P_M Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 12 minut temu, fluber napisał(a): Lepiej bym tego nie ujął:) Że poniosły Cię emocje to moja interpretacja, to drugie już nie Nah, mógłbym zatem w analogiczny sposób pofluberowac i napisać, że masz niski poziom inteligencji emocjonalnej i twoje oceny stanów emocjonalnych innych ludzi są w dużej mierze błędnej i bardzo często się w nich mylisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 33 minuty temu, P_M napisał(a): Nah, mógłbym zatem w analogiczny sposób pofluberowac i napisać, że masz niski poziom inteligencji emocjonalnej i twoje oceny stanów emocjonalnych innych ludzi są w dużej mierze błędnej i bardzo często się w nich mylisz. zapomniałeś o poziomie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 3 minuty temu, Koelner napisał(a): zapomniałeś o poziomie Mamy tu jakiś poziom? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 6 minut temu, josephnba napisał(a): Mamy tu jakiś poziom? Jak na kopalni. Poziom 600 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 2 godziny temu, ely3 napisał(a): To akurat zależy w jakim wieku masz dzieci no i raczej na wywiadówki to chodzą rodzice Ale już na Dzień Dziadka do szkoły można iść Ja na wywiadówki nie będę chodził. Edukacja to czysta odpowiedialność rodziców. Zakladam że raz badź dwa moge być poproszony o przysługe. Co do edukacji nie zgadzam się, moj dziadek nauczyl mnie jeździć na rowerze, zbierać grzyby, grać w szachy, boksować a w wieku 12 lat napierdałem (podczas wakacji) z nim i jego znajomymi nocki w bridża na kase xD Dla mnie to tez edukacja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 2 minuty temu, agresywnychomik napisał(a): Zakladam że raz badź dwa moge być poproszony o przysługe. Co do edukacji nie zgadzam się, moj dziadek nauczyl mnie jeździć na rowerze, zbierać grzyby, grać w szachy, boksować a w wieku 12 lat napierdałem (podczas wakacji) z nim i jego znajomymi nocki w bridża na kase xD Dla mnie to tez edukacja. I grzech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agresywnychomik Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 2 minuty temu, josephnba napisał(a): I grzech Coż począć xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 jeśli chodzi o edukację to pamiętam jak śmieliśmy się z USA że tam tylko uczą gotować, tańczyć, śpiewać a u nas to taki zajebisty poziom bo wiemy o wszystkim teraz się śmieje z naszej edukacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 2 minuty temu, Koelner napisał(a): jeśli chodzi o edukację to pamiętam jak śmieliśmy się z USA że tam tylko uczą gotować, tańczyć, śpiewać a u nas to taki zajebisty poziom bo wiemy o wszystkim teraz się śmieje z naszej edukacji Bo? Wedle rankingów mamy jeden z najwyższych poziomów edukacji na świecie i to właśnie nam zaprocentowało, że dokonaliśmy największego skoku przez ostatnie 30 lat ze wszystkich krajów zachodu. Różnica w pensji między Polską, a Niemcami jest dwukrotna. Jak byłem mały to było z 10 razy. Takie Włochy czy Hiszpania to już z faktyczną zamożnością spadły pod nas. Co do USA, USA działa na surowcach(największy producent surowców na świecie), położeniu(największy areał najbogatszych gleb na świecie) i na globalizacji - są największym krajem z z największą gospodarką i największą populacją z lingua franca. Dzięki temu wyjebało im do góry z produktów globalnych FAANC itd z którymi nikt nie może konkurować. Ale nie wynika to w żaden sposób z tego, że mają dobrą edukację. Arabscy szejkowie są bogatsi nawet, ale nie dla tego, że mają szariat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 4 minuty temu, RappaR napisał(a): Bo? Wedle rankingów mamy jeden z najwyższych poziomów edukacji na świecie i to właśnie nam zaprocentowało, że dokonaliśmy największego skoku przez ostatnie 30 lat ze wszystkich krajów zachodu. Różnica w pensji między Polską, a Niemcami jest dwukrotna. Jak byłem mały to było z 10 razy. Takie Włochy czy Hiszpania to już z faktyczną zamożnością spadły pod nas. Co do USA, USA działa na surowcach(największy producent surowców na świecie), położeniu(największy areał najbogatszych gleb na świecie) i na globalizacji - są największym krajem z z największą gospodarką i największą populacją z lingua franca. Dzięki temu wyjebało im do góry z produktów globalnych FAANC itd z którymi nikt nie może konkurować. Ale nie wynika to w żaden sposób z tego, że mają dobrą edukację. Arabscy szejkowie są bogatsi nawet, ale nie dla tego, że mają szariat. Reasumując Edukacja c***a ci daje jak nie masz zaplecza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Teraz, josephnba napisał(a): Reasumując Edukacja c***a ci daje jak nie masz zaplecza Jak uważasz, że nie ma różnicy czy zarabiasz 400 euro czy 1400 euro, to ok, c***a daje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Teraz, RappaR napisał(a): Jak uważasz, że nie ma różnicy czy zarabiasz 400 euro czy 1400 euro, to ok, c***a daje. Znam masę ludzi po zawodówce,,którzy zarabiają po 10k bo są specjalistami 2 swoim fachu i takich po dwóch fakultetach robiących w archiwum 6kę z premia Studia, zwłaszcza w dzisiejszych czasach są mocno przereklamowane Popatrz na puste dupy z internetu zarabiające na OF, szmaty które zrobiły karierę na obciąganiu jakimś murzynom w autobusie czy śpiewaniu o sowie Żaden z nas nie ma podjazdu pod ich zarobki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 1 minutę temu, josephnba napisał(a): Znam masę ludzi po zawodówce,,którzy zarabiają po 10k bo są specjalistami 2 swoim fachu i takich po dwóch fakultetach robiących w archiwum 6kę z premia Studia, zwłaszcza w dzisiejszych czasach są mocno przereklamowane Popatrz na puste dupy z internetu zarabiające na OF, szmaty które zrobiły karierę na obciąganiu jakimś murzynom w autobusie czy śpiewaniu o sowie Racja. Przekonałeś mnie. Zlikwidujmy szkoły wszystkie, edukacja jest niepotrzebna, niech dzieci idą w wieku 7 lat do pracy i będą specjalistami w swoim fachu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 (edytowane) 2 minuty temu, RappaR napisał(a): Racja. Przekonałeś mnie. Zlikwidujmy szkoły wszystkie, edukacja jest niepotrzebna, niech dzieci idą w wieku 7 lat do pracy i będą specjalistami w swoim fachu. Albo lepiej Zakładajmy córkom konta na OF! Oczywiście że edukacja jest potrzebna ale nie jest konieczna jeśli jesteś w czymś dobry/wybitny Najlepszy przykład to syn moich znajomych Chłopak ledwo skończył gimnazjum bo wolał łazić do warsztatu wujka i tak się wyspecjalizował w automatyce że teraz firma w której pracuje wysyła go po całej Europie żeby naprawiał błędy inżynierów Edytowane 25 Sierpnia 2023 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 9 minut temu, RappaR napisał(a): Bo? Wedle rankingów mamy jeden z najwyższych poziomów edukacji na świecie i to właśnie nam zaprocentowało, że dokonaliśmy największego skoku przez ostatnie 30 lat ze wszystkich krajów zachodu. Różnica w pensji między Polską, a Niemcami jest dwukrotna. Jak byłem mały to było z 10 razy. Takie Włochy czy Hiszpania to już z faktyczną zamożnością spadły pod nas. Co do USA, USA działa na surowcach(największy producent surowców na świecie), położeniu(największy areał najbogatszych gleb na świecie) i na globalizacji - są największym krajem z z największą gospodarką i największą populacją z lingua franca. Dzięki temu wyjebało im do góry z produktów globalnych FAANC itd z którymi nikt nie może konkurować. Ale nie wynika to w żaden sposób z tego, że mają dobrą edukację. Arabscy szejkowie są bogatsi nawet, ale nie dla tego, że mają szariat. nie jestem na tyle kompetentny aby wchodzić znowu w taką akademicką dyskusję gdzie jest szerokie zagadanie oraz najprawdopodobniej stworzy się z tego duży worek. tak jak Ci już nieraz wspomniałem przeskoczyłem ten moment w życiu, że możliwość wyszukania danych w necie czy nawet w książce nie robi ze mnie eksperta w jakieś dziedzinie, kiedyś dla zabicia czasu mogłem szperać aby coś udowodnić teraz po prostu szkoda czasu. moje odczucia są subiektywne dlatego np. uważam że posiadanie dentystki w szkole, nauczanie z dbania o zdrowie, nauka wystąpień publicznych poprzez właśnie te amerykańskie aktywacje mogłyby bardziej pomóc ( i uważam że tak jest ) w osiągnięciu sukcesu niż np. interpretacja Dziadów. tym bardziej, że jednak skille które wykorzystujemy w pracy większość z nas uzyskała prywatnie poprzez szkolenia czy inne środki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 5 minut temu, josephnba napisał(a): Znam masę ludzi po zawodówce,,którzy zarabiają po 10k bo są specjalistami 2 swoim fachu i takich po dwóch fakultetach robiących w archiwum 6kę z premia Studia, zwłaszcza w dzisiejszych czasach są mocno przereklamowane Popatrz na puste dupy z internetu zarabiające na OF, szmaty które zrobiły karierę na obciąganiu jakimś murzynom w autobusie czy śpiewaniu o sowie Żaden z nas nie ma podjazdu pod ich zarobki Jakkolwiek system edukacji pruskiej jest co najwyżej średni z punktu widzenia jednostki, tak na poziomie społeczeństwa i państwa, które tym społeczeństwem zarządza, daje dobre efekty jeżeli chodzi o zbudowanie szerokiej w miarę uniwersalnej a tym samym konkurencyjnej siły roboczej, która sukcesywnie będzie budować gospodarkę tym samym zasilać budżet państwa. 3 minuty temu, josephnba napisał(a): Najlepszy przykład to syn moich znajomych Chłopak ledwo skończył gimnazjum bo wolał łazić do warsztatu wujka i tak się wyspecjalizował w automatyce że teraz firma w której pracuje wysyła go po całej Europie żeby naprawiał błędy inżynierów Super, nic tylko się cieszyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dannygd Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Nie wiem czy było, ale mnie bawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 2 minuty temu, Koelner napisał(a): nie jestem na tyle kompetentny aby wchodzić znowu w taką akademicką dyskusję gdzie jest szerokie zagadanie oraz najprawdopodobniej stworzy się z tego duży worek. tak jak Ci już nieraz wspomniałem przeskoczyłem ten moment w życiu, że możliwość wyszukania danych w necie czy nawet w książce nie robi ze mnie eksperta w jakieś dziedzinie, kiedyś dla zabicia czasu mogłem szperać aby coś udowodnić teraz po prostu szkoda czasu. moje odczucia są subiektywne dlatego np. uważam że posiadanie dentystki w szkole, nauczanie z dbania o zdrowie, nauka wystąpień publicznych poprzez właśnie te amerykańskie aktywacje mogłyby bardziej pomóc ( i uważam że tak jest ) w osiągnięciu sukcesu niż np. interpretacja Dziadów. tym bardziej, że jednak skille które wykorzystujemy w pracy większość z nas uzyskała prywatnie poprzez szkolenia czy inne środki Zawsze w takiej dyskusji przypominają mi się słowa ŚP doktora z mojej uczelni który na zajęciach z podstaw konstrukcji mechanicznych na wstępie powiedział nam że to czego się uczymy było w użyciu 20 lat temu, to co jest aktualnie nowością będzie odchodziło do lamusa kiedy będziemy kończyli studia a to co wtedy będzie na czasie musimy poznać sami bądź to stworzyć 2 minuty temu, dannygd napisał(a): Nie wiem czy było, ale mnie bawi Musiała je chyba zostawić w innej bluzce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RonnieArtestics Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 6 minut temu, dannygd napisał(a): Nie wiem czy było, ale mnie bawi No i te flagi europejskie na pierwszym miejscu, przed polskimi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 25 Sierpnia 2023 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2023 1 minutę temu, RonnieArtestics napisał(a): No i te flagi europejskie na pierwszym miejscu, przed polskimi przecież to troll konto i to słabe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi