Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, quevas napisał:

raczej chrześcijaństwo dla każdego

prawdziwe, bo bez straszenia piekłem i nęcenia rajem, bez Kościoła, bez religii z jej polityką

Fajnie by było jakby w WOŚP nie było polityki. Niestety wywiady jak to Owsiak jako klasa średnia jest pokrzywdzony polskim ładem albo wyrzucenie z licytacji propozycji uczestnictwa w polowaniu od myśliwych to zwykłe politykowanie. 

7 minut temu, fluber napisał:

Fajnie by było jakby w WOŚP nie było polityki. Niestety wywiady jak to Owsiak jako klasa średnia jest pokrzywdzony polskim ładem albo wyrzucenie z licytacji propozycji uczestnictwa w polowaniu od myśliwych to zwykłe politykowanie. 

Nie chce mi się szukać i bardzo możliwe, że mogę się mylić ale czy to nie jest czasem tak, że swego czasu to politycy z prawicy wciągnęli WOŚP w politykę by zbić sobie kapitał na walce z "róbta co chceta" i lewactwem?  

Wciąganie myślistwa w politykę to też pomyłka. 

5 minut temu, jack napisał:

Nie chce mi się szukać i bardzo możliwe, że mogę się mylić ale czy to nie jest czasem tak, że swego czasu to politycy z prawicy wciągnęli WOŚP w politykę by zbić sobie kapitał na walce z "róbta co chceta" i lewactwem?  

Ja nie wiem kto go wciągnął w co, czytałem po prostu jego wywiad dla Onetu sprzed dwóch dni, na który raczej politycy prawicy go siłą nie zaciągnęli i nie kazali mu opowiadać o tym jak to traci na Polskim Ładzie chociaż jest przeciętnym Kowalskim.

7 minut temu, jack napisał:

Wciąganie myślistwa w politykę to też pomyłka. 

Zgadza się, bardzo potrzebne i szlachetne zajęcie lewica wrzuciła jako oręż do swojej walki politycznej.

2 minuty temu, fluber napisał:

Ja nie wiem kto go wciągnął w co, czytałem po prostu jego wywiad dla Onetu sprzed dwóch dni, na który raczej politycy prawicy go siłą nie zaciągnęli i nie kazali mu opowiadać o tym jak to traci na Polskim Ładzie chociaż jest przeciętnym Kowalskim.

Ale to WOŚP traci czy Jerzy Owsiak? Skoro Owsiak to chyba może o tym mówić? No chyba, że przeklina przy tym publicznie 😉

3 minuty temu, jack napisał:

Ale to WOŚP traci czy Jerzy Owsiak? Skoro Owsiak to chyba może o tym mówić? No chyba, że przeklina przy tym publicznie 😉

Jerzy Owsiak został zapytany w rozmowie, czy podczas 30. finału WOŚP spodziewa się kolejnego rekordu. - Nie, nie będzie żadnego rekordu. Polacy naprawdę dostali mniej pieniędzy. 

3 godziny temu, Deltuś napisał:

WOŚP dla części to takie święta Bożego Narodzenia dla "ubogich". Z twojego wpisu się dowiedziałem że to było wczoraj, myślałem że to było gdzieś na początku stycznia. 

Czyli dosyć niewiele wiesz co się dzieje wokół Ciebie. Można się sprzeczać politycznie systemowo czy ekonomicznie ale nie mieć świadomości ze jest WOŚP dosyć niezwykle jak na Polskę wydarzenie mnie dziwi. 

34 minuty temu, quevas napisał:

"Polska przekaże Ukrainie amunicję o charakterze defensywnym.

Szef BBN: Decyzję finalizuje minister obrony. Zapadła w ścisłym kontakcie z prezydentem"

ruskim czołgom lufy skręciły się w trąbkę ze strachu

Wbrew pozorom, jest cała masa "amunicji o charakterze defensywnym". 

5 godzin temu, fluber napisał:

Dlaczego odrzucanie przechadzki po lesie w celu uśmiercenia zwierzęcia dla zabawy jest politykowaniem? 

Ja chętnie zalicytuje przechadzkę po lesie w celu strzelenia w dupę solą każdemu myśliwemu 

4 godziny temu, fluber napisał:

Jerzy Owsiak został zapytany w rozmowie, czy podczas 30. finału WOŚP spodziewa się kolejnego rekordu. - Nie, nie będzie żadnego rekordu. Polacy naprawdę dostali mniej pieniędzy. 

Co w tym dziwnego? 

Ja dostałem mniej 

Moja żona dostała mniej 

Mój przyjaciel dostał mniej 

Choć do puszki wrzuciłem standardową kwotę 

8 minut temu, josephnba napisał:

Dlaczego odrzucanie przechadzki po lesie w celu uśmiercenia zwierzęcia dla zabawy jest politykowaniem? 

Ja chętnie zalicytuje przechadzkę po lesie w celu strzelenia w dupę solą każdemu myśliwemu 

Dla zabawy to może być z perspektywy mieszkańca Warszawy który na co dzień nie musi odczuwać wszystkich niedogodności związanych z nadmiarem lub niedoborem tych wszystkich zwierząt. 

12 minut temu, quevas napisał:

Ale s-400 i Iskandery stacjonują w Kaliningradzie od lat. Zdążyliśmy to tutaj już kilka razy opisać.  O ile nie mieszkasz w Ustrzykach Dolnych, to ta relokacja nie zmienia nic.

A amunicja defensywna, to nie tylko tarcza, ale chociażby granaty dymne, pancerz reaktywny do czołgów, sztuczne obiekty i cele itd itp. 

27 minut temu, josephnba napisał:

Co w tym dziwnego? 

Ja dostałem mniej 

Moja żona dostała mniej 

Mój przyjaciel dostał mniej 

Choć do puszki wrzuciłem standardową kwotę 

Jakbyś dostał więcej, wrzuciłbyś więcej?

3 godziny temu, ignazz napisał:

Czyli dosyć niewiele wiesz co się dzieje wokół Ciebie. Można się sprzeczać politycznie systemowo czy ekonomicznie ale nie mieć świadomości ze jest WOŚP dosyć niezwykle jak na Polskę wydarzenie mnie dziwi. 

Deltuś siedzi w domu ze strachu przed pandemią!

nie wiedziałeś? xD

2 godziny temu, Cardi napisał:

wcale nie przestaje

z Twojego linku:

Influencerzy będą musieli oddać część swoich zysków na rzecz rządu. Pieniądze, które zarabiają na platformach społecznościowych, sięgają często bardzo wysokich kwot, ale wymagają też poświęcenia. Jedna z instagramerek, gdy chciała zrobić sobie perfekcyjne selfie, została zaatakowana przez rekina. 

7 minut temu, Cardi napisał:

Przecież napisał, że wrzucił standardową kwotę. 

Jak wejdzie ustawa Piechy to dziennie będziemy na testy wydawać dwa razy tyle ile zebrała WOŚP - to tak aby uświadomić wszystkim skalę. Z jedne strony skalę głupoty posła Piechy i jego ustawy, z drugiej zaś skalę tego jak małą sumą jest te 130 mln w skali wydatków na zdrowie jakie Polska ponosi. Sumą przydatną aczkolwiek wciąż małą. 

Godzinę temu, fluber napisał:

Dla zabawy to może być z perspektywy mieszkańca Warszawy który na co dzień nie musi odczuwać wszystkich niedogodności związanych z nadmiarem lub niedoborem tych wszystkich zwierząt. 

Co masz na myśli?

Dziki?

Te same które każdego dnia praktycznie mijam na drodze lub te które nocami kręcą się przy moim ogródku i denerwują psa? 

Dla mnie strzelanie do zwierząt dla sportu to sk****syństwo 

Poza tym nie odpowiedziałeś na pytanie co to ma wspólnego z politykowaniem?

47 minut temu, Cardi napisał:

Nie zastanawiałem się nad tym 

Edytowane przez josephnba

18 minut temu, josephnba napisał:

Co masz na myśli?

Dziki?

Te same które każdego dnia praktycznie mijam na drodze lub te które nocami kręcą się przy moim ogródku i denerwują psa? 

Dla mnie strzelanie do zwierząt dla sportu to sk****syństwo 

Nie mam na myśli oswojonych warszawskich dzików które mają wywalone na ludzi tylko normalne dziki które robią rocznie szkód na blisko 100 milionów złotych, które ryja ci ziemię, które niszczą uprawy a wiosna jak się napatoczysz na loche z młodymi to umożliwiają ci wspinaczkę po drzewach. 

Ja się muszę męczyć z tymi gownianymi dzikami dzień w dzień, mojej mamie dziki rozjebały całe ogrodzenie na które wydała pół emerytury i zryly cała działkę w której się urabiala dwa miesiące.  ja wiem ze w Warszawie myslistwo to sport a warzywa rosną w supermarketach ale z całym szacunkiem nie pierdol o czymś o czym nie masz zielonego pojęcia. 

15 minut temu, fluber napisał:

całe ogrodzenie na które wydała pół emerytury i zryly cała działkę w której się urabiala dwa miesiące.

Biorąc pod uwagę jak ogarniam teraz ceny budowlanki, to Twoja mama musi mieć chyba najwyższą emeryturę w kraju, że z połowy wybudowała ogrodzenie

• matek zablokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) ten temat