Skocz do zawartości

Polityka w Polsce

Borys

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, quevas napisał:

aczkolwiek, nie skrajne, bo ono dumnie wzrosło, co daje nadzieję PIS na zachowanie skali targetu wyborczego

ehh po co linkować cokolwiek jak i tak czytać nie potrafią.... PO kończy kadencje -> skrajne ubóstwo wynosi 7%, PiS zbija je do 4% do czasu pandemii a potem wzrasta do 5,2% (czyt. PiS + Covid to i tak mniejsze zło niż samo PO :))

13 minut temu, quevas napisał:

chcesz, mimo parola zagiętego przez PIS na obywateli zamożniejszych, więcej : deklarujesz ochotę opłacania się pisowskiej władzy

zastanawiające, bo każdy kto ma jakieś rozsądne pieniądze, z rozliczeniami ucieka przed łupieżczą władzą do rajów podatkowych

Chcę, bo dalej w Polsce mi się żyje znakomicie i bez stresu :)

Ale rozumiem, że golasy i niezaradni narzekają na rząd

38 minut temu, quevas napisał:

masz więcej ode mnie, co akurat nie stanowi żadnego osiągnięcia, ale wobec ludzi z prawdziwą kasą taki sam z Ciebie golas jak ze mnie

dla dumnego odróżnienia możesz się nazywać naturystą

Jakby to ująć. Jordan Clarkson jest gorszy od Michaela Jordana, ale lepiej być Jordanem Clarksonem, niż Tobą :)

1 godzinę temu, Sebastian napisał:

Ty piszesz zupełnie o czymś innym. W PO jak wychodziło jakieś aferki to leciał Nowak czy Drzewiecki a PiS się takimi rzeczami nie przejmuje i "Sasiny" mają się wciąż dobrze. 

O to to :) Może i PO trzeba było się mocniej przyglądać ale kiedy mleko już się rozlało to jakieś tam konsekwencje były, choćby na pokaz dla jakiejkolwiek przyzwoitości albo żeby to tak wyglądało przynajmniej to ja wolę już w ten sposób niż przyzwolenie społeczne na to co jest teraz, każdy powie że kradną i powiem że smutne to.

45 minut temu, Sewer napisał:

O to to :) Może i PO trzeba było się mocniej przyglądać ale kiedy mleko już się rozlało to jakieś tam konsekwencje były, choćby na pokaz dla jakiejkolwiek przyzwoitości albo żeby to tak wyglądało przynajmniej to ja wolę już w ten sposób niż przyzwolenie społeczne na to co jest teraz, każdy powie że kradną i powiem że smutne to.

To znaczy realnie to Tusk zawsze poświęcał tych, którzy mogli mu zagrozić :)

2 godziny temu, josephnba napisał:

No bo Sienkiewicz to jakiś ewenement? A pamiętacie to 

https://youtu.be/_xPeZqN5HYU

Antypis się oburza jak TVPiS przypomina dokonania Tuska sprzed 2015 roku, a forumowy przedstawiciel antypisu żeby jakoś wybielić Sienkiewicza wrzuca filmik z 2008 roku.😂. Ciekawe jak długo tego szukał.

23 minuty temu, Kepler napisał:

Antypis się oburza jak TVPiS przypomina dokonania Tuska sprzed 2015 roku, a forumowy przedstawiciel antypisu żeby jakoś wybielić Sienkiewicza wrzuca filmik z 2008 roku.😂. Ciekawe jak długo tego szukał.

Przed 2010 to mało kto chodził po Sejmie trzeźwy:) 

55 minut temu, starYfaN napisał:

No. Potem zaczęli się zastanawiać, dlaczego żony (w hotelu sejmowym) co tydzień zmieniają kolor włosów, wzrost, a nawet karnację. :)

Z tych wszystkich to i tak najlepszy był Pawlak, zawsze trzeźwy jak trzeba było, ale nigdy z ta sama niewiasta 😂🤣. Lubił chłop płeć piękna.
Ale potem dzięki temu miał na kogo przepisywać, a taki Morawiecki przepisał wszystko na Iwonę i teraz grzeją temat. 

5 godzin temu, Kepler napisał:

Stary długo czekałeś żeby się przypi*****ić? 

Nikogo nie wybielam, bo Sienkiewicz to pała, po prostu śmieszy mnie grzanie nauebanego Sienkiewicza na tym forum przez pisowców, jak w każdej frakcji można znaleźć identyczne przypadki 

A filmik wrzuciłem bo wywiad jest wyjątkowo zabawny a "umiem coś tam, coś tam" na długo wszedł do slangu

Dlatego też szukałem go jakieś 10s

• matek zablokował(a) ten temat
  • Reikai odblokował(a) ten temat