuła jest generałem który dowodził tylko pułkiem.. Nie ma żadnego doświadczenia na wyższych szczeblach dowodzenia. A teraz "przeskoczył" kilka szczebelków w drabince. Polecam wywiady z nim i z tym drugim nominantem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 15 minut temu, Sebastian napisał(a): Kukuła jest generałem który dowodził tylko pułkiem.. Nie ma żadnego doświadczenia na wyższych szczeblach dowodzenia. A teraz "przeskoczył" kilka szczebelków w drabince. Polecam wywiady z nim i z tym drugim nominantem. A są generałowie, którzy urodzili się generałami i od razu zajmowali się wyższymi szczeblami? Najlepsi ruscy generałowie, II wojnę zaczynali w łagrach Jak na mój gust (nie mam pojęcia kogo wybrali) to trzeba przejść kolejne szczeble i jak się wie jak każdy z nich funkcjonuje, to można wziąć się za kierowanie. 10 godzin temu, Reikai napisał(a): Ale nie martw sie, jakos sobie poradzisz. Moze nie bedziesz mial juz przyspieszanych spraw w sadzie na polecenie, ale moze nie bedzie tak zle. Jedyna możliwość przyspieszania spraw w sądzie, to wniosek strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 11 minut temu, starYfaN napisał(a): A są generałowie, którzy urodzili się generałami i od razu zajmowali się wyższymi szczeblami? to gdzie ten cały Kukuła zdobył doświadczenia w boju? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 (edytowane) 52 minuty temu, Sebastian napisał(a): Kukuła jest generałem który dowodził tylko pułkiem.. Nie ma żadnego doświadczenia na wyższych szczeblach dowodzenia. A teraz "przeskoczył" kilka szczebelków w drabince. Polecam wywiady z nim i z tym drugim nominantem. Hmmm Mam dylemat Wierzyć sebixowi czy żołnierzowi, któremu jednocześnie kilka razy powierzyłem swoje życie przy gaszeniu? 31 minut temu, starYfaN napisał(a): A są generałowie, którzy urodzili się generałami i od razu zajmowali się wyższymi szczeblami? Najlepsi ruscy generałowie, II wojnę zaczynali w łagrach Jak na mój gust (nie mam pojęcia kogo wybrali) to trzeba przejść kolejne szczeble i jak się wie jak każdy z nich funkcjonuje, to można wziąć się za kierowanie. Jedyna możliwość przyspieszania spraw w sądzie, to wniosek strony Najlepsi ruscy generałowie nie żyli kiedy zaczęła się WW2 Co ciut gorsi też nie żyli Ci średni siedzieli na Syberii Edytowane 11 Października 2023 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 Średnia cena metra kwadratowego w Krakowie wzrosła rdr o 28 procent. Wolny rynek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 1 minutę temu, fluber napisał(a): Średnia cena metra kwadratowego w Krakowie wzrosła rdr o 28 procent. Wolny rynek. No rynek dostał zastrzyk popytowy przez BK2℅ i zareagował... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 4 minuty temu, P_M napisał(a): No rynek dostał zastrzyk popytowy przez BK2℅ i zareagował... Jak się doda do tego od ilu miesięcy spadała budowa mieszkań to mamy efekt. Tylko że jest to efekt patologiczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 5 minut temu, fluber napisał(a): Jak się doda do tego od ilu miesięcy spadała budowa mieszkań to mamy efekt. Tylko że jest to efekt patologiczny Tak, ale nie wiem czego się spodziewałeś i dlaczego zarzut leci w stronę wolnego rynku, jak on tutaj nie jest wolny, skoro dostajesz tego typu państwowy strzał dodatkowego pieniądza, którego na rynku nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 4 minuty temu, P_M napisał(a): Tak, ale nie wiem czego się spodziewałeś i dlaczego zarzut leci w stronę wolnego rynku, jak on tutaj nie jest wolny, skoro dostajesz tego typu państwowy strzał dodatkowego pieniądza, którego na rynku nie ma. Dokładnie tego się spodziewałem. Co nie zmienia faktu że to patologia a na horyzoncie kredyt zero procent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 2 minuty temu, fluber napisał(a): Dokładnie tego się spodziewałem. Co nie zmienia faktu że to patologia a na horyzoncie kredyt zero procent Ponownie, zgadzam się, tylko twój zarzut do wolnego rynku nadal tu nie ma sensu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 6 minut temu, P_M napisał(a): Ponownie, zgadzam się, tylko twój zarzut do wolnego rynku nadal tu nie ma sensu. Do wolnego rynku i PO @fluber w formie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 35 minut temu, jack napisał(a): Do wolnego rynku i PO @fluber w formie Wszystkie partie przecież w tej kwestii były zgodne poza konfa. Prawie 400 głosów za. Odrzucone poprawki o kredyt zero procent i zamrożenie rat na poziomie z grudnia 2021 które zgłosiła opozycja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 wow. coś nowego. państwo stworzyło problem i teraz będzie mu zaradzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 (edytowane) 1 godzinę temu, fluber napisał(a): Jak się doda do tego od ilu miesięcy spadała budowa mieszkań to mamy efekt. Tylko że jest to efekt patologiczny A spada? Bo ja tego na Białołęce nie zauważyłem. Zresztą to główny z powodów, dla którego szukamy działki pod Warszawą 48 minut temu, fluber napisał(a): Wszystkie partie przecież w tej kwestii były zgodne poza konfa. Prawie 400 głosów za. Odrzucone poprawki o kredyt zero procent i zamrożenie rat na poziomie z grudnia 2021 które zgłosiła opozycja. Bo obecnie partie polityczne prześcigają się w kwestii najglubszych ustaw A dlaczego? Bo ktoś im wmówił że Polskę na to stać i żeby tego kogoś pokonać, trzeba wymyśleć coś równie głupiego lub głupszego. Dlatego też pojawiły się babciowe, darmowy kredyt i tym podobne bzdury Edytowane 11 Października 2023 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 https://wiadomosci.wp.pl/ryszard-petru-jestem-zwolennikiem-prywatyzacji-tvp-6950350197627744a Myślałem, że Petru nie rozumie gospodarki. Myliłem się, on ją rozumie doskonale! I celowo chce ją rozjebać dla przeciętnego człowieka kosztem tworzenia ogromnych korporacji i zysków międzynarodowych Serio, to jest po prostu modelowy przykład budowania bananowej republiki. Człowiek mógłby pracować dla United Fruit Company On nie jest głupi. On jest ohydny. On jest obrzydliwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolader Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 12 godzin temu, Reikai napisał(a): Chyba ktos w niedziele straci dobrze platna prace, bo incydent kalowy i poziom propagandy wybilo poza skale. Tylko dzisiaj: PO podwyższy ceny paliwa po wyborach bo niemcy tak chca, zli generalowie(tak jak partia nadaje dzis, juz nie murem za mundurem), dobry rzad, Tusk nie mowi R. Niektorzy wstydu nie maja. Ale nie martw sie, jakos sobie poradzisz. Moze nie bedziesz mial juz przyspieszanych spraw w sadzie na polecenie, ale moze nie bedzie tak zle. Oni to rozegrali po mistrzowsku: będą dalej rządzić - wiadomo że dźwigna ceny i nikt nie piśnie że drogo. Będzie rządzić obecna opozycja to będą wszędzie trąbić że przecież za ich rządów było tanie paliwo a obecni rządzący doją Polaków. 12 godzin temu, Reikai napisał(a): Chyba ktos w niedziele straci dobrze platna prace, bo incydent kalowy i poziom propagandy wybilo poza skale. Tylko dzisiaj: PO podwyższy ceny paliwa po wyborach bo niemcy tak chca, zli generalowie(tak jak partia nadaje dzis, juz nie murem za mundurem), dobry rzad, Tusk nie mowi R. Niektorzy wstydu nie maja. Ale nie martw sie, jakos sobie poradzisz. Moze nie bedziesz mial juz przyspieszanych spraw w sadzie na polecenie, ale moze nie bedzie tak zle. Oni to rozegrali po mistrzowsku: będą dalej rządzić - wiadomo że dźwigna ceny i nikt nie piśnie że drogo. Będzie rządzić obecna opozycja to będą wszędzie trąbić że przecież za ich rządów było tanie paliwo a obecni rządzący doją Polaków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 18 minut temu, RappaR napisał(a): https://wiadomosci.wp.pl/ryszard-petru-jestem-zwolennikiem-prywatyzacji-tvp-6950350197627744a Myślałem, że Petru nie rozumie gospodarki. Myliłem się, on ją rozumie doskonale! I celowo chce ją rozjebać dla przeciętnego człowieka kosztem tworzenia ogromnych korporacji i zysków międzynarodowych Serio, to jest po prostu modelowy przykład budowania bananowej republiki. Człowiek mógłby pracować dla United Fruit Company On nie jest głupi. On jest ohydny. On jest obrzydliwy Właśnie dlatego powinieneś głosować na Lewicę, żeby w koalicji rządzącej była przeciwwaga na krwiożerczego Ryśka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 3 minuty temu, jack napisał(a): Właśnie dlatego powinieneś głosować na Lewicę, żeby w koalicji rządzącej była przeciwwaga na krwiożerczego Ryśka Głosowanie jako mężczyzna na lewicę, to jak głosowanie jako Żyd na NSDAP Byli tacy w 1933, co to uważali, że oni są dobrymi Żydami(facetami) i NSDAP ma problem do tych innych Żydów(facetów). Cóż, ludzie dalej są ludźmi i dalej popełniają te same błędy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 11 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 2 minuty temu, RappaR napisał(a): Głosowanie jako mężczyzna na lewicę, to jak głosowanie jako Żyd na NSDAP Byli tacy w 1933, co to uważali, że oni są dobrymi Żydami(facetami) i NSDAP ma problem do tych innych Żydów(facetów). Cóż, ludzie dalej są ludźmi i dalej popełniają te same błędy Gdy Sexmisja wejdzie za bardzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi