Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, Sebastian napisał:

Czy czytałeś fragment który zacytowałeś ? Tak mam dowody na to, że u nas jest złe podejście do ludzi w urzędach - załatwiam tam wiele spraw i  podejście jest na zasadzie "panie radź pan sobie sam" Czy uważam, że finanse nie są problemem - nie nie uważam tak.

Czyli masz dowód anegdotyczny. Aha.

9 minut temu, Sebastian napisał:

Czy czytałeś fragment który zacytowałeś ? Tak mam dowody na to, że u nas jest złe podejście do ludzi w urzędach - załatwiam tam wiele spraw i  podejście jest na zasadzie "panie radź pan sobie sam" Czy uważam, że finanse nie są problemem - nie nie uważam tak.

Czyli generalnie inne nakłady na sprzęt powodują duże różnice między Polską, a Niemcami?

21 minut temu, fluber napisał:

No ale jeżeli porównujesz to z Niemcami i wprost piszesz:

to rozumiem, że masz podobne doświadczenia co do załatwiania spraw w urzędach niemieckich?

Bo są rzeczy, w których już teraz obiektywnie jesteśmy lepsi od Niemców przy znacznie niższych nakładach ( patrz procent PKB, a nie wartości)

https://300gospodarka.pl/news/cyfryzacja-niemcy-cyfrowa-przyszlosc-niemiec-dlaczego-niemcy-ociagaja-sie-z-digitalizacja

Oczywiście, że są Fluber. Są tak samo jak działy usług sektora prywatnego które bardzo odstają od Niemieckich mimo, że teoretycznie robią to samo.

Ale z tą cyfryzacją mnie zaskoczyłeś. Tutaj gdzie ja się stykam z niemieckim biznesem raczej nie są w tym względzie zacofani. Ale widać są jakieś odcinki na których leżą.

16 minut temu, RappaR napisał:

Czyli masz dowód anegdotyczny. Aha.

Ale oczekujesz, że będę nagrywał zapisywał każdą rozmowę w urzędzie ? Realnie największą pomoc otrzymuję w Urzędzie Pracy, średnią w Urzędzie Skarbowym a żadnej w gminie, starostwie i urzędzie miasta. No może w wydziale dróg w gminie coś podpowiedzieli.

Edytowane przez Sebastian

15 minut temu, Sebastian napisał:

Ale oczekujesz, że będę nagrywał zapisywał każdą rozmowę w urzędzie ? Realnie największą pomoc otrzymuję w Urzędzie Pracy, średnią w Urzędzie Skarbowym a żadnej w gminie, starostwie i urzędzie miasta. No może w wydziale dróg w gminie coś podpowiedzieli.

Czyli nie wiesz nawet czym jest dowód anegdotyczny. Aha

Nie wiem jak to jest w urzędach ale mam info z pierwszej ręki jak to jest nap w szpitalach 

Mój kuzyn zachorował na nowotwór będąc zatrudnionym i ubezpieczonym.

Lekarz i pielęgniarka dzwonili do niego z pytaniem jak się czuje, czy potrzebuje transportu na i z chemii, na wizycie przed terapią dostał łóżko, obiad (jego żona, będąca tam w odwiedzinach tez dostała), na chemioterapii leżał sobie wygodnie w łóżku, pielęgniarka co chwilę przychodziła zapytać czy czegoś potrzebuje, wieczorem znów telefon od lekarza z pytaniem o skutki uboczne itp 

A u nas 

Wujek na krześle brał chemię bo łóżek nie było, a zainteresowanie było tylko takie czy już może wstać po odłączeniu 

Być może podobnie jest w urzędach 

Edytowane przez josephnba

34 minuty temu, Sewer napisał:

Nie ma znaczenia czy ten fajk dotyczyłby tej czy innej posłanki lewicy, chodziło o to że żyją w bańce.Możecie szydzić dalej, przeżyje :)

Chciałem Ci wrzucić twitta, ale boję się, że wyłapię za to bana.

@julekstep jesteś odważny to dam Ci na priv, byś Ty to zrobił :D

8 godzin temu, josephnba napisał:

Nie wiem jak to jest w urzędach ale mam info z pierwszej ręki jak to jest nap w szpitalach 

Mój kuzyn zachorował na nowotwór będąc zatrudnionym i ubezpieczonym.

Lekarz i pielęgniarka dzwonili do niego z pytaniem jak się czuje, czy potrzebuje transportu na i z chemii, na wizycie przed terapią dostał łóżko, obiad (jego żona, będąca tam w odwiedzinach tez dostała), na chemioterapii leżał sobie wygodnie w łóżku, pielęgniarka co chwilę przychodziła zapytać czy czegoś potrzebuje, wieczorem znów telefon od lekarza z pytaniem o skutki uboczne itp 

A u nas 

Wujek na krześle brał chemię bo łóżek nie było, a zainteresowanie było tylko takie czy już może wstać po odłączeniu 

Być może podobnie jest w urzędach 

No dokładnie o tym piszemy co jakiś czas. Popatrz na nakłady na sz, liczbę lekarzy i pielęgniarek na 1000 mieszkańców i masz odpowiedz co i jak. Ale @Sebastianby najpierw tym pięknie pozarzadzal, a dopiero może w ostateczności potem dodał pare złotych. Chociaż przy takich nakładach to w 5-10 lat nie trzeba będzie niczym wyjątkowo zarządzać. Piramida się sama wyreguluje. Ot przedwczesne zgony będą na poziomie republiki bananowej, ale ale...luxmed załatwi sprawę 😄

41 minut temu, RappaR napisał:

Chciałem Ci wrzucić twitta, ale boję się, że wyłapię za to bana.

@julekstep jesteś odważny to dam Ci na priv, byś Ty to zrobił :D

Możesz też bezpośrednio do mnie, nie krępuj się 🤭 Chyba że konieczna jest szyderka w grupie to rozumiem , że też Ci się chce drążyć 😀

2 godziny temu, jack napisał:

Opozycja absolutnie nic nie musi robic, PIS się sam wykończy a start do 2022 maja niesamowity, osiagneli juz nadświetlą.

Edytowane przez agresywnychomik

1 minutę temu, starYfaN napisał:

Wiesz, nie brakuje też dzbanów kupionych za tą samą kasę po drugiej stronie.

A jakie to ma znaczenie? 

Tematy tylko z dziś:

Czarnek 180 km/h vs Tusk na hulajnodze

Śmierć kolejnej kobiety z powodu pisowskiego prawa aborcyjnego

Pegasusa ciąg dalszy

Kolejny dzień z Polskim Nieładem

a lokalnie Lex Szyszko w Gdańsku i pewnie jeszcze wiele innych.

• matek zablokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) ten temat