Koelner Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Teraz, julekstep napisał: jakiej prewencji? kierując samochód po pijaku popełniasz przestępstwo -> nawet jadąc jak najlepszy kierowca ever ale to jest prewencja , jadąc trzeźwo też możesz coś odjebać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 (edytowane) 15 minut temu, julekstep napisał: a joseph wyciąga te mniej istotne elementy z dyskusji (to że ktoś kłamie to co tam!) w sumie to nie jest zaskakujące! Wzniosleś się na wyżyny dedukcji Watsonie Zaprzeczenie temu że "chodzicie" w trójkę ma tyle samo sensu co zaprzeczenie flubera że wspierał PiS 5 minut temu, Koelner napisał: ale to jest prewencja , jadąc trzeźwo też możesz coś odjebać Możesz, ale twoje odruchy, kontrola otoczenia, zdolność oceny sytuacji, wzrok nie są zaburzone A jeśli są to powinieneś przestać prowadzić pojazdy Edytowane 18 Listopada 2022 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 14 minut temu, Koelner napisał: ale to jest prewencja , jadąc trzeźwo też możesz coś odjebać a jadąc po pijaku już coś odjebałeś (z prawnego punktu widzenia) prewencyjne to mogą być progi zwalniające 18 minut temu, josephnba napisał: Wzniosleś się na wyżyny dedukcji Watsonie Zaprzeczenie temu że "chodzicie" w trójkę ma tyle samo sensu co zaprzeczenie flubera że wspierał PiS serio nie zrozumiałeś tego co mnie zdenerwowało w postach mayora kłamiącego jakobym (jako jeden z dwóch jątrzących w ramach 'trójcy') pisał coś o jego deportacji? xDDD SHERLOCKU k****, OGARNIJ SIĘ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 5 minut temu, julekstep napisał: a jadąc po pijaku już coś odjebałeś (z prawnego punktu widzenia) bo takie jest prawo prewencyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 4 minuty temu, Koelner napisał: bo takie jest prawo prewencyjne no to chyba dobrze? lepiej chronić przed niż po Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 5 godzin temu, fluber napisał: Jeżeli ktoś biega z siekiera po mieście i nią macha na oślep to mu się zabiera siekierę, jak biega z nożem po mieście i macha nim na oślep to mu się zabiera nóż, jeżeli ktoś jeździ napruty autem, to mu się zabiera auto. Bardzo prosta zależność - zabierasz "narzędzie popełnienia przestępstwa" żeby nie doszło do powtórki. Czyli gwałcicieli kastrujemy, a złodziejom ucinamy ręce. Chyba, że uciekają to też nogi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Teraz, Cardi napisał: Czyli gwałcicieli kastrujemy, a złodziejom ucinamy ręce. Chyba, że uciekają to też nogi. Z tą kastracją gwałcicieli to nie jest taki zły pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Teraz, josephnba napisał: Z tą kastracją gwałcicieli to nie jest taki zły pomysł Jest, bo część kobiet w ten sposób próbuje sobie odbić brak awansu w pracy. Chyba, że za składanie fałszywych zeznań odcinamy języki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 19 minut temu, julekstep napisał: a jadąc po pijaku już coś odjebałeś (z prawnego punktu widzenia) prewencyjne to mogą być progi zwalniające serio nie zrozumiałeś tego co mnie zdenerwowało w postach mayora kłamiącego jakobym (jako jeden z dwóch jątrzących w ramach 'trójcy') pisał coś o jego deportacji? xDDD SHERLOCKU k****, OGARNIJ SIĘ! O deportacji widziałem tylko wpisy rappara A odniosłem się tylko do wpisu o Trójcy, bez kontekstu W sumie jak się zastanowić, to powinieneś się cieszyć. Wjebalem się w rozmowę "z dupy", wzoruję się na tobie Teraz, Cardi napisał: Jest, bo część kobiet w ten sposób próbuje sobie odbić brak awansu w pracy. Chyba, że za składanie fałszywych zeznań odcinamy języki. Łechtaczki w tym przypadku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Teraz, josephnba napisał: Łechtaczki w tym przypadku Kobiety oskarżają facetów o gwałt łechtaczką? Myślałem, że apratem mowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 1 minutę temu, Cardi napisał: Kobiety oskarżają facetów o gwałt łechtaczką? Myślałem, że apratem mowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 22 minuty temu, Cardi napisał: Czyli gwałcicieli kastrujemy, a złodziejom ucinamy ręce. Chyba, że uciekają to też nogi. Zabierając auto powodujemy czyjeś kalectwo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 22 minuty temu, Cardi napisał: Czyli gwałcicieli kastrujemy, a złodziejom ucinamy ręce. Chyba, że uciekają to też nogi. Chyba, że gwałciciel używa prezerwatywy, wtedy zabieramy tylko to, a jeśli złodziej ukradnie w rękawiczkach, to zabieramy rękawiczki. Wszak pijanemu kierowcy zabieramy auto, nie ucinamy dłonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 2 minuty temu, fluber napisał: Zabierając auto powodujemy czyjeś kalectwo? "Bez samochodu jak bez ręki" Tak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 O ile sam pomysł z zabieraniem samochodu nie jest idealny bo rodzi dodatkowe niepotrzebne koszty , o tyle kompletnie nie rozumiem obrońców prawa własności, którzy krytykują odbieranie samochodu, a chcą zwiększenia kary grzywny/uzależnienia kary od dochodu. To moje pieniądze nie są moją własnością? Czym się różni zabieranie mi samochodu za 30 tyś od zabrania 30 tyś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 1 minutę temu, Regis napisał: Czym się różni zabieranie mi samochodu za 30 tyś od zabrania 30 tyś? Jest znacznie mniej problematyczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Oczywiście, dlatego piszę że to nie jest idealne rozwiązanie, bo rodzi dodatkowe koszty i problemy. Nie rozumiem tylko logiki, która mówi że zabieranie samochodu jest takie straszne, a jako rozwiązanie proponują zwiększenie kar finansowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 2 minuty temu, Regis napisał: Oczywiście, dlatego piszę że to nie jest idealne rozwiązanie, bo rodzi dodatkowe koszty i problemy. Nie rozumiem tylko logiki, która mówi że zabieranie samochodu jest takie straszne, a jako rozwiązanie proponują zwiększenie kar finansowych. Luźne porównanie jest takie, czy wolałbyś karę grzywny czy komornika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 Wolałbym grzywnę, ale ja nie pisałem o tym co by wolał sprawca bo to jest akurat mało istotne, to nie jego koncert życzeń. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 2 minuty temu, Regis napisał: Wolałbym grzywnę, ale ja nie pisałem o tym co by wolał sprawca bo to jest akurat mało istotne, to nie jego koncert życzeń. No przecież sam sobie wytłumaczyłeś. Lepsza kara pieniężna niż konfiskata samochodu, tak samo jak lepszy mandat niż wizyta komornika biorącego coś z domu pod pachę jako kara. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi