starYfaN Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 15 minut temu, Pablo81 napisał: https://www.google.com/amp/s/businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/polowa-mlodych-polakow-chce-wyjechac-za-pieniedzmi-za-granice/9bgftng.amp Bo już takie głupoty piszesz, że jprd Od tego dobrobytu, nastąpił przełomowy wzrost opcji bez własnego zdania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 Teraz, Pablo81 napisał: Deklaracje nie świadczą o nastrojach społecznych? czyny to ciut lepsze świadectwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 6 minut temu, Pablo81 napisał: A określenie ANTYPIS jest tak megalomanskie, że aż nieprzyzwoite. PIS jest tak cudowny, że inni przyjmują nazwy w odniesieniu do niego. I jeszcze potęguje wrażenie oblężenia i zaszczucia. To żeś teraz zaorał Tuska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 (edytowane) 9 minut temu, Pablo81 napisał: Jak jest gites to czemu chcą wyjechać? Skąd ta myśl? a czemu mayory w US klaskały na wiecach BLM żeby potem uciekać do bielszych krajów/stanów (Teksas) itp? presja społeczna w dobie socialków ma większy impakt na zachowania/deklaracje niż kiedykolwiek Edytowane 28 Października 2022 przez julekstep Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 4 minuty temu, julekstep napisał: presja społeczna w dobie socialków ma większy impakt na zachowania/deklaracje niż kiedykolwiek Wg kogo? 7 minut temu, fluber napisał: To żeś teraz zaorał Tuska To chyba dobrze, nie? A do wykresów się odniesiesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 Teraz, Pablo81 napisał: Wg kogo? wg artykułów które linkujesz (pokazujących jak bardzo deklaracje rozjeżdżają się z faktycznym stanem rzeczy) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 Godzinę temu, julekstep napisał: i kolejny co za PiSu wrocil do PL zeby narzekac jak to zle jest kraj zarzadzany ba, więcej jest takich co nawet za AWSu nie wyjechali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 4 minuty temu, julekstep napisał: wg artykułów które linkujesz (pokazujących jak bardzo deklaracje rozjeżdżają się z faktycznym stanem rzeczy) Dlaczego ludzie rozważają wyjazd skoro jest tak dobrze? Tym bardziej w dobie chaosu i pandemii. Podpowiedź: Odpowiedź jest w artykule Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 4 minuty temu, Pablo81 napisał: A do wykresów się odniesiesz? No w sumie to sam już odpowiedziałeś. Skoro mnóstwo emigrantów wraca po Brexicie do Polski to raczej są to ludzie, którzy myślą o emigracji. A ten odsetek odpowiedzi "nie wiem" jest dziwny i strasznie zaburza wyniki. Ponadto za wzrost odpowiada chęć krótkoterminowych wyjazdów ( do 3 i do 6 miesięcy) a chęć emigracji na stale nie rosnie co wiąże z większą mobilnością młodych Polaków. Najwięcej odpowiedzi za emigracja odnotowano na północnym zachodzie kraju co ciekawe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 Wciąż bawi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 Godzinę temu, Pablo81 napisał: https://www.google.com/amp/s/businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/polowa-mlodych-polakow-chce-wyjechac-za-pieniedzmi-za-granice/9bgftng.amp Bo już takie głupoty piszesz, że jprd Mam pomysł na biznes dla Ciebie - załóż salon Ferrari w Polsce, bo 100% młodych Polaków chciałoby sobie kupić Ferrari 56 minut temu, Pablo81 napisał: Dlaczego ludzie rozważają wyjazd skoro jest tak dobrze? Tym bardziej w dobie chaosu i pandemii. Dlaczego skoro jest źle, to ludzie nie wyjeżdżają? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 3 godziny temu, fluber napisał: Wyprowadziłeś się z USA, przeprowadziłeś do Polski i przestałeś widzieć rasizm na każdym kroku? Co za zaskoczenie. Na 3 tysiące mieszkańców wioski w której mieszkam jest jedna osoba czarnoskóra .Rzeczywiście jestem zaskoczony, że nikt nie rzuca w nią bananami.Nie wiem czy to z powodu zaniku ksenofobi ,czy jest to spowodowane tym że jest to siostra ze Zgromadzenia Służebnic Nawiedzenia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 19 minut temu, mayor napisał: Na 3 tysiące mieszkańców wioski w której mieszkam jest jedna osoba czarnoskóra .Rzeczywiście jestem zaskoczony, że nikt nie rzuca w nią bananami.Nie wiem czy to z powodu zaniku ksenofobi ,czy jest to spowodowane tym że jest to siostra ze Zgromadzenia Służebnic Nawiedzenia ? Kościół Katolicki w Polsce ma realny wpływ na minimalizację zjawisk rasizmu i ksenofobii. Dzięki! Podpowiedz to tym laickim hamerykanom! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 28 minut temu, RappaR napisał: Mam pomysł na biznes dla Ciebie - załóż salon Ferrari w Polsce, bo 100% młodych Polaków chciałoby sobie kupić Ferrari Dlaczego skoro jest źle, to ludzie nie wyjeżdżają? Czyli wyjazd na zachód = ferrari? No może nie całkiem, bo nie 100% chce wyjechać, ale na pewno więcej osób chce mieć audi niż poloneza. Słuszna analogia z Twojej strony. 36 minut temu, RappaR napisał: Dlaczego skoro jest źle, to ludzie nie wyjeżdżają? Przesunięcie w czasie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 25 minut temu, Pablo81 napisał: Przesunięcie w czasie? https://forsal.pl/artykuly/883180,prawie-polowa-mlodych-polakow-chce-wyemigrowac-na-zachod.html 25 minut temu, Pablo81 napisał: Czyli wyjazd na zachód = ferrari? No może nie całkiem, bo nie 100% chce wyjechać, ale na pewno więcej osób chce mieć audi niż poloneza. Słuszna analogia z Twojej strony. Zachód, gdzie ludzie z wyższym wykształceniem i normalną pracą po 30 wynajmują pokoje. Średnio mi się zachód kojarzy z audi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 48 minut temu, mayor napisał: Na 3 tysiące mieszkańców wioski w której mieszkam jest jedna osoba czarnoskóra .Rzeczywiście jestem zaskoczony, że nikt nie rzuca w nią bananami.Nie wiem czy to z powodu zaniku ksenofobi ,czy jest to spowodowane tym że jest to siostra ze Zgromadzenia Służebnic Nawiedzenia ? Mogłeś od razu napisać gdzie mieszkasz, w Polsce jest tylko jeden dom zakonny tego zgromadzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 (edytowane) 1 godzinę temu, mayor napisał: Na 3 tysiące mieszkańców wioski w której mieszkam jest jedna osoba czarnoskóra .Rzeczywiście jestem zaskoczony, że nikt nie rzuca w nią bananami.Nie wiem czy to z powodu zaniku ksenofobi ,czy jest to spowodowane tym że jest to siostra ze Zgromadzenia Służebnic Nawiedzenia ? A on w nikogo niczym nie rzuca? Dlaczego tego nie dodałeś? Odmawiasz czarnoskóremu prawa do bycia rasistą, rasisto? Edytowane 28 Października 2022 przez Cardi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mayor Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 Masowe powroty z emigracji motywowane miłością do PIS to też jest propagandowa ściema , szczególnie z UK., Mam dużo znajomych czy rodziny ,którzy zostali, lub wrócili z UK po brexicie i jak zapytasz ich czemu wrócili to na początku zaczynają piedrolenie o tęsknocie i umiłowaniu ojczyzny, a po dłuższej rozmowie przyznają, że zostali wykopani przez brytoli bo byli zbyt, krótko albo byli dłużej, ale zaniedbali formalności, gdyż im się wydawało że nikt i tak ich nie ruszy. Trudno też generalizować bo każdy przypadek emigracji czy powrotu to inna historia i suche dane statystyczne tego nie oddadzą, ale chętnie zobaczył bym dane ilu Polaków wróciło z UK po brexicie mając w kieszeni brytyjskie paszporty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 (edytowane) Godzinę temu, RappaR napisał: Zachód, gdzie ludzie z wyższym wykształceniem i normalną pracą po 30 wynajmują pokoje. Średnio mi się zachód kojarzy z audi Pan Miecio slabo zna j. niemiecki, nie ma wyksztalcebia i pracuje za minimalną. https://sachsen.dgb.de/themen_1/++co++93f67f7c-46a1-11ea-a3d3-52540088cada Miesięcznie, jako, iż pracuje również na nocki i dostaje premie produkcyjna zarabia ok 1650 euro netto. Pan Miecio wynajmuje 30m kawalerkę za 235 euro (z wodą, firma sprzątającą, parkingiem dla mieszkańców itp.). https://www.wh-hy.de/details-wohnungsuche/expose/kleine-1-raumwohnung-mit-balkon-[807-6-83]-807-6-83 Pan Miecio ma 1400 euro na życie, przy cenach porównywalnych z Pl - wystarczy wygooglowac gazetkę dowolnego marketu). Jest tu takie zapotrzebowanie na pracownika w każdej branży, na każdym stanowisku. Jeżeli ktoś skończył studia, to i języka się nauczy. To przyklad z życia, tak więc piszesz bzdury. Edytowane 28 Października 2022 przez Pablo81 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kcp78 Opublikowano 28 Października 2022 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2022 2 godziny temu, Koelner napisał: Wciąż bawi Ta zadaniowana debilka dostała nawet siakąś nagrodę 'wolności' ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi