Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, RappaR napisał(a):

Śledzę z nieukrywaną fascynacją postępy tej zrzutki i obiecam, podobnie jak z przelewami, dotrzymać słowa 

https://gifdb.com/images/high/popcorn-bill-hader-snl-1ro5usghkzizxobf.gif

Zrzutka trwa dopiero godzine, jak taki  @ignazz czy może twój ulubiony moderator wejdzie na forum to może dlugo nie potrwać 

4 minuty temu, RonnieArtestics napisał(a):

Zrzutka trwa dopiero godzine, jak taki  @ignazz czy może twój ulubiony moderator wejdzie na forum to może dlugo nie potrwać 

Ely3 by miał płacić za coś, co może za darmo?

12 minut temu, julekstep napisał(a):

haha

kolejnego chce wziąć pod c***a

POCZUŁ KREW xD

5 minut temu, fluber napisał(a):

Moim zdaniem nie ma szans, że się ktoś jeszcze dołoży

Widać jednak o swoim linkedinie @fluber nie kłamie, widać skillsy biznesowe :D 

Długo trwało aż nadrobiłem temat. Najbardziej mnie przeraziła ta wyliczanka @fluber bo najpierw pomyślałem ze coś się wcześniej wydarzyło i ze tak nerwy puściły samemu Fluberowi ze w jednym poście odpisał ( patrząc na cytaty ) „ zrzucając z kija” wszystkim nam tutaj i ze ban się zbliża do tego spokojnego usera ;)  baaaa nawet pomyślałem ze to „prowokancja” lub happening …  Dopiero potem cofnąłem tekst ( czytałem niechronologicznie przez oznaczenie nicku) i zrozumiałem ze kolega po prostu poszedł do IPN u. 

Mimo ze sam kiedyś pisałem po kielichu co nie jest mądre to taka króciutka dawka od jednego usera chyba sama w sobie robi przygnębiające wrażenie bo nie sadze aby sam autor mógł być dumny z tych wpisów. 
meritum: wygranych jest paru:

fundacja i odbiorcy pomocy wskazanych przez Flubera gdzie z przyjemnością dołożę swoją cegiełkę aby nie marnowac klawiatury i tej podniosłej chwili 

@ely3 bo po takiej próbce to wyglada na admina o gołębim sercu ze tych banow było tak mało i chyba stosowanych w ostateczności 

@fluber który kolejny raz pokazał pozytywne zaangażowanie w sprawy pomocy potrzebującym 

największym wygranym MOŻE BYĆ jednak @RappaR jeżeli dobrze odczyta wszystkie te wypisane epitety w kierunku innych i zrobi korektę choć trochę swojej postawy. jeżeli ostatecznie zredukuje inwektywy o 5-10% a poprawi empatię o te same wartości wygra życie! 

korzystając z okazji pragnę wyrazić zdziwienie ze miałbym dopłacić do faktu aby ktoś nie pisał na forum miesiąc no to trochę w mojej ocenie chybiony cel naszych pieniędzy

wolałbym dla kolegi znaleźć i opłacić jakiegoś coacha co sprawi ze user stanie się lepszym człowiekiem. Do wybrania specjalisty nominuje znawcę tematu @julekstep;) 

A na serio to mimo ze kolega @RappaR myśli inaczej moje zdanie o samym userze jest dużo wyższe niż może się wydawać i na pewno nie jestem Ci wilkiem. Nie rozumiem może tej krucjaty vs Ely czy tych wpisów ostatnich 5 dni jakoby wszyscy na forum polowali na kler gdzie Rappar nie rozumiesz ze powinno się mieć podwyższone wymagania względem różnych zawodów czy stanowisk. Ksiądz =
etyka zawodowy żołnierz =
sprawność fizyczna aptekarz czy księgowy = dokładność i skrupulatność polityk = łatwość kłamania. Wiec widzieć powinieneś różnice w nadwadze księdza a zawodowego żołnierza tak samo jak w biciu kapucyna. Kontekst w tym przypadku zawodu czy stanowiska jest istotny. 

Fluber zamknijmy temat na pm w następnym tygodniu po cichu i tyle. 

12 minut temu, ignazz napisał(a):

Długo trwało aż nadrobiłem temat. Najbardziej mnie przeraziła ta wyliczanka @fluber bo najpierw pomyślałem ze coś się wcześniej wydarzyło i ze tak nerwy puściły samemu Fluberowi ze w jednym poście odpisał ( patrząc na cytaty ) „ zrzucając z kija” wszystkim nam tutaj i ze ban się zbliża do tego spokojnego usera ;)  baaaa nawet pomyślałem ze to „prowokancja” lub happening …  Dopiero potem cofnąłem tekst ( czytałem niechronologicznie przez oznaczenie nicku) i zrozumiałem ze kolega po prostu poszedł do IPN u. 

Wszystkie wpisy są z dawnych lat i dostawałem za to bany, więc no - napisałbym, że jesteś w błędzie, ale nie chciałbym znowu być tym, który innych obraża...

13 minut temu, ignazz napisał(a):

Nie rozumiem może tej krucjaty vs Ely czy tych wpisów ostatnich 5 dni jakoby wszyscy na forum polowali na kler gdzie Rappar nie rozumiesz ze powinno się mieć podwyższone wymagania względem różnych zawodów czy stanowisk. Ksiądz =
etyka zawodowy żołnierz =
sprawność fizyczna aptekarz czy księgowy = dokładność i skrupulatność polityk = łatwość kłamania. Wiec widzieć powinieneś różnice w nadwadze księdza a zawodowego żołnierza tak samo jak w biciu kapucyna. Kontekst w tym przypadku zawodu czy stanowiska jest istotny. 

