Koelner Opublikowano 1 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 2 minuty temu, RappaR napisał(a): Dla mnie różnica jest znacząca. ponieważ bliżej Ci w poglądach do PiSu więc Twój przypadek i ocena nie jest niezwykła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 1 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 4 minuty temu, RappaR napisał(a): Dla mnie różnica jest znacząca. Oglądałeś? Oczywiście, najpierw start marszu, a potem konwencję pisu Jeśli ktoś mówi, że te cechy na podstawie tych dwóch wydarzeń pasują do koalicji, a nie pisu, to nie słuchał w życiu tego co mowi pis. Innego wytłumaczenia nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 Teraz, Reikai napisał(a): Oczywiście, najpierw start marszu, a potem konwencję pisu Jeśli ktoś mówi, że te cechy na podstawie tych dwóch wydarzeń pasują do koalicji, a nie pisu, to nie słuchał w życiu tego co mowi pis. Innego wytłumaczenia nie ma. Które słowa Ci najbardziej nie pasowały? Ja w sumie bardziej patrzę na zwolenników. Partia to tylko pokłosie wyborców Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 1 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 23 minuty temu, RappaR napisał(a): Ja w sumie bardziej patrzę na zwolenników. Partia to tylko pokłosie wyborców Zwolennicy opozycji są bardziej radykalni ale to normalne zjawisko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 1 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 Godzinę temu, RappaR napisał(a): Nie wiem kto to Skrajny fanatyzm Uznawanie innych poglądów za zdradę Brak pluralizmu Gorące hasła o rozliczeniu i obietnice zemsty Rasizm i seksizm Odwoływanie się do sfrustrowanych elementów społeczeństwa Czyli dokładnie to samo co pis mówi Ja różnicy nie widzę tylko nazwiska inne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 1 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 2 godziny temu, Wujek Wójcik napisał(a): https://www.rp.pl/polityka/art9175891-wybory-parlamentarne-na-czym-polega-metoda-d-hondta Dlaczego metoda d'Hondta służy większym partiom? Dlaczego? Otóż w systemie d'Hondta mandaty rozdziela się dzieląc wyniki uzyskane przez partie przez kolejne liczby naturalne. Z uzyskanej w ten sposób grupy ilorazów wybiera się tyle najwyższych ilorazów ile mandatów jest do rozdzielenia. Chyba nie warto oddawac glosow na mniejsze partie, czy zle to kminie? Właśnie PO i PiS liczą na to, że tak będziesz myślał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 Jak te wszystkie przystawki skończą pod progiem i przez to PiS albo po będą rządzić samodzielnie to przy tych programach jakie mają , jesteśmy w dupie. 2 godziny temu, Reikai napisał(a): Jak dla mnie język jakim posługiwał się przed marszem tusk, Trzaskowski itd a to, jak się wypowiadali w Katowicach to niebo a ziemia. Jedni pierdolą że narodem rządzą karły, drudzy że Niemiec nie będzie pluł nam w twarz. Ja nie widzę specjalnej różnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 1 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 A propos Ukrainy bo się pogubiłem My to się z nimi aktualnie przyjaźnimy czy gniewamy? Co na to PO? Co na to PiS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 31 minut temu, fluber napisał(a): Jedni pierdolą że narodem rządzą karły, drudzy że Niemiec nie będzie pluł nam w twarz. Ja nie widzę specjalnej różnicy. Sek w tym, że to pierwsze powtarzają miliony nieironicznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 1 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 3 minuty temu, RappaR napisał(a): Sek w tym, że to pierwsze powtarzają miliony nieironicznie Za to drugie miliony powtarzają "ironicznie" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 3 minuty temu, RappaR napisał(a): Sek w tym, że to pierwsze powtarzają miliony nieironicznie I jedno i drugie powtarzają nieironicznie. Generalnie wyznawcy obu stron to ten sam rynsztok. https://x.com/obserwujesobie/status/1708031287712239962?s=20 Tu reakcja na tekst morawieckiego https://x.com/JoannaLichocka/status/1708435624871530894?s=20 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 1 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 Zabawa z czarną teczką przypomniała mi Tymińskiego Trochę to żenujące jak PiS nisko upadł w tej kampanii Serio się dziwię że mają takie poparcie stosując tak prostackie sztuczki Źle to świadczy o naszych obywatelach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 Teraz, josephnba napisał(a): Zabawa z czarną teczką przypomniała mi Tymińskiego Trochę to żenujące jak PiS nisko upadł w tej kampanii Serio się dziwię że mają takie poparcie stosując tak prostackie sztuczki Źle to świadczy o naszych obywatelach Ta konwencja w Katowicach była najgorsza PiSu od lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 1 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 9 minut temu, josephnba napisał(a): Za to drugie miliony powtarzają "ironicznie" I to dla mnie duża różnica. 5 minut temu, fluber napisał(a): I jedno i drugie powtarzają nieironicznie. Generalnie wyznawcy obu stron to ten sam rynsztok. https://x.com/obserwujesobie/status/1708031287712239962?s=20 Tu reakcja na tekst morawieckiego https://x.com/JoannaLichocka/status/1708435624871530894?s=20 Jakoś nie wiem - mam tyłu na fb fanatyków ko, że jak widzę co wypisują to mi się rzygać chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matek Opublikowano 1 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 1 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 1 godzinę temu, matek napisał(a): Dziewczyna z Torunia jest, to pewnie naczytała się "O obrotach stref niemieckich". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 1 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2023 4 godziny temu, RappaR napisał(a): Sek w tym, że to pierwsze powtarzają miliony nieironicznie Oba "hasła" są powtarzane przez miliony. Zasadniczo wystarczy spojrzeć ile naprawdę poważnych problemów zostało poruszonych w czasie kampanii ze strony PiS czy PO (innych zresztą również) żeby zobaczyć, że i tu i tu chodzi tylko o zwycięstwo a nie o budowanie jakiejś dobrej przyszłości dla ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 2 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 7 godzin temu, Sebastian napisał(a): Oba "hasła" są powtarzane przez miliony. Zasadniczo wystarczy spojrzeć ile naprawdę poważnych problemów zostało poruszonych w czasie kampanii ze strony PiS czy PO (innych zresztą również) żeby zobaczyć, że i tu i tu chodzi tylko o zwycięstwo a nie o budowanie jakiejś dobrej przyszłości dla ludzi. Ale co poradzisz skoro w Polsce o tym kto wygra wybory zadecyduje kogo część społeczeństwa uzna za złodzieja i zdrajcę. Politycy mówią o tym co jest dla ludzi ważne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 2 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2023 Dobra, znalazłem na kogo głosować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 3 Października 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2023 8 godzin temu, RappaR napisał(a): Dobra, znalazłem na kogo głosować Koszerny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi