Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, starYfaN napisał:

Cały Ty. Jak zwykle odwracasz kota ogonem.

Zdecydowałeś się na mieszkanie w lesie. Wiadomo dlaczego. Spokój, cisza, natura, czyste powietrze itd.

Ta część natury Ci pasuje, ale ze zdziwieniem stwierdzasz, że w lesie (beskid) żyją zwierzaki :) 

I to jest clue dyskusji. Ale zamiast jęczeć któryś dzień, podłącz ogrodzenie pod elektryzator (chyba tak się nazywa) i zapomnisz o dzikach.

Dzisiaj są skuteczne "pastuchy" na każdego zwierza.

Wydawało mi się, że pisze z facetem który rozwiązuje problemy, a nie je stwarza.

Żółw z zoo ugryzł 2 lata temu zwiedzającego w palec w Kalifornii, ale to nie powód abyś tępił żółwie jak spotkasz błotniaka

W 1997 roku w płockim zoo, tygrys oderwał chłopakowi z mojej szkoły rękę bo idiota wszedł za barierki i sobie jaja robił. Chwila nieuwagi, tygrys przyciągnął go do kraty, drugi wyrwał mu rękę. Chłopak się pozbierał, po zawodówce zrobił technikum i pisał ze mną maturę.

Oczywiście ksywkę miał już do końca szkoły ustaloną 

Ale żadnego problemu z tym nie miał 

15 minut temu, starYfaN napisał:

Cały Ty. Jak zwykle odwracasz kota ogonem.

Zdecydowałeś się na mieszkanie w lesie. Wiadomo dlaczego. Spokój, cisza, natura, czyste powietrze itd.

Ta część natury Ci pasuje, ale ze zdziwieniem stwierdzasz, że w lesie (beskid) żyją zwierzaki :) 

I to jest clue dyskusji. Ale zamiast jęczeć któryś dzień, podłącz ogrodzenie pod elektryzator (chyba tak się nazywa) i zapomnisz o dzikach.

Ja mam ogrodzenie. Problem w tym że nie mam drogi. Przez większą część roku to nie przeszkadza bo mam terenowke ale aktualnie mam ponad metr śniegu przez co samochód zostawiam przy drodze kilometr od domu i jutro o 5 rano będę do niego zasuwal. I to są właśnie te sytuację gdy dziki są dla mnie zagrożeniem

11 minut temu, josephnba napisał:

W 1997 roku w płockim zoo, tygrys oderwał chłopakowi z mojej szkoły rękę bo idiota wszedł za barierki i sobie jaja robił. Chwila nieuwagi, tygrys przyciągnął go do kraty, drugi wyrwał mu rękę. Chłopak się pozbierał, po zawodówce zrobił technikum i pisał ze mną maturę.

Oczywiście ksywkę miał już do końca szkoły ustaloną 

Ale żadnego problemu z tym nie miał 

Byłem w płockim zoo w 97 i mam chyba nawet zdjęcie z tym tygrysem:) 

Edytowane przez fluber

6 minut temu, fluber napisał:

Ja mam ogrodzenie. Problem w tym że nie mam drogi. Przez większą część roku to nie przeszkadza bo mam terenowke ale aktualnie mam ponad metr śniegu przez co samochód zostawiam przy drodze kilometr od domu i jutro o 5 rano będę do niego zasuwal. I to są właśnie te sytuację gdy dziki są dla mnie zagrożeniem

Byłem w płockim zoo w 97 i mam chyba nawet zdjęcie z tym tygrysem:) 

Jesli byłeś po wypadku to raczej nie z tym samym, bo biedne zwierzę uśpili z tego co pamiętam

Godzinę temu, josephnba napisał:

A jakby zobaczył watahę dzików też by poszedł selfie sobie jebnąć? Łoś tu był winny czy może facet jest łosiem 

O tym że do dzikich zwierząt się nie podchodzi wie każde dziecko 

Był na swojej działce. 

Mój szwagier jest strażakiem i myśliwym - pojechałbyś razem na akcję? 

24 minuty temu, fluber napisał:

Zapomniałem, że jak w całym kraju jest wiosna, to w tamtym rejonie śniegu jest pod brodę.

Facet który mieszkał za hotelem który budowałem, jeździł na czymś takim, albo podobnym z tego samego powodu.

H2cb195ff5fe44e5ea6e0dee43b00c02a3.jpg

Potem ładował do bagażnika.

34 minuty temu, josephnba napisał:

Jak widać tylko od naszego zachowania zależy gdzie jest bezpiecznie.

W dniu 1.02.2022 o 15:08, quevas napisał:

wolę być Messim wśród tumanów bez szkoły niż Krychowiakiem wśród wykształciuchów

Dawno takiego samozaorania nie przeczytałem. Serio? Nadajesz się do PISu chłopie. Takie wpisy pokazują, że większość inteligencji w tym kraju została odstrzelona albo zagazowana nie przez myśliwych (o dziwo!), a wojska niemieckie i rosyjskie. Szkoda, to tak troche jakbys napisał wole okradać dzieciaki pod szkołą niż iść do normalnej pracy. Ehh jesteśmy chamami, niczym więcej i na nic więcej nie zasługujemy. 

23 minuty temu, matek napisał:

Był na swojej działce. 

Mój szwagier jest strażakiem i myśliwym - pojechałbyś razem na akcję? 

Tak, pojechałbym.

Mam wśród znajomych myśliwych,,tak jak wyborców PiSu czy nawet jednego czy dwóch z konfederacji 

Nie zgadzać się to jedno, ale oni mi na siłę nie wciskają kitu że strzelają tylko do określonej liczby sztuk i że myśliwi to dzisiejsze rycerstwo 

39 minut temu, fluber napisał:

Swoją drogą, to dość częste przypadki w tamtych stronach.

Znałem kilka osób które sprzedały majątki/manufaktury, wybudowały fajny pensjonat który w zamierzeniu miał stanowić dofinansowanie emerytury i ........ zapomnieli o drogach.

Akurat macie to szczęście, że w tym rejonie jest sezon zimowy i sezon letni....... ale ta cała masa dróg szutrowych/polnych o dużym nachyleniu jest porażająca.

Ps. Miałem ciekawy przypadek w maju. Po bardzo ciepłym kwietniu zmieniłem opony i obudziłem się w sytuacji w której na hotelowym parkingu nie było widać samochodów (chyba 2011).

Przez 3 dni nie dało się wyjechać, ani dojechać do hotelu. Hotelowa kuchnia serwowała resztki z resztek z tygodnia.

Szczęśliwym trafem, pierwszą rzeczą którą zrobiłem przy budowie, to 2 docelowe drogi dojazdowe do dróg najwyższej klasy odśnieżania.

Jak to w nieruchomościach, ważne są trzy rzeczy:

1-lokalizacja

2-lokalizacja

3- i oczywiście lokalizacja. 

13 minut temu, Pepis21 napisał:

Wybuduj się w lesie z pełną świadomością tego co cię może tam czekać a potem na to narzekaj. To tak jak ludzie budują się na terenach zalewowych a potem płacz, bo ich podtopiło.

Ja nie narzekam, plusy przeważają nad minusami ( chociaż, jak mówiłem, ja się tu nie wybudowałem, 100 lat temu tu gdzie mieszkam była spora osada). Myśliwi na moim terenie regularnie polują, chętnie im pokazuję, skąd dziki najczęściej wychodzą i gdzie je mogą spotkać i widzę, że często wracają z sukcesem z polowania.Ja narzekam na osoby, które plują na myśliwych. 

2 minuty temu, fluber napisał:

Ja nie narzekam, plusy przeważają nad minusami ( chociaż, jak mówiłem, ja się tu nie wybudowałem, 100 lat temu tu gdzie mieszkam była spora osada). Myśliwi na moim terenie regularnie polują, chętnie im pokazuję, skąd dziki najczęściej wychodzą i gdzie je mogą spotkać i widzę, że często wracają z sukcesem z polowania.Ja narzekam na osoby, które plują na myśliwych. 

I agitujesz za wymordowaniem ostatnich dzików z którymi musisz dzielić się polną drogą.

Samolub. 

Godzinę temu, josephnba napisał:

Nie zgadzać się to jedno, ale oni mi na siłę nie wciskają kitu że strzelają tylko do określonej liczby sztuk i że myśliwi to dzisiejsze rycerstwo 

Oceniasz grupę przez pryzmat swoich znajomych. 

Dziadkom żony dzik zniszczył płot i zrył w poprzek całe podwórko w jedną noc, po kilku tygodniach to powtórzył.

Poprosiłem szwagra, czy by nie odpalił skurwiela w którąś noc. Odmówił, bo nie jego teren i w ogóle nie chciał podjąć tematu. Moi znajomi myśliwi nie zrobią nic, co byłoby niezgodne z limitami oraz zgodami. 

20 minut temu, fluber napisał:

Jakich ostatnich? Ich jest coraz więcej i spotykam je coraz częściej

Szukasz rozwiązań, które Ci nic nie rozwiążą. Miejsce zabitych, zajmą następne. Przecież to 1 km.

W zestawach z elektryzatorem za parę stów masz 500 m drutu. Nie znam statutu drogi, prawo przejazdu, własność itd, ale za 1 tyś spokojnie ogarniesz samodzielnie temat.

I nie będziesz miał niewinnej krwi na rękach.

• matek zablokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) ten temat