Koelner Opublikowano 7 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 7 godzin temu, Sebastian napisał: To Ci tłumaczę, że Braun słowa reżim używa w kontekście każdej panującej w danym kraju władzy. Przy wielu okazjach tak było. Dlatego bawi mnie, że akurat gdy tak powiedział o rządzie ukraińskim to się pojawiło takie oburzenie. To śmieszne jest, bo on cały czas w tym samym tonie Ale go to nie tłumaczy, wiem że Korwin używał tego np do tv i specjalnie tego używa żeby brzmiało negatywnie tylko wytłumacz mi dlaczego ten śmieć do Rosji używa jednak słowa „władza” Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 7 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 Nie macie dowodów na to że Braun wiedział jak wszyscy oprócz niego rozumieją to słowo, jeśli macie to przedstawcie te dowody! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 7 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 21 godzin temu, jack napisał: Fluber ci wrzucił wyżej, że PIS reprezentuje interesy Włoch. Konfederacja Rosji Lewica ZSRR Pozostaje PSL bo oni reprezentują interesy..... swoje. Jak pojawi się polityczny "no name" który OBIECA publicznie, że: - będzie kradł jak wszyscy, ale postara się trochę mniej; - nie ma programu, tak jak wszyscy, ale nie będzie robił z siebie kretyna, tłumacząc mongolskie ustawy. Za to zleci (outsourcing) opracowanie strategii optymalizacji budżetowej i podatkowej wykwalifikowanej jednostce wraz z audytem; - odchudzi administrację publiczną o 50% (%populacji jednostki administracyjnej), wprowadzając limity wynagrodzeń i kadencyjność polskich Kadafich; - nie będzie się wypinał w stronę zachodnią i podciągnie spodnie ze strony wschodniej; - nie będzie pir.....lił głupot w kraju i za granicą, robiąc obciach wszystkim Polakom; - zlikwiduje KRUS; Dostanie mój głos i nie będę się nawet zastanawiał. Naprawdę niewiele trzeba, aby zdobyć moją sympatię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 7 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 (edytowane) Dokładnie, taka partia jak ta.Wszyscy by mieli dobrze, wszyscy. Edytowane 7 Lipca 2023 przez Sewer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 7 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 Kolejny przykład kompromitacji polskiej policji. Facet z całą pewnością mądry nie jest, ale jawny i utrwalony dowód na "niemanie" kompetencji do egzekucji prawa, to wyższy lvl kompletnego braku odpowiedniej wiedzy do wykonywanego zawodu. Każdy może popełnić błąd, ale chwalić się własną ignorancją potrafi jedynie idiota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 7 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 21 minut temu, starYfaN napisał: odchudzi administrację publiczną o 50% (%populacji jednostki administracyjnej), wprowadzając limity wynagrodzeń To jest super. Mniej pracowników i mają mniej zarabiać. Rozumiem, że jakość ich pracy i szybkość ma przy okazji wzrosnąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 7 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 4 minuty temu, jack napisał: To jest super. Mniej pracowników i mają mniej zarabiać. Rozumiem, że jakość ich pracy i szybkość ma przy okazji wzrosnąć? 28 minut temu, starYfaN napisał: - odchudzi administrację publiczną o 50% (%populacji jednostki administracyjnej), wprowadzając limity wynagrodzeń i kadencyjność polskich Kadafich; Biorąc pod uwagę, co wyciąłeś, to zakładam, że zrozumiałeś, że kadencyjność i limity dotyczą Starostów, Prezydentów itd. 6 minut temu, jack napisał: Rozumiem, że jakość ich pracy i szybkość ma przy okazji wzrosnąć? W Polsce jest 4 x więcej urzędników per capita (na łeb), niż na zachodzie. Zmniejszenie o połowę, oznacza, że będą się opi.....ć 2x więcej (od niemieckich), a nie 4, jak dotychczas. To prosta wyliczanka, skup się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 7 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 46 minut temu, starYfaN napisał: Biorąc pod uwagę, co wyciąłeś, to zakładam, że zrozumiałeś, że kadencyjność i limity dotyczą Starostów, Prezydentów itd. Zakładałem, że wiesz, że wynagrodzenie prezydentów, starostów, burmistrzów jest limitowane. 49 minut temu, starYfaN napisał: W Polsce jest 4 x więcej urzędników per capita (na łeb), niż na zachodzie. Zmniejszenie o połowę Zważywszy na to jak niechlujne, sprzeczne, niejasne, głupie mamy przepisy prawne w których ci urzędnicy muszą się poruszać a do tego jak słabo są opłacani co powoduje, że w urzędach pracują tam tylko ci co nie mają innego wyjścia twój pomysł zmniejszenia liczebności ot tak, bez reformy całego państwa, spowodowałoby kompletny paraliż urzędów. Typowe marudzenie chłopka roztropka co nie potrafi załatwić najprostszej sprawy w urzędzie. Ja wiem, że jak do urzędu na prowincji przyjeżdża pan PM to robactwo powinno kłaniać się w pas i w te pędy przepychać sprawy pana PMa bo jego terminy gonią bo premia czeka. A potem się okazuje, że pan PM nawet nie wie w jakiej jest miejscowości i wcale nie w tej w której powinien Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 7 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 12 minut temu, jack napisał: Zakładałem, że wiesz, że wynagrodzenie prezydentów, starostów, burmistrzów jest limitowane. Naiwny jesteś jak małe dziecko. 12 minut temu, jack napisał: Zważywszy na to jak niechlujne, sprzeczne, niejasne, głupie mamy przepisy prawne w których ci urzędnicy muszą się poruszać a do tego jak słabo są opłacani co powoduje, że w urzędach pracują tam tylko ci co nie mają innego wyjścia twój pomysł zmniejszenia liczebności ot tak, bez reformy całego państwa, spowodowałoby kompletny paraliż urzędów. Typowe marudzenie chłopka roztropka co nie potrafi załatwić najprostszej sprawy w urzędzie. Ja wiem, że jak do urzędu na prowincji przyjeżdża pan PM to robactwo powinno kłaniać się w pas i w te pędy przepychać sprawy pana PMa bo jego terminy gonią bo premia czeka. A potem się okazuje, że pan PM nawet nie wie w jakiej jest miejscowości i wcale nie w tej w której powinien Zabawne, jak ludzie próbują oceniać innych, przez pryzmat autopsji. W przeciwieństwie do ciebie, nigdy nie narzekałem na "sprawy" w urzędach i sądach. Na głupotę, niekompetencję, złodziejstwo i prostactwo - owszem. A "głupota przepisów" wynika z "wiedzy" zaparza-czy kawy i matek, żon, kochanek piastujących dożywotnie etaty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 7 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 1 minutę temu, starYfaN napisał: Naiwny jesteś jak małe dziecko. A ty porażasz niewiedzą jak na takiego ważniaka. Wcale nie dziwię się, że odbijasz się od urzędników i musisz sobie to tłumaczyć jako problem 2 minuty temu, starYfaN napisał: zaparza-czy kawy i matek, żon, kochanek piastujących dożywotnie etaty. A przepisy powstają w sejmie, tam kieruj żale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 7 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 1 minutę temu, jack napisał: A ty porażasz niewiedzą jak na takiego ważniaka. Wcale nie dziwię się, że odbijasz się od urzędników i musisz sobie to tłumaczyć jako problem Niby którą? Nigdy nie odbijałem się od urzędników. Raczej odwrotnie Mam dla ciebie ciekawą ksywę, chciałbyś poznać (lepsza niż JTB) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 7 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 Teraz, starYfaN napisał: Niby którą? Nigdy nie odbijałem się od urzędników. Raczej odwrotnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 7 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 4 minuty temu, starYfaN napisał: Niby którą? Nigdy nie odbijałem się od urzędników. Raczej odwrotnie Najs Milego piatku wszystkim ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 7 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 2 minuty temu, jack napisał: Jednak w pełni zasługujesz na to JTB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 7 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 7 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 38 minut temu, LeweBiodroSmoka napisał: @LAF to mówisz że poszedłeś na to piwo ze Sławkiem? xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 7 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 @fluber schował się w aucie przed @LeweBiodroSmokap Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LeweBiodroSmoka Opublikowano 7 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 4 minuty temu, Koelner napisał: @fluber schował się w aucie przed @LeweBiodroSmokap ja nie chodzę na wybory od 2015, więc to prędzej @vasquez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 7 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 24 minuty temu, LeweBiodroSmoka napisał: ja nie chodzę na wybory od 2015, więc to prędzej @vasquez są dowody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 7 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2023 @julekstep bardzo śmiesznie ; P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi