Sebastian Opublikowano 30 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2023 2 minuty temu, LAF napisał: @Reikai było tyle osób co na starym OSIR na meczach Anwilu Coś tam było mówione, że nie można łączyć podatku obrotowego z niskim VATem bo Unia zabrania czy coś w tym stylu, ale to było pod koniec i nie kojarzę zbytnio. Nie chce mi się w to zagłębiać dziś. Ale po co mamy obniżać VAT znacząco ? Można zostawić 22 i 7 procent plus produkty zwolnione jak pieluchy itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 30 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2023 3 godziny temu, LAF napisał: @Koelner nie wiem czy wiesz, ale Sławek chce, żeby pod spółki SP się odgrodziły od SSP i były niezależne. Chyba nie muszę pisać co to znaczy dla koszykarskiego Anwilu. wyjebane w niego mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 30 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2023 3 godziny temu, LAF napisał: Tak. Uprości podatki dla zagranicznych firm tak aby one częściej inwestowały u nas niż w innym kraju Europy. SPRYCIULA! ale trochę zawód że środek na zostanie hegemonem przez Polskę to łaska zagranicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 Warto zauważyć że drugi miesiąc z rzędu ceny nawet nie drgnęły, wychodzimy z kryzysu inflacyjnego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 1 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 3 minuty temu, fluber napisał: Warto zauważyć że drugi miesiąc z rzędu ceny nawet nie drgnęły, wychodzimy z kryzysu inflacyjnego A jak spadnie to ceny spadną tak ? Tak uważa 40 % Polaków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 1 minutę temu, LAF napisał: A jak spadnie to ceny spadną tak ? Tak uważa 40 % Polaków Ja przecież napisałem o cenach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 1 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 19 minut temu, fluber napisał: Warto zauważyć że drugi miesiąc z rzędu ceny nawet nie drgnęły, wychodzimy z kryzysu inflacyjnego Żeby wychodzić z kryzysu inflacyjnego, to przeciętny obywatel musiałby stanąć na drodze do powrotu siły nabywczej pieniądza, a na to się jeszcze nie zapowiada. Obecnie biznes dopiero zaczyna odczuwać skutki, firmy handlowe notują mniejsze obroty, mniejsze zyski i zaczęły się zwolnienia (mam nieprzyjemność zwalniać), także zakładanie, że zaczynamy wychodzić z kryzysu inflacyjnego jest mocno przedwczesne, przyjdzie nam jeszcze trochę pocierpieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 2 minuty temu, P_M napisał: Żeby wychodzić z kryzysu inflacyjnego, to przeciętny obywatel musiałby stanąć na drodze do powrotu siły nabywczej pieniądza, a na to się jeszcze nie zapowiada. Obecnie biznes dopiero zaczyna odczuwać skutki, firmy handlowe notują mniejsze obroty, mniejsze zyski i zaczęły się zwolnienia (mam nieprzyjemność zwalniać), także zakładanie, że zaczynamy wychodzić z kryzysu inflacyjnego jest mocno przedwczesne, przyjdzie nam jeszcze trochę pocierpieć. Póki co stopa bezrobocia w maju była niższa niż w kwietniu, poczekajmy na dane z czerwca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 1 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 1 minutę temu, fluber napisał: Póki co stopa bezrobocia w maju była niższa niż w kwietniu, poczekajmy na dane z czerwca Wiesz, wiele osób nie rejestruje się w PUP od razu po zwolnieniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 1 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 @P_M fluber to wyborca PiSu więc stąd jego wrzutka ; D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 1 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 Teraz, LAF napisał: @P_M fluber to wyborca PiSu więc stąd jego wrzutka ; D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 1 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 Coś czuje, że będzie koalicja PiS - Konfederacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 15 godzin temu, LAF napisał: Sławek powiedział , że za rządów Konfederacji możemy być hegemonem w Europie. Tak podsumowuje spotkanie Po ile piwo mentzena na piwie z mentzenem?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 1 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 1 minutę temu, LAF napisał: Coś czuje, że będzie koalicja PiS - Konfederacja Jak to? Slawek mowil ze tego nie bedzie. Chyba by nie klamal swoich wyborcow? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 1 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 (edytowane) 8 minut temu, fluber napisał: Po ile piwo mentzena na piwie z mentzenem?:) Nie wiem. Kolejki były gigantyczne i nie chciało mi się w nich stać. 8 minut temu, Reikai napisał: Jak to? Slawek mowil ze tego nie bedzie. Chyba by nie klamal swoich wyborcow? a wiesz , że wtedy nie będzie żadnego rzadu i będą kolejne wybory ? Edytowane 1 Lipca 2023 przez LAF Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 1 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 2 minuty temu, LAF napisał: a wiesz , że wtedy nie będzie żadnego rzadu i będą kolejne wybory ? Co? XD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 7 minut temu, LAF napisał: Nie wiem. Kolejki były gigantyczne i nie chciało mi się w nich stać. Niezły biznes:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAF Opublikowano 1 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 7 minut temu, Reikai napisał: Co? XD W razie nieudzielenia Radzie Ministrów wotum zaufania prezydent skraca kadencję Sejmu i zarządza wybory. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 1 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 3 minuty temu, LAF napisał: W razie nieudzielenia Radzie Ministrów wotum zaufania prezydent skraca kadencję Sejmu i zarządza wybory. A czemu nie po - konfederacja? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 1 Lipca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2023 Ja wiem ze Pis nie bardzo lubi w uczciwosc, ale nawet ja bym sie nie spodziewal ze Duda mialby nie zaakceptowac przejebanych wyborow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi