josephnba Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 (edytowane) 11 minut temu, fluber napisał: Nie wiem jak z konstytucyjnoscia, ale podobne rozwiązania funkcjonują we Francji, Szwajcarii, Danii, czy Australii ( i jeszcze paru krajach), więc zawsze miło równać do cywilizowanych krajów i może to konstytucja po prostu wymaga zmiany. Ja też nie wiem, ale wolałbym żeby takie kutasy pracowały w szpitalach i sprzątały sale sekcyjne po ofiarach wypadku z pijanym kierowcą a kasa z ich aut szła dla rodzin ofiar Edytowane 17 Listopada 2022 przez josephnba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 1 minutę temu, fluber napisał: Jeżeli to działa w wielu krajach, to nie jest to eksperyment w innych krajach też są tacy jak Ty niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcp78 Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Wałęsa nie współpracował, Wałęsa był agentem wpływu. Subtelna różnica. Stąd, przez lata dyskredytowano Gwiazdę i Walentynowicz, czyli łudzili, którzy z komuchami nigdy się nie układali... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 1 minutę temu, Koelner napisał: w innych krajach też są tacy jak Ty niestety Przykro mi, że kary dla najebanych kierowców tak bardzo Cię denerwują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Teraz, josephnba napisał: Ja też nie wiem, ale wolałbym żeby takie kurasy pracowały w szpitalach i sprzątały sale sekcyjne po ofiarach wypadku z pijanym kierowcą a każda z ich aut szła dla rodzin ofiar przecież to jest bubel ponieważ to nie auta są winne tylko kierowca. żona nie będzie miała czym zwozić dzieci do szkoły bo mąż postanowił najebany pojechać po kolejną flaszkę. chory przepis i ludzie którzy popierają kolejne elementy zabierania wolności Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcp78 Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 4 minuty temu, josephnba napisał: Zdziwiony? Bo ja nie byłem Twoim rozumowaniem (hiperbolizowaniem gówno-zdarzenia, a tym samym, manipulowaniem 'przekazem')? Nieszczególnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Teraz, fluber napisał: Przykro mi, że kary dla najebanych kierowców tak bardzo Cię denerwują nie denerwują mnie bo dla mnie można ich zamykać ale nie wymyślać jakieś buble prawne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josephnba Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 1 minutę temu, kcp78 napisał: Twoim rozumowaniem (hiperbolizowaniem gówno-zdarzenia, a tym samym, manipulowaniem 'przekazem')? Nieszczególnie... Wróć jak nauczysz się czytać ze zrozumieniem 2 minuty temu, Koelner napisał: nie denerwują mnie bo dla mnie można ich zamykać ale nie wymyślać jakieś buble prawne Mało mnie szczerze mówiąc obchodzi żona pijanego Janusza zapierdalajacego po flaszkę samochodem Zbyt wielu debili jeździ po tym jak im za wódę zabrani prawko. Nie będą mieć auta będzie większa szansa na spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 przecież z roku na rok jest coraz mniej wypadków z najebanymi Januszami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 2 minuty temu, Koelner napisał: przecież z roku na rok jest coraz mniej wypadków z najebanymi Januszami Bo zaostrzanie kar działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Teraz, fluber napisał: Bo zaostrzanie kar działa największy spadek był od 12-15, czy to okres gdzie najbardziej zaostrzono przepisy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 3 minuty temu, Koelner napisał: największy spadek był od 12-15, czy to okres gdzie najbardziej zaostrzono przepisy? Nie wiem skąd masz te dane bo jak zaostrzali kary w 2014 to było to efektem tego że w 2012 było o 25 procent pijanych więcej niż w 2011 Ale jak mnie pamięć nie myli to jeszcze nie tak dawno jazda po pijaku to było zwykle wykroczenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 39 minut temu, fluber napisał: Jeżeli to działa w wielu krajach, to nie jest to eksperyment A co w sytuacji gdy auto nie jest kierowcy ? Albo co w sytuacji gdy jest to jedyne auto w rodzinie i jeżdżą nim wszyscy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 2 minuty temu, Sebastian napisał: A co w sytuacji gdy auto nie jest kierowcy ? To wtedy auto nie przepada. 2 minuty temu, Sebastian napisał: Albo co w sytuacji gdy jest to jedyne auto w rodzinie i jeżdżą nim wszyscy ? Jeżeli jest to auto kierowcy to wtedy przepada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_M Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Dla mnie konfiskata majątku to zły pomysł, to już można było zrobić mandaty proporcjonalne do dochodu. A konfiskata to jednak zamach na prawo własności, godząc się na to, kto wie jak daleko mogą się posunąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 6 minut temu, P_M napisał: Dla mnie konfiskata majątku to zły pomysł, to już można było zrobić mandaty proporcjonalne do dochodu. A konfiskata to jednak zamach na prawo własności, godząc się na to, kto wie jak daleko mogą się posunąć. brawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 1 godzinę temu, fluber napisał: Nie wiem skąd masz te dane bo jak zaostrzali kary w 2014 to było to efektem tego że w 2012 było o 25 procent pijanych więcej niż w 2011 Ale jak mnie pamięć nie myli to jeszcze nie tak dawno jazda po pijaku to było zwykle wykroczenie Zaostrzenie kar jest bez sensu, tym bardziej kiedy już te kary są wysokie,.teraz samochód potem co? Mieszkanie ,dom ,nerkę., Wysokość kary nie odstrasza tak jak jej nieuchronność.,Tym bardziej że kiedy ktoś jest nadupcony ,to nie jest w stanie ocenić ryzyka i konsekwencji swojego zachowania.,Pamiętam jak dawniej były akcje Policji typu trzeźwy poranek , w stylu blokady i wyrywkowe badanie alkomatem dobry pies nie musi każdego brać na dmuchanie popatrzy po ryjach i wytypuje najbardziej wczorajszych.Teraz tego nie widać.,W zasadzie jak jesteś nawalony to jak jedziesz zgodnie z przepisami nie zabijając staruszek na pasach jak Hajto, nie potrącisz dostawcy kebaba jak Ryba ,to ryzyko wpadki jest bliskie zera., Dać policmajstrom po 500 premii od każdego złapanego i po pół roku było by pozamiatane , a kasy by zarobili jak tłuste koty w spółkach państwowych (tłuste psy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 11 minut temu, mayor napisał: Pamiętam jak dawniej były akcje Policji typu trzeźwy poranek , w stylu blokady i wyrywkowe badanie alkomatem W zeszły poniedziałek przejezdzalem przez taka wyrywkowa kontrolę trzeźwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 17 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2022 (edytowane) 3 godziny temu, josephnba napisał: Zbyt wielu debili jeździ po tym jak im za wódę zabrani prawko. Nie będą mieć auta będzie większa szansa na spokój Przecież jeżdżą tak też trzeźwi. Czasem nawet mają dzieciaki w fotelikach ze sobą, a pieszemu nie ustępują przed przejściem, mimo że powinni. Edytowane 17 Listopada 2022 przez Cardi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi