Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, RappaR napisał:

Biorąc pod uwagę jak ogarniam teraz ceny budowlanki, to Twoja mama musi mieć chyba najwyższą emeryturę w kraju, że z połowy wybudowała ogrodzenie

Kilka metalowych słupków i siatka leśna. Ma działkę na ogródkach dzialkowych która graniczy już z łąka. 

16 minut temu, jack napisał:

Orgio Iuris szuka pracowników 🙊

Chyba powinni zacząć od kogoś czytającego komentarze na FB

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=267456705511237&id=100067407271637

Ale jak rozumiem to jeden facet stamtąd zaczął się spotykać z żoną jakiegoś innego faceta - ale ona nie pracowała w OL. I tego faceta za to wywalili ? To chyba postąpili zgodnie ze swoją linią ? Czy o czymś nie wiem ? 

1 minutę temu, Koelner napisał:

gołąbeczki 

Ty byś ją pewnie widłami za drzwi wypychał :) 

3 minuty temu, Sebastian napisał:

Ale jak rozumiem to jeden facet stamtąd zaczął się spotykać z żoną jakiegoś innego faceta - ale ona nie pracowała w OL. I tego faceta za to wywalili ? To chyba postąpili zgodnie ze swoją linią ? Czy o czymś nie wiem ? 

Nie wiesz. 

W skrócie:

1. Ordo Iuris - skrajnie konserwatywna katolicka organizacja aktywnie działająca m.in. przeciwko rozwodom

2. Tymoteusz Zych, wiceprezes OI, żonaty, rucha Karolinę Pawłowska, dyrektor w OI, mężatkę. Zych był światkiem na ślubie Pawłowskich.

3. Żona Zycha dowiaduje się o romansie i informuje o tym męża Pawłowskiej, który w siedzibie OI spuszcza wpierdol Zychowi.

4. Pani Zych i Pani Pawłowska złożyły pozwy rozwodowe.

To są ludzie, którzy wiedzą jak powinieneś żyć 💩

2 godziny temu, fluber napisał:

Nie mam na myśli oswojonych warszawskich dzików które mają wywalone na ludzi

Jest ponad milion oswojonych warszawskich dzików (i nie tylko) które mają wywalone :) 

Ja się muszę męczyć z tymi gownianymi dzikami dzień w dzień, mojej mamie dziki rozjebały całe ogrodzenie na które wydała pół emerytury i zryly cała działkę w której się urabiala dwa miesiące.  ja wiem ze w Warszawie myslistwo to sport a warzywa rosną w supermarketach ale z całym szacunkiem nie pierdol o czymś o czym nie masz zielonego pojęcia. 

Chcesz zabić dziki, bo źle dobrałeś zabezpieczenie? Przecież nie ukradły Ci dziecka, a nawet psa tylko irytują. 

Trochę tolerancji, to nie tylko Twoja/nasza planeta.

10 minut temu, jack napisał:

Nie wiesz. 

W skrócie:

1. Ordo Iuris - skrajnie konserwatywna katolicka organizacja aktywnie działająca m.in. przeciwko rozwodom

2. Tymoteusz Zych, wiceprezes OI, żonaty, rucha Karolinę Pawłowska, dyrektor w OI, mężatkę. Zych był światkiem na ślubie Pawłowskich.

3. Żona Zycha dowiaduje się o romansie i informuje o tym męża Pawłowskiej, który w siedzibie OI spuszcza wpierdol Zychowi.

4. Pani Zych i Pani Pawłowska złożyły pozwy rozwodowe.

To są ludzie, którzy wiedzą jak powinieneś żyć 💩

Życie.. 

7 minut temu, starYfaN napisał:

Chcesz zabić dziki, bo źle dobrałeś zabezpieczenie? Przecież nie ukradły Ci dziecka, a nawet psa tylko irytują. 

Trochę tolerancji, to nie tylko Twoja/nasza planeta.

Chce zabić dziki bo są niebezpieczne dla ludzi a ja mieszkam dosłownie w lesie. 

24 minuty temu, Pepis21 napisał:

Jak mnie śmieszą te wszystkie reklamy marketów jak to od jutra będzie taniej, bo vat 0%. Liczą chyba na to, że ludzie naprawdę są tacy głupi aby uwierzyć w to.

W biedrze już jest taniej:) tzn tak z połowa produktów które dziś kupiłem była tańsza niż miesiąc temu:) 

Nie mam na myśli oswojonych warszawskich dzików które mają wywalone na ludzi tylko normalne dziki które robią rocznie szkód na blisko 100 milionów złotych, które ryja ci ziemię, które niszczą uprawy a wiosna jak się napatoczysz na loche z młodymi to umożliwiają ci wspinaczkę po drzewach. 

Ja się muszę męczyć z tymi gownianymi dzikami dzień w dzień, mojej mamie dziki rozjebały całe ogrodzenie na które wydała pół emerytury i zryly cała działkę w której się urabiala dwa miesiące.  ja wiem ze w Warszawie myslistwo to sport a warzywa rosną w supermarketach ale z całym szacunkiem nie pierdol o czymś o czym nie masz zielonego pojęcia. 

Z całym szacunkiem, ale grasz na emocjach zamiast odpowiedzieć na pierwsze zadane przeze mnie pytanie.

Potrafię zrozumieć rozgoryczenie Twojej mamy. Rozumiem że dziki wyrządzają rolnikom mnóstwo szkód, rozumiem też potrzebę odstrzału kontrolowanego. 

Nie rozumiem natomiast co wspólnego z politykowaniem ma odrzucenie aukcji mającej na celu spacer z myśliwymi mający na celu uśmiercenie dzika, sarny czy jelenia. 

Gdyby myśliwi zajmowali się jedynie odstrzałem zwierząt będących zagrożeniem, wyrządzających szkody, nie byłoby dyskusji.

Ale te zwyrodniałe kutafony z bronią robią to samo co my z piłką do kosza.

2 minuty temu, fluber napisał:

Chce zabić dziki bo są niebezpieczne dla ludzi a ja mieszkam dosłownie w lesie. 

Rozumiem. Ale dziki mieszkają w lesie ( i w Warszawie). Ludzie niekoniecznie. Skoro więc świadomie zająłeś czyjeś tereny łowieckie, to musisz się z tym oswoić.

Wymordowanie konkurencji, nie ma nic wspólnego z religią, którą usprawiedliwiasz wiele spraw. Szanuje religię, ale szanuję też prawa dzików do zajmowania ostatnich nisz ekologicznych.

1 minutę temu, starYfaN napisał:

Rozumiem. Ale dziki mieszkają w lesie ( i w Warszawie). Ludzie niekoniecznie. Skoro więc świadomie zająłeś czyjeś tereny łowieckie, to musisz się z tym oswoić.

Wymordowanie konkurencji, nie ma nic wspólnego z religią, którą usprawiedliwiasz wiele spraw. Szanuje religię, ale szanuję też prawa dzików do zajmowania ostatnich nisz ekologicznych.

W ogóle dyskusja jest dziwna, myśliwi mają limity odstrzału na zwierzynę - naprawdę nieduże, w zamian za to mają sporo obowiązków. Z dzikami jest teraz tak, że jest ich tyle i tyle ich choruje, że państwo płaci myśliwym za odstrzał sanitarny. 

5 minut temu, josephnba napisał:

Gdyby myśliwi zajmowali się jedynie odstrzałem zwierząt będących zagrożeniem, wyrządzających szkody, nie byłoby dyskusji.

Nom, a oni jeszcze dokarmiaja zwierzęta, budują pasniki i robią akcje edukacyjne dla dzieci. 

4 minuty temu, starYfaN napisał:

No ja się stawiam wyżej niż dziki ale spoko. A liczba dzików w ostatnich 20 latach w Polsce się podwoiła. To nie jest żadna pieprzona panda. 

1 minutę temu, fluber napisał:

Nom, a oni jeszcze dokarmiaja zwierzęta, budują pasniki i robią akcje edukacyjne dla dzieci. 

I srają w lesie czym wpływają na mniejsze zużycie wody z wodociągów! 

Odpowiedz na pytanie

Przekonuj czołowego "świętego" forum do tego, że myślistwo jest złe...

• matek zablokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) ten temat