Ja doskonale rozumiem, że można mieć podwyższone wymagania względem różnych zawodów i stanowisk.

Nie rozumiem jednak dlaczego, z jakich powodów, ja albo inna osoba nie biorąca udział w życiu kościoła miałaby mieć wyższe wymagania względem kapłana.

2 minuty temu, RappaR napisał(a):

Wszystkie wpisy są z dawnych lat i dostawałem za to bany, więc no - napisałbym, że jesteś w błędzie, ale nie chciałbym znowu być tym, który innych obraża...

Terapie celowo chciałem rozpocząć abyś pokochał bliźnich i zaczął od admina ale idziesz w zaparte. Nie trzeba kolejnego dochodzenia IPN aby przyjąć ze częściej się Tobie udawało bezkarnie obrazić niż ze zawsze dostałeś bana. Z reszta jesteś na straconej pozycji bo jeżeli chcesz wykazać ze za kazda obrazę otrzymałeś karę to wygra tu moderator. Ze robi robotę ;)  

Odszedłbym już od tych tematów ale szkoda ze u Ciebie refleksji brak. 

na potrzeby uroczystej chwili zgadzam się. Ja się mylę Ty masz racje. 

7 minut temu, RappaR napisał(a):

Ja doskonale rozumiem, że można mieć podwyższone wymagania względem różnych zawodów i stanowisk.

Nie rozumiem jednak dlaczego, z jakich powodów, ja albo inna osoba nie biorąca udział w życiu kościoła miałaby mieć wyższe wymagania względem kapłana.

Nie uczestniczę tez w życiu obrony granic poza płaceniem podatków na armie. Nie znaczy to ze nie mam prawa aby wymagać od zawodowej armii sprawności fizycznej. Wyższej niż u księdza. 

Wymagania kreuje stanowisko i postawa podmiotu docelowego a nie mój czy twój status w danej „organizacji”. Ba. Ktoś spoza może być nawet bardziej obiektywny. 

Nie ma gorszego jak towarzystwo wzajemnej adoracji bezkrytycznosc i wręcz niezauważanie problemu w obrębie „swoich”.

4 minuty temu, ignazz napisał(a):

Terapie celowo chciałem rozpocząć abyś pokochał bliźnich i zaczął od admina ale idziesz w zaparte. Nie trzeba kolejnego dochodzenia IPN aby przyjąć ze częściej się Tobie udawało bezkarnie obrazić niż ze zawsze dostałeś bana. Z reszta jesteś na straconej pozycji bo jeżeli chcesz wykazać ze za kazda obrazę otrzymałeś karę to wygra tu moderator. Ze robi robotę ;)  

Odszedłbym już od tych tematów ale szkoda ze u Ciebie refleksji brak. 

Swoją drogą z userów sprawdziłem tą listę od Flubera i wychodzi, że osobą, która obraża inteligencję największej liczby osób jesteś Ty.

Co do braku refleksji :)

5 minut temu, ignazz napisał(a):

Nie uczestniczę tez w życiu obrony granic poza płaceniem podatków na armie. Nie znaczy to ze nie mam prawa aby wymagać od zawodowej armii sprawności fizycznej. Wyższej niż u księdza. 

Ja bym roli armii nie zrównywał do roli księdza, ale ja to tam jestem poganinem

Teraz, RappaR napisał(a):

Swoją drogą z userów sprawdziłem tą listę od Flubera i wychodzi, że osobą, która obraża inteligencję największej liczby osób jesteś Ty.

Co do braku refleksji :)

To jest lista na wszystkich.  I wygrałem w końcu jakiś turniej tu? 

Z twoich cytatów wyczytałeś ze to ja obrażam częściej? 

4 minuty temu, RappaR napisał(a):

O ile razy częściej w ciągu chodzisz się konsultować w sprawach etycznych do księdza, niż do krawca?

Ale czemu tylko o mnie pytasz, a nie o resztę  społeczeństwa? Pisałeś wcześniej sobie o roli księdza dla społeczeństwa, czy o roli księdza dla mnie ? 

Kolejny raz dziś robisz z logiki k… tylko po to by postawić na swoim, ale to ja nie wiem czym jest logika :D 

Edytowane przez RonnieArtestics

Teraz, RonnieArtestics napisał(a):

Ale czemu tylko o mnie pytasz, a nie o resztę  społeczeństwa? Pisałeś wcześniej sobie o roli księdza dla społeczeństwa, czy o roli księdza dla mnie ? 

Kolejny raz robisz z logiki k… tylko po to by postawić na swoim, ale to ja nie wiem czym jest logika :D 

No ja uważam, że skoro nie uważam za wyższy autorytet etyczny księdza od krawca i nie chodzę ani do jednego, ani do drugiego się konsultować w sprawach etycznych, to wobec obu mam jednakowe wymagania.

Jeśli dla kogoś ksiądz jest autorytetem, to logiczne wtedy mieć wyższe wymagania wobec niego.

Nielogiczne jest dla mnie mieć wyższych wymagań wobec kogoś z powodu czyichś oczekiwań

4 minuty temu, RappaR napisał(a):

Nie mam. Do bycia "naukowcem" jest wymagany? 

Stopnie naukowe są od doktora wzwyż.  Taka nomenklatura. 

Jeśli zaś pytasz o moje odczucia osobiste - nie nie jest, widziałem na własne oczy ludzi bez tytułów którzy rozwalali profesorów w ich dziedzinach. 

• matek zablokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) ten temat