Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, RappaR napisał:

Ktoś kto ma około ~1% udziałów jest w MOLu(mniej niż polscy inwestorzy) jest właścicielem majątku Lotosu

Jak mówię - propaganda antypisowska jest daleko bardziej prymitywna od najprymitywniejszych wiadomości TVP

Jak dodasz udzialu rorosyjskiego rządu z "zagranicznymi inwestorami" I tych małych udziałowców to już optyka się zmienia.

31 minut temu, Reikai napisał:

Putinowski miliarder Rahimkulow, b. szef Gazpromu na Węgrzech i znaczący udziałowiec węgierskiej spółki MOL (bezpośrednio i przez bank OTP) stanie się właścicielem majątku Lotosu. Od 2018 r. jego nazwisko jest na amerykańskiej liście sankcyjnej!"

Jest różnica pomiedzy interesami z ruskimi, a bezpośrednimi powiązaniami z putinem i gazpromem. Ale to trzeba zdać detektor debila, żeby to odróżnić.

Lol. Ake wiesz, że państwa ronua ze sobą biznesy? Słyszałeś o tym, prawda? 😁.. 

1 minutę temu, RappaR napisał:

Do sedna.

To, że mam akcje Orlenu, a Orlen planuje wydobycie w Norwegii, nie oznacza wcale, że właśnie zostałem Królem Norwegii

Schroeder był powiązany z Gazpromem, Gazprom z Putinem, a Schroeder był Niemcem, czy to oznacza, że każdy Niemiec jest powiązany z Putinem?

Do sedna.

2 minuty temu, fluber napisał:

Jako przykład, jak łatwo można każdy kraj powiązać z putinem

I PISowskie media robiły to bez problemu. Po wybuchu wojny w każdych wiadomościach w Trójce czy Jedynce o tym mowil. Robili na ten temat reportaże.

Dlaczego wtedy nie oponowałeś?

Jesteś bardzo selektywny. Co pasuje do narracji, a co nie. Przemilczenie prawdy to też klamstwo.

2 minuty temu, Reikai napisał:

Akurat Węgry są związane, powiązane i uwiazane,  tu nie trzeba nic na siłę robic.

Jak ostatnio sprawdzałem, to Węgry były członkiem Unii Europejskiej, która nakłada solidarnie sankcje na Rosję oraz członkiem NATO, który regularnie dozbraja bezpośredniego wroga Rosji, czyli Ukrainę.

1 minutę temu, Pablo81 napisał:

I PISowskie media robiły to bez problemu. Po wybuchu wojny w każdych wiadomościach w Trójce czy Jedynce o tym mowil. Robili na ten temat reportaże.

Dlaczego wtedy nie oponowałeś?

Jesteś bardzo selektywny. Co pasuje do narracji, a co nie. Przemilczenie prawdy to też klamstwo.

Nie mogę teraz komentować na e-nba, bo jak w Wiadomościach mówili o Schroederze to nie byłem na pikiecie protestacyjnej na Woronicza???

Teraz, fluber napisał:

Jak ostatnio sprawdzałem, to Węgry były członkiem Unii Europejskiej, która nakłada solidarnie sankcje na Rosję oraz członkiem NATO, który regularnie dozbraja bezpośredniego wroga Rosji, czyli Ukrainę.

Eee?

Blokują tranzyt broni przez swój kraj I nie dostarczają jej Ukraińcom.  Prawdziwy wrog Rosji normalnie.

3 minuty temu, fluber napisał:

Nie mogę teraz komentować na e-nba, bo jak w Wiadomościach mówili o Schroederze to nie byłem na pikiecie protestacyjnej na Woronicza???

Mozesz. 

Tylko jak PIS wiązał Niemcy przez Schroedera z Putinem, to niech nie będzie zdziwiony, że ktoś wiąże Lotos przez MOL z tymże Putinem.

1 minutę temu, Reikai napisał:

Eee?

Blokują tranzyt broni przez swój kraj I nie dostarczają jej Ukraińcom.  Prawdziwy wrog Rosji normalnie.

To jest nieaktualne od jakichś 3 miesięcy z tego co kojarzę.

Teraz, Pablo81 napisał:

Mozesz. 

Tylko jak PIS wiązał Niemcy przez Schroedera z Putinem, to niech nie będzie zdziwiony, że ktoś wiąże Lotos przez MOL z tymże Putinem.

Ciebie nie dziwi, ze @Reikai prezentuje poziom wiadomości TVP?

3 minuty temu, fluber napisał:

To jest nieaktualne od jakichś 3 miesięcy z tego co kojarzę.

Ciebie nie dziwi, ze @Reikai prezentuje poziom wiadomości TVP?

Tez się cieszę, że po pół roku się zreflektowali pod naciskiem USA.

No i jak poszedł news że jednak puszcza ten tranzyt to szybko to zdementowali.

Ogólnie tez by mi był wstyd i głupio że partia na którą glosuje kocha się z wegrami, ale mógłbyś być choć trochę obiektywny po tym jak dostałeś niemal zawału gdy za Po ktoś z Rosji złóżyl jakieś zapytanie. 

Jakby Tusk ojebal ta stacje Węgrom to byś pierwszy kamieniem rzucał.

7 minut temu, Reikai napisał:

Ogólnie tez by mi był wstyd i głupio że partia na którą glosuje kocha się z wegrami, ale mógłbyś być choć trochę obiektywny po tym jak dostałeś niemal zawału gdy za Po ktoś z Rosji złóżyl jakieś zapytanie. 

Jakby Tusk ojebal ta stacje Węgrom to byś pierwszy kamieniem rzucał.

Dlaczego niby PiS się kocha z Węgrami? Jak ostatnio głosowałem na PiS to Fidesz był koalicjantem Platformy Obywatelskiej

9 minut temu, Pablo81 napisał:

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Erystyka

O dziś nr 6 :)

Poza tym mimice p. Holeckiej nikt nie dorówna. Btw. ja pisałem o radiowej 3 i 1.

Zadawanie wielu obszernych pytań jako przykład erystyki. Na dowód cytat w którym pada jedno pytanie zamknięte. Nieźle

10 minut temu, Koelner napisał:

Amerykański rynek obligacji jest zagrożony krachem, ciekawy artykuł

12 minut temu, fluber napisał:

Dlaczego niby PiS się kocha z Węgrami? Jak ostatnio głosowałem na PiS to Fidesz był koalicjantem Platformy Obywatelskiej

Zadawanie wielu obszernych pytań jako przykład erystyki. Na dowód cytat w którym pada jedno pytanie zamknięte. Nieźle

Amerykański rynek obligacji jest zagrożony krachem, ciekawy artykuł

Serio pytasz o miłość pisu do wegier, czy trollujesz? Bo nie wiem jak odpowiedzieć.

• matek zablokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) ten temat