Vice-kontorezerwowe Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 (edytowane) https://logistyka.rp.pl/drogowy/art36978041-ukraina-zada-przepuszczania-do-tysiaca-ciezarowek-dziennie Macie swój bratni naród wy skończeni id… XDDDD Teraz wszyscy stoją po 10 dni w długich kolejkach. – Sytuacja na przejściach jest bardzo ciężka. Dlaczego Ukraińcy z dnia na dzień zamknęli pusty pas dla wracających na pusto? Na dodatek na Korczowej nie obsadzone są wszystkie budki celników. Jest tam także tylko jeden rentgen, więc samochód czeka nieraz 14 godzin na kontrolę. Są przecież mobilne rentgeny. Na granicach dochodzi do niebezpiecznych sytuacji między kierowcami. Napięcia są bardzo duże, siedzą tam po 7-8 dni, dochodzi do kłótni, emocje napięte do ostatnich granic – przyznaje Karol Trubas z firmy Vita Fruit. Na przejściu doszło już do rękoczynów, ukraińscy kierowcy zbili szyby i lusterka w ciężarówkach jadących na pusto na terminal. – Nie do zaakceptowania są metody wymuszenia nowego porządku z użyciem siły, nasi kierowcy są obiektem napadu przez kierowców czekających w kolejce. Jeśli mamy zmienić zasady, mamy organy uprawnione, ale dokąd jest porozumienie, obowiązuje ono obie strony. Wioząc ładunek humanitarny (niekomercyjny) mogą korzystać z drogi wydzielonej na powrót. Brutalna zmiana jest wymuszeniem – stwierdza prezes Zrzeszenia Międzynarodowych Przewoźników Drogowych Jan Buczek. Edytowane 5 Września 2022 przez Vice-kontorezerwowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 Cytat Premier Mateusz Morawiecki powiedział, że rząd rozważa zamrożenie cen energii w 2023 roku Rozwiń Ciekawe czy na cały czy tylko do jesieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 W dniu 5.09.2022 o 16:08, fluber napisał(a): Ciekawe czy na cały czy tylko do jesieni. Rozwiń To zależy od wyniku wyborów. I zastanawiam się kto za to zapłaci ? To znaczy domyślam się i zastanawiam się gdzie przenieść pieniądze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barcalover Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 Jeszcze ważne, czy zamrożą na szczycie, czy przed Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 W dniu 5.09.2022 o 16:17, Sebastian napisał(a): To zależy od wyniku wyborów. I zastanawiam się kto za to zapłaci ? To znaczy domyślam się i zastanawiam się gdzie przenieść pieniądze. Rozwiń To pierdolnie potężnie. Ja się szykowałem na jakiś kosmiczny nowy rachunek za prąd, a dostałem do zapłacenia jeszcze mniej niż rok temu. A przecież ceny tego z czego się prąd robi szybują w kosmosie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebastian Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 W dniu 5.09.2022 o 16:39, fluber napisał(a): To pierdolnie potężnie. Ja się szykowałem na jakiś kosmiczny nowy rachunek za prąd, a dostałem do zapłacenia jeszcze mniej niż rok temu. A przecież ceny tego z czego się prąd robi szybują w kosmosie. Rozwiń Nie wiem jak mogłeś dostać mniejszy. Ja w domu dostaję wyższy w firmie rosły wszystkie opłaty poza opłatą za kwH bo tą akurat mam zapiasaną w umowie. Teraz mam nową umowę i będę płacił o 200% więcej. A to i tak dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koelner Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 doprowadzą do sytuacji że jedynie wejście w bezpośredni konflikt z Rosją będzie rozwiązaniem - na wojnie nie płaci się długów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kołczu33 Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 W dniu 5.09.2022 o 16:08, Vice-kontorezerwowe napisał(a): https://logistyka.rp.pl/drogowy/art36978041-ukraina-zada-przepuszczania-do-tysiaca-ciezarowek-dziennie Macie swój bratni naród wy skończeni id… XDDDD Rozwiń Tego nikt się nie spoodziewał. Przecież to jest ten sam post sowiecki kurnik co przez ostatnie 30 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 W dniu 5.09.2022 o 09:56, julekstep napisał(a): i to jest właśnie to co stawia Niemców wyżej w kategorii bycia siusiakami -> to że oni w sposób wyrachowany działali 'zgodnie z planem' Rozwiń Wzpaniala dedukcja Za stworzenie planów odpowiadał 1% społeczeństwa. Za zachowanie spuszczonego że smyczy ogółu odpowiadał... ogół. I kto jest statystycznie gorszy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 W dniu 5.09.2022 o 16:51, Sebastian napisał(a): Nie wiem jak mogłeś dostać mniejszy. Ja w domu dostaję wyższy w firmie rosły wszystkie opłaty poza opłatą za kwH bo tą akurat mam zapiasaną w umowie. Teraz mam nową umowę i będę płacił o 200% więcej. A to i tak dobrze. Rozwiń Podpisywalem stała cenę za prąd za kwh jakoś 2 lata temu i tym razem nie robiłem kapitalnego remontu więc pewnie dlatego ale myślałem i tak że te inne opłaty wzrosną Zresztą pellet na te zimę kupiłem rok temu po kilkaset złotych za tonę a teraz dostanę jeszcze 3 koła. Jak w Biblii Mt 13,12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 W dniu 5.09.2022 o 16:55, Pablo81 napisał(a): Wzpaniala dedukcja Za stworzenie planów odpowiadał 1% społeczeństwa. Rozwiń nom a 90% wykonywało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cardi Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 W dniu 5.09.2022 o 16:53, Kołczu33 napisał(a): Tego nikt się nie spoodziewał. Przecież to jest ten sam post sowiecki kurnik co przez ostatnie 30 lat. Rozwiń Tylko że uprzywilejowywany z dnia na dzień bardziej. Czy przypadkiem nie tak dawno temu nasi umiłowani stwierdzili, że niektórzy płacą podatki i w kraju zatrudnienia i w kraju rezydencji podatkowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 W dniu 5.09.2022 o 16:59, julekstep napisał(a): nom a 90% wykonywało Rozwiń To, że Adolf został wybrany w sposób demokratyczny nie oznacza, że III Rzesza nie była krajem totalitarnym. Moja Ś.P. mama podczas wojny miała kilka lat, ale jej matka opowiadała jej, że okupacja za Niemca była nieporównywalna do okupacji za Rosjanina. Za Niemca mogli żyć w miarę normalnie, szeregowi żołnierze wykonali rozkazy (niekiedy nawet przybywających oko), ale mieli resztki człowieczeństwa, nie czerpali jakiejś chorej satysfakcji z gwałtów, sadyzmu itp. Byli na swój sposób ludzcy. Za Ruska był ciągły stres, nie wiedziałeś co cię za chwilę spotka, ogólna apokalipsa. Babcia, u której mieszkałem na stancji w Poznaniu, w swoich opowiadaniach też dość dobrze wypowiadał się o Niemcach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 W dniu 5.09.2022 o 17:09, Pablo81 napisał(a): Za Niemca mogli żyć w miarę normalnie. Rozwiń ci co przeżyli W dniu 5.09.2022 o 17:09, Pablo81 napisał(a): szeregowi żołnierze wykonali rozkazy (niekiedy nawet przybywających oko), ale mieli resztki człowieczeństwa, nie czerpali jakiejś chorej satysfakcji z gwałtów, sadyzmu itp. Byli na swój sposób ludzcy. Za Ruska był ciągły stres, nie wiedziałeś co cię za chwilę spotka, ogólna apokalipsa. Rozwiń wiadomka, jak rusek (dużo rzadziej) mordował to okrutnie jak niemiec mordował to mu było przykro, cierpiał prawie tak jak ofiara! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo81 Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 W dniu 5.09.2022 o 17:13, julekstep napisał(a): ci co przeżyli wiadomka, jak rusek (dużo rzadziej) mordował to okrutnie jak niemiec mordował to mu było przykro, cierpiał prawie tak jak ofiara! Rozwiń Udajesz, że nie rozumiesz? Jak Niemiec mordował, to z rozkazu w ramach zjebanego systemu wymyślonego przez sztab. Niemiec mający wolna rękę > Ruski mający wolna rękę. Mówimy o moralności statystycznego obywatela Rosji/Niemiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 W dniu 5.09.2022 o 17:18, Pablo81 napisał(a): Udajesz, że nie rozumiesz? Jak Niemiec mordował, to z rozkazu w ramach zjebanego systemu wymyślonego przez sztab. Niemiec mający wolna rękę > Ruski mający wolna rękę. Mówimy o moralności statystycznego obywatela Rosji/Niemiec. Rozwiń Czaję Niemcy wspaniali, tylko system k****! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kołczu33 Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 (edytowane) W dniu 5.09.2022 o 17:20, julekstep napisał(a): Czaję Niemcy wspaniali, tylko system k****! Rozwiń https://pl.wikipedia.org/wiki/Stanfordzki_eksperyment_więzienny Tak tak wiem, nauka jest lewacka. Edytowane 5 Września 2022 przez Kołczu33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julekstep Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 W dniu 5.09.2022 o 17:23, Kołczu33 napisał(a): https://pl.wikipedia.org/wiki/Stanfordzki_eksperyment_więzienny Tak tak wiem, nauka jest lewacka. Rozwiń psychologia nauka pick one Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RappaR Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 W dniu 5.09.2022 o 11:19, Kołczu33 napisał(a): 6 mln to PRL-owski mit. Po 2 wojnie światowej kiedy każdy kraj chciał ugrać jak najwięcej zawyżano swoje straty. 6 mln jest tak samo prawdziwe jak 16 tysięcy zabitych żołnierzy w niemieckich mundurach podczas Powstania Warszawskiego. Rozwiń Daj prawdziwa liczbę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fluber Opublikowano 5 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2022 W dniu 5.09.2022 o 17:23, Kołczu33 napisał(a): https://pl.wikipedia.org/wiki/Stanfordzki_eksperyment_więzienny Tak tak wiem, nauka jest lewacka. Rozwiń https://www.newsweek.pl/zdrowie-i-nauka/nauka/zimbardo-sklamal-stanfordzki-eksperyment-wiezienny-to-fikcja/eyt21vd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi