Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

27 minut temu, Sewer napisał:

F0GIBy1XwAEEtKF?format=jpg&name=medium

XD

Właśnie dlatego to wkleiłem. PiS jest słynny z tego, że swoje rządowe inwestycje specjalnymi rozporządzeniami wyłącza spod działania prawa. Najlepsza była argumentacja, że w obecnie istniejących warunkach prawnych wykonanie takiej inwestycji w Polsce jest niemożliwe. To jest komedia. 

21 godzin temu, fluber napisał:

Hahahaha, co to jest za pojebana kampania:)

A my w Polsce skoro już wpuszczamy te setki tysięcy ludzi obcych nam kulturowo mamy jakieś programy, strategie czy jakiekolwiek materiały informacyjne na wprowadzanie ich w nasze realia ale też przygotowujące Polaków na te zmiany? Bo mam wrażenie, że przez to że ten temat jest dla rządzących wstydliwy jest zamiatany pod dywan. Czy czasem sami sobie nie budujemy modelu francuskiego w którym emigrant może liczyć tylko na siebie i innego emigranta a rodowity Polak patrzy na niego z pogardą, ewentualnie litością. 

2 minuty temu, jack napisał:

A my w Polsce skoro już wpuszczamy te setki tysięcy ludzi obcych nam kulturowo mamy jakieś programy, strategie czy jakiekolwiek materiały informacyjne na wprowadzanie ich w nasze realia ale też przygotowujące Polaków na te zmiany? Bo mam wrażenie, że przez to że ten temat jest dla rządzących wstydliwy jest zamiatany pod dywan. Czy czasem sami sobie nie budujemy modelu francuskiego w którym emigrant może liczyć tylko na siebie i innego emigranta a rodowity Polak patrzy na niego z pogardą, ewentualnie litością. 

Nie ma. Wspomniany przeze mnie pakis ma żonę która tylko siedzi w domu ( jak sam powiedział nie może pracować bo islam )i nie zna polskiego, córka ma chyba z 5 lat i nie mówi nic po polsku ani nie chodzi do przedszkola. A wczoraj się dowiedziałem że ściągnął brata z rodzina i szuka dla niego mieszkania :) 

1 minutę temu, fluber napisał:

Ale Ty łykasz te bzdury o setkach tysięcy? 

już chyba z pół roku pisałem że w Gdańsku robi się kolorowo :) więcej życia a mniej tabel i internetu 

8 minut temu, fluber napisał:

Chyba tęczowo:)

We wrocku nie zauważyłem żadnej masowej imigracji poza tą z Ukrainy:)

To wysiądź też w Warszawie jak znajdziesz białego z torba ubera czy pyszne.pl to wyślij fotkę dla uczczenia 

a może ich Niemcy wykupili ;)

9 minut temu, Koelner napisał:

To wysiądź też w Warszawie jak znajdziesz białego z torba ubera czy pyszne.pl to wyślij fotkę dla uczczenia 

a może ich Niemcy wykupili ;)

Pod galeria Mokotów widziałem grupki na skuterach i rowerach, kierowcy właśnie pewnie z 20-30 osób.

No Słowian to tam nie było ani jednego.

29 minut temu, fluber napisał:

Ale Ty łykasz te bzdury o setkach tysięcy? 

Ciężko dyskutować z oficjalnymi danymi na temat wydanych pozwoleń na pracę.

20 minut temu, fluber napisał:

We wrocku nie zauważyłem żadnej masowej imigracji poza tą z Ukrainy:)

Może nie dotarli do twojej wioski a po Wrocławiu za szybko samochodem jeździsz by się rozejrzeć po mieście. 

Tymczasem:

W dniu 1.07.2023 o 13:59, starYfaN napisał:

Wystarczy zrobić zakupy w markecie i niekoniecznie trzeba być wróżką, aby mieć świadomość, że idziemy tą samą drogą.

Przez te biuro podroży kartoflarza, mam uczucie, że jestem na wczasach w Bangladeszu.  

W dniu 1.07.2023 o 17:41, DLT_Braddock napisał:

A ja sobie dziś z synem w piłkę gralem a obok na większym grały składy jakieś takie bliskowschodnie i azjatyckie. 

5 minut temu, fluber napisał:

Ehe.

TY: Jak Polska jest przygotowana na inwazję smoków?

JA: Ale gdzie są te smoki?

TY: MOZE ODNIESIESZ SIE DO MERITUM ZAMIAST FLUBEROWAĆ?

Czemu czasami dane statystyczne sa dla Ciebie absolutnym wyznacznikiem i zrodlem prawdy, a czasami nie?

• matek zablokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) ten temat