fluber Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 https://x.com/Kaminski_M_/status/1709492991633523090?s=20 Troche zaskoczenie, nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 1 minutę temu, fluber napisał(a): https://x.com/Kaminski_M_/status/1709492991633523090?s=20 Troche zaskoczenie, nie? Trochę tak. Mogli go dupnąć od razu byłoby taniej ale chyba nie ma co wybrzydzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 59 minut temu, fluber napisał(a): https://x.com/Kaminski_M_/status/1709492991633523090?s=20 Troche zaskoczenie, nie? No przyznaję, nie spodziewałem się, że nasze służby to ogarną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 Teraz to się do Peru spierdala a nie do Dubaju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 15 minut temu, Reikai napisał(a): Teraz to się do Peru spierdala a nie do Dubaju. Też mnie dziwi kierunek. Ja na jego miejscu bym spierdolił do Rosji albo chociaż na Białoruś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 6 minut temu, RappaR napisał(a): Też mnie dziwi kierunek. Ja na jego miejscu bym spierdolił do Rosji albo chociaż na Białoruś Podawali, że zwiał na Dominikanę. Może po prostu nie dotarł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 Teraz, jack napisał(a): Podawali, że zwiał na Dominikanę. Może po prostu nie dotarł Albo kolejny wałek jak z kremowaniem zwlok w Albanii. Pamieta ktoś o tym w ogole? Potem było że 100 innych afer które przykryło to w sumie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 5 minut temu, jack napisał(a): Podawali, że zwiał na Dominikanę. Może po prostu nie dotarł https://wiadomosci.onet.pl/kraj/abw-zatrzymala-biznesmena-zaplacila-prokuratorka-skandal-i-komedia/t90y3r0 Nienajlepszy kierunek Ale nudne wybory jak tyle spraw je przykrywa. Wybory w 2019 i w 2015 były zdecydowanie bardziej ludzi interesujące, przynajmniej w mojej opinii. Żyło się nimi wtedy, teraz są bardziej w tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 1 godzinę temu, fluber napisał(a): https://x.com/Kaminski_M_/status/1709492991633523090?s=20 Troche zaskoczenie, nie? Raczej pewne było, że go złapią. facet prowadzi firmy - nawet jeśli zamierzał je uśmiercić to jakoś musiał próbować zabezpieczyć majątek. A to oznacza telefony, maile itp. Nawet nie jego, ale rodziny, adwokatów, zaufanych pracowników itd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 41 minut temu, Reikai napisał(a): Teraz to się do Peru spierdala a nie do Dubaju. Czemuż aż do Peru? Wystarczy do Holandii. https://oko.press/sad-w-amsterdamie-odmawia-wydania-polaka-2 Ostatnia nadzieja dla Sebka jest taka, że sąd w ZEA, (wzorem postępowego sądu niderlandzkiego) uzna Polskę za: ,,państwo łamiące praworządność, naruszające niezawisłość sedziowską i nie gwarantujące podejrzanemu prawa do sprawiedliwego procesu". Liczę jednak że sąd w ZEA weźmie raczej przykład z sądu maltańskiego, który nie marudził i Sebix, wzorem niedoszłego ludożercy Kajetana P, też dostanie darmowy bilet na lot do Polski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 6 minut temu, DRK napisał(a): Czemuż aż do Peru? Wystarczy do Holandii. https://oko.press/sad-w-amsterdamie-odmawia-wydania-polaka-2 Ostatnia nadzieja dla Sebka jest taka, że sąd w ZEA, (wzorem postępowego sądu niderlandzkiego) uzna Polskę za: ,,państwo łamiące praworządność, naruszające niezawisłość sedziowską i nie gwarantujące podejrzanemu prawa do sprawiedliwego procesu". Liczę jednak że sąd w ZEA weźmie raczej przykład z sądu maltańskiego, który nie marudził i Sebix, wzorem niedoszłego ludożercy Kajetana P, też dostanie darmowy bilet na lot do Polski. Emiraty wydadzą go w 5 minut. Chociaż realnie lepiej by go było wywieźć na pustynię albo wyrzucić gdzieś z samolotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 Ta umowa z emiratami jest "nowa" gdzies czytalem ze podpisana 22 września, coż za bład prawnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 2 godziny temu, fluber napisał(a): https://x.com/Kaminski_M_/status/1709492991633523090?s=20 Troche zaskoczenie, nie? tyle zasobów zmarnowanych, bo nie zatrzymano go od razu. ale za to pewni nikt nie odpowie, bo jedna ofiara zadowoli medialnego boga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ignazz Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 Chciałbym być w takiej grupie poszukiwawczej w Dubaju Chile Peru lub tam gdzie trzeba akurat bywać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 2 godziny temu, RappaR napisał(a): Też mnie dziwi kierunek. Ja na jego miejscu bym spierdolił do Rosji albo chociaż na Białoruś Tak z ciekawości.. Myślisz ,że można wizę do tych krajów załatwić w 24h? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 3 minuty temu, ely3 napisał(a): Tak z ciekawości.. Myślisz ,że można wizę do tych krajów załatwić w 24h? Przy odpowiednich znajomościach i pieniądzach? Szczerze, tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 Teraz, RappaR napisał(a): Przy odpowiednich znajomościach i pieniądzach? Szczerze, tak. TO nie Polska ,ze można kupić wizę na bazarze . Ale nawet wtedy nie dało się to tak szybko ogarnąć. A poważnie to zazwyczaj jest to dłuższy proces i nie wiem kim był ten koleś ale nie sądze by miał takie znajomości ani w konsulacie ani na miejscu w Mińsku czy Moskwie. Ja to raczej jestem zdziwiony ,że nie wolał uciec w ramach UE bo to jest znacznie trudniejsze do wyłapania. Wylot poza UE to jest mega prościzna do śledzenie bo musisz przejść odprawę paszportową więc śledzenie jego ucieczki było dziecinnie łatwe. Na miejscu raczej też nie było trudno odszukać Europejczyka co się niedawno zameldował Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 22 minuty temu, ely3 napisał(a): a to raczej jestem zdziwiony ,że nie wolał uciec w ramach UE bo to jest znacznie trudniejsze do wyłapania. Wylot poza UE to jest mega prościzna do śledzenie bo musisz przejść odprawę paszportową więc śledzenie jego ucieczki było dziecinnie łatwe. Na miejscu raczej też nie było trudno odszukać Europejczyka co się niedawno zameldował On miał ponoć polski paszport zatrzymany. Legitymował się niemieckim, na nie swoje nazwisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ely3 Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 21 minut temu, DRK napisał(a): On miał ponoć polski paszport zatrzymany. Legitymował się niemieckim, na nie swoje nazwisko. Ale tak czy siak musisz pokazywać paszport więc to tylko kwestia ustalenia jaki . Co uwierz mi nie jest takie trudne . Wystarczy odpalić monitoring z lotnisk Uciekanie poza UE o ile nie robi się tego do dzikiego kraju jak Salwador i nie jest się przy okazji powiązany z kartelami to głupota. Trudniej namierzyć kogoś jak wyjedzie do Niemiec czy Hiszpanii niż poza Unię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lorak Opublikowano 4 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2023 Godzinę temu, ely3 napisał(a): Tak z ciekawości.. Myślisz ,że można wizę do tych krajów załatwić w 24h? tylko że on nie miał na to 24h, lecz nieco ponad 2 tygodnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi