julekstep Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 4 minuty temu, jack napisał: To nie było na marszu, laska wychodziła z Żabki i napadły ją 4 osoby. 2 nie zostały zidentyfikowane bo skazani kryli kumpli. no to godzinę przed marszem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 (edytowane) Ja od zawsze podziwiam ludzi, którzy nie znajdąc materiałów sprawy stawiają jednoznaczne sądy. Tutaj wygląda na to, że usiłowanie rozboju było - dziewczyna miała obrażenia ciała, wskazujące na to że doszło do użycia przemocy, gdzieś czytałem że wypowiadane były wobec niej groźby, co w połączeniu z próbą odebrania torebki jest raczej klasycznym usiłowaniem rozboju. Zresztą nie bardzo chce mi się wierzyć, żeby i prokurator i sędzia bez podstaw przyjęli taką kwalifikację. Inna sprawa to kara, która jest niewspółmierna do czynu - po pierwsze można było przyjąć, że był to wypadek mniejszej wagi który jest zagrożony o wiele niższą karą, a jak nie to dużo bardziej sprawiedliwe wydaje się, aby kara pozbawienia wolności była w zawieszeniu. Edytowane 18 Lipca 2023 przez Regis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 18 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2023 4 minuty temu, Regis napisał: dużo bardziej sprawiedliwe wydaje się, aby nawet te 3 lata które dostała były w zawieszeniu. Sęk w tym, że nie da się orzec tak wysokiej kary w zawiasach. Co do kwalifikacji do podstawową kwestia, która nie jest dostatecznie uzasadniona we fragmentach uzasadnienia wyroku, które czytałem ani w komentarzach prasowych, to odpowiedź na pytanie czy było tu działanie „w celu przywłaszczenia”. Z tego co się dowiedziałem to sprawcy raczej zmierzali do zniszczenia (ewentualnie wyrzucenia) tej torby. Druga kwestia to brak przyjęcia wypadku mniejszej wagi, jeśli już zakwalifikowano to jako rozbój. Tutaj uzasadnienie wydaje się absurdalne, zwłaszcza biorąc pod uwagę podstawowe okoliczności jak symboliczną wartość rzeczy czy brak poważnego zagrożenia dla pokrzywdzonej. Drugą stroną tej sprawy jest to, że modelowo pokazuje jak patologiczny przepis wprowadził Ziobro o obligatoryjnym podnoszeniu dolnej granicy zagrożenia karą za „chuligański charakter” wystroju. Niestety wprowadził więcej regulacji w tym duchu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 19 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2023 Teraz to już każdy tchórz zagłosuje na Tuska;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 19 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2023 przecież to widać, że chce być ciągle w opozycji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 20 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 Ale hit Chlop siedzial w areszcie za bezpieki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 20 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 2 godziny temu, Reikai napisał(a): Ale hit Chlop siedzial w areszcie za bezpieki. Też mi hit. Chłop od zawsze powtarza, że dla niego Rosja to przeciwieństwo ZSRR, każdy Rosjanin powinien nienawidzić ZSRR itd. I w tej wypowiedzi też dodał, że Polska nigdy nie była pod butem Rosji, tylko ZSRR. Nic nowego nie powiedział Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 20 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 W sumie Cesarstwo Rosyjskie to nie Rosja bo Katarzyna Wielka była księżniczka anhalcka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 20 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 2 godziny temu, Kily napisał(a): Też mi hit. Chłop od zawsze powtarza, że dla niego Rosja to przeciwieństwo ZSRR, każdy Rosjanin powinien nienawidzić ZSRR itd. I w tej wypowiedzi też dodał, że Polska nigdy nie była pod butem Rosji, tylko ZSRR. Nic nowego nie powiedział Kłopot w tym że większość kacapów uważa okres ZSRR za najlepszy w historii ich zjebanego narodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 20 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 7 minut temu, josephnba napisał(a): Kłopot w tym że większość kacapów uważa okres ZSRR za najlepszy w historii ich zjebanego narodu Przecież Korwin jest debilem. Tłumaczy że RFN to spadkobierca oraz przedłużenie III Rzeszy a tutaj wprowadza wyjątek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 20 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 16 minut temu, Koelner napisał(a): Przecież Korwin jest debilem. Tłumaczy że RFN to spadkobierca oraz przedłużenie III Rzeszy a tutaj wprowadza wyjątek Mi tego nie tłumacz @Kily potrzebuje wyjaśnienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kily Opublikowano 20 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 33 minuty temu, josephnba napisał(a): @Kily potrzebuje wyjaśnienia Raczej oferuje wyjaśnienie odkrywcom „hitów”, które są powtarzane od dziesięcioleci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 20 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 W dniu 19.07.2023 o 10:22, Koelner napisał(a): przecież to widać, że chce być ciągle w opozycji Dutki te same, roboty tyle co nic. Kraść można tak samo. PSL mode. 3 godziny temu, Koelner napisał(a): W sumie Cesarstwo Rosyjskie to nie Rosja bo Katarzyna Wielka była księżniczka anhalcka. No, a Katarzyna I urodziła się jako Maria Helena Skowrońska Forum bławatne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 20 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 Godzinę temu, Kily napisał(a): Raczej oferuje wyjaśnienie odkrywcom „hitów”, które są powtarzane od dziesięcioleci. jednocześnie kompletnie zbędne. Każdy średnio rozgarniety* człowiek wie ze Korwin to ruska onuca * nie dotyczy wyborców konfederacji Ci nie wiedzą kompletnie nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 20 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 20 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 haha PO wykorzystuje wariatów do autopromocji? nowe, nie znałem! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 20 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2023 2 godziny temu, fluber napisał(a): Jprd, jak ja wzywam policję to czekam 2 godziny na patrol ale jak kobita krwawi w szpitalu to 2 komisariaty stawiają się w trymiga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 21 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 3 godziny temu, jack napisał(a): Jprd, jak ja wzywam policję to czekam 2 godziny na patrol ale jak kobita krwawi w szpitalu to 2 komisariaty stawiają się w trymiga. A jak długo powinni Twoim zdaniem jechać do zgłoszeń prób samobójczych in progress, żebyś poczuł się usatysfakcjonowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 21 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 4 godziny temu, fluber napisał(a): A jak długo powinni Twoim zdaniem jechać do zgłoszeń prób samobójczych in progress, żebyś poczuł się usatysfakcjonowany? Ciekawe czemu zarekwirowali jej komputer i telefon skoro przyjechali do próby samobójczej. Typowy policyjny kulson. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 21 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2023 9 minut temu, jack napisał(a): Ciekawe czemu zarekwirowali jej komputer i telefon skoro przyjechali do próby samobójczej. Typowy policyjny kulson. No i to jest coś o co się można przyczepić. 10 godzin temu, julekstep napisał(a): haha PO wykorzystuje wariatów do autopromocji? nowe, nie znałem! Całkiem fajnie wyjaśnione https://takzetego.pl/reportaz-tvn-o-joannie-rozpracowany-w-dwa-dni-podsumowanie-godzina-po-godzinie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi