Vice-rezerwa-rezerwy Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 (edytowane) https://www.rp.pl/cudzoziemcy/art38629391-latwiejszy-wjazd-do-polski-dla-obywateli-ponad-20-panstw?ttest==dafafds Była szansa, dosyć brutalna dla pracodawców ale skuteczna i chyba jedyna, żeby Polacy dogonili z zarobkami zachód ale cały układ rządzący z obu stron pilnuje abyście byli niczym więcej niż tylko tanimi wyrobnikami. Znowu ma być nadpodaż pracowników a wy tylko patrzcie jak pensja minimalna dosięga Waszych zawodów. utrzymac głodowe stawki bedac w UE wiec wygnano w ten sposob wlasny narod na zachod nie powinno sie wspominac oficjalna linia: w PL brakuje pracownikow. Pożegnajmy się już z wyprzedzeniem ze spokojem na ulicach, z podwyżkami pensji dla pracowników niewykwalifikowanych, a może i nawet niektórych specjalistów, a za to powitajmy rosnącą przestępczość. Edytowane 20 Czerwca 2023 przez Vice-rezerwa-rezerwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 pięknie PiS nas w c***a robi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 4 minuty temu, Vice-rezerwa-rezerwy napisał: ma być nadpodaż pracowników a wy tylko patrzcie jak pensja minimalna dosięga Waszych zawodów. Na tym forum to raczej ludzie patrzą zdziwieni jak to możliwe, że są w 2 progu podatkowym , a wcale nie czują się bogaci. W dniu 29.05.2023 o 13:26, ely3 napisał: UWAGA!!!! Nie rozdaje ostrzezeń za poglądy. Nawet najbardziej kontrowersyjne czy odklejone. Przymykam oko na czasami żenujący performens czy prowokacje. @Vice-rezerwa-rezerwy Jestem ciekawy czy Vice dostał bana za to co pisze, bo jeżeli tak to jest to zupełnie niespójne z dotychczasową linia orzeczniczą oraz deklaracjami takimi jak powyższa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 Wesoły fragmencik. Słuchałem i Sławuś jest mega overrated jeśli śmieszny Rysiu go dojeżdża a takie było pierwsze wrażenie po wszystkim. Konfederacja to błąd w matrixie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 4 minuty temu, Koelner napisał: Wesoły fragmencik. Słuchałem i Sławuś jest mega overrated jeśli śmieszny Rysiu go dojeżdża a takie było pierwsze wrażenie po wszystkim. Konfederacja to błąd w matrixie. Fajnie, że przyznał, że hasła konfederacji to oczywisty żart. Właściwie było to zawsze dość oczywiste ale jednak zawsze znajdą się tacy którzy biorą je na serio i liczą, że wejdą w życie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 Teraz, jack napisał: Fajnie, że przyznał, że hasła konfederacji to oczywisty żart. Właściwie było to zawsze dość oczywiste ale jednak zawsze znajdą się tacy którzy biorą je na serio i liczą, że wejdą w życie. Jak nie słuchałeś to jest tego więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 Nieźle, przegrać beef z Petru to już trzeba mieć talent. Ale no pewnie tego na tik toka nie wrzuci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 12 minut temu, Reikai napisał: Nieźle, przegrać beef z Petru to już trzeba mieć talent. Ale no pewnie tego na tik toka nie wrzuci. na twittera sobie wrzucili xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 (edytowane) Godzinę temu, Koelner napisał: Wesoły fragmencik. Słuchałem i Sławuś jest mega overrated jeśli śmieszny Rysiu go dojeżdża a takie było pierwsze wrażenie po wszystkim. Konfederacja to błąd w matrixie. te malutkie stołki edit. Obejrzałem sobie troche tej debaty, Sławek lepiej w sprawie spółek skarbu państwa, nie histeryzuje jak Petru w sprawie długu publicznego i nie jest za euro, słusznie wskazał że problemy Grecji zaczely sie po przyjeciu euro. Edytowane 20 Czerwca 2023 przez the_secret Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reikai Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 https://www.rp.pl/budzet-i-podatki/art38629751-pis-pokazuje-inny-dlug-publiczny-polakom-inny-brukseli-kolosalna-roznica Na pewno fajne trupy z szafy wyjdą jak zmieni się rząd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 3 godziny temu, Vice-rezerwa-rezerwy napisał: https://www.rp.pl/cudzoziemcy/art38629391-latwiejszy-wjazd-do-polski-dla-obywateli-ponad-20-panstw?ttest==dafafds Była szansa, dosyć brutalna dla pracodawców ale skuteczna i chyba jedyna, żeby Polacy dogonili z zarobkami zachód ale cały układ rządzący z obu stron pilnuje abyście byli niczym więcej niż tylko tanimi wyrobnikami. Znowu ma być nadpodaż pracowników a wy tylko patrzcie jak pensja minimalna dosięga Waszych zawodów. utrzymac głodowe stawki bedac w UE wiec wygnano w ten sposob wlasny narod na zachod nie powinno sie wspominac oficjalna linia: w PL brakuje pracownikow. Pożegnajmy się już z wyprzedzeniem ze spokojem na ulicach, z podwyżkami pensji dla pracowników niewykwalifikowanych, a może i nawet niektórych specjalistów, a za to powitajmy rosnącą przestępczość. Jazda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blackmagic Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 2 godziny temu, julekstep napisał: na twittera sobie wrzucili xD Bo o nie kuma że przegral. A tym bardziej jego wyborcy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_secret Opublikowano 20 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2023 Godzinę temu, Reikai napisał: https://www.rp.pl/budzet-i-podatki/art38629751-pis-pokazuje-inny-dlug-publiczny-polakom-inny-brukseli-kolosalna-roznica Na pewno fajne trupy z szafy wyjdą jak zmieni się rząd. O k**** ale trup. To już chyba koniec Pisu Cytat Pomimo nominalnego szczytu, relacja długu do PKB obniżyła się. Długu EDP na koniec I kwartału wyniósł 48,1 proc. PKB, co oznacza spadek wobec końca poprzedniego roku o 1 pkt proc. Polska nieźle wypada tu na tle państw UE, gdzie średnia to aż 84 proc., a rekordzistami są Grecja (170 proc.) i Włochy (145 proc.). Ale na przykład Czechy i Rumunia mają dług odpowiednio 44 proc. i 47 proc. PKB. Teraz nawet po uwzględnieniu tego "ukrytego" dług do pkb jest niższy niż na koniec 2015 gdy wynosił on 51 procent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 21 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 PiS odpaliło największego busta z drużyny (rządu) https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,29891538,jaroslaw-kaczynski-wraca-do-rzadu-jest-potwierdzenie.html#s=BoxOpImg6 Idą all in. Ma odpalić jeszcze trzech kolejnych. Możnaby powiedzieć że to próba czyszczenia salary, ale pewnie niestety będą jakieś dead money ( sowite odprawy) ewentualnie zesłanie do G-League ( spółki SP). Pozyskują za to kontuzjowanego, ale doświadczonego rozgrywajacego być może za vet min. To mi wygląda na próbę last dance. Czy da to 3-peat? Nie sądzę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 21 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 14 godzin temu, Reikai napisał: https://www.rp.pl/budzet-i-podatki/art38629751-pis-pokazuje-inny-dlug-publiczny-polakom-inny-brukseli-kolosalna-roznica Na pewno fajne trupy z szafy wyjdą jak zmieni się rząd. A zauważyłeś, że pan "ekonomista" Dudek Sławomir chciałby konfrontować nominał poinflacyjny długu z PKB bez uwzględnienia inflacji? To tak jak niektórzy się cieszą, że co prawda samochód jest parę lat starszy, ale za to więcej warty, niż kiedyś. Do momentu, w którym stosunek długu do PKB spada, mogą pić szampana. Gdyby dług spadał, a stosunek rósł, wtedy mógłbyś mieć dylemat z otwieraniem szafy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jack Opublikowano 21 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 27 minut temu, DRK napisał: PiS odpaliło największego busta z drużyny (rządu) https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,29891538,jaroslaw-kaczynski-wraca-do-rzadu-jest-potwierdzenie.html#s=BoxOpImg6 Idą all in. Ma odpalić jeszcze trzech kolejnych. Możnaby powiedzieć że to próba czyszczenia salary, ale pewnie niestety będą jakieś dead money ( sowite odprawy) ewentualnie zesłanie do G-League ( spółki SP). Pozyskują za to kontuzjowanego, ale doświadczonego rozgrywajacego być może za vet min. To mi wygląda na próbę last dance. Czy da to 3-peat? Nie sądzę. Bardziej mi to wygląda na ściąganie Shaqa z emerytury licząc, że będzie dominował jak w 2000 r. i jeszcze za 3 trafiał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DRK Opublikowano 21 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 8 minut temu, jack napisał: Bardziej mi to wygląda na ściąganie Shaqa z emerytury licząc, że będzie dominował jak w 2000 r. i jeszcze za 3 trafiał. O jaki ja naiwny. Zbłądzłem. Myślałem, że beztalencie Sasina faktycznie odpalili. A to tylko jego i pozostałych v-premierów pozbawili godności tytularnych, a w rządzie dalej zostają. Le cabaret. Szczególnie intryguje mnie jak pracuje i za co odpowiada Kowalczyk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
starYfaN Opublikowano 21 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2023 9 minut temu, DRK napisał: O jaki ja naiwny. Zbłądzłem. Myślałem, że beztalencie Sasina faktycznie odpalili. A to tylko jego i pozostałych v-premierów pozbawili godności tytularnych, a w rządzie dalej zostają. Le cabaret. Szczególnie intryguje mnie jak pracuje i za co odpowiada Kowalczyk. Po prostu dobry HC, posadził ich na ławce robiąc adj. Wypadli z rotacji na PO. Możesz być spokojny, że na następny RS dostaną swoje minuty ($). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 22 Czerwca 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2023 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi